Жаңа білім беру бағдарламасы

7M11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в «Тұран-Астана» университеті

  • Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: бизнес жоспарлаудың мәні, мақсаттары мен міндеттері; бизнесті жоспарлау процесінің сапалық қасиеттері, сандық қатынастар және жобаны құру заңдылықтары; функционалдық, кеңістіктік, уақыттық, ресурстық параметрлерді оңтайлы үйлестіре отырып, бизнес-жоспарлау процесін ұтымды ұйымдастырудың шарттары мен факторлары; бизнес-жоспарды жобалау құралдары; бизнесті жоспарлаудағы заманауи ақпараттық технологиялар және талдау жүйелері; бизнес-жоспарлардың тиімділігін бағалау және бақылау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын технологиялық жобалау
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: қазіргі заманғы нарықтық қатынастар жағдайында қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау мен қайта құрудың негізгі бағыттары; оның негізінде жобалар жасалатын нормативтік құжаттама; қоғамдық тамақтандыру орындарын қайта құрудың негізгі бағыттары; жобаның даму кезеңдері мен құрамы; стандартты және жеке дизайн; кәсіпорын түріне және өндіріс әдісіне байланысты үй-жайлардың функционалды топтарының құрамы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    Осы пән аясында менеджмент жүйесінің негізгі элементтері, менеджмент ұғымына көзқарастар, ұйымдағы менеджердің рөлі мен орнын анықтау, қазіргі заманғы басқарушыларға қойылатын талаптар оқытылады, пән шеңберінде қазіргі заманғы менеджмент әдіснамасы туралы кешенді түсінік алады, басқарудың іргелі концепциялары, басқару теорияларының даму тарихы және ұйымдарды басқарудың салдары туралы қысқаша түсінік беріледі. Сондай-ақ кәсіпорынды басқарудың принциптері мен әдістері, қазіргі жағдайда кәсіпорынды басқарудың ерекшеліктері, басқару субъектілері мен объектілері және т. б.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қызметті ұйымдастыру теориясы
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде мыналар зерделенеді: қызмет көрсету жүйесі ретіндегі қызмет; қызмет көрсету операцияларының жүйесі; қызмет көрсету жүйесі; сервистік маркетинг жүйесі; қызмет көрсетудің негізгі әдістері; қызмет көрсету нысандары; қызмет сапасының көрсеткіштері; қызмет кепілдіктері; қызмет көрсету саласындағы еңбек өнімділігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Отель басқарудағы инновациялық технологиялар
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: қонақ үй бизнесінде қолданылатын интернет-технологиялар; қонақ үйге брондау жүйесі және ең жақсы веб-сайттар; ғаламдық брондау жүйелері; Қонақ үй бизнесіндегі бағдарламалық құралдардың даму тарихы; заманауи қонақ үйді ақпараттық қамтамасыз етуге қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шетел тілі (кәсіптік)
    Несиелер: 2

    Бұл пәнді оқу кезінде магистрант кәсіби салада шет тілінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасауды үйренеді. Курс соңында магистранттар кәсіби сипаттағы ақпарат алу, кәсіби тақырыптарға әңгіме жүргізе білу және жалпы мәдениет деңгейін көтеру мақсатында әр түрлі салалар бойынша мәтіндерді оқуға және аударуға қабілетті. Курс сондай-ақ магистранттардың ой-өрісін кеңейтуге ықпал етеді

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    Пәнді оқыту мақсаты: магистранттарға басқару психологиясы туралы білім беру, басқарудың психологиялық мәселелерін кәсіби шешуге дайындау. Басқару психологиясының пәні, міндеттері, құрылымы. Басқару психологиясының негізгі ұғымдары. Психологиялық ғылымдар жүйесіндегі басқару психологиясының орны. Ұйымдағы менеджердің мінез-құлқын ғылыми түсіндіру және болжау. Басқару психологиясындағы зерттеулерді жоспарлау. Билік және көшбасшылық базалық ұйымдастырушылық процестер ретінде. Еңбек мотивациясы және еңбекке қанағаттану. Ұйымдағы қарым-қатынас (коммуникация). Ұйым мәдениеті және дамуы. Психологиялық кәсіби іріктеудің негіздері әдістері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы инновация және бизнесті жоспарлау
    Несиелер: 5

    Осы пән шеңберінде мыналар зерттеледі: жоспарлау және болжау әдістері; ақпараттық қолдауды жоспарлау; бизнесті жоспарлау бағдарламаларына шолу; бизнесті жоспарлау бағдарламаларының логикасы; қонақ үй кәсіпорны үшін жедел бағдарламаны әзірлеу; еңбекке ақы төлеу үшін кадрлар мен қаражатқа қажеттілікті жоспарлау; қонақ үй компаниясының жобаларын қаржыландыру схемаларын модельдеу; бизнес-жоспарлардың балама нұсқаларын модельдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мінез - құлық психологиясы және сыбайлас жемкорлыққа қарсы мәдиниет
    Несиелер: 5

