Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B08201 Мал шаруашылығы в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Физика негіздері
    Несиелер: 4

    Материалдық денелердің қозғалысын және олардың арасындағы өзара әрекеттесуді зерттейтін физика бөлімін біледі; сұйық және газ механикасының элементтерін, қатты және серпімді денелер механикасын, механикалық тербелістер мен толқындарды түсінеді; механикалық жүйелерді сипаттаудың динамикалық және кинематикалық әдістерін, механикадағы сақталу заңдарын, гидродинамиканың негізгі заңдарын, статистикалық физика заңдарын қолданады; идеалды газдарды, нақты газ физикасын, атмосфералық ауаны талдайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жануарлар морфологиясы
    Несиелер: 3

    Пән ауыл шаруашылығы мал ағзасының және оның мүшелерінің анатомиялық құрылысын, ауыл шаруашылығы малының әртүрлі түрлерінің дене құрылымының ерекшеліктерін, мал ағзасының жасушаларының, ұлпаларының құрылымдық қалыптасу негіздерін оқытады,студенттер цитология, жалпы және жеке эмбриология мен гистология, жүйке жүйесі, қан айналымы және лимфаның қалыптасу жүйесі, иммундық жүйе, тыныс алу, ас қорыту, лактация, зат алмасу, энергия, көбею үрдісі негіздерін игереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Молекулалық және жасушалық биология
    Несиелер: 8

    Тірі ағзалардағы молекулалардың құрылымын жасушалардың ішіндегі қызмет жасауына дейін біледі; химия және физика ұғымдарын қолдана отырып, микро деңгейде тірі ағзалардың жұмыс істеуін түсінеді; мембраналардың қасиеттерін және жасушалардың қалыптасуына байланысты олардың молекулалық қалыптасуын қолданады; жасушалық биоэнергетиканың негізгі ерекшеліктерімен қоса кинетика және термодинамика заңдылықтарын талдайды; ағзаның молекулалық қалыптасуы деңгейінде тұқым қуалаушылық және өзгергіштік мәселелерін бағалайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жоғары математика*
    Несиелер: 10

    Математиканың барлық қажетті бөлімдерін: математикалық логика мен сандар теориясының элементтерін біледі; кешенді сандарды, ақырлы өлшемді жағдай үшін сызықтық алгебраны түсінеді; бір айнымалы функцияның дифференциалдық және интегралдық есептеулерін, бірінші және екінші ретті қарапайым дифференциалдық теңдеулерді, қатарлар теориясын, ықтималдықтар теориясына кіріспені, математикалық есептердің сандық шешімін қолданады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бейорганикалық және органикалық химия
    Несиелер: 4

    Химияның негізгі заңдылықтарын, заттардың құрылымы мен қасиеттерін, химиялық үрдістердің өту заңдылықтары мен ерекшеліктерін, термодинамиканы, ерітінділерді, электролиттер, элементтердің қасиеттерін біледі; шекті емес алифаттық, ароматық, галоген туынды көмірсутектерді, оттегі және азот құрамдас органикалық қосылыстар: спирттер және қарапайым эфирлерді, альдегидтер және кетондарды, карбон қышқылдарын түсінеді; оксо-және аминқышқылдары, аминдер және диазоқосылыстар туралы негізгі ұғымдарды қолданады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экономика және құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты: экономика және құқық негіздері бойынша білімді қалыптастыру; алынған білімді практикада негізгі құқықтық және экономикалық заңдар бойынша пайдалана білу, мемлекет, құқықтық және экономикалық құбылыстар арасындағы өзара байланысты белгілеу, құқық субъектілерінің қасиеттерін анықтау; экономикалық категориялар мен заңдарды, шаруашылық жүргізуші субъектілер қызметінің институционалдық-құқықтық базасын және іскерлік этика нормаларын, құқықтық және экономикалық құбылыстардың негіздерін білу. сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Ғылыми -зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    Қазіргі уақытта бар зерттеу объектісі туралы білімдер мен қоғам талап еткен міндеттерді практикалық шешу үшін қажетті білімдер арасындағы қайшылықтарды ашу негізінде ғылыми проблеманы қою. Практикалық қолдану үшін тақырыпты таңдау және оның өзектілігін ғылыми негіздеу. Гипотезаны тұжырымдау, ғылыми зерттеу жоспарын әзірлеу. Теориялық, эксперименталды зерттеулер және ғылыми нәтижелерді рәсімдеу әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Генетика, онтогенез, филогенез
    Несиелер: 5

    Генетикалық ақпараттың барлық саласын және оның мәнін біледі; молекуланың табиғатын және генетикалық ақпаратты білдіру тәсілін, дамуын, генетикалық аспектілері бар даму детерминизмін түсінеді; оның жасушалық деңгейде маңызды мәнін және тұқым қуалаушылықтағы оның орталық рөлін, ұрықтандырудан ересек тіршілігіне дейін және тіршілік соңына дейін ағзаның өсуі мен дамуын, әртүрлі мутациялардың молекулалық табиғатынан бастап жеке дарақтар мен популяциялардың геномындағы өзгерістерді қоса алғанда, тірі организмдердің эволюциясына дейінгі генетикалық ақпаратта өзгерістерді талдайды; популяциялық генетика модельдерін және түр түзудің механизмдерін бағалайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі негіздері
    Несиелер: 5

    Еңбек қорғау заңнамалары. Әйелдер мен жастардың еңбегін қорғау ерекшеліктері, еңбекті қорғау жөніндегі заңнаманың орындалуын қадағалау және бақылау және еңбекті қорғау талаптарын бұзғаны үшін жауапкершілікке алу. Білім алушыларда тіршілік әрекетінің қауіпсіз және зиянсыз жағдайларды жасау, қауіпті жағдайлардың туындау себептерімен жағдайларының алдын алу, халықты және халық шаруашылығы объектілерінің өндірістік персоналын төтенше жағдайлардың ықтимал салдарларынан қорғау бойынша білімді, практикалық дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Организмдердің жалпы биологиясы
    Несиелер: 7

