7M07251 Тағам қауіпсіздігі в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында тереңдетілген кәсіби даярлығы мен дағдылары бар тамақ және қайта өңдеу салалары үшін жоғары білікті мамандарды даярлау
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 1 год
-
Кредиттер көлемі 60
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
-
Шет тілі (кәсіби)
Несиелер: 2Шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру. Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шет тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі /
Несиелер: 5Функционалдық және мамандандырылған мақсаттағы өнімдерді өндіру саласында ғылыми білімді қалыптастыру. Функционалды және мамандандырылған тамақ өнімдерінің қауіп факторларын жүйелеу және олардың адам өмірі мен денсаулығына кері әсері. Функционалдық және мамандандырылған тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мәселені шешу бойынша мемлекеттік бақылау және халықаралық тәсілдерді қамтамасыз етудің стратегиялық мәселелерін зерделеу
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Менеджмент
Несиелер: 2Ұйымның даму стратегиясы мен оны іске асыру мәселелерін, менеджменттің әлемдік тәжірибесін, ұйымның өндірістік-шаруашылық қызметін жоспарлау және бақылау жүйесінің жұмыс істеу ерекшеліктерін зерттеу. Ұйымдар қызметінің әртүрлі тараптарын басқаруға байланысты практикалық мәселелерді шешу. Басқару шешімдерін әзірлеу және қабылдау әдістерін игеру.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Басқару психологиясы/
Несиелер: 2Басқару психологиясының теориялық және әдіснамалық негіздері – басқару психологиясының әртүрлі ұғымдарымен, негізгі ұғымдарымен, заңдылықтарымен танысу. Басшының жеке басқарушылық концепциясы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық климат. Басқару қызметі мен өзара әрекеттесу, топтағы тұлғааралық қарым-қатынас саласындағы психологиялық зерттеу әдістері. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жобаларды басқару
Несиелер: 4Жобаларды басқарудың әлемдік және ұлттық дамуының негізгі тенденциялары мен бағыттарын зерттеу. Жобаны басқарудың жүйелік көрінісі. Жобаның тиімділігін бағалау көрсеткіштерін талдау. Жобалық және үрдістік тәсілдердің өзара байланысы. Жобаның негіздемесін дайындау үшін процесс тәсілінің құралдарын пайдалану. Жобаларды басқарудағы бизнес-процестер.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару жүйелері
Несиелер: 4Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне байланысты тәуекелдерді ескере отырып, бәсекеге қабілетті өнімдер шығару бойынша заңнамалық, нормативтік талаптарды сақтау жөніндегі міндеттерді шешу үшін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқарудың қазіргі заманғы жүйесінің тұжырымдамаларын зерделеу. Өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару жүйесінің проблемаларын талдау, тамақ және өңдеу кәсіпорындарында менеджмент жүйесін енгізу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Технологиялық процестер мен тамақ өнімдері өндірісінің қауіпсіздігі /
Несиелер: 5Тамақ кәсіпорындарында технологиялық процестердің қауіпсіздігін ұйымдастыруда магистранттардың білімі мен практикалық дағдысын қалыптастыру. Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестері кезеңдеріндегі өндірістік бақылау. Технологиялық процестің өндірістің қолданыстағы нормативтік және техникалық құжаттамасына сәйкестігі. - бақылау критикалық нүктелері мен нормаланатын көрсеткіштерді анықтау. Дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау. НАССР принциптерін қолдана отырып, өндірістің қауіпсіздігі мен экологиялылығы. Технологиялық процестер мен тамақ өнімдері өндірісінің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің халықаралық тәжірибесі.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнімдерінің сапасын сараптамалық бағалау /
Несиелер: 5Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне байланысты тәуекелдерді ескере отырып, бәсекеге қабілетті өнімдер шығару бойынша заңнамалық, нормативтік талаптарды сақтау жөніндегі міндеттерді шешу үшін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқарудың қазіргі заманғы жүйесінің тұжырымдамаларын зерделеу. Өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару жүйесінің проблемаларын талдау, тамақ және өңдеу кәсіпорындарында менеджмент жүйесін енгізу.
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өндірісіндегі дәстүрлі емес шикізат
Несиелер: 5Өсімдік, жануар тектес дәстүрлі емес шикізатты пайдалану перспективаларымен танысу. Жаңа тамақ өнімдерін өндіру үшін шикізаттың дәстүрлі емес түрлерін пайдаланудың ғылыми негіздерін зерттеу. Азық-түлік өндіру технологиясында қайталама дәстүрлі емес шикізатты пайдалану проблемалары мен қауіпсіздік сапасын талдау.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнеркәсібіндегі қалдықтар мен қайталама шикізаттың қауіпсіздігі
Несиелер: 5Қалдықтарды және астықтан алынатын қайталама шикізатын қолданудың ғылыми мәселелерін зерттеу. Шикізаттардың құрамындағы ықтимал қауіпті химиялық қосылыстар мен зиянды қоспаларды олардың көрсеткіштері бойынша бағалау. Шикізат қалдықтарын қайта өңдеудің заманауи тәсілдерін талдау және тамақ өнеркәсібінде әртүрлі тамақ өнімдерін әзірлеу үшін тиімді пайдалану.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Код ON3
Психология саласындағы білімді, басқару міндеттерін шешуді және кәсіби және жеке дамуды жоспарлауда қолданады
-
Код ON2
Қойылған мақсаттарға қол жеткізуді ұйымдастыру, кәсіпорын қызметтерінің тиімділігін арттыру жөнінде оңтайлы басқарушылық шешімдерді қабылдайды
-
Код ON4
Кәсіпорында бар өнім сапасын басқару жүйелерін жетілдіру, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінде тамақ өнімдерін өндірудің бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету және арттыру үшін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару жүйесі саласындағы білімді кәсіби деңгейде қолданады
-
Код ON1
Кәсіби қызмет саласында шет тілінде кәсіби қарым-қатынастың заманауи әдістері мен технологияларын қолданады
-
Код ON8
Инновациялық технологияларды, заманауи жабдықтарды және шикізаттың, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің қасиеттерін зерттеу әдістерін пайдалана отырып, тамақ қауіпсіздігі саласындағы ғылыми зерттеулерді ұйымдастырады
-
Код ON5
Қойылған басқарушылық және кәсіпкерлік міндеттерін шешу үшін жоба нәтижелерін және оларды жүзеге асырудың тиімді құралдарын бағалайды
-
Код ON6
Қойылған басқарушылық және кәсіпкерлік міндеттерді шешу үшін қажетті жоба нәтижелерін, оларды жүзеге асырудың тиімді құралдарын бағалайды
-
Код ON7
Шикізаттың қайталама қалдықтарын қайта өңдеу сапасын және тағамдық және энергетикалық құндылығы жоғары өнімдерді әзірлеу үшін дәстүрлі емес шикізатты қолдануды бағалайды