Мал шаруашылығы негіздері

  • Пәннің мақсаты - студенттерге Қазақстанда мал шаруашылығының дамуы, салалары, ауылшаруашылық малдардың анатомиясы мен физиологиясысы жайлы білім беру. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: малдарды азықтандыру; Қазақстанда мал шаруашылығының дамуы, болашағы мен жағдайы; қой шаруашылығының мақсаттары, дамуы мен маңыздылығы; халық шаруашылығындағы құс шаруашылығының маңыздылығы; халық шаруашылығындағы жылқы, аң, түйе, қоян, ара шаруашылықтарының маңыздылығы; зоогигиена және ветеринарияның негізі; мал шаруашылықтық фермалар мен кешендер; мал шаруашылығы өнімін өндіру технологиясының отандық және шетелдік алдыңғы қатарлы тәжірибелері. Курсты игеру нәтижесінде студенттер мал шаруашылығының түрлерін және оларды азықтандыруды меңгереді.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top