Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Стандартизация, сертификация және метрология в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Физика
    Несиелер: 5

    Пән негізгі физикалық құбылыстарды, іргелі заңдар мен түсініктерді, сондай-ақ физикалық зерттеу әдістерін зерттейді. Физиканың әртүрлі салаларындағы типтік есептерді шешудің тәсілдері мен әдістерін қарастырады, қазіргі заманғы ғылыми жабдықтармен таныстырады, эксперимент жүргізу дағдыларын, болашақ мамандықтың қолданбалы есептерінде нақты физикалық мазмұнды бөліп көрсету қабілетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
  • Сызба геометриясы және инженерлік графика 2
    Несиелер: 3

    Дизайн схемаларын, механикалық жүйелердің мінез-құлқын сипаттайтын теңдеулерді дайындау кезінде курстың теориялық негіздерін қолдану мүмкіндігі. Сызба орындау барысында дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 1
  • Математика
    Несиелер: 3

    Курс математиканың барлық қажетті бөлімдерін қамтиды: математикалық логика және сандар теориясының элементтері; сызықтық алгебра; векторлық алгебра, аналитикалық геометрия, бір және бірнеше айнымалылардың функциясының дифференциалдық және интегралдық еселіктері, дифференциалдық теңдеулер, интегралдардың еселіктері, қатар теориясы, ықтималдықтар теориясы мен математикалық статистикаға кіріспе, компьютерлік бағдарламаларды қолдана отырып математикалық есептерді шешу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жалпы химия
    Несиелер: 3

    Пән химияның негізгі заңдары мен түсініктерін, заттың құрылысы мен қасиеттерін, ерітінділердегі химиялық процестердің жүру заңдылықтары мен ерекшеліктерін зерттейді. Заттың қасиеті мен құрылымы арасындағы байланысты қарастырады. Бұл пәнді білу кәсіби есептерді шешуде химияның негізгі заңдылықтары мен әдістерін қолдана білу дағдыларын дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сызба геометриясы және инженерлік графика 1
    Несиелер: 3

    Жазықтықта ғарыштық картаға түсірудің негізгі проекциялық модельдері туралы теориялық және негізгі білімді алу. Мәселелерді және жаттығуларды шешуде дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Метрология
    Несиелер: 5

    Метрологияның негізгі теориялық принциптері, мақсаттары, міндеттері, терминдері мен анықтамалары; метрологияның негізгі бөлімдері; бірлік жүйелері; өлшеу әдістері мен құралдары; стандарттар, өлшеу үлгілері; қателер; өлшемдердің біркелкілігін қамтамасыз ету әдістері; өлшеу әдістері, өлшемдердің біркелкілігін қамтамасыз етудің құқықтық және ұйымдастырушылық негіздері. Метрология қызметі

    Оқу жылы - 2
  • Электронды және өлшеуіш техника негіздері
    Несиелер: 5

    Жартылай өткізгіштердің электр өткізгіштігі. Электронды-тесік өту. Жартылай өткізгіш аспаптар. Метрология негіздері. Өлшеу метрология объектісі ретінде. Өлшеу түрлері мен әдістері. Өлшеудің негізгі құралдары. Өлшеу қателіктерінің жіктелуі. Өлшеуіш түрлендіргіштер. Аналогты өлшеу аспаптары. Цифрлық аспаптар. Микропроцессорлық аспаптар. Стандарттау негіздері. Стандарттау мақсаты, мәні және міндеттері. Халықаралық стандарттау. Сертификаттау негіздері. Сертификаттау жүйелерінің түрлері. Қазақстан Республикасының Мемлекеттік сертификаттау жүйесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
  • Электроника және схемотехника
    Несиелер: 5

    Жартылай өткізгіш аспаптардың құрылымы мен жұмыс істеу принципі.Қоректену көздерінің түрлері мен құрылымы. Кернеудің параметрлік және компенсациялық тұрақтандырғыштары. Кернеудің тәуелді және автономды инверторлары. Оптоэлектронды құрылғылар.Күшейткіш құрылғылардың сұлбатехникасы.Күшейткіштердің кері байланысы. Кері байланыстардың мақсаты және оларды ұйымдастыру тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
  • Құрылымдық материалдар технологиясы және термоөңдеу
    Несиелер: 5

