Жаңа білім беру бағдарламасы

6B04120 Туризм және қонақжайлылықтағы менеджмент в Қазақ инновациялық гуманитарлық - заң университеті

  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет және құқық негіздері
    Несиелер: 2

    Құқықтық қатынастардың негізгі ұғымдары мен мәні, сондай-ақ құқықтық қатынастарды реттеудің құқықтық тетіктері, құқықтық қатынастарда жауапкершілікті қолдану тәртібі. Сыбайлас жемқорлықтың мәні және оның пайда болу себептері; сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін моральдық-адамгершілік және құқықтық жауапкершілік шаралары; сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы қолданыстағы заңнама.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тіршілік қауіпсіздігі және экология негіздері
    Несиелер: 2

    «Тіршілік және экология қауіпсіздігінің негіздері» пәні студенттерде экология туралы ғылым ретінде, адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы, тіршілік әрекетінің экологиялық қауіпсіздігін қамтамасыз етудің негізгі мәселелері туралы, сондай-ақ табиғатты пайдалануды қарқындату жағдайында адамның шаруашылық және басқа да кәсіпкерлік қызметі нәтижесінде туындайтын қазіргі заманғы негізгі экологиялық проблемалар туралы түсінік қалыптастыруға бағытталған.. төтенше жағдайлардың, азаматтық қорғаныстың және оларды шешу жолдарының кәсіби құзыретін қалыптастыру шеңберінде болуын қамтамасыз етеді. Пән пәнаралық сипатқа ие және «Экономикалық-табиғи білім» пәндер модулінде оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Көпмәдениетті зерттеулер
    Несиелер: 3

    Туризм және қонақжайлылық компаниялары көбінесе мәдени айырмашылықтар, құндылықтар мен этика жағдайында жұмыс істейді. Бұл пән білім алушыларда өздерінің ұлттық мәдениетін терең түсінуді қалыптастыруға және оларға басқа елдердің мәдениетін, Көпмәдениетті ортадағы әлеуметтік және мансаптық бағдарлауды жақсы түсіну үшін қажетті дағдыларды беруге арналған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Нарықтық экономика және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 3

    Экономика негіздері- экономикалық процестер, экономикалық заңдар, санаттар, өндіріс, бөлу, алмасу, материалдық игіліктерді тұтыну деңгейіндегі қоғамдағы қатынастар туралы білім жүйесі. Курс кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың принциптері, әдістері, шарттары мен формаларын зерттейді. Кәсіпкерлік қызметтің негізгі элементтерімен, коммерциялық мәмілелерді ұйымдастырумен, қоғамдағы бизнестің қалыптасу және даму заңдылықтарын зерттеумен байланысты мәселелер қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Алаштану
    Несиелер: 2

    «Алаштану» пәні студенттердің қазақ қоғамының қоғамдық-саяси және құқықтық өміріндегі "Алаш" қозғалысының рөлі мен маңызы туралы түсініктерін қалыптастыруға; студенттердің «Алаш» қозғалысы мен «Алаш-Орда» үкіметінің көрнекті қайраткерлерінің мысалында мемлекеттіліктің ұлттық идеялары мен идеяларына қатысты аналитикалық дағдыларын дамытуға; студенттердің Алаш қозғалысының және «Алаш-Орда» үкіметінің көрнекті қайраткерлеріне үлгі болуға бағытталған. ХХ ғасырдың басындағы қазақ қоғамының қоғамдық-саяси және әлеуметтік-экономикалық дамуының тұжырымдамалық аспектілерін білу. Пән пәнаралық сипатқа ие және «Тарихи-құқықтық білім» пәндер модулінде оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық менеджментіне кіріспе
    Несиелер: 3

    Курс студенттерді туризм мен қонақжайлылықтың қызықты, алуан түрлі саласымен таныстыруға және туризм индустриясының негізгі сегменттері мен салалық қатынастарға шолу жасайды. Курс туризм және қонақжайлылық менеджменті индустриясында әртүрлі мансаптық мүмкіндіктердің кең ауқымын ашады және қонақжайлылық индустриясындағы менеджерлерді болашақта жұмысқа орналастыру үшін кәсіптік бағдар беру дағдыларын дамытады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық микроэкономикасы
    Несиелер: 3

    Туризм және қонақжайлылық индустриясында экономика және менеджмент үшін кадрларды даярлаудың негізгі курсы. Курстың мазмұны теориялық модельдерді, экономикалық көрсеткіштерді және туризм мен қонақжайлылық нарығын талдауға арналған құралдарды, нақты тәжірибелер мен жағдайларды ашады. Курс экономикалық мәселелерді шешу және басқару шешімдерін қабылдау дағдыларын береді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ұйымдастырушылық мінез-құлық
    Несиелер: 3

    Курс ұйымдық мінез-құлық теориясы мен практикасы туралы түсінік беруге, ішкі мінез-құлық пен оның жетістікке әсері арасындағы байланысты ашуға арналған. Курстың қолданбалы міндеті болашақ менеджердің мотивациясына, келіссөздер жүргізуге, бастамашылыққа, жанжалдарды шешуге және басқа да маңызды дағдыларға арналған тәсілдерді дамыту болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бизнес көшбасшылығы
    Несиелер: 3

