Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11102 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Экономикадағы математика
    Несиелер: 3

    Пән білім алушылардың экономикалық есептерді қосымшамен талдау және шешу, қажет болған жағдайда компьютерлік техниканы қолдана отырып, экономикадағы, бизнестегі басқарушылық есептерді талдау кезінде математикалық модельдеу әдістерін қолдану қабілетін қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы қызмет көрсету мәдениеті
    Несиелер: 4

    Білім алушыларда қонақжайлылық саласында негізгі қызмет түрлерін көрсету бойынша технологиялық процестердің құрылымы мен ерекшелігі туралы жүйелі түсінік қалыптастыру, сервис түрлерімен, осы процестерде қолданылатын техникалық құралдарды пайдалану және ұтымды пайдалану, қонақжайлылық саласындағы менеджердің кәсіби қызметінің заманауи технологияларымен танысу. Сервисті ұйымдастырудың әртүрлі нысандарымен таныстыру: стационарлық, көшпелі, спецификалық. Әлеуетті клиенттердің жас, конфессиялық, ұлттық, емдік-медициналық ерекшеліктерін ескере отырып, санитарлық-гигиеналық, технологиялық, физиологиялық стандарттармен және тамақтану мен орналастыру нормаларымен таныстыру, қонақ үй, мейрамхана қызметі, қонақжайлылық кәсіпорындары ұсынатын қызметтер туралы түсінік беру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің негіздері
    Несиелер: 5

    Курс мейрамхана мен қонақ үй бизнесінің заманауи формаларының дамуымен және алуан түрлілігімен танысуды қамтиды. Мейрамхана және қонақ үй шаруашылығын басқару мәселелері және негізгі экономикалық көрсеткіштер қарастырылады. Мейрамхана мен қонақ үйдің барлық бөлімшелерінің қызметі сипатталған. Мейрамхана және қонақ үй бизнесінің негізгі ұғымдары мен эволюциясы; туристерді орналастыру құралдарының жіктелуі; қонақ үй құрылыстарының жалпы сипаттамасы; қонақ үйде қызмет көрсету технологиясы; қонақ үйде қызмет көрсету технологиясы; қонақ үйлердің тіршілігін қамтамасыз ету жүйелері туралы сұрақтар ашылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән қызмет көрсету саласында бизнес-жоспар құру түсініктері мен дағдыларын қалыптастырады. Бизнес-жоспардың барлық бөлімдерінің ерекшеліктері. Бизнесті дамыту үшін бизнесті жоспарлаудың маңызы

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Цифрлық экономика
    Несиелер: 3

    Пән ақпараттық факторларды пайдалану заңдылықтарын ескере отырып, Цифрлық экономика мен ақпараттық қоғамның қалыптасуы, жұмыс істеуі және дамуы, заманауи әдістерді, тетіктерді, цифрлық экономиканы қолдану саласында теориялық білім мен негізгі практикалық дағдылар кешенін қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Этноэкономика туризм және қонақжайлылық саласы ретінде
    Несиелер: 3

    Бұл пән этноэкономиканың дәстүрлі жұмыс түрі ретіндегі мәні туралы түсінік қалыптастырады. Сондай-ақ, "этноэкономика"санатын анықтау тәсілдері ашылады. Этноэкономиканың құрылымдық, қалпына келтіру және әлеуметтік-экономикалық элементтер ретіндегі функциясын қарастыру оны этностардың дәстүрлері мен әдет-ғұрыптарын қорғауға негізделген қоғамның тұрақты даму факторы ретінде бағалауға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Академиялық іскерлік хат
    Несиелер: 3

    Бұл пән білім алушыларға ғылыми дерекқорлардан ақпараттар іздеуге, мәтіндерді талдау мен рефераттауға, академиялық жазбалардың әр түрлі жанрларымен (аннотация, эссе, шолулар, аналитикалық шолулар, мақала) жұмыс жасауға байланысты кәсіби іс-әрекеттерді жүзеге асыруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясын ұйымдастырудың заманауи формалары
    Несиелер: 5