    Машина бөлшектерінің дайындамаларын алу мен өңдеудің негізгі технологиялық әдістері, негізгі құрылымдық және аспаптық материалдарды жіктеу, таңбалау және термиялық өңдеу туралы білім алу. Түрлі қара және түсті металдар мен олардың қорытпаларының жай-күйінің диаграммаларымен танысу, жаңа конструкциялық материалдардың қасиеттері мен ұтымды қолдану салаларымен танысу және металл және металл емес материалдардың жіктелуі мен таңбалануын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
  • Инженерлік жобалаудағы материалдар
    Несиелер: 5

    Машина жасаудағы есептеу-жобалау және жобалау-конструкторлық қызмет дағдыларын меңгеру; инженерлік техникалық әзірлемелер саласындағы ең заманауи ғылыми жетістіктерді, технологиялар мен техникалық шешімдерді пайдалана отырып, машина конструкциясын жобалаумен байланысты практикалық міндеттерді шешу; жобаланатын объектілердің немесе технологиялық схемалардың техникалық деңгейінің көрсеткіштерін анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
  • Инновациялық кәсіпкерлік
    Несиелер: 5

    Студенттердің инновациялық дамудың іргелі тұжырымдамалары, нарықтағы инновациялық кәсіпорынның бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз ету үшін жаңа технологиялар саласындағы кәсіпкерлік қызметті жүзеге асырудың заманауи тәсілдері туралы білімдерін қалыптастыру. Инновациялық кәсіпкерліктің, бизнесті жоспарлаудың, венчурлық қаржыландырудың экономикалық мәнін түсіну және венчурлық капиталы бар фирмалардың түрлерін білу. Экономикалық өсудің шарты ретінде тәуекелдерді басқаруда, инновациялық менеджментте және инновациялық процестерде адам ресурстарын басқаруда дағдыларға ие болу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономика және құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Экономикалық теория пәні мен зерттеу әдістерін, қоғамдық өндіріс негіздері мен қоғамдық шаруашылық нысандарын, нарықтық жүйенің жұмыс істеу механизмін, өндірісті, компанияның шығындары мен кірістерін, ұлттық экономиканы білуге ықпал етеді. Экономикалық тұрақсыздықтың көрінісі ретінде экономикалық өсу мен нарықтық экономиканың тұрақсыздығына, инфляцияға және жұмыссыздыққа баға беру. Ұлттық экономика мен экономикалық қауіпсіздікте қаржы және ақша - кредит жүйесінде білім мен іскерлікті көрсету. Мемлекет және құқық теориясының негіздері, конституциялық, әкімшілік, азаматтық, еңбек, отбасылық, қылмыстық құқық негіздері туралы білімді меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология және тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пән ағзалардың тіршілік ету орталарымен өзара әрекет ету заңдылықтарын, биосфераның әртүрлі бөліктерінде биогеоценоздардың тіршілк етуі мен дамуының заңдылықтарын, техносферада адамның өмірі мен денсаулығын сақтауға байланысты сұрақтарды, техногенді және табиғи жағдайда пайда болатын қауіп қатерлерден қорғану және қолайлы жағдай жасауды оқытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
    Несиелер: 5

    Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл шарты ретінде қазақстандық қоғамның әлеуметтік-экономикалық қатынастарын жетілдіру сыбайлас жемқорлық мінез-құлық табиғатының психологиялық ерекшеліктері сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыру жастардың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетін қалыптастыру ерекшеліктері Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастырудың этникалық ерекшеліктері әртүрлі салалардағы сыбайлас жемқорлық әрекеттері үшін моральдық-этикалық жауапкершілік. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтар үшін заңдық жауапкершілік

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Қазақстанда және шетелде сертификаттау мен стандарттаудың қазіргі заманғы үрдістері, сертификаттаудың, стандарттаудың салалық ерекшеліктері, өндірілген және импорттық өнімдердің сапасын жоғарылатудағы рөлі, саудаға техникалық кедергілерді жою, халықаралық сәйкестікті бағалау ұйымдары, стандарттаудың теориялық принциптері мен әдістері, мазмұнды стандарттау, осы саладағы жұмыстарды ұйымдастыру

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өнім сапасын басқару
    Несиелер: 4

    Сапа - басқару нысаны ретінде; сапаны басқару әдістері, құралдары және технологиялары; сапаны басқару құралдары мен технологиялары; сапаны басқарудағы стандарттау; жалпы сапа менеджменті (TQM)

