Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11127 Туризм в Қазақ технология және бизнес университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Туристік қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну технологияларын меңгерген, туристік бизнесте, ұлттық және өңірлік туристік аймақтарда үздік позицияларды алуға қабілетті және туризм саласындағы қазіргі заманғы сын-тегеуріндерге дайын кәсіби қоғамдастықтың қажеттіліктерін ескере отырып, білікті кадрлар даярлау
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика және кәсіпкерлік негіздері.Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет. Экология және тіршілік қауіпсіздігі)
    Несиелер: 5

    Студенттердің экономика туралы жүйе, негізгі ұғымдар, категориялар, заңдар және экономикалық даму заңдылықтары туралы білімдерін қалыптастыру. Теориялық және қолданбалы экономиканы зерттеу, мемлекеттің экономикалық орналасуы туралы жүйелі білімді қалыптастыру, экономика субъектілерінің экономикалық даму бағдарламаларын іс жүзінде әзірлеу мүмкіндігі. Пән бакалавриаттың барлық мамандықтары мен бағыттары бойынша бірыңғай пәнаралық білім беру жүйесін білдіреді, онда құқықтың негізгі салалары (конституциялық, әкімшілік, азаматтық, қылмыстық және т.б.) қарастырылады, бұл олардың рөлі туралы жалпы түсінік береді. . Белгілі бір құқықтық нормалар құқықтық мәселелерді шешуге қажетті білімді білдіреді. Студенттерде экология туралы ғылым ретінде, адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы түсінік қалыптастыру және тіршілік әрекетінің экологиялық қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша мәселелер шеңберін, сондай-ақ кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру шеңберінде қазіргі заманның негізгі экологиялық проблемалары мен оларды шешу жолдарын зерделеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қазақстанның туристік ресурстары
    Несиелер: 4

    Туристік ресурстарды (табиғи, тарихи-мәдени, әлеуметтік-экономикалық, ақпараттық, институционалдық) зерделеу және пайдалану негіздері. Тартушылар ретіндегі ресурстар (туристік көрсету объектілері) және туристік-рекреациялық қызметтің нәтижелері. Ресурстар туристік бағыттың құрамдас бөлігі ретінде. Туристік маршрутты әзірлеудің теориялық негіздері мен әдістері. Әр түрлі туристік маршруттарды дамыту ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризмдегі кәсіби этика
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты студенттерді кәсіби этика мен этикетке, басқарушылық этикаға, ұжымда жұмыс істей білуге үйрету болып табылады. Осы пәнді оқу кезінде студент ұйымдағы коммуникациялық процестерді талдай алады және оларды жақсарту бойынша ұсыныстар жасай алады, қарым-қатынас процесінде іскерлік өзара әрекеттесуді қиындататын факторларды анықтау және оларды барабар жеңу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Көшбасшылық және жеке даму
    Несиелер: 4

    Кәсіби-тұлғалық өсу мен ұйымдастырушылық көшбасшылық үшін қажетті қасиеттермен дағдыларды дамыту, жеке жетілу деңгейін арттыру және кәсіби-тұлғалық өсудің, өзін-өзі дамыту мен көшбасшылықтың жеке бағдарламасын әзірлеу, үздіксіз білім берудің жеке тұлға ретінде мотивациясы мен ынталарын қалыптастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • ҚР-ғы сервистік қызмет
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты студенттердің бойында Қазақстан Республикасының аумағы бойынша туристік қызметте кәсіби қызметті жүзеге асыру үшін сервистік қызмет негіздерін білуге негізделген ойлауды қалыптастыру. Бұл пән нарықтық экономика жағдайында қызмет көрсету саласы кәсіпорындарының жұмыс принциптерін; материалдық, еңбек және қаржы ресурстарын тиімді пайдалану жолдарын; Қазақстан Республикасындағы туристік қызметті реттейтін негізгі заңдар мен нормативтік актілерді көрсетеді. сервистік қызметтің теориясы мен практикасын зерделеу процесінде қажетті ақпаратты іздестіруді ұйымдастыру; Студенттердің нарықтық өзгерістер мен факторларды болжау және жедел есепке алу дағдылары бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Спорттық туризм
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушылардың дене шынықтырумен және спортпен жүйелі түрде айналысу мүмкіндігін қамтамасыз ету және білім алушылардың дене даярлығы деңгейін арттыру болып табылады. Осы пәнді оқу кезінде студент әртүрлі топтардың қозғалыс қызметін оқыту әдістемесін қолдану, спорттық туризммен айналысу процесінде физикалық қасиеттерді дамыту; туристік бағыттағы дене шынықтыру-спорттық сабақтардың тиімділігін талдау және бағалау дағдыларына ие.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 5