    Пән конақжайлылық индустриясы, қонақжайлылықтың жалпы инфрақұрылымы және қонақ үй-мейрамхана индустриясы, заманауи қонақ үй, мейрамхана қызметі, сервистік кәсіпорындар ұсынатын қызметтер туралы түсінік қалыптастыру саласындағы білімді қалыптастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шет тілі.
    Несиелер: 4

    Пән білім алушылардың таңдаған бағытына сәйкес және кәсіби тапсырмаларды шешу үшін практикалық қызметті жүзеге асыру үшін қажетті жалпы мәдени, кәсіптік және лингвистикалық құзыреттерді қалыптастырады және жетілдіреді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы менеджмент
    Несиелер: 5

    Пән менеджмент саласында теориялық білімді қалыптастырады; менеджмент функцияларын орындаудың практикалық дағдыларын игеруге және оларды ұйым қызметінде қолдануға ықпал етеді; менеджмент әдістерін, шешім қабылдау механизмін, ұйымның принциптері мен құралдарын игеруге мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй кешеніндегі ұлттық тағамдар технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні кәсіпорынның ерекше түрі ретінде Тарихи қалыптасқан мәдениет дәстүрлерінің болашақ бакалаврларының ұлттық тағамдар технологиясында теориялық білім мен практикалық ұлттық, салттық, табиғи-климаттық, географиялық және басқа да жағдайларды ескере отырып, әлем халықтарының тамақтануы қарастырады. Ұлттық тамақтану мәдениетінің, ұлттық және өзге де аспектілерді ескере отырып тамақтану дәстүрінің негізін қалыптастыратын негізгі факторларды түсіну ұтымды тамақтану негіздеріне сәйкес аспаздық өнімдердің ассортиментін таңдауды қолдана білу, ұлттық тағамдардың, діни дәстүрлердің ерекшеліктерін ескере отырып, әр түрлі рациондарды құру, туристерге арналған тағамдар мен сусындардың ассортиментін таңдау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы мінез-құлық экономикасы
    Несиелер: 5

    Бұл курсты оқу білім алушыларға мінез-құлықтың экономикалық теориясы әдіснамасының ерекшеліктерін ескере отырып, кәсіби қызметті жүзеге асыруға мүмкіндік береді. Пән аясында білім алушылар балама шешім теорияларын, дәстүрлі және мінез-құлық қаржысын, эксперименттік экономиканы зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Инклюзивті өзара әрекеттесу этикасы
    Несиелер: 5

    Пән мүмкіндігі шектеулі адамдармен қарым-қатынас жасау процесінде студенттердің коммуникативті және әлеуметтік дағдыларын дамытуды, ерекше денсаулық мүмкіндіктері бар адамдардың әлеуметтік, эмоционалды және мінез-құлық қиындықтарының ерекшелігі туралы білімді қалыптастыруды қамтиды, сонымен қатар инклюзивті білім беру және кәсіби ортада туындайтын тұлғааралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешуге көмектесуге арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән экологиялық ойлауды және табиғи экожүйелер мен техносфералардың жұмысында қауіпті, төтенше жағдайлардың алдын алу қабілетін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән экономикалық ойлау тәсілін, бәсекелестік ортада кәсіпорындардың табысты кәсіпкерлік қызметін ұйымдастырудың теориялық және практикалық дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық психологиясы
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды қонақжайлылық менеджеріне қажетті психологиялық білімді игеру арқылы туризм және қонақжайлылық саласындағы адамдардың психикалық құбылыстарының, жағдайлары мен қасиеттерінің дамуы мен жұмыс істеуін психологиялық қамтамасыз етумен байланысты кәсіби міндеттерді шешуге дайындау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 4