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өлшеулердің жалпы теориясы
    Несиелер: 5

    Теориялық метрологияның негізгі ережелері. Өлшеу теориясы. Өлшеу процесінің негізгі элементтері. Физикалық өлшем бірліктерін көбейту теориясы және олардың мөлшерін беру теориясы. Әдістері мен өлшем қателігі. Өлшеу нәтижелерінің сапасын бағалау теориясы және оларды математикалық өңдеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сараптамалық жүйелер және деректер базасы
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты, міндеттері және мазмұны. Деректер базасының даму тарихы және сараптамалық бағалау. Сарапшы жүйелер. Сараптау жүйесі: негізгі ережелер мен тұжырымдар. Сарапшылар жүйесіне қойылатын талаптар. Кең ауқымды сараптамалық жүйелерді қарастыру. Сараптамалық жүйелерді жіктеу схемасы. Эксперттік жүйелерді құрудың негізгі тұжырымдамалары: дәстүрлі тәсіл - сабақтардың, қарым-қатынастардың және ережелердің баламалы көрінісі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің қазіргі ғылым туралы білімдерін қалыптастыруға, ғылыми-зерттеу жұмыстарын дұрыс ұйымдастыруға, тәжірибелерді жоспарлау және жүргізуге, статистикалық өңдеу және тәжірибе нәтижелерін бағалауға, сонымен қатар әдістер мен әдістерді меңгеру туралы түсініктерін қалыптастыруға, кәсіби қызметте ғылыми ақпаратты ұсынуды дайындауға және қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 3

    Кәсіби құзіреттілік деңгейін арттыру үшін болашақ мамандардың кәсіби шет тілін қалыптастыру, жазбаша және ауызша ақпарат алмасуды жүзеге асыру үшін кәсіби шет тілін білу, сөйлеу қызметін одан әрі дамыту. Әлеуметтік-тұрмыстық және академиялық салалардағы қарым-қатынастың стилі мен сипатына байланысты кәсіби қарым-қатынас жағдайларына сәйкес сөйлеу мінез-құлқының ережелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Статиканың негізгі түсініктері мен аксиомалары. Ауырлық орталығы. Жылжымалы үйкеліс күштері. Нүктенің кинематикасы. Берілу тәсілдері, қозғалыс жылдамдығы мен жеделдету нүктелері. Динамиканың негізгі ұғымдары мен заңдары. Өзектерді созу және қысу. Нақты объект және есептеу схемасы. Иілу кезіндегі ішкі күш факторлары. Кернеулі және деформацияланған күйлердің негізгі теориялары. Нүктедегі жағдай, негізгі платформалар. Машина бөлшектерінің негізгі ережелері. Машиналардың сенімділігі туралы түсінік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Арнайы мақсатқа арналған ағылшын тілі
    Несиелер: 3

    Пән жалпы ғылыми терминологияны және терминологияны ағылшын тілінде тиісті мамандық тілі ретінде зерттеуге бағытталған, коммуникативтік қызметтің төрт түрі бойынша дағдыларды қалыптастырады: мамандық бойынша түпнұсқалық мәтіндерді толық түсінумен оқу, мамандық мәселесі бойынша эссе жазу, кәсіби ақпаратты қамтитын түпнұсқалық хабарламаларды есту арқылы қабылдау, мамандық мәселелері бойынша пікірталастар жүргізу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Инженерлік механика (Статика, Динамика)
    Несиелер: 5

    Денелердің механикалық қозғалысының жалпы заңдылықтарын және олардың тепе-теңдігін зерттеу. Қозғалыстың геометриялық формаларын ескере отырып және белгілі бір қозғалыс түрлерін тудыратын факторлардың әсерінен механикалық жүйенің тепе-теңдік және қозғалыс нүктелерінің қозғалыс заңдарымен байланысты негізгі ережелер. Механикалық жүйенің тепе-теңдігі мен қозғалысының есептерін шешудің күштік және энергетикалық әдістері; механикалық құбылыстарды математикалық модельдеудің негізгі алгоритмдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық және мемлекетаралық стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 4

