Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07112 Технологиялық машиналар мен жабдықтар (сала бойынша) в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Астық өңдеу кәсіпорындарының замануи жабдықтары
    Несиелер: 5

    Бұл пән элеватор-қойма шаруашылығына, ұн тарту өнеркәсібіне, жарма және құрама жем өндірісіне арналған технологиялық машиналар мен жабдықтарды қарастырады. Көлік, аспирациялық, пневмокөлік және басқа да жабдықтар, сондай-ақ агрегаттық диірмендер, жарма зауыттары және қуаттылығы аз агрегаттық құрама жем зауыттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 4

    Пәннің негізгі мақсаты - болашақ магистрдың кәсіби қызметінде ағылшын тілін белсенді меңгеру дағдылары мен қабілеттерін одан әрі дамыту негізінде шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарының шеңберінде коммуникативтік құзыреттілікті жүйелі түрде тереңдете білу. Магистранттың дағдыларын дамытудағы негізгі принциптер: - ғылыми ақпарат алу және беру үшін мамандық бойынша ағылшын тіліндегі әдебиеттерді оқу; - аудармалар, аннотациялар, рефераттар түріндегі алынған ақпаратты тіркеу; - магистрлік мамандығына және ғылыми жұмысына байланысты тақырыптар бойынша ағылшын тілінде әңгіме жүргізу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тағам өндірістерінің гигиеналық дизайны
    Несиелер: 5

    «Тағам өндірістерінің гигиеналық дизайны» пәнінің бағдарламасы магистранттарға келесі мәселелерден тереңдетілген білім беруді өзінің мақсаты ретінде қарайды: тағам өндірістеріне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар; гигиеналық өндіріс кезіндегі тәуекелдер мен қауіптер; тағам жабдықтарының гигиеналық дизайнының өлшемдері; жабдықтарға, тығыздағыштарға және қосалқы материалдарға қойылатын гигиеналық талаптар; тағам жабдықтары дизайнының гигиеналығын тестілеу әдістері; тағам өндірісінің ғимараттары мен үй-жайлары аумағының гигиеналық дизайны.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеуге арналған кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 5

    Пән қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен аппараттарын жобалау және құрастыру туралы жалпы мәліметтерді қарастырады, сонымен қатар қайта өңдеу өндірісінің машиналары мен аппараттарын құрастырудың жалпы принциптерін, сенімділігі мен жұмысқа қабілеттілігін қарастырады. Негізгі технологиялық операцияларға өсімдік шикізатын және ыдысты дайындауға арналған машиналарды есептеу және құрастыру. Ауыл шаруашылығы өнімдерін механикалық өңдеу үшін технологиялық жабдықтарды есептеу мен құрастыруды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістеріндегі технологиялық үрдістерінің логистикасы
    Несиелер: 5

    Пән тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің маңызды салаларын, олардың сипаттамасы мен өзара байланысын қарастырады, сондай-ақ кәсіпорынның өндірістік құрылымын, өндірістің қоғамдық ұйымының түрлері мен нысандарын зерттейді. Сала кәсіпорындарында өндірістік процесті ұйымдастыруды, өндірісті дайындауды, өндірістік инфрақұрылымды ұйымдастыруды және кәсіпорын логистикасының негіздерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 4

    Білім алушылардың бойында ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады. Сараптамалық қабілет пен ізденіс қызметінің дағдыларын дамытып, болашақ ғалымға қажетті теориялық және практикалық білімдер береді. Ғылымға және ғалымдарға қажеттілік күшейіп отырған қазіргі заманда бұл пәнді зерттеу қоғам үшін де, жас ізденуші үшін де аса маңызды. Арнайы философиялық талдау пәні болып табылатын ғылым феноменінің мәселелерімен таныстырып, ғылымның тарихы мен теориясы, ғылым дамуының заңдылықтары және ғылымның білімнің құрылымы, ғылымның мамандық және әлеуметтік институт ретіндегі ерекшеліктері, ғылыми ізденіс жүргізу әдістері, ғылымның қоғам дамуындағы рөлі туралы білім беріледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 5