    Негізгі ұғымдар. Маршруттарды, асуларды жіктеу, түрлік талаптар, маршруттардың тактикалық схемалары. Табиғи кедергілер. Тактикалық әзірлеу, міндеттерді жоспарлау, материалдық-техникалық қамтамасыз ету. Туристің арнайы, физикалық дайындығы. Тамақтану. Керек-жарақтар. Қауіпсіздікті қамтамасыз ету. Медициналық қамтамасыз ету, дәрігерге дейінгі көмек. Тау, су, жаяу, шаңғы, велосипед саяхат III к.с. Туристік саяхат III-VI к.c. Алып жүру бригадалары. Белсенді туризмді дамытуда қоғамдық туристік ұйымдар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм негіздері
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты студенттердің туризмнің теориялық негіздері туралы түсініктерін қалыптастыру, туризм индустриясын құрайтын негізгі ұғымдармен танысу, туризмнің экономикалық және әлеуметтік тиімділігін бағалау болып табылады. Пән туризм негіздерін, туризм индустриясының құрылымын және туризм индустриясында қолданылатын негізгі ұғымдарды; нормативтік-құқықтық базаны және туризм саласын мемлекеттік реттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм саласындағы кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты студенттерге туризмдегі кәсіпкерлік саласында білім, білік, дағды беру, кәсіпкерліктің құқықтық негіздері, туризмдегі кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың ерекшеліктері, студенттерге туризм саласында кәсіби қызмет жүргізуге мүмкіндік беру. Бұл пән туризмдегі кәсіпкерлік ұғымын, Туризмдегі кәсіпкерлік қызметтің құқықтық және экономикалық негіздерін, туризмдегі шағын және орта кәсіпкерліктің құрылымын, туризмдегі кәсіпкерліктің ерекшеліктерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Әлеуметтік сала және туризмнің микроэкономикасы
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты экономикалық субъектілердің шешім қабылдау механизмін және әлеуметтік саладағы жеке таңдауды, әлеуметтік саладағы және туризмдегі микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себеп–салдарлық байланыстарды, сондай-ақ нарықтық субъектілердің мінез-құлқына әсер ететін факторларды зерттеу. Білім алушылардың мынадай дағдылары бар: - микроэкономикалық талдау әдістерін меңгеру; - қызметтер нарығының жұмыс істеу тетігін қолдану бойынша білімді меңгеру; -нарықтық тепе-теңдік моделі;- тұтынушылық мінез-құлық теориясы; - өндіріс теориясы мен шығындар; - монополиялық биліктің мәні мен көрсеткіштері; - өндіріс факторларының нарықтары; - жеке экономикалық субъектілердің мінез - құлық үлгілерін талдау; - әлеуметтік саланы зерттеу; - кәсіпорын қызметін басқарушылық талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм инфрақұрлымы
    Несиелер: 5

    Туризм инфрақұрылымы пәнінде кең мағынада қарастырылады, яғни туризмді жүзеге асыру және туристік қызметке қызмет көрсету үшін жалпы жағдай жасауға бағытталған өзара байланысты құрылымдар мен туристік ресурстардың жиынтығы (кешені) ретінде. Осы курс бойынша білім алушы: - нарықтың жай - күйі мен құрылымы туралы ақпаратты және туристік қызметті құқықтық реттеу жөніндегі нормативтік құжаттарды іздеуді және пайдалануды жүзеге асыра алады; - туристік өнімдерді қалыптастыру кезінде туристік өңірлердің әлеуетін пайдалана алады; - туристік-рекреациялық және курорттық ресурстар туралы ақпарат беру аймақ, баратын ел.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм менеджменті
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-басқарудың қазіргі заманғы қағидаттарын, әдістері мен функцияларын зерделеу негізінде туризм менеджментінің жүйелі, кәсіби білімін, біліктілік іскерлігін және дағдыларын қалыптастыру. Бұл пән қарастырылады: менеджменттің ұғымдық-категориялық аппаратын зерттеу; менеджмент құралдарымен және әдістерімен танысу; басқару шешімдерін қабылдау мақсатында Менеджмент және оны практикалық қызметте пайдалану туралы түсінік. Білім алушылардың өзіндік жұмыс дағдылары бар, Туризм менеджментіндегі кәсіби білімдерін үнемі жаңартып отыру қажеттілігін түсінеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мұражайтану
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыларда музейтану саласындағы негізгі ұғымдар және мұражайлардағы ғылыми жұмыстың түрлері, құрылымы, мазмұны туралы білімді, сондай-ақ музейлердің мәдени-білім беру қызметінің ерекшелігі дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пәнді зерделеу барысында музейтанудың негізгі ұғымдары, музейтану әдістері, музейлердің пайда болуы және музейлердің қоғамдағы негізгі әлеуметтік функциялары қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм маркетингісі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-туристік кәсіпорындарда маркетингті ұйымдастыру және дамыту мәселелері бойынша туризм саласындағы мамандардың маркетингтік ойлауын қалыптастыру. Бұл пән маркетингтің ерекшеліктерін, маркетинг тұжырымдамасын және маркетингтің негізгі әдіснамаларын және оларды туризм индустриясында қолдануды қарастырады. Осы курс бойынша студент туризм саласының маркетингтік қызметін жоспарлай алады; туризм кәсіпорындарында маркетингтік зерттеулер жүргізудің тиімді әдістері мен құралдарын таңдауды жүзеге асыра алады; туризм саласындағы маркетингтік стратегияны жүргізу және маркетингті басқару ерекшеліктерін анықтау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бүкіләлемдік туристік аймақтар
    Несиелер: 5

