Мал азығы өндірісі

  • Мақсаты: Мал шаруашылығын сапалы азықпен қамтамасыз етуге шалғыңдық және жайылымды мал азығы өндіру арқылы қол жеткізу. Жемшөп шаруашылығын тиімді ұйымдастыру, мәдени және жабайы өсетін жемшөптік өсімдіктермен, оның биологиялық және жемдік қасиеттерімен, өсірудің озық технологиясымен, тиімді пайдалану жолдарымен, дайындаудың және сақтаудың бүгінгі күнге сай технологиясымен және де оның сапасын анықтау жолдарымен таныстыру. Мазмұны: Шабындық пен жайылымдағы өсімдіктердің биологиялық және экологиялық ерекшеліктерін зерттейді. Олар мәдени біржылдық және көпжылдық мал азықтық дақылдардың минералды қоректенуінің технологиялық аспектілерін меңгереді, жем-шөп алқаптарын жақсарту жүйелері және оларды құру шаралары; жайылымдарды ұтымды пайдаланудың ұйымдары мен әдістерін, жасыл конвейерді ұйымдастыруды; пішен, сүрлем, пішендеме, жасанды сусыздандырылған мал азығын дайындау технологиялары, жемшөп сапасына қойылатын стандарт талаптары. Қазіргі жағдайда жануарларды рационды азықтандырудың теориясы мен тәжірибесі саласында нақты білім алу дағдыларын қалыптастырады.
  • Образовательная программа 6B08120 Топырақтану және агрохимия
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top