Қолданыстағы білім беру бағдарламасы 7M08203 Мал шаруашылығы салалары (1,5 ж.) в С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 2

    "Басқару психологиясы" пәнін оқу барысында басқару психологиясының ұғымдық аппараты, басшы және ұжым, еңбек ұжымындағы жанжалдар, басқарушылық қарым-қатынас, шешім қабылдау технологиясы, басқару субъектісі мен объектісі түсінігі, басшы және көшбасшы, бұйрық психологиясы, басқару субъектісі және объектісі ретіндегі тұлға, сын психологиясы, қарым-қатынас субъектілерінің психотиптері, сендіретін әсер етудің психологиялық техникасы қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 2

    Тіл жоғары деңгейде кәсіби және академиялық мақсаттар үшін мамандықтың ғылыми-ұғымдық аппаратымен еркін жұмыс істеуге мүмкіндік береді, ғылыми-ақпараттық базаны кеңейту, ғылыми ақпаратты интерпретациялау, дәлелдеу, сендіру, ғылыми өріс, академиялық хат дағдысын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Мал шаруашылығы саласындағы селекциялық жұмыс бойынша және оны жақсартуға бағытталған теориялық білім мен дағдылар; ауыл шаруашылығы малдары мен құстарының өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын жетілдіру. Магистрант меңгеруі тиіс: мал шаруашылығы өнімдерін өндіру әдістері мен тәсілдерін практикалық енгізу және қолдану бойынша отандық және шетелдік тәжірибенің озық тәжірибесі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент
    Несиелер: 2

    "Менеджмент" пәнін оқу барысында магистранттар экономика ғылымдары жүйесіндегі менеджменттің рөлі мен орнымен, басқару функциясының мәнімен, басқарушылық шешімдерді қабылдау және жүзеге асыру процесінің мазмұнымен, ұйымды құру принциптерімен және ұйымдық құрылымдардың негізгі типтерімен, олардың артықшылықтары мен кемшіліктерімен, менеджерге қойылатын кәсіби және жеке талаптарымен, басқару тиімділігін анықтайтын факторлармен танысады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығында құқық негіздері
    Несиелер: 3

    "Мал шаруашылығындағы құқықтық негіздер" пәнін оқу барысында асыл тұқымды мал шаруашылығы саласындағы қатынастарды реттеуге қатысты заңнамалық және нормативтік-құқықтық актілердің жалпы ережелері оқытылады; асыл тұқымды мал шаруашылығын мемлекеттік реттеу, асыл тұқымды өнімді тану және оны бағалау, асыл тұқымды мал шаруашылығы саласындағы қызметті ұйымдастыру, ауыл шаруашылығын құқықтық қамтамасыз ету саласындағы ха��ықаралық бағдарламалар қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Маркетинг
    Несиелер: 3

    "Маркетинг" пәнін оқу маркетингтің мәні, принциптері және әдістері, маркетингтік зерттеулер, маркетингті ұйымдастыру технологиялары, маркетингтік шешімдер қабылдау, тауарлық, баға, коммуникациялық және өткізу саясатының құралдары, ақпарат жинауды ұйымдастыру, сұранысты қалыптастыру және өткізуді ынталандыру және баға саясаты, маркетингті басқару туралы білім алуды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Сүт пен ет өндіру және қайта өңдеу индустриялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу ІҚМ өнімділігін арттыру, мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын жақсарту және шығынын азайту бойынша білім алуға мүмкіндік береді. Сүт пен сиыр етін өндіру мен қайта өңдеудің түбегейлі жаңа индустриялық технологияларын жасау саласындағы зерттеулермен, отандық және шетелдік нарықтарда сұранысқа ие сүт пен сиыр етін қайта өңдеу өнімдерінің жаңа буынының экологиялық қауіпсіз технологияларымен таныстырылатын болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Академиялық мақсат үшін ағылшын тілі
    Несиелер: 3

    Пән академиялық кәсіби қызмет пен ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізуге қажетті академиялық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған: академиялық мәтінді жазу, ағылшын тілінде дәрістерді тыңдау және конспектілеу, ағылшын тілінде мақалалар жазу және жариялау дағдысы, академиялық презентация форматында көпшілік алдында сөйлеу дағдысы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қалдықсыз ірі қара мал шаруашылығы өнімдерін өндіру
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу ірі қара малдың өнімділігін арттыру, мал шаруашылығы өнімдерінің сапасын жақсарту және шығындарын қысқарту бойынша білім алуға мүмкіндік береді; "өндіріс", "технология", "технологиялық схема" ұғымдары, мал шаруашылығының қалдықсыз және аз қалдықсыз технологияларының негізгі бағыттары; сүт және ет өнеркәсібіндегі қалдықсыз өндіріс; малды бастапқы қайта өңдеудің перспективасы мен тиімділігін арттыру жолдары қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ірі қара мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесі
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесінің даму тарихы, мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесін дамытуға ғалымдардың қосқан үлесі, мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесінің принциптері, негізгі терминдер мен анықтамалар, өнімнің өмірлік циклі, өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін дамытудағы үдерістік тәсіл, процестерді құжаттау және мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесінің құжаттамасына қойылатын талаптар қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ірі қара мал шаруашылығындағы ақпараттық жүйелер
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында мал шаруашылығындағы нормативтік-құқықтық актілер қарастырылады, АТЖ жүйесі туралы жалпы мәліметтер беріледі. Магистранттар нормативтік құжаттармен танысады: асыл тұқымды мал шаруашылығы туралы Заң, ауыл шаруашылығы малдарын бірдейлендіру ережесі, асыл тұқымды мал шаруашылығын субсидиялау ережесі. ИАҚ сәйкестендіру, бағалау жүйесімен, деректер базасымен салыстырып тексеру жүргізу да��дылары әзірленетін болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Индустриальды ірі қара шаруашылығындағы азықтар мен азықтық қоспалар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу барысында мал азығын дайындаудың прогрессивті әдістері, мал азығын өндіруде және мал азығын дайындауда қолданылатын машиналар мен механизмдер; негізгі мал азығы құралдарының қоректілігін анықтау; мал шаруашылығында пайдаланылатын құрама жем рецептурасын әзірлеу; дәстүрлі емес мал азығының, азық қоспаларының түрлері (витаминдер, пробиотиктер, ферменттер және т.б.); жануарларды азықтандыру нормалары, малдардың барлық түрлері үшін теңдестірілген рациондарды құру қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Ірі қара малын тиімді азықтандандыру
    Несиелер: 5