    Организмдердің жалпы биологиясын және барлық организмдердің тіршілік құбылыстарының жалпы заңдылықтарын біледі; тірі организмдердің биологиясын, өсімдіктердің және жануарлардың экологиясын, бактериялар мен саңырауқұлақтардың биологиясын, олардың басқа организмдермен және топырақ биоценозымен өзара әрекеттесуін түсінеді; жануарлар және өсімдіктер физиологиясына, жануартану және өсімдіктануға қатысты биологиялық функциялардың нақты мысалында тірі организмдердің механизмдерін талдайды; қарастырылатын тақырыптардың ғылыми және практикалық (мысалы, агрономиялық) маңыздылығын бағалайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    «Сыбайлас жемқорлық» ұғымының теориялық және әдіснамалық негіздері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы тұру шарты ретінде қазақстандық қоғамның әлеуметтік-экономикалық қатынастарын жетілдіру Сыбайлас жемқорлық мінезінің психологиялық ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру Жастардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін қалыптастыру ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастырудың этникалық ерекшеліктері Түрлі салаларда жемқорлық үшін моральдық және этикалық жауапкершілік. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін заңдық жауапкершілік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Инновациялық кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Инновациялық дамудың іргелі тұжырымдамаларын, инновациялық кәсіпорынның нарықтағы бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету үшін жаңа технологиялар саласындағы кәсіпкерлік қызметтің заманауи тәсілдерін қарастырады. Инновациялық кәсіпкерліктің экономикалық мәні. Бизнес-жоспар әзірлеуде білікті. Венчурлық қаржыландыру. Венчурлық фирмалардың түрлері. Тәуекелдерді басқару. Инновациялық менеджменттегі адам ресурстарын басқару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Қазақ (орыс) кәсіби әдеби тілінің барлық нормаларын сақтай отырып, жазбаша және ауызша сөйлеу дағдыларын қалыптастырады; мамандық бойынша кәсіби мәтіндерді оқу кезінде әртүрлі функционалдық стильдегі кәсіби мәтіндердің мағыналық құрылымдық ерекшеліктері туралы білім, коммуникативтік дағдылар және сөйлеу дағдылары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мал азығын дайындау
    Несиелер: 3

    Пән табиғи мал азықтық жерлерін бағалау (шабындық немесе жайылым), табиғи және себілген шөптерді жақсарту үшін арналған шараларды әзірлеу және жасыл массаның жоғары өнімділігін қамтамасыз етуге ықпал ететін, белгілі бір жем-шөпті жерлерді экономикалық пайдалану сипатын анықтайтын және түрқұрамын сақтайтын/жақсартатын, барлық танымал технологияларға сәйкес, жемшөп дайындауды ұйымдастыруда бағалаудың теориялық білімдерін және практикалық дағдыларын дамытуға бағытталған жұмыстарды жүргізу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Python тілі және деректерді талдау
    Несиелер: 3

    Курс Python деректер құрылымын терең зерттеуге арналған, классикалық бағдарламалау парадигмаларын енгізеді және сызықтық алгебра мен оның алгоритмдеріне жақындау үшін Numpy кітапханасын қарастырады; студенттер бұл ойықтарды нақты мәселелерді шешу үшін қолданады. SQL сұрауларына кіріспе және Web дерекқорына қосымшалар жылды аяқтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Термодинамика және электромагнетизм негіздері
    Несиелер: 5

    Термодинамикалық жүйелердің негізгі түсініктерін, зерттеу әдістерін және параметрлерін біледі; тепе-теңдік және тепе-теңдік емес, қайтымды және қайтымсыз, политропты үрдістерді, энтропияны, термодинамиканың екінші заңын, тасымалдау құбылысын, электростатиканың негізгі міндетін, электромагнетизмді түсінеді; Гаусс теоремасын, конденсаторлар, электрлік және магниттік өрістерді, Ом заңдарын қолданады; геометриялық және толқындық оптика, кванттық оптика, атомдық және ядролық физика элементтерін талдайды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Аналитикалық және физколлоидтық химия
    Несиелер: 5

    Курс студенттерде аналитикалық және физколлоидтық химияның теоретиялық негіздердін, оның басқа қолданбалы ғылымдармен байланысын және тәжірибелік маңызын ашып түсіндіреді. Аналитикалық және физколлоидты химия саласындағы жаңа жетістіктермен, химиялық заттарды анықтаудың, бөлудің және анықтаудың заманауи әдістерімен таныстырады. Пән студенттердің қоршаған ортаның объектілерінде жеке химиялық элементтердің құрамын анықтауда және бақылауда қолданылатын экспресс және басқа да анализ әдістері туралы толық көзқарасты қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бағдарламалық жүйелерді жобалау
    Несиелер: 3

    Бағдарламалық жасақтаманың негізгі тұжырымдамалары. Бағдарламалық жасақтаманың мақсаттары мен кезеңдері. Бағдарламалық жасақтамадағы модельдеуді қолдану. UML тілінің мақсаты. Бағдарламалық жасақтама сәулеті. Сәулет дизайны. Дизайн сабақтары. Нақтылауды талдау сабақтары. Сабақтардың өзара әрекеттесуін жобалау. Бағдарламалық жасақтаманы құрастырудағы компоненттерді пайдалану. Арнайы класстарда және интерфейстерде дизайнда жобалау. Бағдарламалық компоненттерді жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 3