    Курс педагогика ғылымын және оның адам туралы ғылымдар жүйесіндегі орнын, қазіргі білім беру парадигмасы, Қазақстандағы жоғары білім беру жүйесі, маман тұлғасын тәрбиелеу және қалыптастыру, білім берудегі менеджмент қарастырады. Педагогика ғылымының әдіснамасы, оқытудың әдістері мен формалары туралы түсінік беріледі. Оқытушының кәсіби және коммуникативтік құзыреттілігін ашуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудегі ресурс үнемдеу технологиялары
    Несиелер: 5

    Пән өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу тиімділігін арттыру және ресурс үнемдеуді негіздеу бойынша негізгі бағыттарды дамыту үрдістерін, сондай-ақ қайта өңдеу кәсіпорындарының жұмыс істеуінің тепе-теңдігін, шарттары мен факторларын жүйелі талдауды қарастырады. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру мен қайта өңдеудің ресурстық әлеуетін пайдалану деңгейін бағалау бойынша ұсыныстар мен ресурс үнемдеу әдіснамасын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндістерінің машиналары мен жабдықтарын жобалау
    Несиелер: 6

    Өңдеу өнеркәсібінің машиналары мен жабдықтарының жіктелуі, олардың жұмыс процестерінің ерекшеліктері. Өңдеу өнеркәсібінің машиналары мен жабдықтарының параметрлерін есептеу және жобалаудың алғышарттары, есептеу тәртібі. Конструкторлық-технологиялық схеманы құру. Жобаланатын машиналар мен жабдықтардың негізгі жұмыс органдарының параметрлерін анықтау. Кинематикалық және динамикалық есептер. Ұсынылатын құрылғыны коммерцияландыру. Жаңа машинаға авторлық құқықты рәсімдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналар мен жабдықтардағы ғылыми зерттеулер әдістемесі
    Несиелер: 5

    Берілген пәнде магистранттар қолданылатын және жасалатын машиналардың ғылыми-техникалық деңгейін бағалаудың жүйелі амалын, зерттеулер деректерінің құрылымын құруды; физикалық шамаларды өлшеудің принциптері мен әдістерін меңгеру, жиі қолданылатын өлшеу құралдарының негізгі техникалық және метрологиялық сипаттамаларын; физикалық шамаларды өлшеудегі орын алатын ағаттықтардың структурасы мен талдау негіздерін және ғылыми тәжірибе әдістемесін, тәжірибелерді жоспарлау, дайындау және жүргізуді, тәжірибе функционалдық байланыстарды анықтауды, тәжірибе деректерін талдауды, тәжірибе заңдылықтарын формулалар арқылы, құбылыстар арасындағы өзара байланыстар деңгейін анықтауды; талдау, есептеу және модельдеу процестері мен азық-түлік технологияларды аппараттарының принциптері; Тамақ өндірісінің технологиялық процестерді теориялық негіздерін меңгереді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Пән психологияны басқару психологиясының тақырыбын, сипатын, міндеттері мен құрылымын, оның психологиялық зерттеулер әдістерін және оны зерттеудің негізгі тәсілдерін қарастырады. Басқару әрекетіндегі тұлға психологиясын, танымдық әрекет психологиясын перцептивтік, мнемикалық және ойлау ұрдістерін басқару қызметтінде зерттейді. Курс заманауи іскерлік адамның қызметінде этикет туралы, менеджердің коммуникативті құзыреттілігі, басқарушылық қызметтегі эмоционалды және ерікті күйлері туралы және қызметті басқара білу туралы қабылеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік саласындағы жобаларды басқару
    Несиелер: 7

    Жобаларды басқару әдістерінің даму тарихымен таныстырады; жобаның тұжырымдамасын әзірлеу, оны құрылымдау және бағалау бойынша шешімдер қабылдаудың әдістемелік тәсілдерін зерттейді; жобаның өмірлік циклінің түрлі сатыларында жоба менеджерінің рөлін және функцияларын меңгеру; жобаларды басқарудың ұйымдастырушылық нысандары және оларды әзірлеу, оңтайландыру әдістерімен таныстырады. Жобаның жетістіктерін жоспарлау және бақылау құралдарын зерттейді; зерттеу және шығармашылық жұмыс дағдыларын дамытуға, бағдарламалық құралдарды пайдалана отырып жобаларды экономикалық модельдеуге көмектеседі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Агротехнологиялық машиналардың сынау әдістері
    Несиелер: 6

