Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11103 Туризм және қонақжайлылық в Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

  • Қонақжайлылық индустриясындағы сервистік қызмет
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - қызмет көрсетуді талдауға мүмкіндік беретін теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруболып табылады. Қызмет көрсетудің теориялық негіздері, сервистік қызметті ғылыми талдаудың әдіснамалық негіздері және пәнаралық сипаты, қызмет көрсетуді ұйымдастыру негіздері, кәсіпорындар, қызметкерлер, қызмет көрсетуді іске асыру технологиясы, сапа, қауіпсіздік, мәдениет салалары зерделенетін болады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеудің әдістері
    Несиелер: 5

    Мақсаты - заңдылықтарды, тұжырымдамаларды, кәсіби қызметті ғылыми зерттеуді ұйымдастыру мен басқарудың ерекшеліктерін қолдану дағдыларын қалыптастыру. Пән қазіргі ғылыми әдістемеге сәйкес ғылыми зерттеулерді ұйымдастыруды жоспарлау дағдыларын; ғылыми әзірлемелер, ғылыми байланыстар мүмкіндігі, әр түрлі деңгейдегі ғылыми гранттарға өтінім беруге, ақпараттарды іздеу тәртібінің дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй мен мейрамханалар менеджменті
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты - басқару практикасына қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістеріне негізделген нарықтық аспектілерді енгізу қабілетін қалыптастыру болып табылады . Мейрамхана мен қонақ үйді басқарудың терминологиясы, әдістері мен стильдері, ұйымдастыру құрылымдарының типтері, тамақтану кәсіпорындарында қызмет көрсетуді басқару процестері, қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметкерлерін жоспарлау мәселелері зерттелетін болады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Мақсаты: экономикалық ойлау тәсілін; коммерциялық іске асырылатын индустриялық-инновациялық жобаларға бағытталуды қалыптастыру үшін қажетті өз бизнесін құрудың теориясы мен практикасы саласында базалық білімдерді қалыптастыру. Кәсіпкерлік, шағын және орта бизнестің ішкі және сыртқы ортасының негізгі шарттары; мемлекеттік реттеу және мемлекеттің кәсіпкерлік орта үшін рөлі мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және адам тіршілігінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты тірі организмдердің тіршілік ету ортасымен өзара әрекеттесу заңдылықтары, биосфераның жұмыс істеуі, зиянды, зақымдайтын факторлардан адам өмірінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету негіздері, қауіптерден қорғау тәсілдері, авариялар, апаттар, табиғи апаттар салдарын жою жөніндегі іс-шаралар, қоршаған ортаны қорғау және табиғатты ұтымды пайдалану туралы білімді қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың құқықтық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: Сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама нормаларын жетік білетін, құқық қолдану тәжірибесінде қолдана алатын, сыбайлас жемқорлықты дұрыс саралайтын жоғары білікті мамандарды, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру. Оқытылатын болады: сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнама, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл субъектілерінің жүйесі, жемқорлыққа ықпал ететін жағдайлар, оған қарсы саясат, жемқорлыққа қарсы күрестің халықаралық тәжірибесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Әл-Фараби және қазіргі заман
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: студенттердің әлемдік және ұлттық мәдениеттің даму контекстіндегі ұлы түркі ойшылы Әбу Насыр әл-Фарабидің ғылыми және философиялық мұрасы туралы түсініктерді қалыптастыру. Әл-Фараби мұрасының ерекшеліктері және оның түркі философиясының қалыптасуына тигізген әсері; шығыс философиясының Еуропалық Ренессансқа әсер ету сипаты; ұлттық және әлемдік философия тарихының дәстүрлі және қазіргі заманғы мәселелері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Абай ілімі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - болашақ мамандардың кәсіби білімін, түсінігін, қабілетін елдің ынтымағы мен бірлігін нығайту, қоғамның интеллектуалдық әлеуетін арттыру мақсатында қолдану құзіреттілігін қалыптастыру. Қарастырылатын мәселелер:Абай ілімі туралы түсінік; Абай ілімінің қайнар көздері; Абай ілімінің құрамдас бөлімдері; Абай ілімінің категориялары; Абай ілімінің өлшеу құралдары; Абай ілімінің мәні мен маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 9

