Тағам өнімдері өндірісінің биотехнологиялық негізі (ағылшын тілінде)

  • Тамақ өнімдерін өндірудің биотехнологиялық негіздері пәні химиялық құрамы бойынша теңдестірілген: ақуыздың жоғары мөлшері, аминқышқылдарының оңтайлы құрамы, майдың төмен мөлшері және дәрумендердің, микро және макроэлементтердің, экстрактивті заттардың жоғары құрамы бар тамақ өнімдерін жасау негіздерін зерттейді. Атаулы мақсаты бар азық-түлік өнімдерін өндіру үшін шикізаттық биоресурстарды пайдалану және халықтың барлық топтары үшін толыққанды өнімдермен қамтамасыз ету. Азық-түлік технологиясын жасау кезінде ашытқыны, сүт қышқылды бактерияны, ферменттік препараттарды қолдану. Биотехнологияның заманауи әдістерін қолдана отырып, ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу үшін тамақ өнімдерін өндірудің биотехнологиялық негіздерінің теориясы; Жаңа тамақ өнімдерін жасау үшін микроорганизмдердің таза дақылдарын пайдалану.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top