    Кәсіби құзіреттілік деңгейін арттыру үшін болашақ мамандардың кәсіби шет тілін қалыптастыру, жазбаша және ауызша ақпарат алмасуды жүзеге асыру үшін кәсіби шет тілін білу, сөйлеу қызметін одан әрі дамыту. Әлеуметтік-тұрмыстық және академиялық салалардағы қарым-қатынастың стилі мен сипатына байланысты кәсіби қарым-қатынас жағдайларына сәйкес сөйлеу мінез-құлқының ережелері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Агрономия және ботаника негіздерімен мал азығын өндіру
    Несиелер: 3

    Жоғары және тұрақты мал азығын алу ғылымы ретінде азық өндірудің теориялық және практикалық негіздерін, негізгі табиғи мал азығын алқаптарының сипаттамасын біледі; азықты дайындау және сақтау технологиясын қолданады; табиғи шабындықтар мен жайылымдарды жақсартуды талдайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жануарлар гомеостазы
    Несиелер: 3

    Пән гомеостаз ұғымының анықтамасын, гомеостаздың түрлерін, генетикалық гомеостазды, құрылымдық гомеостазды, дененің ішкі ортасының гомеостазын, иммунологиялық гомеостазды оқытады. Білім алушылар гомеостазды реттеу механизмдерін: нейрогуморальды және эндокриндік, гомеостазды гормондық реттеуді, гомеостазды реттеуге қатысатын органдарды меңгереді. Курс гомеостатикалық реакциялардың жалпы принципін, гомеостаздың түрлік ерекшелігін, гомеостаздың жас ерекшеліктерін, гомеостаздың бұзылуымен бірге жүретін патологиялық процестерді игеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіруді механикаландыру
    Несиелер: 3

    Пән ферма және кешендер туралы жалпы мәліметтерді, мал шаруашылығы фермалары мен жайылымдарды сумен жабдықтаудың, жем дайындау және таратудың, сауудың, қойларды қырқу және жуындырудың, өндірістік үрдістерді механикаландыруын оқытады; білім алушылар фермаішілік көлікті, мал тектес шикізатты қайта өңдеу машиналары мен жабдықтарды, мал шаруашылығы фермалары мен кешендеріндегі машиналар мен жабдықтарға техникалық қызмет көрсетуді меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Жануарлар физиологиясы
    Несиелер: 3

    Пән физиологияның теориялық және әдістемелік негіздерін, ағзаның вегетативтік қызметінің механизмдері мен заңдылықтарын, ауыл шаруашылығы малы мен құстарындағы физиологиялық функциялардың сапалық айырмашылықтарын ашады, студенттер этологиясын, ағзаның жеке жүйелерінің физиологиялық үрдістері мен қызметтерінің ерекшеліктері мен заңдылықтарын: жүйке, сенсорлық, эндокриндік, қан, қан айналымы, тыныс алу және т. б. игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Ветеринарлық істі ұйымдастыру
    Несиелер: 3

    Жұқпалы және жұқпалы емес этиологиядағы жануарлар ауруларының алдын алу және жою кезінде шаруашылық жүргізуші субъектілерде ветеринариялық іс-шараларды ұйымдастыру дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Фермердің машина-тракторлық паркі
    Несиелер: 3

    Курс барысында машина-трактор агрегаттарын өндірістік пайдаланудың теориялық негіздері, мал шаруашылығындағы технологияларды техникалық қамтамасыз ету, ауыл шаруашылығындағы көлік игеріледі. Білім алушылар машиналарды техникалық пайдалануды, машина-трактор паркін пайдалануды жобалау және талдауды, өндірістік-технологиялық сервисті меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Ветеринария негіздері
    Несиелер: 3

    Курс патология негіздерін, диагностиканы, алдын алуды, емдеуді және әртүрлі этологиядағы ауруларының жою шараларын, фармакология негіздерін, хирургияны, жануарлардың ішкі жұқпалы емес және хирургиялық ауруларының негіздерін, сүт безінің ауруларын, акушерлік және гинекологияны, инфекциялық ауруларды, эпизоотология және паразитология негіздерін ашады; білім алушылар жануарлардың ішкі жұқпалы емес және хирургиялық аурулардың клиникалық диагностикасының әдістерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Молекулярлық биофизика
    Несиелер: 4

    Аталмыш курс ерітіндідегі биологиялық макромолекулаларды, макромолекуланы, шумақ және глобуланы, макромолекулалардың конформациясын, ішкі макромолекулалық өзара әрекеттесулер және байланыстарды, су құрылымы және гидрофобты өзара әрекеттесулерді, ерітіндідегі макромолекулалардың өзара әрекеттесуін оқытуға бағытталған. Пән белоктардың биофизикасын, құрамын, ақуыздардың бірінші реттік құрылымын, ақуыздардың екінші реттік құрылымын, аса екінші реттік құрылымдарды, домендерді, ақуыздың үшінші және төртінші реттік құрылымдарын, ұюдың нуклеациялық моделін, нуклеин қышқылдарының биофизикасын, тірі жүйелер эволюциясының негізгі себептерін оқытады. Білім алушылар Чаргаф ережелерін, нуклеин қышқылдарының бірінші реттік құрылымын, нуклеин қышқылдарының екінші реттік құрылымын, ДНҚның қос спиралын, өздігінен көбею және аналық жасушаларға ақпарат беру механизмін, ақуыз синтезін, биологиялық кодын, Жақоба-Мано ақуыз синтезін реттеу схемасын, ферменттік каталиді, ферменттерді, Фишер Моделін, индукцияланған құрылымдық сәйкестік теориясын, жасушалық процестерді реттеуді меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жоғары молекулалы қосылыстар химиясы
    Несиелер: 3