    Халықаралық туризмнің өңірлік нарықтары. Ұлттық туристік нарықтардың негізгі сегменттері. Туризмді дамытудың халықаралық факторлары. Әлемге келу және шығу туризмі. Еуропа континентінің туристік аймақтары. Азия құрлығының туристік аймағы. Америка континентінің туристік аймақтары. Африка құрлығының туристік аймақтары. Австралия континентінің туристік аймақтары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Саяхаттану
    Несиелер: 5

    Экскурсиятанудың негіздері мен тарихы. Экскурсияның мәні, функциялары, белгілері. Экскурсиялардың жіктелуі. Экскурсиялардың тақырыбы мен мазмұны. Экскурсиялық әдістеме. Маршрутты, құжаттаманы, экскурсиялық материалдарды құрастыру. Экскурсияларды әзірлеу технологиялары. Экскурсияларды өткізу әдістемесі және жүргізу техникасы. Экскурсоводтың кәсіби шеберлігі. Экскурсоводтың шеберлігі мен дағдылары. Гид-экскурсовод, экскурсовод-аудармашы. Экскурсиялық қызметті ұйымдастыру және экскурсиялық қызмет көрсету. Қазақстандағы экскурсиятану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 5

    Тәуекелдерді басқару теориясының даму эволюциясы. Тәуекел және белгісіздік экономикалық категория ретінде. Тәуекелдердің негізгі түрлері мен элементтері. Тәуекелдерді диагностикалау әдістері. Тәуекелдерді анықтау үшін ақпарат жинау көздері. Тәуекелдерді диагностикалау. Фирманың тәуекелдерін картаға түсіру. Басқарушылық шешімдердегі тәуекелдердің рөлі. Тәуекел менеджменті. Тәуекелдерді басқару саясаты. Факторлар және тәуекелдер картасы. Тәуекелдерді басқарудың модельдері мен әдістерін дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризмдегі анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Туристік анимацияның негізгі ұғымдарын зерттеу. Туристік анимацияның бүгінгі кезі. Функция, типология, анимация түрлері. Анимация және спорт. Қонақ үй анимациясының ерекшеліктері мен маңызы. Анимацияны басқару түсінігі. Анимациялық басқару функциясы. Анимациялық бағдарламаларды құрудың технологиялық процесі. Туристік анимацияның негізгі ұғымдарын зерттеу. Туристік анимация бүгін. Функция, типология, анимация түрлері. Анимация және спорт. Қонақ үй анимациясының ерекшеліктері мен маңызы. Анимацияны басқару түсінігі. Анимациялық басқару функциясы. Анимациялық бағдарламаларды құрудың технологиялық процесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм тәуекелдері
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету саласындағы тәуекелдің мәні. Халықаралық туризм тәуекелінің жалпы сипаттамасы. Туризмдегі тәуекел түрлері. Тәуекел сақтандырудың негізгі себебі ретінде. Қызмет көрсету саласындағы тәуекелді басқарудың мәні. Тәуекелдерді басқару кезеңдері. Тәуекелдерді басқару рәсімдері мен әдістері. Сақтандыру тәуекелдерді басқару әдістерінің бірі ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті
    Несиелер: 5

    Бұл пән мейрамханаларда тамақтану мәдениетін зерттеуді қарастырады және олардың деректері психологиялық, этикалық, эстетикалық және ұйымдастырушылық аспектілерге сәйкес құрылымдалған түрде ұсынылған. Мейрамханаларда тамақтану мәдениетін дамытудың негізгі тенденциялары, сонымен қатар мейрамхананың корпоративті мәдениеті, мейрамханалар ғимараттарының эстетикасы, қонақтарға қызмет көрсету залдары қарастырылған. Білім алушылардың мейрамхана қызметкерлерінің кәсіби мінез-құлқына және олардың іскерлік этикетіне қойылатын талаптар, мейрамхана қызметкерлерінің киімдері мен сыртқы келбетіне қойылатын эстетикалық талаптар бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік бизнесті халықаралық реттеу
    Несиелер: 5

