Табиғи және мәдени жайылымдар

  • Пәннің мақсаты- студенттерге мал шаруашылығын азықпен қамтамасыз етудегі табиғи және мәдени жайылымдар жайлы білім беру. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: азықтық өсімдіктердің биологиялық және экологиялық ерекшеліктері; жайылымдардың ластануы мен тиімділігі; улы арамшөп өсімдіктері; табиғи және мәдени жайылымдарды жақсарту және тиімді пайдалану; жайылымдардың өнімділігі мен шығымдылығы; дәрілік және бағалы малазықтық шөптер; малазықтық дақылдарды өсіру технологиясы. Курсты игеру нәтижесінде студенттер табиғи және мәдени жайылымдарды пайдалану және оларды қайта қалпына келтіру технологиясын меңгереді.
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top