    Пән жоғары молекулалы қосылыстар химиясының негізгі түсініктері мен анықтамаларын, полимерлер номенклатурасын, құрылымы және физика-механикалық қасиеттерін қарастырады. Білім алушылар жоғары молекулалық заттарды алу әдістерін, тізбекті реакциялар және макромолекулалардың пайда болуының сатылы процестерін, полимерлердің химиялық реакцияларын, макромолекулаларды сәйкестендіру әдістерін, тірі табиғаттағы полимерлердің рөлі және техникадағы маңызын игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Биологиядағы математикалық әдістер
    Несиелер: 5

    Бұл курс деректерді талдаудың статистикалық және графикалық әдістеріне арналған. Курс ықтималдық теориясының негізгі ұғымдары, статистикалық мәліметтер, деректерді талдаудың сипаттамалық және графикалық әдістері, статистикалық бағалау, статистикалық гипотезаларды тексеру, регрессиялық талдау, корреляциялық талдау, дисперсиялық талдау, сандық және сапалық айнымалылар арасындағы параметрлік емес талдау әдістері сияқты бөлімдерді қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік қызмет
    Несиелер: 3

    Кәсіпкерлік қызметті зерттеу түсінігі, мәні, негізгі түрлері мен ұйымдастыру формалары, реттеу және еңбекақыны игереді. Ұйымның шығындары мен қаржылық нәтижелерін, ұйымның экономикалық тиімділігін және кәсіпкерлік жобаларды, ұйымның маркетингі мен менеджментін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өндірістік менеджмент
    Несиелер: 3

    Ойлау, ақпаратты қорыту және талдау мәдениетін; ұйымдардың операциялық (өндірістік) қызметін басқаруда стратегиялық, тактикалық және жедел шешімдер қабылдау әдістерін; өндірістік менеджмент және персоналды басқару принциптерін меңгеру. Кәсіпорындағы өндірістік менеджмент саласындағы білімді қалыптастыру, нарықтық экономика жағдайында өндірісті басқаруды жетілдірудің негізгі тенденцияларын ашу, өндірісті басқару процестері мен әдістерін рационализациялау бойынша өзіндік шығармашылық жұмыс дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Биофизика
    Несиелер: 4

    Тірі материяның әртүрлі деңгейлеріндегі физикалық және физика-химиялық үрдістерді (молекулалық, жасушалық, ағзалық, тұтас ағза), тірі материяға сыртқы ортаның физикалық факторларының әсер ету заңдылықтары мен механизмдерін біледі; жасушаны және ағзаның тіршілікке қажетті жүйелерді биофизикалық зерттеудің негізгі әдістерін қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ауылшаруашылық малын өсіру және селекциялау
    Несиелер: 5

    Пән ауылшаруашылық малының жеке дамуы кезіндегі белгілердің негізгі тұқым қуалаушылық заңдылықтарын және тұқым қуалаушылық қағидаларын, экстерьері, интерьері және конституциясын оқытады; сұрыптау және жұп таңдауды, селекцияның генетикалық параметрлерін, тұқым туралы ілімді қамтиды; студенттер малды өсіру әдістерін меңгереді; мал шаруашылығындағы селекциялық-асыл тұқымдық жұмысын талдайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Зерттеудің физикалық-химиялық әдістері
    Несиелер: 3

    Талдаудың физика-химиялық әдістерінің жіктелуін, әдістердің жалпы сипаттамасын, индикаторлық электрод және салыстыру электордын, хромотографиялық әдістердің жіктелуін, ион алмасу және тұнбалық, газдық және сұйықтық хромотографияны біледі; тепе-тең және тепе-тең емес электрохимиялық жүйелерді, талдаудың физика-химиялық әдістерінің сезімталдығы және селективтілігін түсінеді; электрогравиметриялық, кондуктометриялық, потенциометриялық, полярографиялық, кулонометриялық әдістерді, сандық талдаудағы хроматографияны, электрохимиялық талдау әдістерін қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Математикалық модельдеу әдістері
    Несиелер: 5

    Курс математикалық әдістерді одан әрі зерттеу үшін математиканың қажетті бөлімдерін қамтиды. Пән студенттерге әртүрлі процестерді зерттеу үшін математикалық әдістерді қолдануға мүмкіндік береді. Курс келесі бөлімдерден тұрады: дәрежелі қатарлардың негізі; сандық қатарлар арқылы генеративті функцияларды және дискретті айнымалыларды есептеу, интервалдарда интегралдау; сызықтық алгебрада сандық алгоритмдер, эндоморфизмді және шаршы матрицаларды диагонализациялау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін техникалық реттеу
    Несиелер: 4

    Пән нормативтік құжаттарды және әртүрлі өнімді зерттеу әдістерін; өнімнің стандарттарын және мал шаруашылығы өнімдерін техникалық реттеудің тенденцияларын және құжаттауды; техникалық реттеу ережелерінің тәртібі мен жүзеге асырылуын; техникалық реттеудің дәрежесін меңгеруге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Акушерлік және көбею биотехнологиясы
    Несиелер: 3

    Жануарлардың акушерлік және көбею негіздерін, буаздылық және қысырлық туралы ілімді, ұрықтандыруды, буаздылықты және оның диагностикасын, төлдеу және төлдеуден кейінгі кезеңді, шәуеттің физиологиясы мен биохимиясын біледі; буаздылық, төлдеу және төлдеуден кейінгі кезеңнің патологиясын, жаңа туған төлдердің физиологиялық ерекшеліктері мен ауруларын, көбею биотехнологиясын түсінеді; көбею биотехнологиясында аталық малды, қолдан ұрықтандыруды және эмбриондарды тасымалдауды қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Деректерді талдау және интерпретациялау
    Несиелер: 3