    Бұл пән туризм саласындағы халықаралық және аймақтық саясатты әзірлеу мен іске асырудың ерекшеліктерін талдайды. Негіздері егжей-тегжейлі сипатталған туризм саласындағы халықаралық саясат пен реттеуді әзірлеу мен іске асырудың қағидаттары, халықаралық құрылымдардың функциялары, олардың халықаралық саясатты іске асыру және туризм саласындағы реттеуді жүзеге асыру процесіндегі рөлі мен маңызы, сондай-ақ құқықтық және экономикалық негіздер мен тұтастай әлемдік экономиканың дамуына әсері қаралады. Пәнді оқу барысында білім алушыда туризмді Халықаралық реттеу қағидаттары саласында дағдылар қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    «Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру» курсын меңгеру барысында студенттер туризм саласын дамытудың теориялық және әдіснамалық мәселелерін қарастырады, туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастырудың негізгі қағидалары мен функцияларымен танысады, болашақ кәсіби қызметінде өздерінің білімін қолдана отырып практикалық дағдылар мен білімдерді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Персонал менеджменті
    Несиелер: 5

    Бұл пән компания басшылығының мақсатты қызметін, соның ішінде кадрлық саясатты және кәсіпорындағы персоналды басқару шешімдерін әзірлеуді қарастырады. Адам ресурстарын басқаруды зерттеудің мәні-адамдар компанияның стратегиялық мақсаттарына жету үшін басқа ресурстармен қатар дамып, нығайтылуы керек бәсекелестікте алынған компанияның меншігі ретінде қарастырылады. Курсты оқыту кезінде студент белгілі бір жағдайларда ең жақсы нәтижелерге қол жеткізу үшін жеке қызметкердің, топтың немесе тұтастай ұйымның қызметіне әсер ету процесін ғана емес, сонымен қатар ұйым алдында тұрған міндеттерді орындау үшін адами және материалдық ресурстарды біріктірудің үйлесімді процесін игереді. Міндеттер кадрлық саясатты іске асыру және ұйымдағы еңбек ресурстарын басқару жөніндегі қызметті үйлестіру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Іскерлік шет тілі 1
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты мәдениетаралық қарым-қатынас жағдайында шет тілі арқылы кәсіби-іскерлік саладағы адам қызметін реттеудің негізгі процестері туралы түсінік қалыптастыру; бұл пән қарым-қатынас, нақты қарым-қатынас функциясын жүзеге асыру, шет тілі мәдениеті мен оның спикерлеріне нақты шығу жолын іздеу арқылы нақты қарым-қатынаста тілді қолдану қабілетін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • HR менеджмент
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-студентте тұтастай алғанда ұйымды басқару жүйесінің маңызды элементі ретінде ұйымның адами ресурстарды басқарудың ішкі жүйесін құру және дамыту заңдылықтары туралы тұтас білім жүйесін қалыптастыру. Бұл пән HR менеджментінің негізгі бағыттары контекстінде өзін-өзі басқарудың технологиялары мен әдістерін; HR менеджментінде қолданылатын персоналды дәстүрлі, белсенді оқыту және жұмыс орнында оқыту әдістерін; персоналдың кәсіби күйіп қалуының белгілері мен белгілерін қарастырады. Осы курс бойынша студент өзін-өзі басқару технологиялары мен әдістерін қолдана алады; персоналдың кәсіби күйіп қалуының белгілері мен белгілерін диагностикалау және бағалау дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты студенттердің қонақ үй және мейрамхана ісінің негіздерін: мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығының жұмыс істеу ерекшеліктерін, атап айтқанда мейрамханалар мен қонақ үйлердің жіктелуін, өндірістік үй-жайлар мен олардың жабдықтарын, сондай-ақ мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтарын білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Бұл пән қонақжайлылық индустриясының теориялық негіздерін, мейрамханалар мен қонақ үйлер тұжырымдамасын, қонақтарды қабылдау қызметінің жұмыс технологиясын, қонақ үй қорына қызмет көрсету технологиясын, қонақ үйде қосымша қызмет көрсету технологиясын, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туроперейтинг
    Несиелер: 5