    Мақсаты – қонақжайлылық кәсіпорындарының қызметін талдау мен жоспарлаудың экономикалық әдістері мен әдістерін қолдана білу дағдыларын қалыптастыру. Келесісі оқытылатын болады: қонақжайлылық индустриясының қазіргі заманғы нарығының құрылымы мен конъюнктурасы, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қызметін макро- және микроэкономикалық талдаудың теориялық негіздері, қызмет көрсету кәсіпорындарындағы баға құру процесінің ерекшеліктері, бухгалтерлік есеп негіздері және қолданыстағы заңнамаға және қонақжайлылық индустриясы өнімінің ерекшеліктеріне сәйкес салықтық есепке алу және есеп беру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Мейрамхана ісінің негіздері
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты-тамақтану шарасын ұйымдастыру және мейрамхана ісін жүргізу қабілетін қалыптастыру болып табылады. Мейрамхана ісінің тарихы, қазіргі жағдайы, мәселелері мен болашағы, тамақтану кәсіпорындарының жіктелуі, жаңа мейрамхананың орналасуы, профилі, мәзірі, клиентура, басқару құрылымы, технологиялық схемалар мен қызмет көрсету нысандары, бар мен банкеттер ұйымдастыру, мейрамхананың өндірістік қызметі, мейрамхана ісінің маркетингі мен инновациялары зерттелетін болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылықтың құқықтық негіздері
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарын құқықтық реттеуді ұсыну; қонақжайлылық саласындағы бағыттар, нысандар, нормалар, заңнамалық база туралы қабілеттер қалыптастыру. Қонақжайлылық индустриясын мемлекеттік реттеудің мәні, құрылымы мен құралдары; құқықтық реттеудің әлемдік тәжірибесі; Қазақстан Республикасының қонақжайлығы саласындағы қызметті құқықтық реттеу мен регламенттеудің негізгі ережелерінің заңнамалық, нормативті-құқықтық базасы зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжай-лылық маркетингі
    Несиелер: 9

    Курс мақсаты: қонақжайлылық индустриясының маркетингтік әдіс тәсілдер жүйесін игеру Зерттеу пәндері: қонақжайлылық индустриясы кәсіпорнындағы қазіргі нарықтық ортадағы кешенді маркетингтік талдау, жылжыту және бақылау жүйесіне негізделген маркетинг қызметінің теориялық және тәжірибелік негіздері, кәсіпорындардың сыртқы және ішкі маркетингтік орталары, қонақжайлылық индустриясы саласындағы жарнамалық қызмет пен стратегиялық позициялану элементтері

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақ үй шаруашалығының негіздері
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - студенттер бойында туристерді орналастыру шараларын ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру, туризмді дамыту үшін қонақ үй шаруашылығы жұмысының принциптерін меңгеру. Қонақ үй шаруашылығы саласының ұйымдастыру сұрақтары; жекелеген елдер мен аймақтардағы оның даму тенденцияларын; туристерді орналастыру құралдарының әр түрлі жіктеулерің, туристердің тамақтандыру және демалысың ұйымдастыру; қонақ үй шаруашылығындағы маркетингтік зерттеулер. Қазақстандағы қонақ үй шаруашылығының әрі қарай дамыту бойынша практикалық ұсынымдар ұсынылады осы пән арқылы зерттеленеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Қонақжайлылықтағы қызмет көрсету мәдениеті
    Несиелер: 9

    Мақсаты – қонақжайлылық кәсіпорындарында қызмет көрсету мәдениетін және оның психологиялық, әдептілік, эстетикалық, өндірістік, технологиялық және ұйымдастырушылық аспектілерін дамыту қабілеттерін қалыптастыру. Қонақжайлық кәсіпорындарындағы мәдениетті дамытудың негізгі үрдістері, үй-жайлардың, қонақтарға қызмет көрсету залдарының эстетикасы, қызметкерлердің корпоративтік мәдениеті, қызмет көрсету түрлері, қызметкерлердің кәсіби мінез-әрекетіне және іскерлік әдепке қойылатын талаптар, қонақжайлық саласы қызметкерлерінің сыртқы келбетіне қойылатын эстетикалық талаптар зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана кешендерінің эстетикасы мен дизайны
    Несиелер: 6