    Агротехнологиялық машиналарды сынау. Сынақ түрлері: зертханалық, стенділік, зертханалық-далалық, далалық. Сынаудың мақсаты мен міндеттері. Сынаудың жалпы әдісі. Зауыттық (жетілдіру) сынақтар, мемлекеттік сынақтар. Машинаны сынауға ұсыну және ілеспе құжаттама, техникалық сараптамалар, зерттеулерді ұйымдастыру. Сынау сапасын қамтамасыз ету. Жаңа техниканы сынау кезіндегі қауіпсіздік пен эргономикалықты бағалау. Агротехнологиялық машиналардың функционалдық көрсеткіштерін бағалау. қамтамасыз ету әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ашыту өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 6

    Бұл пән ашыту өнеркәсібіне арналған заманауи технологиялық машиналар мен жабдықтарды қарастырады. Спирт өнеркәсібі, сыра қайнату саласы және алкогольсіз өндіріс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өнім сапасы мен процестерін басқару
    Несиелер: 5

    Ұйым қызметіне үдерістік тәсілдің негіздері. Процесс тәсілінің генезисі. Өнімнің өмірлік циклі. Үрдістердің жіктелуі және идентификациясы. Процестер қызметінің негізгі шарттары және тағайындалуы. Өнімнің, процестердің және қызметтердің сапасына шығындар. Сапаны бақылаудың, талдаудың және басқарудың негізгі құралдары. Сапаны басқарудың жаңа құралдары. Кешенді құралдар және сапаны жақсарту әдіснамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бизнес шешімдерді модельдеу
    Несиелер: 4

    Компьютерде математикалық үлгіні құру және шешу арқылы бастапқы мәселені ресімдеуден бастап, басқару шешімін қалыптастыру мен талдау процесімен танысу. Математикалық модельдер құру және шешу дағдыларын қалыптастыру және осы шешімдерді компьютерде талдау. Басқару шешімдерін таңдаудағы өндірістік, көліктік және қаржылық үлгілерді қарастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндіріс машиналарының теориясы мен есептеулері
    Несиелер: 5

    Пән қайта өңдеу өнеркәсібі машиналарының теориясын және есебін қарастырады. Тасымалдау құрылғыларының жұмысы; ұнтақтау құрылғыларының жұмысы; астық және т. б. тазалау және сұрыптауға арналған машиналар мен құрылғылардың теория және есептеу негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Құрама-жем өнеркәсібі кәсіпо-рындарының замануи жабдықтары
    Несиелер: 6

    Пән құрама жем, байыту қоспалары мен премикстерді өндіруге арналған машиналар құрылғыларын және оларды пайдалану ережелерін қарастырады. Құрамдастарды құрама жеммен, қоспалар мен премикстермен тазалауға, кептіруге, қауыздауға және ұсақтауға арналған жабдық. Мөлшерлеу және араластыруға арналған машиналар. Астықты ылғал-жылы өңдеуге арналған жабдық. Технологиялық процесті оңтайландыру құралдары және жабдық жұмысы кезінде шаңның жарылысын болдырмау шаралары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Конфликтология
    Несиелер: 4

    Пәнде конфликтологияның негізгі категориялары, қақтығыстық технологияларды жанжалды басқару типологиясы қарастырылады. Курста қақтығыс жағдайында адамның мінез-құлқы туралы теориялар, тиімді қарым-қатынас технологиялары және қақтығыстың ұтымды мінез-құлқы зерттеледі. Жанжалдарды шешудегі келіссөздер процесінің психологиясын, жанжалдарды шешу технологиясы ретінде медиация қолданады. Қоғамдағы қақтығыстар, ұйымдардағы қақтығыстар, жанжалдар мен стресстер қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам концентраты өнеркәсібі кәсіпорындарының замануи жабдықтары
    Несиелер: 6