    Халықаралық стандарттау негіздері; Халықаралық деңгейде стандарттауға бағытталған негізгі ұйымдар олардың құрылымы мен жұмыс істеу принципі болып табылады; халықаралық, аймақтық, ұлттық стандарттарды есепке алу және қолдану қағидалары, техникалық және экономикалық ақпараттың классификациясы, шет мемлекеттердің стандарттау, сәйкестікті растау және аккредиттеу бойынша шетел мемлекеттерінің ережелері мен ұсыныстары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Стандарттау және азық-түлік өнеркәсіптік тауарлардың сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    Техникалық реттеу және стандарттау негіздері; Сәйкестікті бағалау және растау; азық-түлік және өнеркәсіп тауарларының сапасы мен тұтыну қасиеттері; Өсімдік шаруашылығы өнімінің қауіпсіздік көрсеткіштері; Дәнді дақылдарды стандарттаудың тауарлық сипаттамасы және ерекшеліктері; Жеміс-көкөніс дақылдарын стандарттау және сәйкестігін растау. Өнеркәсіптік тауарларды стандарттау және сәйкестікті растау, негізгі санаттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
  • Өлшеу жүйелері
    Несиелер: 5

    Өлшеу аспаптары мен жүйелерінің дәлдік сипаттамаларын, қателіктердің пайда болу себептері мен талдау әдістерін, статикалық және динамикалық дәлдік өлшемдері бойынша өлшеу құрылғыларын синтездеуді, аспаптар мен жүйелердің өлшеу арналарының дәлдігін тиімді арттыру әдістерін нақты мысалдарда зерттеу және бекіту, қазіргі заманғы өлшеу және бақылау құралдарын талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
  • Өзара алмасушылық, стандарттау және техникалық өлшеу
    Несиелер: 5

    Стандарттау және өзара алмастырушылық негіздерін зерделеу әдістерін меңгеру және студенттердің жабдықты өндіру, жөндеу және пайдалану кезінде анықтамалық техникалық әдебиетті және ғылыми-техникалық ақпаратты практикалық пайдалану мәселелерін шешуде дағдыларды, тиісті даярлық бейіні бойынша отандық және шетелдік тәжірибені меңгеру; кәсіби қызмет саласындағы бұйымдар мен объектілердің сапасын бақылау әдістерін қолдану, технологиялық процестердің бұзылу себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу жөніндегі іс-шараларды әзірлеу қабілеті.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
  • Тұтынушылық қызметті стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Стандарттауды ғылым ретінде дамыту тарихы. Қазақстандағы және шетелдегі сертификаттауды дамытудың тарихы мен ағымдағы үрдістері. Сертификаттаудың құқықтық негіздері. Сертификаттау саласындағы Қазақстан Республикасының заңнамасының құрылымы мен негізгі ережелері. «Техникалық реттеу туралы» Қазақстан Республикасының Заңы. Сертификаттау және стандарттау саласындағы мемлекеттік реттеу және басқару. Стандарттау және сәйкестікті бағалау органдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
  • Сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу
    Несиелер: 5

    Аккредиттеу негіздері, сәйкестікті бағалау саласындағы сәйкестікті бағалау жөніндегі қызметті жүзеге асыру үшін ұйымның құзыреттілігін тану рәсімдері. Тестілеу, калибрлеу зертханалары мен сәйкестікті бағалау органдарына қойылатын жалпы талаптармен танысу. Сапа менеджменті жүйесін зерттеу және дамыту; сәйкестікті растау органдарына қойылатын талаптар, сондай-ақ оларды аккредиттеу тәртібі.

    Оқу жылы - 3
  • Сапа экономикасы
    Несиелер: 5

    Сапа экономикасының теориялық негіздері. Кәсіпорын мен өнімнің бәсекеге қабілеттілігі. Өнімдер мен қызметтер сапасының көрсеткіштері. Өнімдер мен қызметтердің сапасын анықтау әдістері. Сапа менеджменті формаларының эволюциясы. Жеке процестер мен тұтастай ұйым қызметінің сапасына шығындарды есептеу. Сапа шығындарын басқару. Сапа бойынша сыйақыларды салыстырмалы талдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Стандарттаудағы техникалық реттеу
    Несиелер: 5