    Туроперейтинг пәнінде студенттер ҚР және шетелдегі Туризмдегі туроператорлық қызметті дамытудың негізгі бағыттарымен, туроператордың функциялары мен міндеттерімен, сондай-ақ студенттерге турларды және қызмет көрсету бағдарламаларын жобалауды, туроперейтингтік бағдарламаларды дайындауды және қызмет көрсетушілермен шарт жасасуды оқытумен танысады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм саласындағы құқықтық негіздер
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты туризм саласындағы заңнаманы оның жүйелілігі, келісімділігі және тиімділігі тұрғысынан зерделеу, сондай-ақ туристік құжаттамамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру, әртүрлі құқықтық актілер мен құжаттарды қолдану қажеттілігіне байланысты кәсіби қызметте туындайтын проблемаларды шешу болып табылады. Пән туристік қызмет саласында, оның ішінде мемлекеттің әлеуметтік саясатын ескере отырып, жедел басқару шешімдерін қабылдауды; кешенді туристік қызмет көрсетудің сапа стандарттары мен қауіпсіздік нормаларын қамтамасыз етуді көздейді; туристік индустрия қызметтерін стандарттау және олардың сапасын қамтамасыз ету жөніндегі ішкі нормативтік құжаттарды әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі 1
    Несиелер: 5

    Кәсіби бағытталған шет тілі-бұл мамандықтың пәндік саласына шет тіліндегі кіріспе және кәсіби қарым-қатынас мақсаттарын жүзеге асыру үшін қажетті тілдік құзыреттілік деңгейіне қол жеткізуді қамтамасыз ететін кәсіби маңызды білім, Дағдылар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, ең алдымен іскерлік және кәсіби қарым-қатынасқа тән терминологияны, тілдік құрылымдарды зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесін жоспарлау
    Несиелер: 5

    Ресторандық бизнес-кәсіпорындардың қызметін жоспарлаудың негізгі кезеңдері, әсіресе өндіріс пен тауар айналымын жоспарлау, кәсіпорындарды шикізат пен тауарлармен қамтамасыз ету, өндіріс және айналымы шығындары, жалпы табыс, пайда және айналымдық капитал қарастырылады. Бизнес-жобаны іріктеу мен іске асыруға, мейрамхана бизнесінде нақты мысалдармен бизнес-жоспар жасау мен мониторингіне ерекше көңіл бөлінеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй шаруашылығы
    Несиелер: 5

    Бұл пән қонақжайлылық индустриясының тарихи қалыптасуы мен дамуын қарастырады, Ежелгі Греция мен Ежелгі Рим дәуірінен бастап бүгінгі күнге дейінгі бизнестің осы бағытының эволюциясын көрсетеді. Қазіргі туризм саласының ауқымы сипатталады, туризмге әсер ететін факторлар талданады, сапар түрлері, осы салада жұмыс істейтін ұйымдар ұсынылған. Біз сондай-ақ қонақ үй бизнесін дамыту нысандары, қонақ үй тапалары туралы айтып отырмыз. Қонақ үйлердің жіктелуі келтірілген. Халықаралық қызмет көрсету саласының төрт бағытына ерекше көңіл бөлінеді: тамақтану, орналастыру, Көлік, демалыс. Сондай-ақ, конгрестер мен ойын бизнесін басқару қарастырылған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар ісі
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгерудің мақсаты бар адамдармен жұмысты ұйымдастыру бойынша теориялық және практикалық білімді қалыптастыру, білім алушыларда бар іс саласында дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Бұл пән бардың сипаттамасы және олардың мамандануы, асхана ыдыстары мен аспаптары, оларды пайдалану үшін тағамдарды дайындау ережесі, қонақ аймағында жұмыс істейтін персонал үшін "sideduties" дайындау тәртібі, лауазымдық нұсқаулықтар: тағайындалуы, құрастыру ережелері, орындалуын бақылауды ұйымдастыру, даяшылардың еңбегін ұйымдастыру әдістері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі 2
    Несиелер: 5