    Мақсаты – мейрамхана мүлігінің, интерьер жабдықталуының және жалпы дизайнын әзірлеу әдістнамасының концептуалдық негіздерін білу үшін қажетті теориялық білімдер мен тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру. Зерттеу пәндері: мейрамхана интерьерін безендіру үшін қолданылатын декоративтік-көркем құралдары; мейрамханаларды безендірудің негізгі ерекшеліктері; мейрамхана интерьерін безендіру нақыштарының сипаттамалары; қазіргі мейрамханалар интерьерінің ерекшеліктері; мейрамхана дизайнының жобаларын таңдау және құрастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақ үй қызметтерін ұйымдастыру технологиясы
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты - қонақ үй қызметін ұйымдастыру және техникалық ерекшеліктерін айқындау қабілетін қалыптастыру. Қонақ үйлердің ұйымдық және өндірістік құрылымы, материалдық-техникалық база, қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі, қонақ үйдің негізгі, функционалдық және қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру, қонақ үйлердің экскурсиялық, көліктік, сауда және спорттық-сауықтыру қызметтерін, тамақтану және демалыс қызметтерін, кәсіптік қызметтерді ұсыну мәселелері, қонақ үй қорындағы қызмет көрсету технологиясы зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты – кәсіпорынның тұрақты дамуын қамтамасыз ету үшін мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді басқаруды ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру. Тамақтану кәсіпорындарындағы тәуекелдердің ұғымы, мәні мен түрлері, тамақтандыру кәсіпорындарының сыртқы және ішкі кәсіпкерлік ортасының тәуекелдерін бағалау; тәуекелдерді басқару проблемалары, тәуекелдерді басқару тетіктері, мейрамхана бизнесіндегі тәуекелдерді сақтандыру зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қонақ үй бизнесіндегі конгресс қызметі
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты – қонақ үй бизнесінде конгресс қызметтерді ұйымдастыру қабілетін қалыптастыру. Конгресс қызметтерінің мәні және ұйымдастыру ерекшеліктері. Конгрестік іс-шараларды ұйымдастырудың әлемдік тәжірибесі. Конгресс-қызметтерді ұйымдастыру технологиясы; Конгрестік іс-шараларды ұйымдастыру кезінде қызметтер кешенін көрсетуге қатысатын қонақжайлылық кәсіпорындарының өзара іс-қимылы зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тауар туралы білім
    Несиелер: 6

    Мақсаты – азық-түлік тауарларының жіктелуі мен стандарттануы, химиялық құрамы мен физикалық қасиеттері, тауарлар сапасын бағалау әдістері туралы білімдер кешенін қалыптастыру. Зертттеу пәндері: азық-түлік өнімдерінің жіктелуі және түрлері;Тұтынушылық құндылығы бар тауарлардың ең негізгі сипаттамалары; тауарлардың тұтынушылық қасиеттерінің номенклатурасы және сапасының көрсеткіштері; азық-түлік тауарларын сақтау, тасымаджау және сату негіздері; азық-түлік тауарларының сапасын бағалау және талдаудың заманауи әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерінің технологиялық қызметтері
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты – қонақ үй қызметтерінің технологиясы мен ұйымдастырылуының ерекшеліктерін анықтау қабілетін қалыптастыру. Қонақ үйлердің ұйымдастыру және өндірістік құрылымы, материалдық-техникалық базасы, қонақ үй кәсіпорнын басқару жүйесі, қонақ үйдің негізгі, функционалдық және қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру; қонақ үйлердің экскурсиялық, көліктік, сауда және спорттық-сауықтыру қызметтерін, тамақтану және демалыс қызметтерін, бизнес-қызметтерді ұсыну мәселелері; қонақ үй қорына қызмет көрсету технологиясы зерделенетін болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты - ғылымның қазіргі заманға сай салалары мен Кәсіби этиканың бірі ретінде кәсіп этикасы туралы тұтас түсінік беру қабілетін қалыптастыру. Бизнес этикасының ерекшелігі, негізгі тәсілдері, тұжырымдамасы және халықаралық қағидалары; қазақстандық іскерлік мәдениеттің жай-күйі және оның даму тенденциялары; корпоративтік мәдениет және корпоративтік этика негіздері; іскерлік қарым-қатынас пен этикеттің негізгі ережелері зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг
    Несиелер: 6

