Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07520 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша) в Қазақстан инновациялық және телекоммуникациялық жүйелер университеті

  • Стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    "Стандарттау және сертификаттау" пәнін меңгерудің мақсаты оқу процесінде, ғылыми-зерттеу жұмысында және өндірістік қызметте стандарттау мен сертификаттаудың құқықтық негізі мен нормативтік базасын, практикалық стандарттау және сертификаттау негіздерін зерделеу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Химия
    Несиелер: 4

    Бұл курста стехиометрияның заңдары мен түсініктері, заттың құрылымы мен фазалық күйі, химиялық процестердің заңдылықтары, ерітінділердің түзілуі және ион алмасу процестері зерттеледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өндірістегі стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқыту нәтижесінде білім алушылар Стандарттау, сертификаттау, метрология, өнім, процестер мен қызметтер сапасын басқару жүйесі және басқару саласындағы жұмысты ұйымдастыру үшін ұйымдастырушылық, ғылыми, әдістемелік негіздерді меңгерген;Ұсынылған білім беру бағдарламасының жобасы білім алушылардың сапалы кәсіби дағдыларға ие болуына ықпал етеді, бұл жұмысқа орналасуды және жоғары жалақыны қамтамасыз етуге мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру негіздері
    Несиелер: 5

    Бұл пән білім алушылардың қазіргі заманғы жағдайларда мамандардың табысты кәсіби қызметі үшін қажетті кәсіби құзыреттерді иеленуіне, білім алушылардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мінез-құлық моделін және сыбайлас жемқорлықты қабылдамаудың қоғамдық ахуалын қалыптастыруға, жемқорлыққа қарсы іс-қимыл әрекетінде белсенді азаматтық ұстанымын қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экология және өмір тіршілік қауіпсіздігінің негіздері
    Несиелер: 5

    Курсты зерделеу білім алушыларға тірі организмдердің тіршілік ету ортасымен өзара әрекеттесу заңдылықтарын, биосфераның жұмыс істеуін, зиянды, зақымдаушы факторлардан адам өмірінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету негіздерін, қауіптерден қорғау тәсілдерін, авариялардың, апаттардың, дүлей зілзалалардың салдарын жою, қоршаған ортаны қорғау және табиғатты ұтымды пайдалану жөніндегі іс-шаралар туралы білім қалыптастыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – білім алушыларды кәсіпкерлік ойлау тәсілдерімен, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың әртүрлі тәсілдерімен таныстыру; курс аяқталғаннан кейін білім алушылар қоғамдағы, ұйым деңгейінде және өз өмірінде кәсіпкерліктің әртүрлі мақсаттары мен міндеттерін түсініп, кәсіпкерлікті көрсетудің әртүрлі тәсілдерін анықтауы керек.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экономика және құқық негіздері
    Несиелер: 5

    "Экономика және құқық негіздері" пәнінің мақсаты экономикалық жүйелердің жалпы негіздерін зерделеу; экономикалық процестерді, ақша-кредит жүйесін реттеудегі мемлекеттің рөлі, базалық экономикалық білімді, әлеуметтік-экономикалық процестерді, қазіргі экономикалық саясат мәселелерін зерделеу, кәсіпорындарда өндірістік-қаржылық қызметті жоспарлау және ұйымдастыру; Қазақстан Республикасының Конституциясы, ҚР заңдары, заңнамалық кәсіби қызмет процесінде қатынастарды реттейтін актілер, Нормативтік-құқықтық құжаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеулердің негіздері
    Несиелер: 5

    Ғылыми зерттеулердің негіздері- математикалық және физикалық зерттеу әдістерін қолдана отырып, жаратылыстану, жалпы кәсіптік және кәсіптік білім салаларындағы ғылыми зерттеулердің әдіснамасын, теориясын және тәжірибесін қамтитын пән. Пәнді игерудің мақсаты - білім алушылардың дербес ғылыми зерттеулерді орындау, эксперименттерді жоспарлау және жүргізу үшін білімін, құзыреттілігін, іскерлігі мен дағдыларын қалыптастыру, сондай-ақ тәжірибелердің нәтижелерін статистикалық өңдеу және бағалау дағдыларын, ғылыми негізделген қорытындылар мен ұсыныстарды әзірлеу және кәсіби қызмет саласында ғылыми зерттеулердің нәтижелерін қолдану дағдыларын игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Физика
    Несиелер: 4