    Бұл курс Кәсіби бағытталған шет тілін үйренуге арналған оқу-әдістемелік жиынтықтар негізінде сөйлеу әрекетінің барлық түрлерінде коммуникативтік дағдылар мен қабілеттерді одан әрі жетілдіруді көздейді. Кәсіби бағдарланған оқыту дегеніміз студенттердің болашақ мамандықтың ерекшеліктерімен туындаған шет тілін үйренудегі қажеттіліктерін ескеруге негізделген оқыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ресми және дипломатиялық қабылдауларға қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты үстелдерді дайындау және безендіру ережелері, қызмет көрсетудің әртүрлі әдістері, банкеттер мен әдістерді ұйымдастырудағы даяшылардың жұмыс техникасы туралы білімді қалыптастыру болып табылады. Пән дипломатиялық қабылдауды, банкет-фуршетті, банкет-коктейльді, салтанаттарға қызмет көрсетуге тапсырыстарды қабылдау тәртібін көздейді, Халықаралық қызметтің кең таралған нысаны дипломатиялық қабылдау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Экологиялық туризм
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-баратын аймақтың табиғаты туралы ақпарат алу, мәдениетпен, этнографиямен, археологиялық және тарихи орындармен танысу. Бұл пән-антропогендік әсерге ұшырамайтын аумақтарға баруды көздейтін туризм бағытын зерттейді. Экотуризмнің негізгі міндеті-бірегей ландшафттарды бастапқы күйінде сақтау және оқушыларды табиғатқа ұқыпты қарауға тәрбиелеу. Студенттің экологиялық маршруттарды жобалау дағдылары бар; экологиялық маршруттардың технологиялық құжаттамасын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмде қауіпсіз қызмет көрсетуді қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқытудың негізгі мақсаты студенттерде туризм саласындағы қауіпсіздік жүйелерінің мазмұны, ерекшеліктері мен ерекшеліктері туралы тұтас түсінік қалыптастыру болып табылады. Осы пәнді оқу білім алушыларды туризм саласындағы кәсіпорындарда тиімді коммерциялық қызметті жүзеге асыруға дайындауға, сондай-ақ технологиялық процесті әдістемелік сүйемелдеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі бухгалтерлік есеп және салық салу
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттерді туристік кәсіпорындардағы бухгалтерлік есеп пен салық салудың негізгі принциптері мен мәніне үйрету, оларды туристік қызмет көрсету кәсіпорындарындағы нақты жағдайға барынша жақындату. Бұл пән кәсіпорындарда бухгалтерлік есепті енгізудің теориялық негіздері мен практикалық аспектілерін, шығыстардың жіктелуі мен мінез-құлқын, негізгі және үстеме шығыстарды, тікелей және жанама шығыстарды, туристік өнімді есептеу әдістері мен тәсілдерін, қаржылық нәтижелерді іске асыру және есептеу нұсқаларын, туристік ұйымдар үшін салықтарды есептеу ерекшеліктерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісіндегі стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Студентке қызметтерді стандарттау және сертификаттау, тұжырымдамалық аппаратты дамыту, мейрамхана бизнесінде қызметтерді сертификаттау модельдері мен схемаларын практикалық қолдану дағдыларын дамыту туралы толық түсінік беру. Бұл пән қарастырылады: стандарттау негіздері: стандарттаудың мәні мен мазмұны; стандарттауды дамытудың тарихи негіздері; қызметтерді стандарттау; сертификаттаудың ұйымдастырушылық-әдістемелік принциптері; қызмет көрсету саласындағы халықаралық сертификаттау. Бұл курста студент алған білімдерін ерікті сертификаттау бойынша жұмыстарды жүзеге асыруда қолданады және мейрамхана қызметтерін стандарттау және сертификаттау саласындағы негізгі ұғымдардың негізгі анықтамалары мен сипаттамаларына ие.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туристік қызметтегі сату технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты болашақ мамандардың туристерге қызмет көрсету технологиясы және туристік қызметтерді сатуды ұйымдастыру саласындағы білімдері мен дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Курс туристік өнімді дамытудың негізгі технологиялары мен әдіснамасын ашады. Білім алушылар халықаралық және қазақстандық стандарттарға сәйкес турөнімді әзірлей алады; маркетинг құралдарын пайдалана отырып, турөнімнің калькуляциясын жүргізе алады, турөнімді Жылжыта және сата алады, туристік құжаттаманы қалыптастыра алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Іскерлік шет тілі 2
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-кәсіби міндеттерді жүзеге асыру үшін қажетті және жеткілікті деңгейде қарым-қатынас дағдыларын дамыту іскерлік кездесулер, келіссөздер, халықаралық іскерлік саладағы презентациялар. Бұл пән қарым-қатынас функциясын, нақты қарым-қатынасты, шет тілі мәдениеті мен оның тасымалдаушыларына нақты шығу жолын іздеу арқылы нақты қарым-қатынаста тілді қолдана білуге қол жеткізуді; прагматикалық мәдениетаралық құзыреттілікті дамытуды; халықаралық туризм бизнесі саласындағы жетекші компонент болып табылатын мәдениетаралық коммуникацияға қатысуға қабілетті және ниет білдірген оқушының жеке басын дамытуды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Халықаралық сапа стандарттары
    Несиелер: 8

    Оқу пәнін оқытудың мақсаты туристік өнімді немесе жеке туристік қызметті тұтынудың сапасы мен қауіпсіздігінің мәлімделген деңгейін қамтамасыз ету, туристік қызметтерді тұтынушылардың мүдделерін нарықтағы жосықсыз бәсекелестіктен қорғау болып табылады. Бұл пән ұйымдар мен қызметтердің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін, тұтынушылардың сапамен қанағаттану деңгейін анықтау және сапа менеджменті жүйесін құру, оның жұмыс істеуі мен жетілуін қамтамасыз ету әдістерін қарастырады. Білім алушы тұтынушылардың пікірін ескере отырып, туристік кәсіпорындар, қонақ үйлер және өзге де орналастыру құралдары қызметінің стандарттарына сәйкес туризм саласында қызмет көрсету сапасына бағалау жүргізе алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм индустриясының теориясы және методологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің туристік индустрияның жай-күйі, қалыптасу және даму заңдылықтары туралы эмпирикалық білім алуға теориялық және әдіснамалық тәсілдерді меңгеруі болып табылады. Бұл пән туризм саласындағы қызметтерді жүзеге асырудың негізгі теорияларын және туризм индустриясының әдіснамасын қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі логистика
    Несиелер: 5