    Мақсаты – Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг саласы бойынша білімдерді игеру және пайдалану қабілетін қалыптастыру.Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг тарихы, негізгі ұғымдары мен анықтамалары, кейстері, әртүрлі елдердің заңдары, франчайзердің негізгі талаптары, франчайзидің негізгі міндеттері, франчайзинг функциялары мен жүйешелерінің сипаттамасы зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тамақтандыру орындарындағы гигиена және санитария
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты -туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру және тамақтану кәсіпорындарын пайдалану кезінде санитарлық-гигиеналық ережелер мен нормаларды қамтамасыз ету бойынша іс-шараларды әзірлеу және бақылау қабілетін қалыптастыру. Тамақ кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық қадағалау жүйесі, санитарлық ережелердің сақталуына мемлекеттік заңнаманың және ведомстволық бақылаудың негізгі ережелері, тамақтану кәсіпорындарындағы технологиялық процестерге қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қоғамдық тамақтандыруда қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру туралы түсінік қалыптастыру. Қызмет көрсету алаңын қонақтарды қабылдауға дайындауды ұйымдастыру және тексеру, даяшылардың, бармендердің, сомельдердің және т.б. қызметкерлердің тұтынушыларға қызмет көрсету бойынша жұмысын басқару мәселелері, еңбек ресурстары, қызмет көрсету барысында ақпараттық ресурстарды таңдау, рәсімдеу және пайдалану, өндірістік жағдайлар, қызмет көрсету сапалары зерттелетін болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Қонақжайда АБЖ
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты – қонақжайлылық индустриясында қолдану мүмкіндігі үшін қызмет көрсету саласында заманауи ақпараттық технологияларды қолдану қабілетін қалыптастыру. Қонақжайлық индустриясындағы бағдарламалық-ақпараттық технологиялар; бэк-офистің ақпараттық жүйелерін техникалық және бағдарламалық қамтамасыз ету; деректер базасының ақпараттық технологиялары; ішкі және сыртқы логистика жүйелері, клиенттік базаны әзірлеу мәселелері; қонақ үй шаруашылығындағы ақпараттық ресурстар; біріктірілген ақпараттық жүйелер зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қоғамдық тамақтандыру және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын жобалау және іске қосу
    Несиелер: 9

    Қоғамдық тамақтандыру және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын жобалау және іске қосу – стартап жобада мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласындағы инновациялық идеяларды жүзеге асыру қабілетін қалыптастыру. Келесісі оқытылатын болады: стартаптың анықтамасы және оның пайда болу тарихы,: стартап-компаниялардың құрылу мақсаты мен түрлері; стартаптың негізгі кезеңдері, олардың ерекшеліктері, мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі стартап-компаниялардың сәтті мысалдары мен шешімдері; стартап жобалардың проблемалары, жаңа жобаға инвесторларды тарту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Эмоциялық қызмет: қонақтардың мінез-құлқын басқару
    Несиелер: 9

    Мақсаты – эмоционалды қызмет көрсету әдістері арқылы мейрамхана және қонақ үй қызметтерін тұтынушының адалдығын қалыптастыру, қабілеттерін қалыптастыру және дағдыларды меңгеру. Келесісі оқытылатын болады: эмоционалды қызметтің мәні, оның негізгі әдістері мен тәсілдері; қызмет көрсетудің әртүрлі кезеңдеріндегі қонақтың мінез-құлық ерекшеліктері; мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі кәсіпорындарындағы қонақтардың мінез-құлқылары, ұлттық, гендерлік және жас ерекшеліктері; қызметтерді тұтынушылардың мотивациялық айырмашылықтары; қонақжайлылық кәсіпорындарының әртүрлі қызметтерінің қонақтармен өзара әрекеттесу ерекшеліктері; мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі кәсіпорындарында қонақтың мінез-құлқын басқарудың заманауи әдістерін қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақжайлылықтағы электронды коммерция
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты -қонақжайлылық саласындағы электронды коммерция кәсіпорындарын жобалау қабілетін қалыптастыру. Интернетте бизнес жүргізудің негізгі принциптері; Қазіргі заманға сай электрондық коммерцияның даму тенденциялары; электрондық коммерциядағы сату орны ретінде сайтты жобалау; электрондық коммерциядағы тауарлар және оларды сату, баға саясатының мәселелері; электрондық коммерциядағы есеп айырысу және төлем нысандары зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тамақтандыру ұйымдастырудың арнайы түрлері
    Несиелер: 6