    Курс фундаменталды физикалық жүйе туралы ғылыми білімді қалыптастыруға бағытталған.физикалық теориялар жүйесі және олардың эволюциясы туралы, физика ғылымының бірлігі туралы түсініктероның қазіргі жаратылыстану ғылымының негізі ретіндегі рөлі, қарапайым әдістерді игеру физикалық эксперимент.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Математика
    Несиелер: 4

    Курс білім алуға бағытталған жоғары математикалық мәдениетке жауап беретін іскерліктер мен дағдылар, дамытуға бағдарланған: қазіргі өркениеттегі математиканың рөлі туралы дұрыс түсінік және әлемдік мәдениет; логикалық ойлау, абстрактілі нысандармен жұмыс істей білу; математикалық ұғымдар мен символдарды қолданудағы дұрыстық сандық және сапалық қатынастардың көрінісі, болашақ үшін қажетті құрал ретінде тәртіпке деген көзқарас кәсіби қызмет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инженерлік графика (AutoCAD)
    Несиелер: 4

    Пән компьютерлік графиканың теориялық негіздерін меңгеруге, AutoCad графикалық редакторының көмегімен заманауи компьютерлік анимацияны өңдеу және көрсету дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби-бағытталған шет тілі
    Несиелер: 4

    "Кәсіби бағытталған шет тілі" пәні жалпы еуропалық тілдік құзыреттілік стандартының В1 (В2) деңгейіне сәйкес келетін мамандықтың пәндік саласын шет тілінде оқытуды қамтиды. "Кәсіби бағытталған шет тілін" оқыту студенттердің болашақ мамандығының немесе мамандығының ерекшеліктерімен жазылған шетел тілін үйренудегі қажеттіліктерін есепке алуға негізделген және мамандық бойынша әдебиетті оқуды, лексика мен терминологияны зерделеуді, сондай-ақ кәсіби қызмет саласындағы қарым-қатынасты қамтитын процесс болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерінің микробиологиялық сараптамасы
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұны: оларды құру мен маркетингтің әр кезеңінде денсаулыққа арналған өнімдердің толық қауіпсіздігі мен сапасына кепілдік беру. Микробиологиялық тазалықты қадағалау барлық өндірістік процесс бойы – шикізаттан, жартылай фабрикаттардан дайын өнімге дейін жүзеге асырылуы тиіс.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 5

    Құқықтық, әлеуметтік-экономикалық, ұйымдастырушылық, техникалық, санитарлық-гигиеналық, емдеу-профилактикалық, оңалту және өзге де іс-шараларды қамтитын еңбек қызметі процесінде қызметкерлердің өмірін, денсаулығын және еңбекке қабілеттілігін сақтау жүйесі

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тауардың сапасы
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің сапа менеджменті саласында проблемалық-бағытталған әдістерді практикалық қолдану дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушы сапаны басқарудағы үдерістерді зерттеу әдістерін білуі, проблемалық – бағытталған зерттеу әдістерін жасау әдіснамасы мен әдістемесінде жүйелі талдауды қолдануы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сапа жүйесі
    Несиелер: 5

    Курс студенттерде сапаны басқару туралы қазіргі заманғы басқару тұжырымдамасы ретінде тұтас жүйелік түсінікті, сондай-ақ өнім, қызмет, жұмыс сапасын басқару, отандық кәсіпорындар мен ұйымдардың қызметі саласындағы біліктер мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлікті химиялық бағалау
    Несиелер: 5