    Пән деректерді талдау және түсіндіру теориясының дамуы туралы қысқаша мәліметтерді береді. Білім алушылар деректерді талдау және нәтижелерді одан әрі түсіндіру әдістерін меңгереді, статистикалық модельдер негізінде мәліметтерді жіктеуді, деректерді талдау және интерпретациялау мәселелеріндегі DATA MINING жүйелерін, мәліметтерді өңдеу мәселелерін шешуге арналған заманауи қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету пакеттерін, жалпы мақсаттағы статистикалық пакеттерге қойылатын талаптарды, статистикалық пакеттердің түрлерін оқып, игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ауылшаруашылық малын азықтандыру
    Несиелер: 5

    Пән ауыл шаруашылығы малын азықтандыруды, азықтың химиялық құрамы мен қорытылуын, анықтау әдістерін, азықтың қоректік заттарының сіңірілуін және қорытылуын оқытады; білім алушылар азықтың қоректілігінің кешенді бағалауын, азықтың және азықтық заттарының жіктелуі бойынша білім алады; жасыл және ірі азықтарды, шырынды және құнарлы азықтарды, ауыл шаруашылығы малын межелі азықтандыру ережелерін және рацион құруды меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мал шикізатының тауартануы және сараптамасы
    Несиелер: 3

    Білім алушылар курсты игеру барысында мал тектес шикізатының тауартанудың жалпы мәселелерін, бұйымдардың (жүн, былғары, үлпек, қой-тондық, аңшылық және қосымша шикізат түрлері) құнды тұтынушылық қасиеттерін; шикізатты алу үшін ресурстарды және оның сапасын арттыру жолдарын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жануарлар биотехнологиясы
    Несиелер: 3

    Жануарлар биотехнологиясының қазіргі жағдайы, мәселелері және практикалық жетістіктері. Жануарлар биотехнология зертханасында жұмыстарды ұйымдастыру. Қауіпсіздік ережесі. Жануарларды көбейту биотехнологиясы. Суперовуляция. Ұрықтандыру техникасы. Эмбриондарды көшіріп қондырудың хирургиялық және хирургиялық емес әдістері. Лапаротомия әдісі. Өсіруге арналған орталар. Гаметалар мен эмбриондарды бағалау, іріктеу және селекция. Жануарлар жасушаларының биотехнологиясы. Гаметалар мен эмбриондарды өсіру әдістері. Витрификация. Криоконсервация. ЭКҰ. Эмбриоинженерия. Молекулалық биотехнология. Клондалған жануарлар. Химерлі жануарлар. Трансгенді жануарлар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Омарташылық
    Несиелер: 3

    Курс бал араның биологиялық ерекшеліктерін және олардың құрылысын, бал ара ұясының құрамы және құрылымын, бал араларын азықтандыруды, өсіруді, ара тұқымдарын, аурулары мен зиянкестерін; ауыл шаруашылығы өсімдіктерін тозаңдандыруды, шаруашылықтарда араларды өсіруді, ара шаруашылығын ұйымдастыруды меңгеруге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Статистикалық талдау және деректерді визуализациялау
    Несиелер: 3

    Курс Pandas деректерді талдау кітапханасы мен статистикалық есептеулер үшін R программалау тілін, геокеңістіктік деректерді өңдеу үшін пакетті және сандық талдау үшін Scilab тілін біледі; ауыл шаруашылығы мен биоресурстар саласындағы нақты есептерді шешу үшін аталған құралдарды қолданады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Балық шаруашылығы
    Несиелер: 3

    Пән балық шаруашылығында өсірілетін балықтардың биологиялық ерекшеліктерін оқытады. Балықтардың экологиялық топтарын. Балықтардың өсуі және дамуын. Балықтардың тіршілігіне әсер ететін факторларды. Балық шаруашылығының түрлері және формаларын. Балықтарды өсіру технологиясын. Тоғандарды тыңайту. Балықтарды азықтандыруды ұйымдастыруды оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сүт және ет өнімдерінің тауартануы және сараптау
    Несиелер: 3

    Пән сүт және ет өнімдерін тауартанудың негізгі түсінігін, азық-түлік тауарларының жіктелуі және сапасын оқытады, студенттер сүт және ет өнімдерін анықтау және сақтау әдістерін, өнімнің түрлері және сүт және ет өнімдеріне сараптама жүргізудің негізгі түрлерін игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • НАССР қағидаттары негізінде мал шаруашылығының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі жүйесі
    Несиелер: 4

    Курс мал шаруашылығы өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқарудың нысандары мен әдістерін, өнімнің қауіпсіздік жүйесінің даму тарихын, ғалымдардың сапаны басқару жүйесінің дамуына қосқан үлесін, НАССР принциптерін, негізгі терминдер мен анықтамаларды, мал шаруашылығы өнімдерінің өмірлік циклін оқытуды көздейді, білім алушылар өнім сапасын дамытудағы технологиялық тәсілін, процестерді құжаттау және мал шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздік жүйесінің құжаттамасына қойылатын талаптарды меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығындағы цифрлық технологиялар
    Несиелер: 4

    Пән мал шаруашылығындағы цифрлық технологияларды, нақты уақыт режиміндегі өндірістік үрдістерді, малдың мұқтаждығына қарай азықтандыру, өнімді өндіру, күтіп-бағу жүйелерін, үздіксіз жинауды, талдауды және ақпаратты пайдалануды, өндірістің барлық тізбегіндегі өнімнің шығу тегі мен сапасының қадағалануын оқытады, бұл аурулардың таралуына және мал шаруашылығы өнімдерінің заңсыз саудасына жол бермейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Мал шаруашылығындағы ақпараттық жүйесі
    Несиелер: 4

