Зертханалық-өндірістік қызметті ұйымдастыру

  • Пәннің мақсаты-химиялық зертханаларға қойылатын талаптарға сәйкес 5S арық өндіріс қағидаттарын сақтай отырып, жұмысты ұйымдастыру дағдыларын үйрету, ықтимал қауіпті заттармен жұмыс істеу ережелерін сақтау, зертханаішілік бақылау жүргізу. Пән мынадай бөлімдерді қамтиды: сынақ және калибрлеу зертханаларына қойылатын техникалық талаптар; ықтимал қауіпті химиялық заттарды пайдаланатын зертханаларға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар; талдау нәтижелерінің тұрақтылығын бақылау; қауіптілік жіктемесі және сақтау шарттары бойынша химиялық реактивтер. Білім алушылар химиялық реактивтерді сақтау, пайдалану, кәдеге жарату ережелерін зерделейді, зертханалық жұмыстың сапасын қамтамасыз ету бойынша дағдыларға ие болады, кәсіпорындардың кейстерін шешеді. Қорытынды бақылау біріктірілген емтихан түрінде қарастырылған.
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top