    Курс болашақ мамандықтағы көшбасшылықтың әртүрлі стильдерін түсінуге үйретіп, іскерлік қатынастарды құру және мамандық пен жеке мансапта тәуелсіз шешімдер қабылдау үшін көшбасшылық және коммуникативтік дағдыларды қолдануға мүмкіндік береді. Болашақ менеджерлер үшін көшбасшылық дағдыларды дамыту өте маңызды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық маркетингінің негіздері
    Несиелер: 3

    Бұл курс нарықты талдау құралдарын қолданудың және туризм мен қонақжайлылық контекстінде маркетингтік стратегияларды әзірлеудің негізгі дағдыларын береді. Курстың негізгі тақырыптары: қазіргі тенденциялар мен тұтынушылардың қалауы, нарық сегменттерін анықтау, азық-түлік қоспасы, баға стратегиялары, тарату арналары, туризм мен қонақжайлылықтағы PR және байланыс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Адам ресурстарын басқару
    Несиелер: 3

    Курс компаниядағы адам ресурстарын басқару қажеттілігін сыни тұрғыдан түсінуді дамытады. Курстың тақырыптары білім алушыны ұйымның қызметкері ретінде сәйкестендіру дағдыларын дамытуға мүмкіндік береді, жұмысқа орналасудағы жалдау және іріктеу ерешеліктері, тиімділікті басқару, еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасының тәртібін ашу, адам ресурстарын басқарудың негізгі тұжырымдамалары мен стратегиялары- болашақта жұмысқа орналасудағы негізгі дағдыларды қамтамасыз етеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бизнестің әлеуметтік жауапкершілігі
    Несиелер: 5

    Курс бизнестің әлеуметтік жауапты және этикалық болуы, қоғаммен және табиғатпен өзара әрекеттесуі және пайдалы болып қалуы туралы білуге мүмкіндік береді. Білім алушылар бизнестің әлеуметтік жауапкершілік деңгейін бағалап, жақсарту үшін салаларды анықтай алады және өзінің бизнес-тәжірибесінде этикалық қағидаттарды қолдана отырып, өз ұйымында бизнестің әлеуметтік жауапкершілік бағдарламаларын әзірлей және енгізе алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Іскерлік этика
    Несиелер: 5

    Курс мансаптық мүмкіндіктерді жақсартатын бизнестегі этика және әлеуметтік жауапкершілік саласындағы құзыреттілікті дамытуға көмектеседі. Білім алушылар бизнес этикасының негізгі қағидаттарын зерделейді, бизнестегі мінез-құлықтың әртүрлі стандарттары мен кодекстерімен, сондай-ақ клиенттермен, жеткізушілермен және басқа да стейкхолдерлермен жұмыста туындауы мүмкін этикалық мәселелермен танысады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Іскерлік ағылшын тілі
    Несиелер: 3

    Курс бизнес саласында ағылшын тіліндегі қарым-қатынас дағдыларын жақсартуға мүмкіндік береді және оқу, жазу және сөйлеу дағдыларын жақсартуға арналған жаттығуларды қамтиды. Курстың негізгі дағдылары: іскерлік құжаттарды құрастыру және оқу, іскерлік келіссөздер жүргізу, өз ұстанымдарын сенімді түрде дәлелдеу, халықаралық іскер серіктестермен қарым-қатынас жасау

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Екінші шет тілі I
    Несиелер: 5

    Курс шет тілін (оқушының таңдауы бойынша поляк, неміс, корей, түрік тілдері немесе т.б.) үйренуге арналған. Курс бағдарламасы екі семестрді қамтиды. Курс негізгі қарым-қатынас дағдыларын дамытуға, диалогтарға қатысуға, екінші шет тіліндегі қарапайым мәтіндер мен хабарламаларды оқуға және түсінуге мүмкіндік береді. Деңгей бастапқы немесе бастауыш болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Келіссөздер стратегиялары
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге кәсіби және жеке өмірде әртүрлі жағдайларда тиімді келіссөздер жүргізуді және қажетті нәтижелерге қол жеткізуді үйренуге көмектеседі. Курс қорытындысы бойынша білім алушылар келіссөздерді дайындау дағдыларын, сендіру жанжалдарды шешу және компаға келу мәмілелердің өзара тиімді шарттары туралы уағдаласу және тиімді келісімдер жасау, «win-win» стратегиясын іске асыру дағдыларын қолдана алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қаржы принциптері
    Несиелер: 5