    Нарықты реттеудің формалары мен әдістері.Техникалық реттеудің негізгі механизмдері Техникалық реттеудің негізгі принциптері. Мемлекеттік техникалық реттеу жүйесінің құрылымы.Техникалық реттеудің негізгі стандарттары.Техникалық реттеудің шетелдік тәжірибесі. Сауда кедергілері.ТМД шеңберіндегі техникалық реттеу. Техникалық регламенттер.ТР әзірлеудің құрылымы мен тәртібі. Сəйкестікті растау сұлбалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіпорын және кәсіпкерлік экономикасы
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерлік субъектісі және кәсіпкерлік қызмет объектісі ретінде тұжырымдамасы; Кәсіпорын өнімі, оның бәсекеге қабілеттілігі; Кәсіпорынның өндірістік ресурстары; Кәсіпорын - нарықтың экономикалық субъектісі; Акционерлік қоғамдар; Шағын бизнес; Шағын бизнеске салық салу; Сауда фирмасын ұйымдастыру және тіркеу; Бизнес-жүйеде бәсекелестік; Компанияның коммерциялық қызметі; Бизнес-инфрақұрылым; Бизнес жүйесінде маркетинг; Кәсіпорын қызметінде басқару; Басқаруды ынталандыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 5

    Қазақ (орыс) кәсіби әдеби тілінің барлық нормаларын сақтай отырып, жазбаша және ауызша сөйлеу дағдыларын қалыптастырады; мамандық бойынша кәсіби мәтіндерді оқу кезінде әртүрлі функционалдық стильдегі кәсіби мәтіндердің мағыналық құрылымдық ерекшеліктері туралы білім, коммуникативтік дағдылар және сөйлеу дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Үрдістер мен өнім сапасын басқарудың статистикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Кездейсоқ таңдауды жүзеге асырыңыз. Сынамаларды іріктеу теориясы. Статистикалық болжамдарды тестілеу. Статистикалық сапаны басқару әдістері. Дәлдігін, тұрақтылығын және технологиялық бақылауды статистикалық талдау. Өндірістің дефективтілігінің себептерін талдаудың статистикалық әдістері. Жеті сапалы бақылау құралдары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Стандарттау бойынша заңнамалық және нормативтік құқықтық актілер, оқу-әдістемелік материалдар; өнiмнiң негiзгi техникалық және конструктивтiк сипаттамалары, өнiм сапасының деңгейiн бағалаудың принциптерi мен әдiстерi, өнiм сапасының көрсеткiштерiн таңдаудың ерекшелiгi; өнім сапасын бақылау әдістері мен құралдары; өнім сапасын талдау әдістері, статистикалық сапаны бақылау және технологиялық бақылау

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сызбаларды орындауды автоматтандыру.
    Несиелер: 5

    Электрондық құралдарды жасау кезінде заманауи автоматтандырылған жобалаудың негізгі принциптері мен әдіснамасын зерделеу, жобалауды автоматтандыру құралдарын пайдалана отырып, пәннің негізгі бөлімдері бойынша есептерді шешудің әдістері мен тәсілдері, конструкцияның математикалық модельдерін жасау, SolidWorks, Компас 3D, Altium Designer, T-Flex CAD жүйелері сияқты конструкторлық-технологиялық құжаттаманы дайындау мен шығаруды автоматтандыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Компьютерлік графика
    Несиелер: 5

    Стандарттарға, бөлшектер мен құрастыру тораптарының ажыратылатын және біртұтас қосылыстарының сызбаларын салу ережелеріне сәйкес конструкторлық құжаттама туралы білімдерін қалыптастыру, техникалық сызбаларды толтыру және оқу, конструкторлық және техникалық құжаттаманы құрастыру үшін қажетті дағдыларды дамыту. өндіріске арналған. Компьютерлік сызбаны салу бағдарламаларымен жоғары деңгейде жұмыс істеу дағдысы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сапа жүйелері
    Несиелер: 5

    Сапа кепілдігінің теориялық негіздері және өнім сапасын басқару және технологиялық үдерістер; сапаны басқару құралдарын және әдістерін жетілдірудегі негізгі үрдістер; басқарудың әдістемелік негіздері, басқару функцияларының сипаты мен құрамы; тиімді маркетингті ұйымдастыруға заманауи тәсілдер; жалпы сапа менеджменті мен теориялық негіздері; ИСО халықаралық стандарттарына сәйкес сапа жүйелерін әзірлеу және енгізу принциптері

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сынаудан өткізу, өнім қауіпсіздігі мен бақылау
    Несиелер: 5

