Гигиена және дұрыс тамақтану негіздері

  • Курстың мақсаты: студенттерде аурудың алдын алудың, денсаулықты нығайтудың және әртүрлі дене жаттығулары кезінде өнімділікті арттырудың негізі ретінде гигиена және дұрыс тамақтану принциптері туралы түсінік қалыптастыру. Курста тамақ гигиенасы негіздері, санитарлық-гигиеналық талаптар және дене белсенділігінің әртүрлі деңгейлеріндегі тамақтану сипаттамалары қарастырылады. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер: тамақтану және гигиена арқылы салауатты өмір салтын насихаттау бойынша дағдыларды, әдістерді, тәсілдерді және құралдарды меңгереді.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top