Аң және жануар шаруашылығы

  • Терісі бағалы аңдардың биологиялық, этологиялық және шаруашылық ерекшеліктерін; ТҮК жабынының және терінің құрылымын білу. Сапа көрсеткіштері және теріні тауарлық бағалау. Жануарларды союды ұйымдастыру және теріні өңдеу. Жануарларды есепке алу әдістері, жануарларды бағалау, Жануарларды еріксіз өсіру, жануарларды селекциялау. Аңдарды есепке алу тәсілдері мен әдістерін зерттеу. Биотехникалық іс-шаралар. Асылдандыру әдістері. Іріктеу және таңдау. Ұйымдастыру аң шаруашылықтары. Түс формалары, бағалау, көбею және өсіру физиологиясы.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top