    "ІҚМ тиімді азықтандыру" пәнін оқу барысында Қазақстан Республикасының мал шаруашылығында азықтандыру технологиясы мен азық базасының жай-күйі; жайылымдарды тиімді пайдалану және олардың өнімділігін арттыру, мәдени жайылымдарды құру; ірі қара малды азықтандырудың заманауи және тиімді технологиялары; мал азықтандыру рациондарын құнарлылығы мен өзіндік құны бойынша оңтайландыру, ІҚМ үшін рациондарды таңдау технологиясы қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 3
  • Код ON1

    ғылыми зерттеулер жүргізуге мүмкіндік беретін кәсіби деңгейде шет тілін білу; оқылатын шет тілінде материалды ғылыми баяндаудың функционалдық-стилистикалық сипаттамаларын, шет тілінде тиісті мамандықтың жалпы ғылыми терминологиясы мен терминологиялық тілдерін көрсете білу қабілеті.

  • Код ON2

    басқару психологиясының даму заңдылықтарын; басқару қызметінің функционалдық құрылымын, басқарудың психологиялық әдістерін, басқару шешімдері мен басқару өзара әрекеттесуін қабылдаудың психологиялық аспектілерін, таңдау, орналастыру және басқару нысанын, сын психологиясы, қарым-қатынас субъектілерінің психотиптері, сендіру әсерінің психологиялық техникасын білу қабілеті.

  • Код ON3

    кәсіби қызметте ұйымдастыру-басқару шешімдерін табу қабілеті және оларға жауапкершілік алуға дайын болу, қазіргі жағдайда менеджменттің теориялық негіздері мен қолданбалы аспектілері туралы жүйелендірілген білімді қалыптастыру; маркетингті ұйымдастыру технологиясын, маркетингтік шешімдерді қабылдау, тауарлық, баға, коммуникациялық және өткізу саясатының құралдарын пайдалана білу, ақпарат жинауды ұйымдастыру және маркетингтік зерттеулер жүргізу.

  • Код ON4

    магистранттарда жалпы мәдени құзыреттілікті қалыптастыру және дамыту, мал шаруашылығы саласындағы құқық саласында теориялық білім мен практикалық машықтарды меңгеру және ауыл шаруашылығын құқықтық қамтамасыз ету саласында халықаралық бағдарламалар туралы білім; практикалық қолдану үшін экономикалық және құқықтық талдау дағдыларын меңгеру.

  • Код ON5

    мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің прогрессивті технологияларын, мал шаруашылығындағы мал тұқымын асылдандыру және азықтандыру инновациялық технологияларын, мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің қарқынды технологиясын дамыту саласындағы ең жаңа жетістіктерді, мал шаруашылығы салаларындағы базалық технологияларды пайдалану дайындығы; сүт пен сиыр етін өндіру мен қайта өңдеудің түрлі индустриялық технологиясында тиімді жүргізуге ықпал ететін жұмысты ұйымдастыру қабілеті.

  • Код ON6

    қалдықсыз технологиялардың қазіргі жай-күйі, олардың жақын болашақта даму жолдары туралы білімдерді көрсету қабілеті; мал шаруашылығының қалдықсыз және аз қалдықсыз технологиясының негізгі бағыттары; қалдықсыз өндіріс тұжырымдамасы; сүт және ет өнеркәсібіндегі қалдықсыз өндіріс; саланы тиімді жүргізуге ықпал ететін инновациялық технологияларды қолдану; сүт, ет өндіру кезінде талдау дағдыларын дамыту.

  • Код ON7

    мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесін дамыту үшін білімді көрсету қабілеті, мал шаруашылығы өнімдерін басқару жүйесінің принциптері, сала қызметін статистикалық бақылау бағдарламалары, компьютерлік бағдарламалау, мал шаруашылығы өнімдерін өндіруде ақпараттық технологияларды қолдану, оларды кешенді бағалау және тиімді пайдалану әдістері, зоотехникалық есепті жүргізу қабілеті және АТЖ деректер базасымен жұмыс істеу.

  • Код ON8

    шаруашылықтарға арналған азықтарға қажеттілікті есептеу; азықтық нормаларды анықтау; рецептура жасау; компьютерлік бағдарламалар көмегімен малдарға арналған жем рациондары мен рецептурасын жасау; жайылымдарды тиімді пайдалану және олардың өнімділігін арттыру, рациондарды талдау, олардың экономикалық тиімділігін анықтау; азық қоспаларына жем қоспаларының санын есептеу.

Top