    "Мал шаруашылығындағы ақпараттық жүйе" курсы МША жүйесі туралы жалпы мәліметтер ретінде зерделеуді қарастырады. Зоотехникалық оқиғаларды ақпараттық-талдау жүйесіне (МШАЖ) тіркеу. Асыл тұқымды есептілік нысандары. Автоматтандырылған жұмыс орны. Мал шаруашылығы мен өсімдік шаруашылығы өнімдерін өндіру және қайта өңдеу технологиясы бойынша міндеттерді шешу; мамандандырылған компьютерлік бағдарламалардың көмегімен ауыл шаруашылығы жануарлары үшін рациондарды есептеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Зоогигиена және мал шаруашылығы нысандарын жобалау негіздері
    Несиелер: 3

    Пән ауа ортасының, топырақ, су және мал суару гигиенасын біледі; азыққа қойылатын зоогигиеналық талаптарды, ауыл шаруашылығы малын тасымалдау, күтіп-бағу, азықтандыру және күту гигиенасын оқытады; білім алушылар азықпен азықтандыруға дайындау, сақтау және тасымалдау кезіндегі малды союға және өнімдерді алғашқы өңдеуге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптарын меңгереді; мал қораларын санациялауды бағалайды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Ірі қара шаруашылығы, сүт пен ет өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән ірі қара мал шаруашылығының халықтық-шаруашылық маңызы, ірі қара малдың биологиялық және шаруашылық ерекшеліктері, сүт, ет өнімділігі, малды бағалаудың селекциялық-генетикалық параметрлері, ІҚМ тұқымдары, табынды өсіру және көбейту бойынша білім береді; білім алушылар ІҚМ күтіп-бағу және азықтандырудың инновациялық технологияларын, сүт және сиыр етін өндіру технологиясын, ірі қара мал шаруашылығындағы селекциялық-асылдандыру жұмысын меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Курс ауыл шаруашылығы малын өсірудің заманауи әдістерін; ҚР, ТМД және басқа да шет елдердің фермерлік, шаруа, акционерлік шаруашылықтарында мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің және ұйымдастырудың экономикалық алғышарттарын; мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологияларын оқытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 3
  • Сүт және ет өнімдерін өңдеу және сақтау технологиясы
    Несиелер: 6

    Пән сүт және ет өнеркәсібінің жағдайы мен даму болашағын, ауыл шаруашылығы малының сүт және ет өнімінің құрамы мен қасиеттерін, дайындалатын сүтке қойылатын талаптарды, сойылатын малды дайындауға, тасымалдауға және тапсыруға қойылатын талаптарды; мал шаруашылығы өнімдерін стандарттауды; сүтті өңдеуді, сойыс малын алғашқы өңдеуді, сүт және етті қайта өңдеудің ресурс - және энергия үнемдеуші технологияларын, технологиялық жабдықтарды санитарлық өңдеу сұрақтарын оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ешкі шаруашылығы, сүт, ет, жүн және мамықты өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Пән ешкінің биологиялық ерекшеліктерін, экстерьерін, конституциясын және қоңдылығын, негізгі тұқымдарының жіктелуі мен сипаттамасын, ешкі шаруашылығы өнімдерін, табынды көбейтуді, төлдерді өсіруді, ешкілерді азықтандыруды; ешкі шаруашылығы өнімдерін өндірудің экономикалық тиімділігін; ешкі шаруашылығында асылдандыру жұмыстарын оқытуды қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мал тектес шикізатты алғашқы өңдеу технологиясы
    Несиелер: 4

    Курс мал шикізатын алғашқы өңдеу технологиясын; малды союдың, ұшаны бөлшектеудің, шикізатты алғашқы өңдеудің технологиялық үрдісін, малды қайта өңдеуге, қозғалыссыздандыруға және қансыздандыру жолына жылжыту және көтеруге, қан алуды, тері сыпыруды, ет және ет өнімдерін суық өңдеуді оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кұс шаруашылығы, құс өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән құс шаруашылығының қазіргі жағдайы және жұмыртқа мен құс етінің өндірісін арттыру перспективаларын, тауық, үйрек, қаз, күрке тауық, мысыр тауығының шығу тегі мен тұқымдарын, линияларын, кросстарын, тауық, үйрек, күрке тауық, қаздарды азықтандыру ерекшеліктерін, асылдандыру жұмысын: құстарды бонитирлеу, бағалау және іріктеуді; гибридтеуді, бройлер, үйрек, күрке тауық, қаз жұмыртқа және ет өндіру технологиясын, құстарды сою және қайта өңдеу технологиясын, қауырсын-мамық шикізатын қайта өңдеу технологиясын оқытады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Түйе шаруашылығы, жүн, ет және шұбат өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Курс түйелердің шығу тегін, биологиялық ерекшеліктері бойынша білім береді, түйелердің түрлерін, тұқымдарын, өсіруді және көбейтуді, азықтандыруды және күтіп-бағуды, өнімділігін, негізгі ауруларын және оларды алдын алуды; түйелердің асыл тұқымдық құндылығын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жануарлар шикізатын қайта өңдеу технологиясы
    Несиелер: 4

    Білім алушылар курсты игеру барысында мал тектес шикізатының тауартанудың жалпы мәселелерін, бұйымдардың (жүн, былғары, үлпек, қой-тондық, аңшылық және қосымша шикізат түрлері) құнды тұтынушылық қасиеттерін; шикізатты алу үшін ресурстарды және оның сапасын арттыру жолдарын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Түйе шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Студенттер түйелердің шығу тегін, биологиялық ерекшеліктерін, түрлерін, тұқымдарын, түйелерді өсіру мен көбеюді, азықтандыру мен күтіп-бағуды игереді, түйе шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясын, түйелердің асыл тұқымдық құндылығын және оның түйе шаруашылығы өнімдерін өндірудегі рөлін, түйе шаруашылығындағы шұбат, ет және жүн өндіру технологиясын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Малды сою технологиясы
    Несиелер: 6

