Диеталық тамақтану

  • Тамақ рационында асқазанның химиялық, механикалық және термиялық тітіркендіргіштерін шектейтін, тағайындалатын диеталарды есепке ала отырып, тағамдарды, суық тағамдар мен сусындарды дайындаудың технологиялық процестері. Мақсаты-адам ағзасына теріс әсер етуі мүмкін тамақ өнімдерін тұтынудан туындаған тәуекел критерийлерін; рационалды тамақтану ғылымының теориялық негіздері; тағамның негізгі компоненттерінің гигиеналық сипаттамалары және олардың адам ағзасы үшін маңызын зерттеу.
  • Образовательная программа 6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top