    Осы пәнді игеру барысында студент мыналарды қалыптастырады және көрсетеді: Тамақ өнімдері мен шикізаттың химиялық қауіптілігін анықтайтын факторларды, шикізат пен тағамның химиялық ластануын болдырмау тәсілдерін білу. Химиялық қауіпсіздікті бағалау кезінде, оның ішінде шикізат пен өнімді сертификаттау кезінде стандарттар мен басқа да нормативтік құжаттарды қолдана білу. Шикізат пен өнімнің химиялық қауіпсіздік көрсеткіштерін анықтау үшін стандартты сынақтарды өткізу қабілетіне ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты студенттерді сатуға арналған көкөністердің сапасына қойылатын талаптар процесімен таныстыру; жеке қорғаныс құралдарын пайдалану туралы түсінік қалыптастыру;қорғалған топырақ құрылыстарында жинау жұмыстарын жүргізу; көкөністерді сұрыптау, тазалау, жуу; көкөністерді сақтау үшін ыдысқа салу және орау; көкөністерді қайта өңдеу, сұрыптау, тазалау, жуу үшін өзен құралдарын қолдану болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сала бойынша стандарттау және сапаны басқару
    Несиелер: 5

    Өнім, процесс және жүйелерді әзірлеу мен өндіруде қолданылатын нормаларды, ережелерді және талаптарды белгілеп, енгізіп және орындалуын бақылап, сонымен қатар өнім мен қызметтің жоғары сапасы мен қауіпсіздігіне, өндіруші мен тұтынушы үшін жоғары экономикалық тиімділікке бағытталған метрологиялық қамтамасыз ету саласында берік білімі бар, еңбек нарығының қажеттіліктеріне сәйкес бәсекеге қабілетті мамандарды даярлауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлік және ауылшаруашылық өнімдерін сертификаттау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-білім алушыларда cтандарттау, метрология, өнім сапасының талаптарына сәйкестігін бағалау, өнім қауіпсіздігі, ауыл шаруашылығы өнімінің тұтынушылық қасиеттері, сапаны нормалау саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пәннің міндеттері: cтандарттау, метрология негіздері, сәйкестікті бағалау, сертификаттау, қауіпсіздік көрсеткіштері және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерінің номенклатурасы, өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығы өнімдерінің сапасына қойылатын талаптары, ауыл шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқару негіздері. Пән мынадай бөлімдерді қамтиды: cтандарттау, метрология және сәйкестікті бағалау негіздері, өнімнің тұтынушылық қасиеттері және қауіпсіздік көрсеткіштері, өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау, мал шаруашылығы өнімдерінің сәйкестігін стандарттау және бағалау, ауыл шаруашылығындағы өнім сапасын басқару.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Метрология
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты студенттердің ел мен әлемде өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласында жан-жақты терең түсінігін дамыту болып табылады. Келесі бөлімдер қарастырылады: қателіктер мен белгісіздіктер, өлшеу құралдары, өлшеу ақпараты мен сигналдары, метрология ақпараттық-құқықтық ғылым ретінде, метрология саласындағы халықаралық ынтымақтастық, нормативтік-техникалық құжаттаманың метрологиялық сараптамасы, өлшемдерді орындау әдістемелерін әзірлеу және аттестаттау. өлшеу құралдарын сынау, өлшеу құралдарын тексеру және калибрлеу, өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерінің биохимиясы
    Несиелер: 5

    Негізгі биогендік қосылыстардың құрамы мен қасиеттерін және организмдегі Органикалық заттардың синтезделуі, өзгеруі және ыдырауының биохимиялық процестерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық-түлік тауарларының қауіпсіздік негіздері
    Несиелер: 5