    Мақсаты – Тамақтандыру ұйымдастырудың арнайы түрлері мен олардың ерекшеліктерін зерттеуге мүмкіндік беретін теориялық білімдер мен тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру. Зерттеу пәндері: тамақтандыру индустриясының теориялық негіздері және оның ерекше ұйымдастыру формалары; тамақтандыру индустриясын ғылыми зерттеуінің әдістемелік негіздері және пәнаралық сипаты; тамақтандыруды ұйымдастырудың әртүрлі формаларының ұйымдастырушылық негіздері; іс-шара түріне қарай тамақтандырудың әралуан формаларын жоспарлау мен ұйымдастыруының ерекшелігі; сервистік қызметті іске асыру технологиясы: сапа, қауіпсіздік, мәдениет; сервис саласын жетілдірудің қазіргі жағдайы және перспективалары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау негіздері
    Несиелер: 9

    Пәннің мақсаты: туристік және қонақ үй-мейрамхана кешендерін жобалау мүмкіндігін қалыптастыру. Әртүрлі елдердегі қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалаудың қазіргі жағдайы, теориялық негіздері мен тәжірибесі, негізгі құрылыс нормалары мен ережелері, әртүрлі деңгейдегі Қазақстан Республикасының аумағын дамытудың жалпы схемалары, кешендердің сәулеттік және жоспарлы шешімдері, олардың ішкі және сыртқы дизайны мен даму болашағы зерделенетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Жаһандық қонақжайлылық тенденциялары
    Несиелер: 6

    Мақсаты – қонақ үй және мейрамхана бизнесінің дамуындағы әлемдік тенденцияларды түсіну және қолдану қабілетін қалыптастыру. Келесісі оқытылатын болады: әлемдегі мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының қазіргі даму деңгейі; бәсекелестік ұсынысты қалыптастыруға әсер ететін факторлар; қонақжайлылық кәсіпорындарының заманауи өнімдері; мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында қабылдау ерекшеліктері, орналастыру, қызмет көрсету, басқару тәсілдері, нысандары мен әдістерінің заманауи әлемдік тенденциялары.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Трансұлттық қонақ үй желілері
    Несиелер: 6

    Мақсаты – трансұлттық қонақ үй желілерінің ерекшеліктері мен даму болашағы түсінігі қабілетін қалыптастыру. Зерттеу пәндері: әлемдік қонақ үй желілер; қонақ үй бизнесі саласындағы франчайзинг және консорциум; Қазақстандағы халықаралық қонақ үй желілері; трансұлттық қонақ үй желілері жұмысының ерекшеліктері; трансұлттық қонақ үй желілеріндегі инновациялар; трансұлттық қонақ үй желілерінің дамуына әртүрлі факторлардың тигізетін әсері; трансұлттық қонақ үй желілерінің одан әрі дамуының перспективалары; трансұлттық қонақ үй желілері қызметінің тәуекелдері мен қауіптері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON9

    ON9: Қазіргі заманғы маркетинг технологияларын, оның ішінде Digital Маркетинг технологиясын қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының өнімдері мен көрсетілетін қызметтерін жылжыту және сату мақсатында игеру; нарықтың маркетингтік зерттеулерін жүргізу және дер кезінде бәсекеге қабілеттілігін арттыру шараларын іске асыру

  • Код ON8

    ON8: Өндірістік міндеттерді тиімді орындау үшін қажетті ақпараттарды іздестіру және өңдеу, қонақжайлылық теориясы, тарихи тәжірбие, инновациялық технологиялар бойынша білімдерді іс жүзінде мейрамхана және қонақүй бизнесі кәсіпорындарында өндірістік үдерістерді пайдалану мақсатында пайдалануға жарамды ақпараттарды айналдыру, қонақүйлер мен мейрамхана кешендерін жобалау мен жоспарлау

  • Код ON11

    ON11: Мейрамханалық іс пен қонақүй бизнесіндегі әртүрлі тауарлар мен қызмет көрсетулерді өндіру технологиялық процестерді білуін көрсету, кәсіпорын департаменттерінің (қызметтерінің, бөлімдерінің) бизнес-процестерін бақылау формалары мен әдістерін анықтау.