    Сынақ технологиялық процесс ретінде. Сынақтардың жіктелуі. Сынақтар мен бақылаудың міндеттері мен түрлері. Сынақтарды дайындау мен өткізудің негізгі кезеңдері. Сынақтардың дәлдігі, сенімділігі және репродуктивтілігі. Созылу және қысу сынақтары. Иілу және бұралу сынақтары. Тозу және үйкеліс сынағы. Қаттылықты анықтау әдістері. Материалдардың қаттылығын өлшеу құралдары. Діріл жүктемелерінің әсеріне сынау. Соққылардың әсерін сынау. Сызықтық үдеулердің әсерін сынау. Акустикалық шудың әсерін сынау. Климаттық факторлардың әсеріне арналған сынақтар. Коррозияның әсерін сынау. Сенімділік сынақтары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Басқару қызметін құжаттамалық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Құжаттар мен оларды басқарудағы құндылығы. Құжат жүйелерін топтастыру. Ұйымдастыру-әкімшілік құжаттарды рәсімдеуге қойылатын талаптар. Ұйымдық және әкімшілік құжаттарды дайындаудың түрлері мен тәртібі. Құжаттың тіркеу деректеріне қойылатын талаптар. Құжат айналымын ұйымдастыру. Техникалық құжаттар және оның түрлері. Жобалық-сметалық құжаттама. Технологиялық құжаттама. Техникалық құжаттарды дайындау, жасау және көбейту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Техникалық регламенттер мен нормативтік құжаттарды әзірлеу технологиясы мен әдістемесі
    Несиелер: 5

    Стандарттарды әзірлеу және үйлестіру сатылары; Ұлттық стандарттар мен стандарттар жобаларын сараптау; Стандарттарды жаңарту және жою; Ұлттық стандарттарға өзгерістер енгізу, бекіту және енгізу тәртібі; Ұлттық стандарттарды қайта қарау; Ұлттық стандарттарды жою; Стандарттар мен техникалық регламенттерге өзгерістер енгізу тәртібі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өндірістерді метрологиялық қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласындағы заңнама. Метрологиялық қамтамасыз ету негіздері. Метрологиялық қамтамасыз ету міндеттері. "Сапа ілмегі"өнімінің өмірлік циклінің кезеңдерінде метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық қызметтер, олардың негізгі қызмет бағыттары. Кәсіпорындардың метрологиялық қамтамасыз ету жай-күйін талдау. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдері. Шығарылатын өнімді бақылау және сынау сатыларында метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық сараптама және техникалық құжаттаманы метрологиялық пысықтау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Басқару инжинирингі
    Несиелер: 4

    Техниканың теориялық негіздері; халықаралық инженерлік; қазіргі жағдайдағы құндылықтар мен даму, инженерияны дамыту; техника түрлері және оларды жіктеу; инженерлік әдістер; ұйымдастырушылық және басқарушылық инженерия; бизнес-инжиниринг; сапалы жүйені құрылымдау және сапа құралдарын құру; бенчмаркинг

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін сәйкестендіру туралы жалпы ережелер; сәйкестендіру түрлері; сәйкестендірудің әдістері мен көрсеткіштері; бұрмалау түрлері мен құралдары; тауартану әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 4

    Курсы жазбаша ағылшын тілінде академиялық және кәсіби дағдыларды дамытып, жетілдіруге бағытталған, академиялық, не кәсіби жағдайларда және жұмыс істеу барысында қажет болатын табысты жазбаша қарым-қатынас үшін. Студенттер академиялық жазылымның, кітапхана каталогтары мен сайттарды қолдану ерекшеліктерімен танысады. Дискурсивті эссе жазудың тәжірибесі: жоспарлау, негізгі идеясын, абзацтар мен қорытындысын жазу. Өзгертіп айту әдістері. APA форматы: сілтемелер дәйексөздер Студенттер аббревиатура түрлерін, академиялық лексиканы, артикльдерді қолдануды оқып біледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы мемлекеттік және қоғамдық бақылау
    Несиелер: 5

    Бақылау мен қадағалаудың принциптері мен міндеттері. Мемлекеттік бақылау және қадағалау органдарының техникалық реттеу саласындағы құзыреті. Тексерілетін субъектілердің (объектілердің) қызметіне қойылатын талаптар. Мемлекеттік, қоғамдық және метрологиялық бақылау. Азық-түлік және өнеркәсіп тауарларының қауіпсіздігі мен сапасын мемлекеттік және қоғамдық бақылау. ЕАЭО-ға кірмейтін елдерден ҚР аумағына әкелу кезінде мемлекеттік және қоғамдық бақылау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнім мен өндіріс процестерін технологиялық бақылау
    Несиелер: 5