    Курс сапа менеджменті жүйесінің қағидаттарын және басқарушылық және кәсіпкерлік қызметтің ұйымдық-құқықтық негіздерін пайдалануға, нормативтік құжаттама талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес Өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз етуге бағытталған. " Азық-түлік тауарларының қауіпсіздік негіздері " пәні келесі бөлімдерді қамтиды: тамақ өнеркәсібінің инженер - технологын дайындауға арналған курстың мазмұны, Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін арттыру мәселесі, адам ағзасына зиянды әсер ететін қоршаған ортадан алынған заттар (контаминанттар), радиоактивті ластану, НАССР ұғымы (hazard Analysis and Critical Control Point-сыни бақылау нүктелері бойынша қауіптерді талдау).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Материалтану негіздері
    Несиелер: 5

    халық шаруашылығының әртүрлі салаларында қолданылатын материалдарды, олардың химиялық,физикалық және технологиялық қасиеттерін, алу, сапаны бақылау тәсілдерін қарастырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жалпы өлшеу теориясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу-өлшеу теориясының негіздерін, өлшеу қателігі ұғымын, өлшеу әдістерін қарастырудан тұрады. Осы пәнді оқу нәтижесінде студенттер:физикалық шамалар, физикалық шамалар бірліктері, өлшеу шкалалары және өлшеу постулаттары, өлшеу қателіктері және әдістеріоларды анықтау және жою.білуге:- терминдер мен анықтамалар, СИ өлшем бірліктерінің халықаралық жүйесі, өлшеулердің жалпы заңдары мен ережелері, өлшеу әдістері мен құралдары, өлшеу қателіктері және оларды тарату заңдары,-өлшеу нәтижелерінің жұмыстары.білу:- әр түрлі физикалық шамалардың өлшеу сызбаларын талдау,өлшеу қателіктерін анықтау және білімді шығармашылықпен қолдануоқыту процесінде.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тауартанудың негіздері
    Несиелер: 5

    тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін, олардың жіктелуін, стандартталуын, тауарлардың сапасын қалыптастыратын факторларды және сапаны сақтау жағдайларын, ассортименттің қалыптасу заңдылықтарын және оның құрылымын зерттейтін ғылыми пән.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Физикалық-химиялық талдау негіздері
    Несиелер: 5

    Заттың физикалық қасиеттері мен құрамы арасындағы қатынастарды зерттеу негізінде компоненттердің өзара әрекеттесу сипатын анықтап физикалық-химиялық жүйелерді зерттеу әдістерін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Технологиялық сапаны қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    өндірісті технологиялық дайындау сатысында, бөлшектерді, тораптарды және басқа да құрастыру бірліктерін дайындау, бұйымды құрастыру, сынау және буып-түю кезінде бөлшектердің сапасын қамтамасыз етуді зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Бұл пән қауіпті және зиянды өндірістік факторларға қойылатын талаптар мен нормалардың мемлекеттік стандарттарын, факторлардың сипаттамаларын, рұқсат етілген деңгейлер мен шоғырлануларды, оларды бақылау әдістері мен құралдарын қамтиды

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Органикалық химия
    Несиелер: 5

    органикалық қосылыстарға жататын басқа химиялық элементтермен көміртегі қосылыстарының құрылымын, қасиеттерін және синтездеу әдістерін зерттейтін химия бөлімі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сапаны қамтамасыз ету жүйесі және техникалық процесті басқару
    Несиелер: 5

