Мал азығын өндіру

  • Пәннің мақсаты – студенттерге малазықтық дақылдардың түрлері мен сипаттамасы, малазықтық дақылдарды өсіру технологиясы жайлы білім беру. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: мал азығын дайындау және сақтау технологиясы; табиғи азықтық алқаптарды тиімді пайдалану және жақсарту әдістері; сирек кездесетін малазықтық өсімдіктердің морфологиялық және биологиялық ерекшеліктері; малазықтық ауыспалы егістіктер; малазықтық дақылдарды өсірудің қарқынды технологиялары; малазықтық дақылдардың зиянкестерінің, ауруларының негізгі түрлері және олармен күресу шаралары. Курсты игеру нәтижесінде студенттер мал азығын өндірудің технологиясын меңгереді.
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top