    Сыбайлас жемқорлыққа қарсы тәрбие адамгершілік тәрбиенің құрамдас бөлігі болып табылады. Магистрант психологиялық ұғымдар мен санаттарды, сыбайлас жемқорлық мінез-құлқының себептерін, сондай-ақ сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрес жолдарын, кәсіби этиканың мазмұны мен ерекшеліктерін, кәсіби қызметтегі адамгершілік жанжалды жағдайларды шешудің ықтимал жолдарын (тәсілдерін) меңгеруі, нақты өмірлік жағдайларда адамгершілік ережелері мен мінез-құлық нормаларын қолдануы тиіс.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарын жобалау және ашу
    Несиелер: 5

    Осы пән аясында мыналар зерттеледі: жобалау әдістері; жобалау процесінің негізгі кезеңдері; жобалау жұмыстарының негізгі кезеңдері; қонақ үйлер мен мейрамханалар кешендеріне арналған ғимараттарды жобалаудың нормативтік құқықтық базасы; қонақ үйлер мен мейрамханаларды жобалаудағы маркетингтік зерттеулердің ерекшеліктері; іргелес аймақтарды безендіруге және қонақ үйлер мен мейрамханалардың сыртқы келбеттеріне қойылатын талаптар; қонақ үйдің лобби тобы үй-жайларын, бірінші қабатты, баспалдақтар мен лифттерді, тұрғын бөлмелерді, қонақ үйдің әкімшілік аймағын жобалауға қойылатын талаптар мен талаптар; қонақ үйлер мен мейрамханалардың инженерлік жүйелерін жобалауға қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сервистік қызмет
    Несиелер: 4

    Осы пән шеңберінде мыналар зерделенеді: қажеттіліктерді қанағаттандыру формасы ретінде қызмет көрсету қызметі. Қызмет түрлері; сервистік қызметті ұйымдастыру; сервистік қызметті жүзеге асыру саласы ретінде «байланыс аймағы» ұғымы; қызметтің нақты өнім ретіндегі мәні; ұсынылатын қызметтер мен қызметтер сапасының өлшемдері мен компоненттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарындағы инновациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Осы пәннің шеңберінде мыналар зерделенеді: қонақ үй қызметі мен тамақтандыру қызметін ұйымдастырудағы инновациялар саласындағы негізгі ұғымдар, жарияланған аймақтың инновациялық дизайны тұжырымдамасы, қонақ үй қызметтері мен тамақтандыру қызметтерінің негізгі түрлері мен түрлері туристік индустрия үшін инновациялық болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Код ON1

    Қызмет көрсету саласында жаңа білім, дағдылар меңгеру және оларды кәсіби қызметте пайдалану

  • Код ON2

    Білім беру саясатының мақсаттарын іске асыруда жоғары білім беру педагогикасы, кәсіптік білім негіздері туралы білімдерін қолдана білу

  • Код ON3

    Кәсіби іс-әрекеттің мәселелерін шешу үшін шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша сөйлесу дағдыларына ие болу

  • Код ON4

    Қонақтардың қажеттіліктері мен мінез-құлық әдеттерін ескере отырып, қонақ үй / мейрамхана құрылымдық бөлімшелерінің қызметін цифрландыру және автоматтандыру процестерін басқару мүмкіндігі

  • Код ON5

    Ақпаратты, қызметтерді, қызметті талдау және бағалау, қонақүйлер мен мейрамханаларды басқарудағы мәселелерді анықтау

  • Код ON6

    Тұтынушыларға қызмет көрсету деңгейін бағалау және қызмет көрсету сапасын арттыру, инновациялық қызмет көрсету технологияларын енгізу, сондай-ақ қоғамдық тамақтану орындарының технологиялық безендірілуі бойынша шаралар әзірлеу.

  • Код ON7

    Қызметкерлердің қызметін бағалай және олардың кәсіби дамуына бағыттай отырып, қонақ үй мен мейрамхананың барлық құрылымдық бөлімшелерінде ұсынылатын қызметтер мен қызметтердің сапасы мәселелерінде құзыретті болу

  • Код ON8

    Орналастыру және тамақтандыру кәсіпорындарының қызметтерін дамыту және жылжыту процесін басқаруда алдыңғы қатарлы маркетингтік технологиялар мен құралдарды қолдана отырып, маркетингтік стратегияларды әзірлеу мүмкіндігі

  • Код ON9

    Қызмет көрсету саласындағы ғылыми және жобалық зерттеулерді басқара білу және қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорындарын жобалауды жүзеге асыру

  • Код ON10

    Бизнес-процесті ұйымдастыру және нарықта сұранысқа ие қонақ үй өнімдері мен мейрамхана қызметтерін құру, оларды ішкі қонақжайлылық нарығында жылжыту

  • Код ON11

    Ұлттық, халықаралық қызмет стандарттарын қонақжайлылық индустриясында қолдана білу және сервистік қызметті дамыту

  • Код ON12

    Шет тілде қызмет көрсетуде кәсіби терминологияны қолданыну, іскерлік, event іс-шаралар келіссөздер жүргізу

Top