    Оқу пәнін оқу мыналарды қамтиды: - бұйымдардың конструкциясын таңдау;-конструкторлық және технологиялық құжаттардың сапасын қамтамасыз етудің бірыңғай жүйесін құру;-технологиялық бақылауды, метрологиялық бақылауды, нормобақылау, оқ тексеруді, нормативтік-техникалық құжаттаманы, өндірісті технологиялық дайындауды жүргізу. Бұл пәннің курсы ИСО, ЕСҚД, ЕСТД, ЕСТПП және ГОСТ стандарттары бойынша анықтамалық материалдарды пайдалану дағдыларын дамытады. Студенттерді өндірістің конструкторлық-технологиялық құжаттарымен, өндірісті жобалау және пайдалану сатысында өнімнің сапасын қамтамасыз ету әдістемелерімен таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сертификаттау жөніндегі органдарды аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Ұлттық аккредиттеу жүйесінің негіздері мен ерекшеліктері,оның өлшем шарттары, аккредиттеу жөніндегі органдардың құқықтары мен міндеттері, аккредиттеу және сараптама әдістемесі бойынша білім,шеберлік және дағдылар кешенін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық - түліктің экологиялық қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән курсында Техникалық реттеу міндеттері бар. Өнімнің Мемлекеттік стандарттар мен техникалық регламенттердің талаптарына сәйкестігін бағалау. Техникалық регламенттер. ҚР "техникалық реттеу туралы" Заңы. Негізгі ұғымдар. Техникалық реттеудің мақсаттары мен принциптері. Техникалық реттеудің мемлекеттік жүйесі. Уәкілетті орган. Техникалық комитеттер. Техникалық регламенттер. Сарапшы-аудитор, талаптар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Студенттерді квалиметрия негіздері мен бағалау әдістерімен таныстыру, өнімдер мен қызметтердің сапасымен, әртүрлі сапа көрсеткіштері бойынша өнімнің өмірлік циклінің әртүрлі кезеңдерімен, номенклатура түрлері мен сапаны бағалау, кешенді бағалауда қолданылатын көрсеткіштер мен кәсіпорынның техникалық деңгейімен таныстыру. Бағалау саласында қажетті дағдылар мен оларды дарыту және талаптарға сәйкес сапаны қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапа менеджменті жүйесі
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің өнімдер мен өндірістерді сертификаттау мәселелері бойынша теориялық және практикалық білім алуына бағытталған. Стандарттау мен сертификаттауға кіріспе. Өндірістік мәселелерді шешудегі стандарттаудың рөлі. Стандарттарға қойылатын талаптар. Өнімді сертификаттау. Өндірісті сертификаттау. Нормативтік-техникалық құжаттама

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Менеджмент негіздері
    Несиелер: 5

    Ұйымның мақсаттарына жету үшін адами, материалдық және қаржылық ресурстарды оңтайландыруға бағытталған кәсіби қызмет түрін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Осы пәнді игеру барысында студент мыналарды қалыптастырады және көрсетедімеханикалық, Климаттық, биологиялық факторлардың әсеріне негізгі сынақтар жүргізу әдістемелерін пайдалану, техникалық, математикалық, әдістемелік және метрологиялық сынақтарды қамтамасыз етудің қазіргі даму деңгейі туралы өнім сапасын қамтамасыз ету жүйесіндегі сынақ міндеттері туралы түсінік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сынақ жабдықтарын бақылау
    Несиелер: 5

    Пән метрологиялық қызметтің маңызды түрлерінің бірі бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Пән сынақтарды жоспарлау, ұйымдастыру және өткізу, сынақ нәтижелерін өңдеу, өнімді бақылау және қауіпсіздік мәселелерімен айналысатын инженерлік кадрларды даярлаудағы бейіндік пәндер цикліне кіреді. Пәнді оқу кезінде студент стандарттаудың жалпы принциптері мен негізгі ғылыми ережелерін, өзара алмасу және техникалық өлшеу теориясын, рұқсат беру және қону жүйесінің қолданыстағы стандарттарын, оларды құру принциптері мен қолдану әдістемесін білуі керек.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Құрылыс өнімдерін стандарттау және сертификаттау негіздері
    Несиелер: 5

    Құрылыс материалдары мен бұйымдарын сертификаттау негіздерін жақсы білетін жоғары білікті бакалаврларды дайындау. Әрбір материал туралы теориялық және практикалық мәліметтермен, оның нақты сапалық сипаттамаларымен; материалдардың ерекшеліктері мен қасиеттерімен; шикізатты, отын-энергетиканы және басқа да материалдық ресурстарды барынша үнемдеп және ұтымды пайдалана отырып, прогрессивті өнімдердің технологиясымен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнімдер мен процестердің сапасын басқарудың статистикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұны:Негізгі ойларды зерттеу: технологиялық процесті статистикалық реттеу дегеніміз-белгілі бір сапа деңгейін технологиялық қамтамасыз ету үшін жүзеге асырылатын өнім параметрлерін іріктеп бақылау нәтижелері бойынша процесс параметрлерін түзету. Нәтижелерін өңдейді және талдайды; сынақ нәтижелері бойынша бұйымдардың сапасы туралы шешімдер қабылдайды