    Тағам концентраттары өндіріс желілерінің аппаратуралық-технологиялық сұлбалары. Шикізатты сұрыптауға және калибрлеуге арналған жабдық. Шикізатты тазалауға және дайындауға арналған жабдық. Шикізатты кесу, ұсақтау және ұсақтау жабдықтары. Шикізатты сүзуге, бөлуге және араластыруға арналған жабдық. Шикізатты, ыдыстарды жууға және санитарлық өңдеуге арналған жабдықтар. Қайнатуға, булауға және қыздыруға арналған жабдық. Қуыруға және экструзияға арналған жабдық. Кептіру жабдығы. Қаптама жабдықтары. Дайын өнімді ресімдеуге арналған желілерді жабдықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісінің заманауи жабдықтары
    Несиелер: 6

    Пән негізгі технологиялық және көлік жабдықтарын, нан пісіру өндірісінің ағынды желілерін қарастырады. Нан пісіру жабдығының әрбір тобының әрекет ету қағидаттары, конструкциялық ерекшеліктері, тиімді пайдалану ережелері және қауіпсіз қызмет көрсету туралы мәліметтер. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған машиналар мен аппараттар. Макарон өндірісінің заманауи технологиялық жабдықтары, Электр жабдықтары және бақылау-өлшеу құралдары туралы мәліметтер. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған заманауи машиналар мен аппараттардың техникалық сипаттамалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON8

    Заманауи білім беру және ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, өз білімін кәсіби деңгейде қолдану, ғылыми-техникалық ақпаратты, тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу, компьютермен жұмыс істеу дағдыларын және кәсіби міндеттерді шешу үшін әртүрлі көздерден алынған ақпаратпен жұмыс істеу дағдыларын пайдалану

  • Код ON9

    Жеке, сондай-ақ топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс істеу қабілеті, ынтымақтастыққа қабілетті

  • Код ON10

    Докторантурада оқуды жалғастыру қабілетімен оқу орындарында немесе ғылыми-зерттеу ұйымдарында жұмыс істеу

  • Код ON7

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми пайымдауларды ескере отырып, пікірлерді қалыптастыру үшін тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы ақпаратты жинау мен интерпретациялауды жүзеге асыру

  • Код ON2

    Ғылым философиясы, психология және педагогика мәселелерінде ой-өрісін көрсету, технологиялық жабдықтар негіздерін оқытудың қазіргі заманғы әдістемесін қолдану, әртүрлі психологиялық жағдайларда оңтайлы нұсқаларды табу және басқару шешімдерін қабылдауға қабілетті

  • Код ON6

    Тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы мәселелерді шешу және дәлелдерді қалыптастыру

  • Код ON1

    Кәсіби деңгейде ағылшын тілінде қарым-қатынас дағдыларын қолдану: тиісті әлеуметтік және мәдени контекстерде ауызша, сондай-ақ жазбаша түрде ұғымдарды, ойларды, сезімдерді, фактілер мен пікірлерді түсінуге, білдіруге және түсіндіруге қабілетті, медиация және мәдениетаралық түсіну дағдылары бар

  • Код ON3

    Қоғамдық және еңбек өміріне, атап айтқанда, әр түрлі қоғамдарға тиімді және конструктивті түрде қатысуға, сондай-ақ қажет болған жағдайда жанжалдарды шешуге мүмкіндік беретін мінез-құлықтың барлық түрлеріне ие болу оған әлеуметтік және саяси ұғымдар мен құрылымдарды білуге және белсенді және демократиялық қатысуға дайындыққа негізделе отырып, азаматтық өмірге толық қатысуға мүмкіндік береді

  • Код ON4

    Саладағы ең озық білім элементтерін қоса алғанда, тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында дамытылған білімдер мен түсініктерді көрсете білу

  • Код ON5

    Тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы білімі мен түсінігін кәсіби деңгейде қолдану

Top