    Бұл компанияның қаржылық қызметінің негіздеріне кіріспе курсы. Курстың мақсаты- компанияның қаржылық қызметін талдаудың, оның қаржылық өтімділігі мен кірістілігін бағалаудың негізгі дағдыларын дамыту. Негізгі тақырыптар қаржы санаттары мен анықтамаларымен, қаржы құралдарымен, компания қызметін бюджеттеу және инвестициялау мәселелерімен таныстыруға мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үйдің операциялық менеджменті
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй ұғымдары туралы білім береді, заманауи қонақүйлердің құрылымын ұйымдастыру, қызмет көрсету циклінің барлық кезеңдерінде қонақтармен өзара әрекеттесу туралы түсінік береді. Ол фронт-офистің, тамақ пен ойын-сауыққа, үй шаруашылығына, қауіпсіздікке жауапты бөлімдердің әкімшілігі, функционалдығы және есеп беру міндеттерін ашады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақтану және сусындар менеджментіне кіріспе
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге тамақ пен сусындарды ұйымдастыру саласындағы менеджмент туралы жүйелі түсінік береді. Тамақтану мен сусындарды ұйымдастырудың заманауи тұжырымдамалары мен модельдерін, ас үй операциялары мен барлардың операциялық менеджментінің негіздерін зерттеу. Шығындарды бюджеттеу, баға белгілеу және пайданы жоспарлау, мейрамханалар мен барлар қызметкерлерінің қызметін талдау, қонақүйлер мен қонақжайлылық объектілеріндегі қызметтің құрылымдық бөлімшелерімен кооперация дағдыларын дамыту

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бухгалтерлік есеп принциптері
    Несиелер: 3

    Курс компанияның қаржылық қызметінің негіздеріне кіріспе курсы. Мақсаты- компанияның қаржылық қызметін талдаудың, оның қаржылық өтімділігі мен кірістілігін бағалаудың негізгі дағдыларын дамыту. Негізгі тақырыптары қаржы санаттары мен анықтамаларымен, қаржы құралдарымен, компания қызметін бюджеттеу және инвестициялау мәселелерімен таныстыруға мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби даяшыларды даярлауға кіріспе
    Несиелер: 5

    Курс дастархан жаю мәдениеті, мейрамханада қонақтарға қызмет көрсетудің негізгі әдістері, әлемнің әртүрлі аймақтарындағы аспаздық дәстүрлерді білу, қонақтарға қызмет көрсетудің заманауи тенденциялары мен инновациялары, аспазшымен және мейрамхананың басқа да қызметкерлерімен командада жұмыс істеу, тапсырыстар мен төлемдерді басқарудың электронды жүйелерімен жұмыс істеу. тақырыптарын қамтиды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Екінші шет тілі II
    Несиелер: 5

    Курсты жалғастыру екінші шет тілі I, деңгейді бастауыштан орташаға дейін жақсартуға мүмкіндік береді (Pre-Intermediate). Курс диалогтарға қатысуға, қорытындыларды тұжырымдауға, негізгі коммуникацияларды лайықты қарым-қатынас пен екінші шет тілінде жұмыс хат алмасуға мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Клиенттермен қарым-қатынасты басқару
    Несиелер: 3

    Бұл курс клиенттермен кәсіби деңгейде қарым-қатынас орнату үшін басқару дағдыларын алуға мүмкіндік береді. Студенттер CRM жүйелерін қолдануды, тұтынушылар мен олардың үміттері туралы деректерді талдауды, тиімді коммуникацияларды орнатуды, кірістің өсуіне және бизнестің өсуіне әкелетін кері жүйені басқаруды үйрене алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ивент-менеджмент
    Несиелер: 5

    Бұл курстың мақсаты командалық жұмыс пен клиенттермен және жеткізушілермен қарым-қатынас дағдыларын, бюджетті жоспарлауды, іс-шаралар бағдарламаларын құруда шығармашылық ойлауды дамыту, мерекелерді/іс-шараларды ұйымдастыру және бақылау. Ивент-индустриясы қонақжайлылық нысандарында өтетін салтанатты және іскерлік іс-шараларды, мерекелер мен кештерді ұйымдастырумен байланысты. Ивент-менеджмент-мансаптық мүмкіндіктердің тұтас бағыты

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сату техникасы
    Несиелер: 3

    Курс сату негіздері, тұтынушылармен байланыс, сатуды басқару және әртүрлі сату стратегиялары сияқты тақырыптарды қамтиды. Курстың мақсаты-әртүрлі салаларда табысты сату үшін қажетті дағдылар мен әдістерді дамыту, соның ішінде коммуникативтік дағдылар, келіссөздер, өнімді таныстыру, сатуды басқару, мәмілелерді жасасу және сүйемелдеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Гастрономия және әлем асханасы
    Несиелер: 5

    Курс әлем халықтарының асханаларының дәстүрлері мен мәдениетін түсінуге мүмкіндік береді. Негізінен Азияда, Еуропада және Таяу Шығыста тамақтануды ұйымдастырудың маңызды тұжырымдамаларын қолдану (тағам дайындауды, дәмін татуды және тағамды бағалауды қоспағанда). Білім алушылардың гастрономия мәдениетіне әлемнің қызығына батуы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық маркетинг
    Несиелер: 3

    Курстың мазмұны әлемдік нарықтарды талдауды, тұтынушылардың мінез-құлқындағы жаһандық трендтерді және халықаралық маркетинг стандарттарын қамтиды. Курс қорытындысы бойынша студенттер әлемдік нарықтық конъюнктураны бағалау және талдау, халықаралық маркетингтік стратегиялардың элементтерін қолдану, халықаралық ортада клиенттермен байланыс орнату әдістемелерін меңгеру, нарықтың кросс-мәдени факторларын ескеру дағдыларына ие болады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кофе баристасының негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл кофехананы ұйымдастыру немесе кофе баристасының жұмысы бойынша тәжірибеге бағытталған курс. Бұл курсты тарихынан, географиясынан, кофе дәндерінің сорттарынан бастап кофехананың нақты бизнес модельдеріне және кофе дайындаудың қолданбалы дағдыларына дейін зерттеу қарастырылған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристік өнімдер мен қызметтер
    Несиелер: 5