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Аккредиттеу
    Несиелер: 5

    "Аккредиттеу" курсының негізгі міндеттері студенттерді аккредиттеу саласындағы халықаралық тәжірибемен таныстыру, ҚР МСЖ сертификаттауға қатысушыларды аккредиттеу болып табылады. Сертификаттау жөніндегі органдарды және сынақ зертханаларын (орталықтарын) аккредиттеу өлшемі ретінде статистикалық әдістерді пайдалану; ОС және ИЛ қызметіне инспекциялық бақылау жүргізу; ҚР аккредиттеу жөніндегі нормативтік-құқықтық актілермен жұмыс істеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапа аудиті
    Несиелер: 5

    Міндеттері студенттерді электрондық құралдарды жобалау, технология және пайдалану саласында эксперимент жасау және жүргізу кезінде ғылымның жетістіктерін дұрыс пайдалануға, электрондық құралдарды жобалау, технология және пайдалану саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты дұрыс жіктеуге және табуға, электрондық құралдарды жобалау, технология және пайдалану саласындағы зерттеу нәтижелерін дұрыс ресімдеуге үйрету болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сапа кепілдігінің негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгерудің мақсаты-студенттердің өлшеу, бақылау, сынау және сапаны басқарудың заманауи әдістерін меңгеру; сапаны басқару бойынша заңнамалық және нормативтік актілер, нормативтік құжаттар мен әдістемелік материалдар; - сапаны басқару жүйесін әзірлеудегі шетелдік және отандық тәжірибе; - өнім сапасын басқару жүйесін құру, құрылымы және мазмұны.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Мақсаты дамыған елдерде стандарттау және сертификаттау қызметтерін ұйымдастыру мәселесін зерделеу, сондай-ақ ИСО 9000:2000 халықаралық стандарттар жүйесін қарау болып табылады. Осы саладағы халықаралық ынтымақтастық. Пән негізгі ұғымдарды қамтиды. Американдық стандарттау және сертификаттау жүйесі. Британдық стандарттау жүйесі. Неміс стандарттау жүйесі. Жапон стандарттау жүйесі. ИСО Халықаралық стандарттау жүйесі. Стандарттау бойынша халықаралық тәжірибе. Халықаралық аккредиттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тауарлардың сапасын тексеру
    Несиелер: 5

    "Тауарлардың сапасын тексеру" оқу пәнін зерделеу мыналарды көздейді: студенттерде өнім сапасын бақылау қызметтері білімінің, технологиялық процестің дәлдігі мен тұрақтылығы ұғымының, технологиялық процесті статистикалық талдау түрлерінің болуы. Технологиялық процестердің сапасын статистикалық реттеу және бақылау кезінде практикалық жұмыста әдістемелік материал бойынша білім мен түсініктерді қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Зерттеуді ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау нақты зерттеу мәселелерін шешуге, өзектілігін бағалауға ғылыми көзқарас туралы толық түсінік береді. Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушы статистикалық деректерді әдістемелік сауатты өңдейді, оларды белгілі фактілермен салыстырады және нақты практикалық мақсаттар үшін олардың мәнін бағалай отырып, орындалған жұмыс бойынша негізделген қорытынды жасайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Aудиторлық стандарттар
    Несиелер: 5

    Курс аудиттің сапасы мен сенімділігіне қойылатын нормативтік талаптарды анықтайтын, Тәуелсіздіктің, әділеттіліктің, кәсіби біліктіліктің белгіленген деңгейін, аудит нәтижелері бойынша ақпараттың құпиялылығын сақтауды қамтамасыз ететін аудит стандарттарын зерделеуге бағытталған. Экономикалық реформалар тетігі жақсарған сайын аудит стандарттары уақыт талаптарына сай болуы үшін оларды мезгіл-мезгіл қайта қарап отыру қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Лицензиялау
    Несиелер: 5

