Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07105 Технологиялық машиналар және жабдықтар в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Жоғары оқу орындарында, тамақ және қайта өңдеу саласындағы ғылыми-зерттеу ұйымдары мен кәсіпорындарында педагогикалық, ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті жүзеге асыру үшін философия докторларын (PhD) дайындау.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D103 Механика және металл өңдеу
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D071 Инженерия және инженерлік іс
Пәндер
-
2023 Оқу жылы
Академиялық хат
Ғылыми зерттеу әдістері (ағылшын тілінде)
Жобаларды басқару
Тамақ кәсіпорындарының қазіргі заманғы массаалмасу жабдықтары
Тамақ өнімдерін өңдеуге арналған машиналар мен жабдықтарды әзірлеудің ғылыми негіздері
Шикізатты механикалық және физикалық-техникалық өңдеу технологиясы мен жабдықтары (ағылшын тілінде)
Заманауи гидромеханикалық жабдықтар
Азық-түлік кәсіпорындарының заманауи жылу жабдықтары
Жануарлар мен өсімдік шикізатын өңдеуге арналған инновациялық жабдықтар
Оқыту нәтижелері
- Тамақ және қайта өңдеу саласы кәсіпорындарында инновациялық технологиялар мен энергия тиімді жабдықтарды енгізеді, өз білімі мен жетістіктерін әріптестеріне, ғылыми қоғамдастыққа және қалың жұртшылыққа хабарлайды.
- Технологиялық жабдықты жобалау және жаңғырту кезінде есептеудің жаңа әдістерін ойлау, әзірлеу және енгізу, зерттеу процесін ғылыми тәсілмен бейімдеу қабілетін көрсетеді.
- Зерттеу дағдылары мен әдістерін меңгерген, зияткерлік және талдамалық қабілеттерді жетілдіреді және дамытады, ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады
- Білім беру процесі мен ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру мен басқарудың жаңа әдістерін пайдалана отырып, ұжым жұмысын ұйымдастыруға, жаңа және күрделі идеяларды сыни тұрғыдан талдауға, бағалауға және синтездеуге қабілетті.
- Білімге негізделген қоғамның технологиялық, Әлеуметтік және мәдени дамуын академиялық және кәсіби тұрғыда ілгерілету мақсатында білікті кадрларды даярлау бойынша білім беру қызметін жүзеге асырады.
- Отандық және шетелдік тәжірибедегі ғылымның, техниканың және технологияның соңғы жетістіктерін қолдана отырып, ұлттық немесе халықаралық деңгейде жариялауға лайық ғылыми саланың шекарасын кеңейтуге өзінің түпнұсқа зерттеулерімен үлес қосады.
- Зерттеу саласын жүйелі түсінуді көрсетеді, инновациялық әдіснамалар мен озық ақпараттық технологиялар негізінде тамақ және қайта өңдеу өндірістерін механикаландыру саласында ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыруға және жүргізуге қабілетті.