    Мемлекеттік тілді кәсіби қызметте, ғылыми және практикалық жұмыста, әріптестермен қарым-қатынаста, өз бетінше білім алу, ғылыми, оқу-ағартушылық және өзге де мақсаттар үшін қолдана білуі мен дағдыларын қалыптастырады. Ғылыми мақалалар мен ғылыми-зерттеу жұмыстарын және жобаларды жазуда мемлекеттік тілді қолдану мүмкіндіктерін көрсетеді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу заңнамалық нормалардың рөлі туралы жалпы түсінік беретін құқықтың негізгі салаларының мәселелерін қарауға бағытталған, сондай-ақ білім алушылардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымы мен құқықтық мәдениетін қалыптастыруды зерделеуді көздейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық жүйесіндегі бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 5

    Пән шаруашылық субъектілері қызметінің негізгі санаттарының мазмұнын зерттейді . Білім алушыларда Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес Экономикалық талдау, бастапқы ақпараттық Материалды өңдеу, салық есептілігі және ақша қаражатын есепке алу саласында дағдылар қалыптасады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй кәсіпорнының инфрақұрылымы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні мейрамхана мен қонақ үй кәсіпорындарының инфрақұрылымын зерттеуде теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады. Бизнесті сәтті енгізу үшін қажетті практикалық дағдыларды игере отырып, мейрамхана және қонақ үй индустриясы кәсіпорнын ұйымдастыру мен басқарудың негізгі принциптері мен әдістерін үйрену, кәсіби қызмет мәселелерін шешу үшін мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру саласында алған білімдерін қолдана білу, сонымен қатар қонақ үй қызметі технологиясының негіздерін, мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығын басқару әдістерін, оның ішінде іскерлік қарым-қатынас және персоналды басқару этикасын білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Көшбасшылық негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу кезінде білім алушылар көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, кәсіпорын, аймақ және тұтастай ел деңгейінде әсер ету әдістерін қолдана отырып, адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқарудың әдістемесі мен практикасын игереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалық қызмет көрсетуді ұйымдастыру және технологиясы
    Несиелер: 5

    Модуль пәні мейрамхана қызметін ұйымдастыру теориясы және мейрамхананы басқару құрылымын және ыдыс-аяқ өндірісінің технологиясын оқытудағы практикалық дағдылар туралы білімді қалыптастырады. Өндірістік үй-жайларға қойылатын жалпы талаптар, мейрамханалық қызмет көрсетудің қазіргі заманғы нысандары мен әдістері, асхана ыдыстарының ассортименттері, асханалық киім-кешектер мен ыдыс-аяқтар, үстелді жабдықтау ережелері және тағамдар мен сусындарды беру тәсілдері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы өндірісті ұйымдастыру теориясы
    Несиелер: 5

    Пән мейрамхана мен қонақ үй бизнесінің ұйымдық құрылымы, оның құрамдас бөліктері, кәсіпорынды басқаруды оңтайландыру мен автоматтандырудың заманауи технологиялары мен құралдары, сондай-ақ олардың басқару қызметін талдау және бағалау әдістері туралы білімді қалыптастырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлылық индустриясының өндірістік-шаруашылық қызметін ұйымдастыру туралы білімді қалыптастырады. Қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметінің ерекшеліктерін қарастырады. Қонақ үй кешендері мен қоғамдық тамақтану жүйесінің жұмысын жоспарлау және болжау әдістері зерттелуде

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес саласындағы ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Осы курсты оқу білім алушыларға ақпараттық технологияларды пайдалана отырып кәсіби қызметті жүзеге асыруға мүмкіндік береді. Бизнесті ақпараттық қамтамасыз ету бойынша клиенттермен өзара іс-қимылды және жеткізілім тізбегін басқару жүйесін пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қызметтер саласындағы логистика
    Несиелер: 5

    Пән логистикалық менеджмент, логистикалық жүйедегі қойма жүйесі, логистикалық қызметті ұйымдастырудың негізгі әдістері туралы тұтас көзқарасты қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласының экономикасы
    Несиелер: 5