    Пәнді зерделеу нәтижесінде білім алушы лицензиялау мен сертификаттауды ұйымдастырумен байланысты негізгі объектілерді, құбылыстар мен процестерді; ҚР Мемлекеттік Сертификаттау жүйесінің ұйымдық құрылымын зерделейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Инновациялық және технологиялық консалтинг
    Несиелер: 6

    Пәннің міндеттері-студенттердің кәсіпорын деңгейінде инновациялық технологияларды өз бетінше іздеу және қолдану дағдыларын қалыптастыру, деректерді жалпылау және кәсіпорынның инновациялық қызметі мен технологиялық деңгейінің жай-күйіне талдау жүргізу нәтижелері бойынша логикалық тұжырымдарды құру, оның ішінде метрологиялық қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызметкерлердің сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    "Қызметкерлердің сәйкестігін растау" оқу пәні білім алушыларда мәдени ойлау дағдыларын, ақпаратты жалпылау, талдау, қабылдау, мақсат қою және оған қол жеткізу жолдарын таңдау қабілеттерін қалыптастыруға бағытталған. Пән құрылымы: қолданудың ғылыми-техникалық саласы үшін жаңадан әзірленген СМЖ енгізудің экономикалық әсерін есептеу. Персоналды тиімді басқару сапаны басқарудың маңызды аспектісі ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Стандарттау, құқықтық метрология және нормативтік құжаттарды әзірлеу
    Несиелер: 6

    "Стандарттау заңнамалық метрология және нормативтік құжаттарды әзірлеу" пәнін оқытудың негізгі міндеттері Білім алушылар - өндірісті реттеу және басқару саласында терең білім алуы; сапаны талдау және жоспарлау, техникалық және ақпараттық қамтамасыз ету және сапаны басқару функцияларын бақылау дағдыларын; нәтижелердің қателігін анықтау әдістерін, өнімнің расталған көрсеткіштерін таңдауды; кәсіпорын стандарттарын әзірлеу, қабылдау және бекіту ережелерін меңгеруі, сертификаттау схемаларында бағдарлануы болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Орындалған жұмыстың, қызметтердің сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгеру нәтижесінде білім алушы сапа саласындағы құжаттарды, сапа мен қауіпсіздікті қамтамасыз ету жүйесінің халықаралық стандарттарын, кәсіпорынды басқарудың интеграцияланған жүйесіндегі сапа жүйесінің орны мен рөлін білуі керек: сапаны жақсартуға бағытталған түзету іс-шараларын жүргізе білу; кәсіпорынның сапасын басқару жүйесін талдау және бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Экспериментті ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    ғылыми және өнеркәсіптік экспериментті жоспарлаудың, ұйымдастырудың және оңтайландырудың, эксперименттер жүргізудің және алынған нәтижелерді өңдеудің заманауи әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өндірістік технологиялар негіздері
    Несиелер: 5

    Осы пәнді оқу кезіндегі негізгі міндет жоғары кәсіптік білім берудің мемлекеттік стандартында белгіленген талаптарды іске асыру болып табылады. Ол үшін өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету, сынау түрлері туралы, заңнамалық, нормативтік және техникалық құралдар туралы білімді қалыптастыру және тереңдету және техникалық бұйымдар мен машиналардың талап етілетін сапасына қол жеткізу үшін олардың жұмысқа қабілеттілігін қолдау қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сәйкестікті бағалау
    Несиелер: 5