    Курс малды союға дайындауды, малды бастапқы өңдеудің технологиялық процесін, мал сою және ұшаны мүшелеуді, малды өңдеуге беруді, жануарларды қансыздану жолына иммобилизациялау және көтеруді игеруді көздейді. Білім алышулар қансыздану жолына көтерілуді, қан жинауды, забеловканы, теріні түсіруді, сығылған ауамен үрлеуді, ет және ет өнімдерін тоңазытып өңдеуді, малды бастапқы өңдеуге ветеринариялық-санитариялық сараптаманы бақылау токтарын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шошқа шаруашылығы, шошқа етін өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Пән шошқа шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясын, шошқа тұқымдарын, олардың шаруашылық – биологиялық ерекшеліктерін, шошқа шаруашылығындағы негізгі техникалық процестерді оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қой шаруашылығы, қой етін, жүнін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән қойлардың биологиялық ерекшеліктерін, экстерьерін, конституциясын, қоңдылығын, негізгі тұқымдардың жіктелуі мен сипаттамасын, ет және сүт өнімділігін, үлбір, тондық және елтірілік өнімдері сұрақтары бойынша білім мен түсінік береді; студенттер қойды азықтандыру қағидаларын, қой шаруашылығындағы асылдандыру жұмысын, қойларды өсіру және күтіп-бағу технологиясын, зоотехникалық және асыл тұқымдық есепті, қойларды таңбалау және бағалауды меңгереді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Ат туризмі
    Несиелер: 3

    Пән Қазақстан мен ТМД-дағы спорттық жылқы шаруашылығының қазіргі жағдайын, спорттық жылқы шаруашылығының пайда болу тарихын, спорттық жылқылардың анатомиялық және физиологиялық құрылымын, ат спортында қолданылатын жылқы тұқымдарын, ат спортының түрлері (классикалық және ұлттық) және оларды өткізу ережелерін, спорттық жылқы шаруашылығындағы көбеюді оқытады. Студенттер жас жылқылардың жарысы және топтық жаттығуын, жаттығу және спорттық жылқыларды ипподромдық сынауды, спорттық жылқыларды тамақтандыру және ұстауды, спорттық жылқы шаруашылығында асылдандыру жұмысын, спорттық жылқыларға арналған зоотехникалық және ветеринарлық бақылауды, жылқыларды пайдалану кезінде жылқыларды тасымалдау және қауіпсіздік техникасын, туризмнің пайда болу тарихын, Қазақстандағы ат туризмінің маңызы мен қазіргі жағдайын, жылқы туризмі үшін жылқыларды таңдау және оларды пайдалануды, туристерді атпен жүруге үйрету және дайындауды, жылқы туризмі үшін жылқы күтімін, туризм жұмысының принциптері және ат туризмі нұсқаушысының қызметін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Жылқы шаруашылығы, жылқы еті мен қымызын өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Білім алушылар пәнді оқу барысында жылқы шаруашылығының халықтық-шаруашылық маңызын, жылқылардың эволюциясы мен қолға үйретілуін, биологиялық ерекшеліктерін, конституция түрлерін, экстерьерін, интерьерін, түрлі бағыттағы жылқы шаруашылығын жүргізу технологияларының ерекшеліктерін, көбеюін, жылқылардың сүт және ет өнімділігін игереді; жылқы тұқымдарының жіктелуін, селекциялық-асылдандыру жұмысын, спорттық жылқы шаруашылығын; жылқыларды күтіп-бағу, азықтандыру және өсіру технологиясын, қымыз және жылқы етін өндіру технологиясын меңгереді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Спорттық жылқы шаруашылығы
    Несиелер: 3

    Пән спорттық жылқы тұқымдарын, жылқыларды шығу тегі, экстерьері, мінез-құлқы бойынша іріктеуді, табиғи және жасанды аллюрлерді, спорттық аттарды күтіп-бағуды, азықтандыруды оқытады; студенттер спорттық аттарды зооветеринарлық бақылауды, жалпы жаттықтыруды, және дайындауды, жарыстарға арнайы дайындауды игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON8

    Ірі қара мен ұсақ малдың әртүрлі түрлерінің биологиялық ерекшеліктерінің фактілерін білу және түсіну; жануарлардың шығу тегін, тұқымын, олардың өнімді және технологиялық қасиеттерін сипаттау дағдыларына ие болу; мал шаруашылығы өнімдерін өндіру, ірі қара және ұсақ малмен селекциялық-асылдандыру жұмыстарында заманауи технологияларды пайдалану туралы білімі мен түсініктерін көрсету.

  • Код ON7

    Малдан алынатын шикізатты бастапқы өңдеуге арналған машиналар мен жабдықтардың жұмыс принциптерінің маңызын ұғыну; сиырларды сауу және сүт пен етті алғашқы өңдеу сияқты өндірістік процестерді кешенді механикаландыру бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; қиды жою, сақтау және зарарсыздандыру тәсілдерін санитарлық-гигиеналық бағалауды жүзеге асыру.

  • Код ON13

    Тауық, үйрек, қаз, күркетауық және мысыр тауықтары тұқымдарының, кросстарының шығу тегі бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; ауыл шаруашылығы құсының әртүрлі түрлерінің ет өндірісіндегі рөлінде білу және түсіну; әр түрлі құс түрлерін селекциялау және өсіру оқытылатын салада одан әрі оқуды өз бетінше жалғастыру үшін қажетті оқыту дағдыларын қолдану; ауыл шаруашылығы құсының көбею технологиясын білу.