    Логистиканың мақсаты-өнімдер мен қызметтерді қажет болған жерде және қажет болған кезде қамтамасыз ету және алу. Пәнді оқытудың міндеттері туризм саласындағы материалдық және басқа да ағындардың қозғалысын жоспарлау, ұйымдастыру, басқару және бақылау, математикалық әдістер мен есептеулерді қолдана отырып, клиенттерге қызмет көрсету сапасының стандарттарын сақтау жағдайында логистикалық жүйелердің тиімділігіне қол жеткізу үшін логистикалық процестер мен дағдыларды қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастыру және басқару жүйесінде жұмыс істей алатын кең бейінді мамандарды даярлау болып табылады. Курстың мазмұны мейрамхана және қонақ үй бизнесін ұйымдастырудың негізгі ұғымдары мен бөлімдерін зерттеуді қамтиды. Осы пәнді оқу кезінде студент қонақ үйлер мен мейрамханалардағы технологиялық процестерді талдау және салыстыру; қызмет көрсетудің технологиялық процестерін әзірлеу және алынған білімді практикалық қызметте пайдалану дағдыларына ие.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі статистика
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің туроператорлық және турагенттік қызметке ғылыми және практикалық дайындығын қарастырады. Туризмді ұйымдастыру бойынша маманның табысты жұмысы, ішкі және халықаралық туризм нарығында туристік өнімдерді жылжыту және сату бойынша кәсіби жұмыс. Әлеуметтік-экономикалық статистиканы, оның ішінде Қазақстан және оның өңірлері бойынша, жалпы әлем бойынша және жекелеген елдер бойынша туризм статистикасын талдай және жедел пайдалана білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Бизнес – жоспарлаудың теориялық негіздері мен мәні. Бизнес-жоспарды әзірлеудің негізгі кезеңдерінің сипаттамасы. Жіктеу және бизнес-жоспарлаудың негізгі әдістері. Маркетинг жоспары. Ұйымдастыру жоспары. Өндірістік жоспар. Қаржы жоспары. Бизнес-жоспарлау нәтижелерінің тиімділігін бағалау. Тәуекелдерді бағалау және сақтандыру. Бизнесті жоспарлауға арналған бағдарламалық өнімдер. Бизнес-жоспарларды сараптау. Бизнес-жоспарлау нәтижелерін таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі жаңа ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттердің ақпараттық қызметке технологиялық көзқарасын оны теориялық түсіну және әлеуметтік өмірдің әртүрлі салаларына ақпараттық технологияларды практикалық енгізу әдісі ретінде дамытуға бағытталған. Бұл пән негізгі және қолданбалы ақпараттық технологияларды жобалау қабілетін және туризмдегі ақпараттық технологияларды (әдістемелік, ақпараттық, математикалық, алгоритмдік, техникалық және бағдарламалық) іске асыру құралдарын әзірлеу қабілетін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туристік формалдықтар
    Несиелер: 5

    Тур формальділіктер туралы жалпы түсініктер. Туризм негізі және туризм саласы ретінде қозғалыс еркіндігі. Туристік нысандарды жеңілдету бойынша ЮНВТО ұсынымдары. Құбырдың көздері. Әртүрлі елдерге кіру ережелері. Ресми құжаттардың типологиясы. Паспорт, виза, кеден, валюталық, биомедицина, басқа формальды. Тур сатып алу туралы клиентпен келісім. Әлем бойынша саяхаттау кезінде туристік мінез-құлық ережелері. Мысалдар - құжаттардың сипаттамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Санаторлық-курорттық бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-қазіргі нарықтық экономиканың талаптарына сәйкес курорттық қызметті ұйымдастыру бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру. Курс бағдарламасын игеру барысында студенттер елдегі емдеу мен демалысты ұйымдастыруды; санаторий-курорттық қызметтегі ресурстық қамтамасыз етуді; санаторий-курорттық өнімді; санаторий-курорттық қызметтегі инновациялар мен инвестицияларды; санаторий-курорттық Ұйымның экономикалық жұмыс істеуін; санаторий-курорттық қызметтерді маркетингті, стандарттауды, сертификаттауды қарастырады. Осы курс бойынша студент тұтынушыларға емдеу-сауықтыру қызметтерін ұсыну бойынша қағидаттар мен әдістерді, жетілдіру технологиясын меңгереді және емдеу-сауықтыру бағдарламаларын жобалауға, санаторлық-курорттық қызметтерге баға белгілеуге нарықтық экономиканың өнімі ретінде кәсіби қатынасты қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық брондау жүйелері және туристік бизнестегі инновациялар
    Несиелер: 5