    Пән кез келген ұйымның сәйкестігін бағалау нысандарының бірі ретінде сапа аудитінің әдістемелік және ұйымдастырушылық-техникалық негіздерін, нормативтік құжаттарды қолдану дағдыларын меңгеруді, СМЖ (ішкі және сыртқы аудит) сәйкестігін бағалау бойынша жұмыстарды ұйымдастыру және жүргізу қағидалары мен әдістерін зерделеуді, өндірісті сертификаттау және аттестаттау жөніндегі органдарды аккредиттеуді, ұлттық және халықаралық сертификаттау жүйелерін құру және олардың жұмыс істеу қағидаттарын, әдістерін, сондай-ақ сапа аудитінің, ұлттық және халықаралық аккредиттеу жүйелерін құру және жұмыс істеу әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON2

    бақылау және қадағалау жөніндегі функциялардың мазмұнын талдау, өнімді бұрмалау, сәйкестендіру себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу жөніндегі іс-шараларды әзірлейді, кәсіби қызметпен байланысты тәуекел жағдайында экономикалық және ұйымдастырушылық сипаттағы шешімдер қабылдау дағдыларын көрсету, стандарттау және сертификаттау саласында құқықтық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы негіздерді қолдану

  • Код ON7

    өндірісті өлшеу, сынау, бақылау және метрологиялық қамтамасыз ету процестерін жоспарлау, орындау бойынша дағдылары болуы, стандарттау және сертификаттау жөніндегі нормативтік құжаттардың жобаларын әзірлеу және ұсыну

  • Код ON10

    кәсіпорында стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласында, өнімді дайындау технологиясында, тауарлардың тұтыну қасиеттерінің номенклатурасында, өлшеу, сынау және бақылау процесінде зертханалық және эксперименттік зерттеулер жүргізу

  • Код ON8

    кәсіпорында технологияны әзірлеу, сапа менеджменті жүйесін енгізу және сертификаттау ерекшеліктерін сипаттау, өнімнің өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде конструкторлық технологиялық құжаттаманы және технологиялық процестің картасын жасау дағдыларын қолдану

  • Код ON9

    сапаны бақылауда, ақауларды талдауда және технологиялық процестерді зерттеуде статистикалық әдістерді қолдану

  • Код ON4

    сараптама жүргізу, ақпараттық технологиялар мен статикалық сараптамалық жүйелерді пайдалана отырып құжатталған рәсімді жүргізу дағдыларына ие болу, өнімнің, жұмыстар мен көрсетілетін қызметтердің сапасын регламенттейтін негізгі нормативтік құжаттарды пайдалану, академиялық адалдық мәдениетін арттыру

  • Код ON3

    Ұйымдастырушылық-басқарушылық және жобалық қызметтің сапасын, техникалық және экономикалық шешімдерді, сынақ нәтижелерін және сертификатталған өнімнің сапасын бағалау

  • Код ON6

    кәсіби және сараптамалық қызметте, есептер жасауда және іскерлік хат алмасуды жүргізуде шет тілін қолдану

  • Код ON11

    Стандарттау, сертификаттау және аккредиттеу жөніндегі нормативтік құқықтық актілерге сәйкес технологиялық процестерді айқындау бойынша дағдыларға ие болу, техникалық реттеудің мемлекеттік жүйесінің міндетті талаптарын қолдану

  • Код ON1

    кәсіби қызмет саласындағы білімдерін көрсету, өлшеудің инновациялық құралдарымен жұмыс істеу, тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін бағалау үшін математикалық ойлауды, физика-химиялық талдаудың және квалиметрияның негізгі әдістерін қолдану

  • Код ON5

    Тамақ өнімдері өндірісінің міндеттерін айқындау және сапасын бақылау үшін ақпараттық технологияларды, отандық және шетелдік тәжірибені жүйелеу және қолдану, ұлттық стандарттарды үйлестіру және оларды халықаралық талаптарға сәйкес біріздендіру мақсатында халықаралық стандарттарға талдау жүргізу, Қазақстан Республикасының аумағында халықаралық, шетелдік техникалық регламенттерді және стандарттау мен сертификаттау жөніндегі басқа да нормативтік құжаттарды қолдануды талдау

Top