Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндірудегі микробиология

  • Мақсаты: Студенттерді өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндірудегі микроорганизмдердің атқаратын қызметіндегі прокариоттардың маңызды қасиеттерімен, олардың физиологиясы және биохимиясымен таныстырып, микробиология саласының жалпы биологиялық және практикалық маңызын көрсету. Мазмұны: Микробиологияның негізгі заңдары, топырақ микроорганизмдері және оларды анықтау әдістері, органикалық тыңайтқыштарды дайындаудың микробиологиялық үдерістері, ауыл шаруашылық мақсатындағы өнімдерді, биопрепараттарды микробиологиялық өндіруді игеру қарастырылады. Микроорганизм препараттарын дайындау, бактериялардың негізгі формаларын айыру, түрлі субстраттарда микроорганизмдердің сандық есебін жүргізу, микроорганизмдердің жинақтық, таза дақылдарын алу, микроорганизмдердің метаболизм өнімдеріне сапалық реакциялар жүргізу дағдыларын дамыту.
  • Образовательная программа 6B08110 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top