    Туризмдегі брондау және брондау. Брондау және брондау түрлері. Брондау және брондау әдістері мен технологиясы. Туризмдегі брондау және брондау жүйелері туралы жалпы түсінік. Халықаралық брондау жүйесінің тарихы. Халықаралық брондау жүйесінің функциялары мен қасиеттері. Халықаралық брондау жүйесінің типологиясы, сипаттамасы, ерекшеліктері. Танымал халықаралық брондау жүйелері. Халықаралық брондау жүйесін дамыту перспективалары. Қазақстанда халықаралық брондау жүйесін пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдік бизнесте ақпараттық-жарнама қызмет
    Несиелер: 5

    Туризмдегі жарнамалық және ақпараттық қызметтің мазмұны мен принциптерін зерттеу; тұтынушыға әсер ету нысандары мен құралдарын пайдалану; жарнамалық жоспарлау; жарнамалық өтініштерді әзірлеу; жарнама құралдарын таңдау; бюджеттеу және жарнама тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сервисте көлік қызметтерін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқу процесі көлік кешенін зерттеуді, әртүрлі деңгейдегі туристік өнімнің құрамындағы Көлік қызметтерінің орнын анықтауды, әртүрлі көлік түрлерімен жүк-жолаушылар тасымалын ұйымдастырудың ерекшеліктерін анықтауды қамтиды. Бұл пән ел экономикасындағы және туристік бизнестегі көлік пен көлік кешенінің рөлін, сондай-ақ көліктің негізгі түрлерінде қызмет көрсету мен туристік тасымалдауды ұйымдастыру ерекшеліктерін анықтауды көздейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON6

    Туризмді басқару, қонақ үй бизнесі, іс-шараларды ұйымдастыру саласында кәсіпкерлікке арналған ең жақсы шешімдерді қабылдаудың әдістерін, әдістерін, технологияларын иеленеді.

  • Код ON9

    Кәсіби саладағы әртүрлі деңгейдегі стандарттардың талаптарына сәйкес қызметтерді тұтынушыларға жоғары деңгейде қызмет көрсетуді ұйымдастырады және туристік салада заманауи бағдарламалық қамтамасыз етуді пайдалануға қабілетті

  • Код ON5

    Туризм менеджменті, қонақ үй бизнесі, қоғам сұраныстарын, клиент қажеттіліктерін, қазіргі заманғы қызмет көрсету стандарттарының талаптарын есепке алып, іс-шараларды ұйымдастыру бойынша туризм менеджмент саласында жұмысты ұйымдастыру

  • Код ON3

    Туристік-рекреациялық қызметтің ғылыми негіздерін білу мен түсінуді қолданады және туризм индустриясы саласында әлеуметтік-экономикалық зерттеулер жүргізе алады

  • Код ON10

    Жеке дамудың траекториясын анықтайды, жаңа материалды зерттейді, жеке және кәсіби өсу үшін қажетті дағдылар мен дағдыларды игереді

  • Код ON1

    Өмір қауіпсіздігі саласында базалық білімі және кең ой-өрісі мен ойлау мәдениеті бар туризм саласындағы жоғары білімді маманға тән еңбекті қорғау ережелерін, нормаларын, талаптарын практикада қолдану дағдылары бар

  • Код ON8

    Қызмет көрсету сапасына мониторинг пен бақылауды жүзеге асырады, Кәсіби саладағы тұтынушылар мен мамандарға кеңес береді, сондай-ақ академиялық коммуникациядағы ынтымақтастық үшін диалогтік қарым-қатынасты пайдаланудың интегративті қабілетін көрсетеді

  • Код ON7

    Әртүрлі ландшафттар мен жағдайларда туристік маршруттарды құрастыру әдістерін қолданумен экскурсиялық және анимациялық қызметті ұйымдастыру қабілетін көрсетеді

  • Код ON4

    Кәсіби саладағы практикалық шараларды анықтайтын адамдардың, заттардың, құбылыстардың, оқиғалардың жеке / мәдени ерекшеліктерін білу және түсіну.

  • Код ON2

    Кәсіби туристік қызмет саласындағы арнайы ақпаратпен және деректер көздерімен жұмыс істеу ерекшеліктерін білетіндігін және түсінетіндігін көрсетеді, сондай-ақ оларды бағалау және талдау дағдылары бар

Top