    Курс туристік өнімдер мен қызметтер, олардың түрлері, ерекшеліктері және сату ерекшеліктері сияқты тақырыптарды қамтиды. Студенттер туристік өнімдер мен қызметтердің әртүрлі түрлерін (экскурсиялар, круиздер, саяхаттар және т.б.) түсінуді турларды жоспарлау және ұйымдастыру, туристік өнімдерді жылжыту және сатуды үйренеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы кірістерді басқару
    Несиелер: 5

    Курс болжау және талдау құралдарын, баға стратегияларын практикалық қолдануға және қонақжайлылық пен туризм индустриясында үздік тәжірибелерді енгізуге баса назар аудара отырып, кірісті басқару принциптері мен тәжірибесі бар студенттерді оқытуға арналған. Туристік және қонақ үй бизнесіндегі кірісті басқару компаниялар үшін маңызды курс

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй қызметіндегі логистика
    Несиелер: 5

    Курс жеткізу тізбегін жоспарлаудан және қонақтардың ұжымдық көлікте де, жеке көлікте де келуін ұйымдастырудан бастап қонақ үй қызметінде логистиканы ұйымдастыру әдістемесін ашады. Білім алушы аутсорсинг негіздерін үйренеді және қонақ үй логистикасы үшін бейімделу және ситуациялық ойлау дағдыларын алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Резорт менеджмент
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-қонақүйді пайдаланудан бастап спа мен ойын-сауық нысандарын басқаруға дейінгі курорттық тұжырымдамаларды басқару туралы кең түсінік беру. Пәннің тақырыптары саланың ең жаңа трендтерін және курорттарды ұйымдастыру және басқару технологияларын қамтиды. Білім алушы қабылдау, кірістер мен шығыстарды басқару, есептерді талдау және қонақжайлылық қызметтерін ұйымдастырудан бастап жұмыс дағдыларын алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм мен қонақжайлылықтағы қаржылық менеджмент
    Несиелер: 5

    Курс туризм мен қонақжайлылық саласына тән қаржылық менеджменттің әдістемелерін қамтитын мамандандырылған курс. Мақсаты- бюджеттеу және қаржы ағындарын жоспарлау, туризм және қонақжайлылық саласындағы инвестициялар мен тәуекелдерді басқару саласындағы құзыреттерді дамыту. Курстың негізгі дағдылары-қаржылық көрсеткіштерді талдау және басқару шешімдерін қабылдау, компанияның тиімді бизнес-процестерін құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бизнес талдаушы
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге деректерді жинау, өңдеу, талдау және интеграциялау дағдыларын дамытуға, сондай-ақ бизнесті талдауда қолданылатын негізгі ұғымдар мен технологияларды түсінуге көмектеседі. Курстың мақсаты бизнес-процестерді талдау, бизнес-аналитика деректеріне сүйене отырып, оларды шешу бойынша ұсыныстар мен жоспарларды әзірлеу проблемаларын анықтау үшін қажетті дағдыларды дамыту болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі кәсіпкерлік және инновация
    Несиелер: 5

    Курс кәсіпкерлік ерекшеліктерін және туризмдегі инновацияларды зерттеуге арналған. Пән нарықты зерттеу әдістемесін және кәсіпкерлерді нарықтың өзгеруіне бейімдеу технологиясын, бірегей өнімдер мен қызметтерді құруды ашады. Туризмдегі инновациялар жаңа технологияларды енгізу, экологиялық таза турмаршруттар құру және демалыстың баламалы түрлерін дамыту, туристік қызметтерге назар аудару үшін онлайн-құралдарды пайдалануды көрсетеді

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақтану, денсаулық және арнайы диеталар
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты - студенттерге тамақтану принциптері, пайдалы тағамдар және арнайы диеталар туралы білім беру. Студенттер өздерінің теңгерімді тамақтану принциптері және арнайы диеталық қажеттіліктер туралы білімдерін нығайтып дамытады және пайдалы тағамдар мен сусындарды таңдауда жоспарлап жәрдемдеседі

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм индустриясындағы макроэкономика
    Несиелер: 5

    Курс квазимемлекеттік және көпұлтты деңгейдегі ірі салалық компаниялардың болашақ менеджерлеріне бағытталған макроэкономиканың туристік секторға әсері туралы. Курс қорытындысы бойынша білім алушы макроэкономикалық факторларды және туристік секторды талдау үшін макроэкономика құралдарын қолдануды анықтай алады, сектордың ел экономикасына қосқан үлесін бағалай алады, салааралық байланыс пен синергияның перспективалық бағыттарын анықтай алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Электронды бизнес принциптері
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге электрондық коммерция негіздерін және интернет-бизнестің әртүрлі аспектілерін үйретуге арналған. Оқытудың негізгі нәтижелері: интернет-бизнесті құру және ілгерілету үшін практикалық дағдыларды игеру, құқықтық және этикалық аспектілерді білу, электрондық бизнес саласында коммуникативтік және техникалық жұмыс дағдыларын дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық саласындағы ақпараттық жүйелерді басқару
    Несиелер: 5