    Пән қызмет тұжырымдамасын, қызмет түрлері мен сипаттамаларын қарастырады, қызмет көрсету ұйымдары үшін маркетингтік стратегия негіздерімен, сондай-ақ қызмет көрсету салаларындағы маркетинг түрлерімен таныстырады. Қызмет көрсету сапасының негізгі детерминанттарын айқындау негізінде қызмет көрсету сапасын бақылау мәселелері зерделенеді. Адамның рекреациялық қызметіне адамның қызметтерге деген қажеттіліктерін қалыптастырудың негізі ретінде назар аударылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы персонал экономикасы
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда персоналды басқарудың экономикалық ерекшеліктері туралы тұтас ұсыныс қалыптастырады. Пән аясында білім алушылар персоналды басқару модельдерін. Кадрлық құрылымдардың құрылысын, қызметкердің ұйымдастырушылық мәдениеті мен еңбек мінез-құлқын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үйлерде еңбекті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән қызмет көрсету саласындағы еңбекті ұйымдастыру және нормалау туралы білімді қалыптастырады. Еңбек бөлінісі мен кооперациясын, жұмыс орындарына қызмет көрсетуді, еңбек жағдайларын, еңбек тәртібін, еңбекақы төлеуді қарастырады. Қонақжайлылық саласындағы жұмыс уақытының шығындарын және оларды зерттеу әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Маркетинг және қонақжайлылық қызметтерін жылжыту
    Несиелер: 5

    Курс білім алушылардың маркетинг және қонақжайлылық қызметтерін ілгерілетудің негізгі ұғымдары туралы негізгі білімдерін қалыптастырады. Пән аясында білім алушылар қонақжайлылық қызметтері маркетингінің негізгі ұғымдары мен санаттарын зерттейді; қонақжайлылық қызметтерін жылжытудың практикалық құралдарын меңгереді; кәсіпорындарда баға белгілеу және өткізу саясаты жүйесін талдау және әзірлеу дағдыларын игереді; қонақжайлылық қызметтерін қалыптастыру және дамыту бойынша негізгі іс-шараларды зерттейді; қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындар үшін Интернеттегі жарнамалық бағдарламаларды талдайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі инновациялар
    Несиелер: 5

    Пән инновация және оның түрлері туралы түсінік береді, инновациялық қызметтің модельдері мен нысандарын, оларды тарату мен мемлекеттік реттеуді қарастырады, қонақжайлылық индустриясында инновациялық жобаларды әзірлеу және инновациялық жобаның экономикалық тиімділігін бағалау және жобаның техникалық-экономикалық негіздемесі, қаржыландыруды ұйымдастыру дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы кәсіпкерлік тәуекелдер
    Несиелер: 5

    Модуль пәні қызмет көрсету саласындағы кәсіпкерлік тәуекелдер туралы түсінік қалыптастырады. Пән аясында кәсіпкерлік тәуекел деңгейіне әсер ететін факторлар, кәсіпкерлік тәуекелдерді бағалау әдістері, Қызмет көрсету саласындағы кәсіпкерлік тәуекелдерді басқару оқытылады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы инновациялық технология-лар
    Несиелер: 5

    Пән білім алушылардың туристік кәсіпорындарды нарықта тиімді өмір сүруге және тиісті пайда алуға шақыратын қонақжайлылық саласындағы ұйымдар мен кәсіпорындардың жұмыс тәжірибесіне инновацияларды енгізу бойынша жедел, негізделген және ең аз тәуекелмен шешім қабылдауға қабілетті мемлекеттік технологиялар саласындағы инновациялық қызмет пен инновациялық технологиялар туралы ұсыныстарын қалыптастыруға бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана ісі саласындағы лизингтің тиімділігі
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда лизинг туралы ұғымды экономикалық және инвестициялық қызмет түрі ретінде қалыптастырады. Лизингтік қызметтерді жоспарлау және ұйымдастыру мәселелері қарастырылады. Қонақ үй және мейрамхана ісі саласындағы лизингтік қызметтер нарығын дамытудың стратегиялық бағыттарын анықтау мақсатында лизингтік қызметтер нарығын талдау және бағалау мәселелеріне, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі лизингтің тиімділігін бағалау әдістемесін зерттеу мәселелеріне назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы тұтынушылық мінез-құлық
    Несиелер: 5