  • Код ON6

    Тұқым қуалаушылық белгілері мен принциптері бойынша фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділікті білу және түсіну; тұқым қуалаушылық хромосомалық теориясы жөнінде білімі мен түсініктерін көрсету; а/ш жануарлары мен құстарының өнімділігін арттырудағы гетерозистің рөлінің принциптерінің маңызын ұғыну; селекцияның генетикалық параметрлерін, мал шаруашылығы салаларында селекциялық-асылдандыру жұмыстарын білу және түсіну.

  • Код ON3

    Ауыл шаруашылық малы мен құстар ағзасының жекелеген жүйелерінің анатомо-морфологиялық құрылымы бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану; физиологиялық үрдістерінің ерекшеліктері мен заңдылықтарының принциптері маңызын ұғыну; жануарлардың әртүрлі түрлері үшін физиологиялық, биологиялық, биохимиялық, морфологиялық ғылыми зерттеу әдістерін білу және оларды оқытылатын салада қолдану.

  • Код ON4

    Органикалық және бейорганикалық заттардың құрылысы мен қасиеттері жөніндегі білімі мен түсініктерін көрсету; химиялық және физикалық процестердің өту заңдылықтарының принциптерінің, жануарлар организміндегі заттар мен энергия алмасуының маңызын ұғыну; органикалық емес және органикалық химияның жалпы теориялық және эксперименталды принциптері мен әдістері бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану.

  • Код ON2

    Кез келген ақпараттың мазмұны бойынша фактілерді, теорияларды білу және түсіну; өз ойын жазбаша және ауызша түрде білдіру (тыңдау, сөйлеу, оқу және жазу) бойынша оқыту дағдыларына ие болу; мал шаруашылығы салаларында өндірістік қызметті жүргізу үшін арнайы мақсаттар үшін шет тілдерін және кәсіби терминологияны меңгеру бойынша білімі мен түсініктерін көрсету.

  • Код ON1

    Мал шаруашылығы саласындағы экономикалық және құқықтық білімнің негіздерін көрсету. Кәсіби және ғылыми қызмет саласында ғылыми зерттеу әдістеріндегі білімін қолдану, академиялық адалдық пен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің принциптері мен мәдениетінің маңыздылығын түсіну. Инновациялық кәсіпкерлік қызметті жүзеге асыру үшін ақпарат жинауды және түсіндіруді жүзеге асыру. Еңбекті қорғау бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану, қауіпсіз және зиянсыз өмір сүру жағдайларын жасау

  • Код ON9

    Жануарларды ұрықтандыру мәселелерінің теориялық және практикалық білімді қолдану; буаздылық белгілерін анықтау бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; әртүрлі этологиядағы жануарлар ауруларын диагностикалау, алдын алу, емдеу және жою шаралары дағдыларына ие болу; ветеринария негіздерінің принциптерінің маңызын ұғыну.

  • Код ON10

    Мал шаруашылығының қосымша салаларының маңызын ұғыну; бағыттар бойынша саланың дамуын, жағдайы мен даму перспективасы бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; мал шаруашылығының қосымша салаларының технологиялық, өнімділік көрсеткіштерін бағалау бойынша ақпаратты жинауды және түсіндіруді жүзеге асыру.

  • Код ON12

    Жылқы шаруашылығын дамытудың тарихын, қазіргі жағдайын, перспективаларын және міндеттерін білу; жылқы шаруашылығы саласының тұқымдық құрылымын, асылтұқымды, өнімділік көрсеткіштерін игеру барысында оқыту дағдыларын қолдану; дүние жүзінде және ҚР спорттық жылқы шаруашылығының дамуы бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; түрлі ат спорты жарыстарына арналған жылқылар тренингінің бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану.

  • Код ON11

    Бал ара ұясының биологиясы бойынша теориялық және практикалық білімді қолдану; агроөнеркәсіптік кешен жүйесіндегі ара шаруашылығы саласының рөлі мен маңызын білу және түсіну; омарташылық өнімдерін алу үшін жағдайды талдау және технологиялық тәсілдерді қолдану бойынша білімі мен түсініктерін көрсету.

  • Код ON5

    Мал азығын өндірудің теориялық және практикалық негіздеріндегі теориялық және практикалық білімді қолдану; жануарларды азықтандыру нормалары мен рациондарын құрастыру үшін негізгі табиғи мал азығын дақылдардың сипаттамасы бойынша білімі мен түсініктерін көрсету; азықтандыру нормаларын әзірлеуге және арнайы компьютерлік бағдарламалардың көмегімен ауыл шаруашылығы жануарларына арналған рациондарды есептеу дағдыларына ие болу.

  • Код ON14

    Мал шаруашылығының даму тарихындағы жан басына шаққандағы мал шаруашылығы өнімдерін тұтыну ретінде негізгі оқиғалары бойынша білімі мен түсініктерін көрсету, экономикалық құбылыстар мен процестерді талдау әдістерін, математикалық статистиканың қазіргі әдістерін білу, статистикалық мәліметтерді жинауды және түсіндіруді жүзеге асыру; мал шаруашылығы ұйымдарын басқару жүйесіндегі өндірістік менеджмент негіздерін білу.

6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Қазақ ұлттық аграрлық университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B08201 Мал шаруашылығы
Бакалавриат

С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Ш. Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру
Бакалавриат

Торайгыров университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Инновациялық Еуразия университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал дәрігерлік негізіндегі мал шаруашылығы
Бакалавриат

Х.Досмұхамедов атындағы Атырау университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Бакалавриат

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: B078 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top