    Курс Туризм және қонақжайлылық саласындағы ақпараттық жүйелерді басқаруда қолданылатын негізгі ұғымдарды, әдістер мен құралдарды зерттеуді қамтиды. Оқытудың негізгі нәтижелері: бизнес-процестерді оңтайландыруда, ресурстарды басқаруда, қызмет көрсету сапасын басқаруда, туристік өнімдер мен қонақжайлылық қызметтерін ұйымдастыруда және ілгерілетуде ақпараттық технологияларды таңдау және қолдану мүмкіндігі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Логистика және туристік бағыттар
    Несиелер: 5

    Курс аумақтардың табиғи және мәдени-тарихи әртүрлілігін сыни талдау дағдыларын дамытуға, дестинациялардың жай-күйіне туризм индустриясының әлеуеті мен стратегиялық салдарын бағалауға, оңтайлы логистиканы әзірлеуге және саяхатты жоспарлауға бағытталған. Осы курстың нәтижелері бойынша студент логистиканы ұйымдастырудағы және экскурсиялық бағдарламаны жүзеге асырудағы негізгі құралдарды игереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Курс қатысушыларға деректерді жинау және талдау дағдыларын дамытуға, сондай-ақ туризм мен қонақжайлылықтағы зерттеулердің сапасын бағалауға көмектеседі. Бұл курс зерттеу түрлері мен әдістерін, гипотезаларды тексеруді, туризм және қонақжайлылық индустриясында модельдер құруды және болжауды, осы саладағы табысты мансап үшін қажет этикалық мінез-құлықты қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сервистік операцияларды басқару
    Несиелер: 5

    Курс басқару мен қызмет көрсетудің негізгі мәселелерін, әлемдік сервистік компаниялардың мысалында кейс-кезеңдерді талдауды қамтиды. Білім алушы қызмет түрлерін бағалай алады және туризм және қонақжайлылық индустриясындағы клиенттер үшін дербестендірілген тәсілді қолдана алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық құқығы
    Несиелер: 5

    Бұл курстың мақсаты білім алушыға туризм мен қонақжайлылық саласын реттейтін заңдар мен нормативтік актілер туралы білім мен түсінік беру. Курстың негізгі міндеті- одан әрі құқықтық мәселелерді болдырмау үшін келісімшарттар мен келісімдермен жұмыс істеу дағдыларын дамыту. Курс туризм және қонақжайлылық саласындағы болашақ менеджерлер үшін құқықтық сауаттылық негіздерін дамытуға мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы смарт қызметтер және онлайн брондау жүйелері
    Несиелер: 5

    Қонақ үй бизнесінде заманауи технологиялар мен әдістерді қолдану, онлайн брондау жүйелерін басқару және тұтынушылардың тәжірибесін жақсарту дағдыларын беретін қолданбалы курс. Курс қорытындысы бойынша білім алушылар нарық пен бәсекелестерге талдау жүргізе алады, клиенттермен жұмыс істей алады және кері байланыс пен клиенттік база жүйесін басқара алады, сондай-ақ жаңа клиенттерді тарту және қонақ үй қызметтерін ілгерілету үшін цифрлық маркетингті пайдалана алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық және туризм индустриясындағы қызмет көрсету сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Курс қонақжайлылық және туризм салаларында қызмет көрсету сапасын басқару әдістері мен құралдарын меңгеруге мүмкіндік береді. Білім алушылар сапаны басқарудың негізгі қағидаттарымен, клиенттердің қажеттіліктері мен үміттерін анықтау әдістерімен, қызмет көрсету сапасын бақылау әдістерімен, қызметкерлерді оқыту технологияларымен және қызмет көрсету сапасын ынталандырумен танысады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік қауіпсіздігі стандарттары
    Несиелер: 5

    Курс азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету әдістерін және халықаралық HACCP стандарттарына негізделген тамақтану аймағын кәсіби түрде қалай басқару керектігін көрсетеді. Курсты оқу барысында білім алушылар тамақ өнімдерін сатып алу, өңдеу, қайта өңдеу және сақтау менеджментінің ерекшеліктерін біледі; ластанған немесе бүлінген өнімдермен уланудың негізгі қауіптерін және осы қауіптердің салдарын зерттеуді үйренеді

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бизнестегі цифрлық технологиялар
    Несиелер: 5

    Пән заманауи бизнесте цифрлық технологияларды пайдалану негіздерін оқытуға арналған. Студенттер негізгі цифрлық технологиялар әлеуметтік желілер, бұлтты технологиялар, деректерді талдау, мобильді қосымшалар және т. б., жұмыс істеуді үйренеді және Agile-әдістеме, Scrum, Kanban-да цифрлық жобаларды құру және басқару дағдыларын дамыта алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Турлар мен саяхаттарды басқару
    Несиелер: 5

    Курс туризм мен қонақжайлылықтағы менеджер мамандығының негізгі бөлігі ретінде экскурсиялар мен саяхаттарды ұйымдастыру әдістерін үйретуге мүмкіндік береді. Оқытудың негізгі нәтижелері туристерді орналастыру мен тамақтандыруды, турды қолдау мен жылжытуды, баға белгілеуді және серіктестермен өзара әрекеттесуді қоса алғанда, саяхатты жоспарлау және ұйымдастыру қабілетімен байланысты.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Жаһандық туризм және қонақжайлылық стратегиясы
    Несиелер: 5