    Бұл курсты оқу білім алушыларға тұтынушылық мінез-құлық ерекшеліктерін ескере отырып, кәсіби қызметті жүзеге асыруға мүмкіндік береді. Бұл пәнді оқу кезінде студенттер тұтынушылық мінез-құлық үлгілерін, тұтынушылық мінез-құлыққа әсер ететін факторларды, қызмет көрсету саласындағы тұтынушының мәдени, әлеуметтік, жеке және экономикалық сипаттамаларын біледі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіне инвестиция салудың тиімділігі
    Несиелер: 5

    Пән инвестициялар туралы ұғымды, инвестициялардың түрлері мен жіктелуін қарастырады. Инвестиция тиімділігінің факторларын анықтау негізінде қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі инвестициялық жобалардың тиімділігін талдау мәселелері зерттелуде. Инвестициялық жобалардың тиімділігі мен инвестициялау тәуекелдерін бағалау әдістері қарастырылады. Өзара ерекше инвестициялық жобалардың тиімділігін бағалаудың ерекше жағдайларын зерттеуге назар аударылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй қызметтерінің стандарттары
    Несиелер: 3

    Модуль пәні мейрамхана мен қонақ үй қызметтерінің стандарттары туралы білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады. Тазалық пен сыртқы келбет стандарттарын зерттейді. Қонақтарға қызмет көрсету, тамақ, сусындар беру, қызмет көрсету және технологиялық процесс ережелері. Мамандық шеңберіндегі шет тілін білу деңгейінің талаптары. Мейрамхананың, қонақ үйдің және оның құрылымының жекелеген қызметтерінің жұмыс әдістері мен тәсілдерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Салықтық менеджмент
    Несиелер: 5

    Бұл пән шаруашылық жүргізуші субъектілердің басқару қызметіндегі салықтық менеджменттің рөлін, салық салуды енгізу әдістері мен әдістерін зерттейді. Білім алушылар салықтық жоспарлау саласында стратегияны әзірлеу біліктері мен дағдыларын игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй кешендері нарығындағы баға саясаты
    Несиелер: 5

    Пән баға саясатының және оның қонақ үй индустриясы мен мейрамхана кешендеріндегі ерекшелігінің тұтас көрінісін қалыптастырады. Осы пәнді оқу кезінде білім алушылар мейрамхана және қонақ үй қызметтері нарығындағы баға саясатын әзірлеу кезінде мақсатты таңдау, мейрамхана және қонақ үй қызметтеріне баға белгілеу әдісін таңдау, баға саясатын қалыптастыру дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй шаруашылығын қаржылық талдау
    Несиелер: 5

    Пән шаруашылық қызметке қаржылық талдау жүргізу қабілетін қалыптастырады. Осы пәнді оқу кезінде білім алушылар бизнес-жоспардың құрылымын және басты қаржылық көрсеткіштерді әзірлеу мен мониторинг жүргізудегі талдаудың рөлін, жоспарлауды (бюджеттеуді), сметаларды жасауды және сметалардың (бюджеттердің) орындалуын талдауды үйренеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы жасыл технологиялардың тиімділігі
    Несиелер: 5