  • Код ON4

    ON4: Қызмет көрсететін қызметкерлердің қонақтармен, бір-бірімен, басқарушылармен, басқа да қызметкерлермен қарым-қатынас жасау ережелерін қалыптастыру, бөлім қызметкерлері арасындағы және мейрамхана бөлімдері арасындағы өзара әрекеттесуін іске асыру.

  • Код ON1

    ON1: Қолданыстағы нормативтік-құқықтық базаны ескеріп, өндірістік қызметті ұйымдастыру формалары мен әдістерін таңдауды дәлелдей алу, орналастыру/тамақтандыру кәсіпорнының, оның тұрақты дамуын қамтамасыз ететін жалпы стратегиясын және маркетингтік, қаржылық, кадрлік сияқты функционалдық стратегияларын іске асыру

  • Код ON10

    ON10: Қонақтарды қабылдау, орналастыру, тамақтандыру, қауіпсіздік жұмыстарын қамтамасыз ететін мейрамхана және қонақүй саласының өндірістік бөлімшелерінің, қосалқы қызметтерінің жұмысын ұйымдастыру және жоспарлау, келушілердің қалауларын, физикалық және психологиялық қажеттіліктерін ескеріп, мәліметтердің клиенттік базасымен жұмыс істеу

  • Код ON5

    ON5: Қатынас құру қабілетін, іскерлік қатынастарды құру, тұлғааралық қатынастар қағидаларын білетінін, ұжыммен бірігіп жұмыс істей алатынын, кездесулер мен келісімдерді ұйымдастырып, откізе алатынын, орналастыру және тамақтандыру кәсіпорыдарының өнімдері мен көрсетілетін қызметтерінің презентацияларын ұйымдастыра алатынын, ұжымдағы қақтығыс жағдайларын шеше алатынын; тұтынушылар, серіктестер және мүдделі тараптар жағынан пайда болатын мәселелерді шеше алатынын көрсету

  • Код ON3

    ON3: Офистік және өндірістік құрал-жабдықтармен жұмыс істеудің технологиялық дағдыларын, компьютерлік бағдаламаларын, интернет-технологияларын, қонақуйлерді басқарудың автоматтандырылған жүйелерін, GDS жүйесін игеру және оларды кәсіби қызмет бабында қолдану

  • Код ON7

    ON7: Еңбекті қауіпсіз түрде ұйымдастыру, тұтынушыларға қызмет көрсету кәсіби функциясын іске асыру, фирма ішіндегі жұмыс тәртібі жүйесінің іске асырылуының, қызметкерлердің еңбек және қаржы тәртібінің, кәсіпорын орнатқан нормативтік құжаттар мен ішкі ережелерге сәйкес қызмет көрсету және өнім мен көрсетілетін қызметтер сапасы стандарттарының орындалуының мониторингі мен бақылауын ұйымдастыру .

  • Код ON2

    ON2: Бәсекелестік жағдайында мейрамханалық және қонақ үй сервисі саласындағы бизнесті талдау және жоспарлау, өнімдер мен көрсетілетін қызметтердің ықтимал көлемдерін, қаржылық көрсеткіштерін бағалау, сондай-ақ, нарық жағдайының тұрақсыз күйіндегі тәуекелдерді анықтау.

  • Код ON6

    ON6: Материалдық ресурстар мен қызметкерлер қажеттілігін, оларды мейрамханалық және қонақүй тұтынушыларына қызмет көрсетудің жоғары стандарттарын қамтамасыз ету мақсатында тиімді пайдалану әдістерін анықтау .

  • Код ON12

    ON12: Өз еркімен одан әрі білімін арттыру, кәсіби жетістіктерге жету және мансабын арттыру дағдылары, ынталылығы мен қабілетін көрсету.

Top