    Курс Дүниежүзілік туристік ұйым мен Дүниежүзілік туризм және саяхат кеңесінің зерттеулеріне негізделген және БҰҰ-ның тұрақты даму мақсаттарына қатысты стратегиялар мен тұжырымдамаларды зерттеуге бағытталған. Курстың негізгі дағдылары туристік өнімдер мен қызметтерді құруға, мәдениетке, дәстүрлерге, қоршаған ортаға, жергілікті қоғамдастықтардың дамуына үнемді көзқарасты дамытуға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қазақтың ұлттық тағамдары мен асханасы
    Несиелер: 5

    Курс қазақтың ұлттық тағамдарының тарихына ене отырып - білім алушыларда туризм мен қонақжайлылықтың көпмәдениетті ортасында ұлттық тағамдар арқылы Қазақстанның мәдениеті мен дәстүрлерін ілгерілету дағдыларын, тамақтану және асүй арқылы ұлттық бренд құру мақсатында тұжырымдамалық ойлауды дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұлттық қонақжайлылық: киелі туризм
    Несиелер: 5

    Курс Қазақстанның ұлттық мәдениеті мен қонақжайлылығының ерекшеліктерін зерттейді. Пәннің негізгі тақырыптарына мыналар жатады: Қазақстандағы ұлттық мәдениет пен әдет-ғұрып, қонақжайлылық дәстүрлері; Қазақстанның киелі орындары: тарихы мен маңызы; Қазақстан өміріндегі дін мен культтердің рөлі; Қазақстанның туристік әлеуеті және сакральды туризмінің дамуы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үйлер мен мейрамханаларды жобалауды басқару
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй және мейрамхана ғимараттарының дизайн ерекшеліктері мен функционалдық жоспарлау талаптарын оның ішінде архитектуралық тұжырымдамалардың стилистикалық бағыттарын зерттеуге арналған. Білім алушылар заманауи энергия үнемдеу технологиялары мен жасыл экономика принциптерін пайдалану арқылы қонақ үйлер мен мейрамханаларды инженерлік-техникалық жарақтандыру туралы білім алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұлттық туристік аттракторлар
    Несиелер: 5

    Курс Қазақстанға туристерді тартатын түрлі табиғи, мәдени, тарихи және басқа да көрікті жерлерді зерттейді. Тақырыпта табиғи аттракторлар, мәдени аттракторлар, заманауи аттракторлар, соның ішінде ЮНЕСКО тізіміне енгендер қарастырылады. Студенттер туристік бағыттарды құру және маркетингтік науқандарды дамыту сияқты туристік аттракторларды алға жылжыту және дамыту әдістерін үйренеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Спа және сауықтыру менеджменті
    Несиелер: 5

    Курс білім алушыларға спа және сауықтыру индустриясында бизнесті ұйымдастыру мен басқаруды үйренуге көмектеседі. Курстың негізгі тақырыптары: спа және сауықтыру негіздері, спа және курорт менеджменті, салондарды техникалық қамтамасыз ету негіздері, маркетинг, қаржылық менеджмент және қызметкерлерді басқару, қызмет көрсету сапасының шараларын қамтамасыз ету

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Экотуризм
    Несиелер: 5

    Курс экотуризм және тұрақты туризм тұжырымдамалары бар болашақ менеджерлердің дағдыларын үйретуге мүмкіндік береді. Курс аяқталғаннан кейін білім алушы туристік индустрияда жұмыс істеу арқылы экотуристік өнімдерді әзірлеумен және ілгерілетумен айналыса алады, өңірлік және жергілікті деңгейлерде туризмді тұрақты дамыту жоспарларын енгізе және басқара алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шытырман оқиғалы туризм
    Несиелер: 5

    Курс тау туризмі, альпинизм, байдарка қорытпалары және экстремалды туризмнің басқа түрлері сияқты белсенді спорт түрлерімен байланысты шытырман оқиғалы туризм өнімдері мен қызметтерін дамытудың негізгі дағдыларын береді. Курс нәтижелері: көшбасшылық дағдылар мен командалық білім беруді дамыту, арнайы турларды әзірлеу, белсенді турларды жоспарлау және ұйымдастыру, қауіпсіздік технологияларын қолдану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесін ұйымдастыру және басқару
    Несиелер: 5

    Курс білім алушыларға мейрамхана бизнесінің қалай жұмыс істейтінін және тамақтану саласында өз бизнесін қалай ұйымдастыру керектігін түсінуге көмектеседі. Негізгі тақырыптар мейрамхана бизнесін ашу мен жүргізудің, қызметкерлерді басқарудың, қаржылық менеджменттің, өнімді жеткізу мен сақтаудың, маркетинг пен ілгерілерудің заңды рәсімдерін игеруге мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Sigma және Lean әдістемелері
    Несиелер: 5