    Пән қоршаған ортаны ластаудың негізгі көздері мен тетіктерін қарастырады және экологиялық таза технологияларды қызмет көрсету саласының тартымдылығын арттыру факторы ретінде анықтайды. Жасыл технологияларды енгізу тиімділігін бағалау мәселелеріне ерекше көңіл бөлінеді. Қызмет көрсету саласында жасыл технологияларды қолдану Қызмет көрсету саласын дамытудың басым бағыты ретінде Жасыл экономика контексінде зерделенеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясын жоспарлау және болжау
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда қонақжайлылық индустриясын жоспарлау мен болжаудың заманауи теорияларының негіздері туралы білімді қалыптастырады. Қонақжайлылық индустриясындағы кәсіпорындардың жұмыс істеу ерекшеліктерін ескере отырып, жоспарлау және бюджеттеу мәселелері зерттеледі, сондай-ақ қазіргі жағдайда Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарын дамытудың әлеуметтік-экономикалық проблемалары қарастырылады. Қонақжайлылық индустриясының негізгі бағыттары мен даму тенденцияларын талдау дағдылары қалыптасады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Салық және салық салу
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда салық базасының мөлшері мен салық сомасын анықтау, салық шегерімдерінің шамасын есептеу қабілетін қалыптастырады. Курсты оқығаннан кейін білім алушылар салық теорияларын және салық салу жүйесінің құрылысын, Қазақстанның салық жүйесіндегі негізгі салық топтарының жұмыс істеу ерекшеліктерін, оларды есептеу мен төлеу тетігін білетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметіндегі сапаны басқару жүйесі
    Несиелер: 3

    Пән қонақ үй және мейрамхана бизнесінде қолданылатын сапа менеджменті жүйесін зерттейді. Қонақ үй индустриясы мен Қоғамдық тамақтанудың барлық кезеңдерінде әмбебап жүйелердің сапасы мен қауіпсіздігін қалыптастыру әдістемесін қарастырады. Қонақжайлылық саласындағы заманауи технологиялық процестерді талдау әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй кешенінің мейрамхана қызметін талдау және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән экономикалық талдау мен бақылау жүргізу қабілетін қалыптастырады. Бұл пәнді оқу кезінде білім алушылар экономикалық талдау әдістерін; басқарушылық талдау негіздерін; мейрамхана бизнесіндегі маркетингтік қызметті талдауды; қызметкерлерді пайдалануды талдауды; өндірістік ресурстарды пайдалануды талдауды; қызметтердің өзіндік құнын талдауды; қаржылық-экономикалық талдауды; мейрамхана ұйымының қаржылық жағдайын жалпы бағалауды және қаржылық бақылауды үйренеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON1

    Ұйымдардың қызметін және іскерлік қарым-қатынастың негізгі қағидаттары мен нормалары туралы білімді регламенттейтін нормативтік-құқықтық құжаттаманы қолдану, іскерлік Этикет нормаларын ескере отырып, еңбек қатынастарын құру;

  • Код ON4

    Ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалану арқылы оңтайлы шешімдерді анықтау үшін логистикалық ақпаратты бағалау;

  • Код ON7

    Қонақ үйлер мен мейрамханалар ұйымдарын кадрлармен қамтамасыз ету жөніндегі мәселелерді шешу;

  • Код ON2

    Қонақжайлылық индустриясын өркендету және оны одан әрі дамыту мақсатында мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының дұрыс стратегиясы мен тактикасын жасау;

  • Код ON3

    Алынған білімді мейрамхана ісі және қонақжайлылық саласындағы жеке бизнесті жобалау кезеңінде туындаған мәселелерді сәтті шешу үшін қолдану;

  • Код ON8

    Қызмет көрсету саласындағы қызметті жоспарлау мен ұйымдастыруды басқару;

  • Код ON10

    Техникалық құралдарға қажеттілікті олар орындайтын жұмыстар мен жұмсалатын материалдардың көлемін ескере отырып айқындау;

  • Код ON5

    Ұйымның есептілігінде қамтылған қаржылық, бухгалтерлік және өзге де ақпаратты талдау және түсіндіру және алынған мәліметтерді басқарушылық шешімдер қабылдау үшін пайдалану

  • Код ON6

    Кәсіпорын қызметінің сапасы мен нәтижелерін басқару;

  • Код ON9

    Нарықтық экономика жағдайында туристік кешендердің қаржылық есептілігін жасау проблемаларын шешу; нарықтық қатынастарды қалыптастыру жағдайында қаржыны басқару; туристік кешендерді жоспарлау және баға белгілеу негіздерін қолдану;

  • Код ON11

    Нарық мониторингі әдістерін және қонақ үй индустриясындағы зерттеу қызметінің қолданбалы әдістерін қолдану.

Top