    Өнімдерді технологиялық бақылау және өндірістік процестер. Техникалық бақылау объектілері. Бақылаудың мәні мен мазмұны. Бақылау түрлері. Кәсіпорында басқару бақылауын ұйымдастыру. Кәсіпорында ұйымдастыру мен бақылаудың қазіргі заманғы қағидалары. Ағымдық бақылау. Кері байланыс жүйесі бар бақылау жүйелері. Қорытынды бақылау. Басқарудағы бақылауды ұйымдастыру және өлшеу нәтижелері. Алынған нәтижелер туралы ақпаратты бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Өнімдер мен қызметтерді сараптау және таңбалау
    Несиелер: 5

    Сараптама компоненттері. Сараптау түрлері. Жоғары сапалы емтихан. Өнімді сәйкестендіру. Өнімнің тұтынушылық қасиеттерін анықтау үшін физика-химиялық және органолептикалық көрсеткіштер. Ассортимент, сапа және партиялық сәйкестендіру. Сапа көрсеткіштерін реттейтін нормативтік-техникалық құжаттама. Сауда белгілері. Сәйкестік ұлттық белгілері. Штрих-код.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы кеңестік қызметтер
    Несиелер: 5

    Техникалық реттеу және метрология саласында консалтингтік қызметтер көрсетуде білімі бар болашақ мамандарды даярлау, сапа менеджменті әдістеріне негізделген тәжірибелік менеджмент дағдылары мен сапаны қамтамасыз етуді сатып алуда, өндірісте сапаны басқару процесін ұйымдастырудың жалпы әдістемесі бойынша теориялық білімдер мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға көмектеседі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағам саласын стандарттау, метрология және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Тамақ саласындағы стандарттау туралы жалпы түсінік. Заңнама және ұлттық стандарттау жүйесі. Тамақ саласындағы нормативтік құжаттар. Азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын талаптар. Тамақ өнеркәсібіндегі сертификаттау объектілері. Тамақ өнімдерінің сәйкестігін растау. Нарықтағы ет және сүт өнімдеріне қойылатын техникалық регламенттердің талаптары. Тамақ саласы кәсіпорындарын метрологиялық қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • НАССР қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесі
    Несиелер: 5

    HACCP жүйесіне кіріспе: негізгі түсініктер; құндылықтар мен жеңілдіктер; практикалық даму қадамдары; жұмыс тобын құру; шикізат пен дайын өнімнің сипаттамасы; ауқымын анықтау; Өндірістің технологиялық үрдістерінің сипаттамасы және блок-схемалар; процестің ағымдық схемасын объектіде тікелей растау; қауіпті талдау; ККН анықтау; сыни лимиттер мен ККН мониторинг жүйесін құру; ККН үшін түзету әрекеттерін құру; ККН үшін тексеру рәсімдерін белгілеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 5

    Өндірістік ортадағы қауіпті факторларды, еңбек процесін ескере отырып, жұмыс орнында, өндірісте, кәсіпорындарда еңбек қорғау; өндірісте, жұмыс орындарындағы, технологиялық өндірістік процестер туралы білімдерін пайдалана отырып, кәсіпорынның еңбек заңнамасының талаптарын, еңбек нормаларын және еңбек қорғау стандарттарын; Қазақстан Республикасының Еңбек кодексі және еңбек туралы заңнаманың нормаларын қамтитын басқа да нормативтік құқықтық актілері

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Тауарларды сандық таңбалау және бақылау жүйесі
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін бақылауды сәйкестендіру белгілерімен заманауи таңбалау технологияларын қолдану; тамақ өнiмдерiн қадағалаудың бiрыңғай ақпараттық жүйесiн қалыптастыру және қолдау; азық-түлік өнімдерін тұтынушылар мен тұтынушылар қоғамдық бірлестіктеріне уақтылы хабардар ету және сапасыз азық-түлік өнімдерін алу тәуекелдерін барынша азайту мақсатында тұтынушылардың қоғамдық бірлестіктеріне тамақ өнімдерінің қадағалауының бірыңғай ақпараттық жүйесіне қолжетімділікті қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    Өндіріс технологиясының тиімді әдістері, мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқаруды өңдеу; ауылшаруашылық өнімдерін стандарттау және сертификаттау нысандары мен әдістері; ұлттық, мемлекетаралық және халықаралық деңгейдегі нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес ауыл шаруашылық малдарын өндірудің сапасын басқару мен өнім сапасын нақтылаудың заманауи әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сәйкестігін растау
    Несиелер: 5