    Курс қонақ үй бизнесінде сапаны басқару мен процестерді оңтайландырудың екі заманауи әдіснамасын зерттейді. Six Sigma әдістемесі: әдістеме принциптері; Six Sigma құралдары: DMAIC, DMADV, FMEA, SPC, Kaizen; әдістемелерін қонақ үй бизнесінде қолдану. Lean: әдістеме принциптері; Lean құралдары: Value Stream Mapping, 5S, Kanban, Poka-yoke, Jidoka, Kaizen; қонақ үй бизнесінде әдістемелерін қолдану

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесіндегі қызметкерлерді басқару
    Несиелер: 5

    Курс қызметкерлерді басқару дағдыларын алғысы келетін мейрамхана саласының менеджерлеріне арналған. Мейрамхана индустриясының қызметкерлерін жоспарлау, жалдау, оқыту және дамыту, қызметкерлерді ынталандыру және бағалау, тамақтану қауіпсіздігі мен еңбекті қорғау ережелерін қамтамасыз ету дағдылары курстың негізгі құзыреттері болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Маркетингтік деректерді талдау
    Несиелер: 5

    Курс болашақ маркетинг және сату мамандарына, сондай-ақ деректерді талдаушыларға арналған. Студенттер сауалнамалар, эксперименттер, мәтінді талдау, веб-аналитика және деректерді маркетингтік талдаудың басқа әдістерін жүргізуге, қатынастар мен трендтерді синтездеудің статистикалық әдістері мен әдістерін қолдануға арналған құралдар жинағын алады. Курс нарықтық жағдай туралы деректерді талдауда цифрлық сауаттылықтың негізін береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 5

    Курс әртүрлі қызмет салаларында тәуекелдерді басқару құзыреттіліктері мен дағдыларын үйретуге бағытталған. Курс барысында студенттер тәуекелдерді қалай анықтауға, олардың ықтималдығы мен бизнеске әсерін бағалауға, сондай-ақ тәуекелдерді басқару стратегиялары мен жоспарларын әзірлеуге үйренеді. Практикалық тапсырмалар мен кейстер студенттерге болашақ мамандықта тәуекелдерді басқару дағдыларын қолдануға көмектеседі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм мен қонақжайлылықтағы адами ресурстарды дамыту
    Несиелер: 5

    Курс экономиканың ең ірі және қарқынды дамып келе жатқан секторы - туризмге жол ашады. Курс қызметкерлерді оқыту және дамыту, компанияның табысты болуы үшін адам ресурстарын дамыту стратегияларын пайдалану сияқты бағыттарды қамтиды. Курс қорытындысы бойынша білім алушы туризм және қонақжайлылық саласында мансапты жоспарлау және дамыту дағдыларын меңгереді

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Казино менеджменті
    Несиелер: 5

    Курс студенттерге құмар ойын индустриясындағы табысты мансап үшін қажетті білім мен дағдыларды ұсынуға арналған. Курс казиноға байланысты, клиенттерді басқару жүйелері, қауіпсіздік және ақпаратты қорғау жүйелері, казиноны тиімді басқару үшін басқа да қажетті құралдарды зерттеуге мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бос уақыт пен ойын-сауық менеджментін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Курс ойын-сауық пен бос уақытты қамтитын бизнесті басқару дағдыларын үйретуге мүмкіндік береді. Менеджмент туралы білімді бизнесті құру және дамыту, жобалар тобын құру, қаржыны басқару, қауіпсіздік пен қызмет көрсету сапасын қамтамасыз ету, ойын-сауық және демалыс жобаларын жоспарлау және басқаруда қолдана алады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықта талдау және шешім қабылдау
    Несиелер: 5

    Курс қатысушыларға деректерді талдау, сыни және жүйелік ойлау, шешім қабылдау және қонақжайлылық жобаларын басқару дағдыларын дамытуға көмектеседі. Курсқа қатысушылар туризм мен қонақжайлылық саласындағы нақты міндеттер мен кейстерді шеше отырып, үйренген әдістер мен құралдарды тәжірибеде қолдана алады. Нарықты талдау, тәуекелдерді бағалау, болжау және стратегияларды әзірлеу тақырыптары курстың негізі болып табылады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы сәнді брендтерді басқару
    Несиелер: 5

    Сәнді бренд маркетингі және қонақжайлылық сән-салтанаты бойынша білім мен дағдыларды дамытуға мүмкіндік беретін жетілдірілген курс. Курстың күтілетін нәтижелері: қонақжайлылықтағы сәнді брендтерді басқарудың негізгі принциптерін түсіну, сәнді брендтердің брендингі мен маркетингтік стратегияларын әзірлеу және жүзеге асыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Бар-менеджмент
    Несиелер: 5

    Курс мейрамханаларда, қонақүйлерде және басқа да қонақжайлылық нысандарында барды операциялық басқарудың негізгі принциптерін ұсынады. Барды жоспарлау, жалдау, шығындарды есептеу және кірісті басқару, маркетинг және қызмет көрсету тақырыптарын қамтиды. Курс сусындарды сәйкестендіру, алкогольдік және алкогольсіз сусындардың коктейльдік миксологиясы, сервис-менеджмент мәселелері бойынша қолданбалы бөлімді қамтиды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Дәмді десерттерді басқару
    Несиелер: 5

