Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

8D07206 Азық-түлік емес заттар мен бұйымдардың қауіпсіздігі в АТУ

  • Азық-түлік емес тауарлар үшін қауіпсіз материалдар жасаудың ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Тоқыма бұйымдарының сапасы туралы түсінік. Тоқыма тауарларының жіктелуі, ассортименті, сапасын бағалау ерекшеліктері. Тоқыма материалдарының сапасын кешенді бағалау және бақылаудың аспаптық әдістері. .

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тауар мен бұйым өндірісіндегі инновациялық технологияның ғылыми -теориялық негізі
    Несиелер: 5

    Инновациялар. Инновациялық процестер. Инновациялық қызмет. Ғылымды қажетсінетін технологияларды пайдаланудың стратегиялық сипаты. Технологиялар, инновациялар теориясы және инновациялық жол модельдері. Технологиялық инновациялар. Жаһандық инновациялық стратегияның қозғаушы күштері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу әдістері
    Несиелер: 3

    Ғылыми зерттеу әдістері және олардың жіктелуі. Ғылыми таным әдістері. Зерттеудің теориялық және эмпирикалық деңгейлері. Юнеско классификациясы бойынша ғылыми жұмыстың формалары. Іргелі және қолданбалы зерттеулер. Іздеу зерттеулері, ғылыми-зерттеу әзірлемелері, тәжірибелік-конструкторлық енгізу. Тағам технологиясы саласындағы ғылыми мектептер, олардың теориялық және практикалық жетістіктері. Ғылыми және ғылыми-білім беру міндеттерін шешу бойынша ұжымдық қызмет.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық жазу
    Несиелер: 2

    Академиялық хаттың негізгі жанрлары (аннотация, реферат, пікір, аналитикалық шолу, ғылыми мақала, ғылыми хабарлама). Материалды баяндаудың әдістемелік тәсілдері. Халықаралық ынтымақтастық шеңберіндегі іскерлік хат алмасу негіздері. Ғылыми мәтіндерді жазудың негізгі принциптері. Типтік ғылыми мәтіндерді құрылымдық-мағыналық талдау. Ғылыми мәліметтер базасы, электронды каталогтар. Академиялық қауымдастықтың құрылымы: ғылыми орталықтар, баспалар, журналдар. Қазіргі академиялық кеңістіктегі бағдар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Текстиль материалдарының сапасын эксперттік әдістермен бағалау
    Несиелер: 5

    Тауарлардың сапасын бағалаудың сараптамалық әдістері. Сапа көрсеткіштерін анықтаудың объективті әдістері. Өлшеу әдісі. Тіркеу әдісі. Есептік әдіс. Тәжірибелік пайдалану әдісі. Эвристикалық әдістер. Органолептикалық әдіс. Сапаны бақылау және басқарудың статистикалық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік емес тауарлар сапасы мен қауіпсіздігін бағалау теориясы
    Несиелер: 5

    Тоқыма материалдарын жобалау әдістері. Иірімжіптің механикалық қасиеттерін болжау. Ұқсастық теориясына кіріспе. Маталардың механикалық қасиеттерін болжау. Тоқыма материалдарының ауа өткізгіштігін болжау. Тоқыма материалдарының тозуға төзімділігін болжау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Оттан қорғағыш текстиль материалдарды алу тәжірибесі және теориясы
    Несиелер: 5

    Жоғары оттан қорғау қасиеттері бар тоқыма материалдары мен тауарларды жасау саласындағы ғылым мен техниканың жетістіктері. Өрттен қорғау материалдарын жасаудың жаңа принциптері. Ұрпақ антипирендерінің әсер ету механизмі және теориясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қауіпсіз текстильдік-көмекші заттарды алу тәжірибесі және теориясы
    Несиелер: 5

    Алдын ала берілген қасиеттері бар талшықты материалдарды (иірімжіптер, маталар, трикотаж, мата емес матералдарды) өңдеуге арналған суда еритін полимерлерді қолдана отырып, жаңа ТВВ құрудың теориялық негіздері. Олардың әсер ету механизмі. Материалдардың қауіпсіздігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Текстиль материалдарының сапасын құрал-жабдықтар әдісімен кешенді бағалау
    Несиелер: 5

    Тоқыма бұйымдарының сапасы туралы түсінік. Тоқыма тауарларының жіктелуі, ассортименті, сапасын бағалау ерекшеліктері. Тоқыма материалдарының сапасын кешенді бағалау және бақылаудың аспаптық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON6

    Өзінің кәсіби қызметінің ғылыми және ғылыми-өндірістік бейінін өзгертуге, жаңа зерттеу әдістерін өз бетінше оқытуға қабілетін көрсетеді

  • Код ON2

    Тоқыма материалдары мен азық-түлік емес тауарлардың қауіпсіздігін талдау және бағалау әдістерін, жаңа білімдерді талдайды және генерациялайды

  • Код ON7

    Азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау бойынша ғылыми зерттеулер жүргізу үшін терең мамандандырылған кәсіби теориялық білімді қолданады

  • Код ON1

    Жаһандану және интернационализация жағдайында отандық ғылым дамуының қазіргі бағыттары мен заңдылықтарын түсінеді

  • Код ON3

    Тоқыма материалдары мен азық-түлік емес тауарларды сертификаттық сынау нәтижелерін талдай алады, азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың қауіпсіздігін зерттеу әдістерін жетілдіру бойынша ұсынымдар әзірлейді

  • Код ON4

    Зерттеу әдістері мен құралдарын пайдалана отырып қызмет объектілерінің (шикізат, иірімжіп, мата, трикотаж жаймалар мен бұйымдар, тоқыма емес материалдар және т. б.) қауіпсіздік көрсеткіштерін сыни талдайды

  • Код ON8

    Азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың қауіпсіздігін арттыру үшін неғұрлым негізделген инновациялық шешімдерді талдайды және қолданады

  • Код ON5

    Ғылыми зерттеулер мен ұжымдарды басқару кезінде кәсіби қызмет саласының міндеттерін шешу бойынша өз көзқарасының дәлелді баяндалуын көрсетеді

  • Код ON9

    Ғылыми мәтіндерді жазу, құрылымдау, форматтау, сипаттау стилі мен әдістерін таңдау қабілетіне ие

Top