Тұқымтану

  • Пәннің мақсаты – ауылшаруашылық дақылдары тұқымдарының құрылымы мен дамуын, сондай-ақ тұқым материалын бағалау және бақылау әдістерін үйрету. Пәнді меңгеруде мыналар зерделенетін болады: тұқымтану негіздері; тұқымдардың морфологиялық сипаттамалары; тұқымдардың құрылымы мен қалыптасуы; тұқымдардың тыныштығы; жабық және жалаңаш тұқымды өсімдіктер; бірбөлшекті және екібөлшекті өсімдіктер; тұқымдардың химиялық құрамы; тұқымдардың биохимиялық және физиологиялық ерекшеліктері; тұқымның өнуі және өну факторлары; тұқымның ісінуі; тұқымның себу сапасы және оларды анықтау әдістері; тұқымның стратификациясы және скарификациясы. Курсты игеру нәтижесінде студенттер ауылшаруашылық дақылдары тұқымдарының құрылымын, дамуын және олардың сапасын бағалауды меңгереді.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top