    Курс операциялық басқару дағдыларын үйретуге немесе Франчайзингті басқару негіздерін қоса, жеке аспаздық бизнесті ашуға бағытталған. Курстың мақсаты- аспаздық және десерттерді басқарудың басқару дағдыларын дамыту, қонақ үй мен мейрамхана нысандарына арналған аспаздық тұжырымдамалар мен бизнес-жоспар құру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылықтағы өнім менеджменті
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылықтағы өнімді басқару-бұл қонақ үй және туристік индустриядағы өнімдер мен қызметтерді әзірлеуді, басқаруды және оңтайландыруды зерттейтін курс. Пән жаңа өнімдер мен қызметтерді әзірлеу, өнімнің өмірлік циклін басқару, өнімнің бәсекелестік артықшылықтарын анықтау, қонақтардың пікірлерін бақылау және талдау және өнімнің сапасын жақсарту стратегиясын қалыптастыру тақырыптарын қамтиды

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Энологияға кіріспе
    Несиелер: 5

    Курс шарап жасау негіздерін игеруге, шараптың әлемдік нарығы және оның экономикалық маңызы туралы білуге мүмкіндік береді. Білім алушылар әртүрлі аймақтарда шарап өндірісі, шарап жұптарын құрастыру және мәзір жасау дағдыларын қалыптастырады. Курстың соңында білім алушылар қонақжайлылықтағы шараптың рөлін тереңірек түсінеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы цифрлық маркетинг
    Несиелер: 5

    Курс қонақжайлылық маркетингінде цифрлық құралдар мен технологияларды қалай пайдалану керектігін үйренгісі келетін студенттерге арналған. Курстың негізгі дағдылары: клиенттерді сайттар (SEO), әлеуметтік желілер және медиа, онлайн жарнама, маркетингтік аналитикалық құралдар (Google Analytics) арқылы тарту, компанияның цифрлық стратегиясын жүзеге асыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Дистрибуция стратегиясы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты білім алушылардың қонақжайлылық саласында тиімді дистрибуция стратегиясын әзірлеу және іске асыру үшін қажетті аналитикалық дағдыларын дамыту болып табылады. Курстың қорытындысы бойынша білім алушылар дистрибуцияның неғұрлым тиімді арналарын анықтап, баға белгілеуді басқарып, тұтынушылармен табысты қарым-қатынасты қалыптастырып дистрибуция стратегиясын іске асыра алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Академиялық адалдық қағидаттарын сақтай отырып, сондай-ақ қауіпсіздік нормаларын қамтамасыз ете отырып, кәсіпкерлік, көшбасшылық дағдыларын, инновацияларды қабылдауға дағдыландыру үшін қазіргі заманғы құқықтық мемлекет идеясының тарихи-құқықтық аспектілері туралы білімдерін көрсету

  • Код ON2

    Білім алушылардың тілдік құзыреттерін арттыру мақсатында мемлекеттік және шет тілдерінде коммуникативтік дағдыларды, сондай-ақ оларды көпмәдениетті ортада қолдану тәжірибесін дамыту

  • Код ON3

    Компанияның мақсаттарына жету мақсатында командада жұмыс істеу дағдыларын, көшбасшылық қасиеттерді қалыптастыру

  • Код ON4

    Этика мен әлеуметтік жауапкершілікті көрсете отырып, клиенттермен және серіктестермен іскерлік қатынастарды дамыту бойынша құзыреттерді қалыптастыру

  • Код ON5

    Туризм және қонақжайлылық индустриясындағы компанияларға әкімшілік әдістерін қолдану

  • Код ON6

    Туризм және қонақжайлылық саласында тамақ және сусындар қызметтерін ұйымдастыруда қолданбалы дағдыларды дамыту

  • Код ON7

    Әр түрлі халықтардың тамақтану мәдениеті мен этикасы туралы білімді дұрыс тамақтану контекстінде көрсету және қолдану

  • Код ON8

    Туризм және қонақжайлылық саласында шешімдерді қабылдау үшін іскерлік-талдау құралдарын және ақпараттық технологияларды пайдалану

  • Код ON9

    Нарықты зерттеу дағдылары, туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіпкерлік ойлау негізінде бизнес үлгілерін құрастыру және туристік өнімдер мен қызметтер әзірлеу

  • Код ON10

    Саладағы тұрақты дамуға және инклюзивті өсуге негізделген туризмнің заманауи тұжырымдамаларын бағалау

  • Код ON11

    Ұлттық мәдениеттің, менталитеттің, Қазақстан халықтарының тамақтану дәстүрлерінің ерекшеліктерін білу әлеуетін дамыту және оларды халықаралық ортада қолдану

  • Код ON12

    Туризм және қонақжайлылық индустриясында әртүрлі іс-шаралар мен бос демалыс уақыттарын жоспарлау және ұйымдастыру

6B04120 Менеджмент
Бакалавриат

Академик Қ.Сәтбаев атындағы Екібастұз инженерлік-техникалық институты

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04120 IT-экономикасы
Бакалавриат

М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B04120 Менеджмент
Бакалавриат

М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B04120 Экономика
Бакалавриат

"Астана" Университеті

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский
6B04120 Менеджмент
Бакалавриат

Академик А. Қуатбеков атындағы Халықтар достығы университеті (Halyqtar dostyǵy)

БББТ: B044 Менеджмент және басқару

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top