    Негізгі терминдер мен анықтамалар, принциптер, ережелер, қажеттіліктер, талаптар мен нормалар; стандарттау, сәйкестікті бағалау бойынша нормативтік-техникалық құжаттар және оларды іс жүзінде қолдану; нормативтік және технологиялық құжаттарды әзірлеу, қоғамдық тамақтандыру өнімдері мен қызметтерінің сәйкестігін бағалау, олардың сапасын жақсарту, компанияның өнімін және баға саясатын қалыптастыру үшін осы білімдерді пайдалана білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON9

    Метрологиялық қамтамасыз ету және өндірісті бақылау бойынша жұмыстарды жоспарлау әдістерін біледі. Өлшем бірлігін қамтамасыз ету саласындағы нормативтік-техникалық құжаттаманы біледі. Өзараауыстырымдылық және техникалық өлшеу саласындағы жаңа жетістіктерді пайдалануға қабілетті.

  • Код ON7

    Техникалық реттеу және метрология, аккредиттеу, таңбалау, өнімді бұрмалау, халықаралық, мемлекетаралық стандарттау, метрология және сәйкестікті растау саласындағы қызметтің практикалық аспектілері саласында іргелі ғылыми-әдістемелік білімді меңгерген.

  • Код ON5

    Өнімнің өмірлік циклінің негізгі кезеңдері, өндірістің технологиялық процестері туралы білімдерін көрсету. Өлшеулерді орындау, Техникалық реттеу және сапа инфрақұрылымы саласындағы білімді практикалық қолдану. Техникалық реттеу, стандарттау саласындағы негізгі электрондық ақпараттық ресурстар мен деректер базасын біледі. Өнімнің сапасын талдау үшін статистикалық әдістерді қолданады;

  • Код ON1

    Әлеуметтік-гуманитарлық және экономикалық пәндерді білу, кең ой-өрісі мен ойлау мәдениетімен жоғары білімді адамның идеологиялық, азаматтық және адамгершілік позициясын қалыптастыру. Кәсіби және ғылыми қызмет саласында ғылыми зерттеу әдістеріндегі білімін қолдану.

  • Код ON4

    Стандарттау, сертификаттау, метрология, өнім, процестер мен қызмет сапасын басқару саласындағы ұйымдастырушылық, ғылыми, әдістемелік негіздерді меңгеру. Қазақстан Республикасының техникалық реттеу және стандарттау саласындағы заңнамасын, техникалық реттеудің негізгі мақсаттарын, міндеттері мен қағидаттарын, нормативтік құжаттарды, техникалық регламенттерді әзірлеу тәртібін және мемлекеттік бақылауды жүзеге асыруды біледі;

  • Код ON3

    Сызбаларды құрастыру және оқып білу; түрлі инженерлік және геометриялық есептерді шешу, механиканың негізгі ұғымдары мен заңдылықтарын, машиналар элементтерін, механизмдерді, өндірістік жабдықтарды зерттеу қағидаттарын қолдану.

  • Код ON8

    Өсімдік шаруашылығы, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру саласындағы нормативтік-құқықтық актілерді, тамақ өнімдерін өндіру технологиясы, қайта өңдеу, стандарттау, сапа мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселелерін практикалық пайдалану дағдыларын көрсету;

  • Код ON2

    Жаратылыстану ғылымдарын білу. Тапсырмаларды, басқа ғылымдармен қарым-қатынасын және оның практикалық маңызын шешу үшін негізгі көрсеткіштерді түсіндіру, тұжырымдау және пайдалану.

  • Код ON6

    Кәсіби қарым-қатынаста орыс, мемлекеттік және шет тілдерін белсенді қолдану үшін мамандық тілін практикалық меңгеру дағдыларын меңгерген. Ағылшын тілінде кәсіби терминологияны біледі.

Top