Инновациялық білім беру бағдарламасы

6B11129 Халықаралық туризм в Қазақ технология және бизнес университеті

  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика және кәсіпкерлік негіздері.Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет. Экология және тіршілік қауіпсіздігі)
    Несиелер: 5

    Студенттердің экономика туралы жүйе, негізгі ұғымдар, категориялар, заңдар және экономикалық даму заңдылықтары туралы білімдерін қалыптастыру. Теориялық және қолданбалы экономиканы зерттеу, мемлекеттің экономикалық орналасуы туралы жүйелі білімді қалыптастыру, экономика субъектілерінің экономикалық даму бағдарламаларын іс жүзінде әзірлеу мүмкіндігі. Пән бакалавриаттың барлық мамандықтары мен бағыттары бойынша бірыңғай пәнаралық білім беру жүйесін білдіреді, онда құқықтың негізгі салалары (конституциялық, әкімшілік, азаматтық, қылмыстық және т.б.) қарастырылады, бұл олардың рөлі туралы жалпы түсінік береді. . Белгілі бір құқықтық нормалар құқықтық мәселелерді шешуге қажетті білімді білдіреді. Студенттерде экология туралы ғылым ретінде, адам мен қоршаған ортаның өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы түсінік қалыптастыру және тіршілік әрекетінің экологиялық қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша мәселелер шеңберін, сондай-ақ кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру шеңберінде қазіргі заманның негізгі экологиялық проблемалары мен оларды шешу жолдарын зерделеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Көшбасшылық және жеке даму
    Несиелер: 4

    Ұсынылған курс отандық және әлемдік психологиялық ғылымның жетістіктеріне негізделген және тұлғаны, қазіргі әлеуметтік психологиядағы көшбасшылық теориясының мәнін түсінуге психологиялық көзқарастардың кең спектрін қамтиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Әлем халықтарының салт - дәстүрлері және мәдениеті
    Несиелер: 4

    Мәдениеттің мәні. Мәдениет түрлері. Мәдениеттің құрылымы мен функциялары. Мәдени динамиканың көздері мен факторлары. Әдет - ғұрыптар мен әдет-ғұрыптар: жалпы сипаттама. Салттық формалардың жіктелуі. Әдет-ғұрыптар мен жоралғылардың функциялары. Салт-дәстүрлердің компоненттері. Этникалық қауымдастық. Понятие об этносе. Нәсіл ұғымы. Адамзаттың негізгі нәсілдері. Әлем халықтарының психологиясы. Ұлттық стиль, ұлттық сипат. Туралы түсінік тілінде. Тілдік топтар мен отбасылар. Қазіргі әлемдегі дін. Ұлттық және әлемдік діндер. Әлем өңірлерінің конфессиялық құрамы. Әлем халықтарының жерлеу рәсімдері. Әлем халықтарының үйлену тойлары. Мистика мәдени дәстүр ретінде. Мерекелер, мерекелердің жіктелуі. Мәдениет туристік ынталандыру факторы ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мәдени туризм
    Несиелер: 4

    Мәдени туризмнің жалпы сипаттамасы. Дүниежүзілік мұра және мәдени туризм. Мәдени мұраның негізгі табиғи объектілеріне сипаттама. Дүниежүзілік мұраның негізгі мәдени объектілеріне сипаттама. Бәсекелестік бағдарламаларды ұйымдастыру және пайдалану. Мәдени қызмет жүйесіндегі әлемдегі ең жақсы шоулар. Вокалдық және музыкалық бағдарламаларды ұйымдастыру және пайдалану. Мәдени туризмде би бағдарламаларын қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризмдегі кәсіби этика
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты студенттерді кәсіби этика мен этикетке, басқарушылық этикаға, ұжымда жұмыс істей білуге үйрету болып табылады. Осы пәнді оқу кезінде студент ұйымдағы коммуникациялық процестерді талдай алады және оларды жақсарту бойынша ұсыныстар жасай алады, қарым-қатынас процесінде іскерлік өзара әрекеттесуді қиындататын факторларды анықтау және оларды барабар жеңу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 5

    Негізгі ұғымдар. Маршруттарды, асуларды жіктеу, түрлік талаптар, маршруттардың тактикалық схемалары. Табиғи кедергілер. Тактикалық әзірлеу, міндеттерді жоспарлау, материалдық-техникалық қамтамасыз ету. Туристің арнайы, физикалық дайындығы. Тамақтану. Керек-жарақтар. Қауіпсіздікті қамтамасыз ету. Медициналық қамтамасыз ету, дәрігерге дейінгі көмек. Тау, су, жаяу, шаңғы, велосипед саяхат III к.с. Туристік саяхат III-VI к.c. Алып жүру бригадалары. Белсенді туризмді дамытуда қоғамдық туристік ұйымдар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Саяхатқа және туристерді қабылдаудың инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Туризмдегі инновациялық іс-әрекеттің теориясы, әдіснамасы, инновация және басқару функциялары. Кәсіби қызметтің маңызды құрамдас бөлігі ретінде туризм саласындағы отандық және шетелдік инновациялардың тәжірибесі. Инновациялық идеяның пайда болуынан бастап практикалық қолдануға дейінгі қызмет кезеңдері. Макро деңгейде инновациялық ортаны жүйелік талдауды қолдану. Инновациялық кәсіпорынның мінез-құлық модельдері. Туризмдегі инновациялық технологияларды жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық теориясы
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты қонақжайлылық индустриясының жұмыс істеуінің теориялық ережелері мен қолданбалы мәселелерін баяндау, студенттерді қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің заманауи нарығымен, қонақжайлылық кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастырудың негіздерімен таныстыру болып табылады. Курсты оқу барысында студенттер әлемдік Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының жұмыс істеу ерекшеліктері туралы, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының қалыптасуының тарихи кезеңдері мен қазіргі даму тенденциялары туралы жүйелі түсінік алады

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризм менеджменті
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-басқарудың қазіргі заманғы қағидаттарын, әдістері мен функцияларын зерделеу негізінде туризм менеджментінің жүйелі, кәсіби білімін, біліктілік іскерлігін және дағдыларын қалыптастыру. Бұл пән қарастырылады: менеджменттің ұғымдық-категориялық аппаратын зерттеу; менеджмент құралдарымен және әдістерімен танысу; басқару шешімдерін қабылдау мақсатында Менеджмент және оны практикалық қызметте пайдалану туралы түсінік. Білім алушылардың өзіндік жұмыс дағдылары бар, Туризм менеджментіндегі кәсіби білімдерін үнемі жаңартып отыру қажеттілігін түсінеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризмдегі тамақ өнеркәсібі
    Несиелер: 8

    Тамақтану индустриясындағы қызметті ұйымдастыру және жоспарлау - бұл студенттерге басқару бойынша білім кешенін ұсыну және инновациялық басқару қызметін жүзеге асырудың нақты дағдыларын қалыптастыру. Нарықтық қатынастар жағдайында қоғамдық тамақтандыру. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жіктелуі. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын ұйымдастыру. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықталуын және қойма шаруашылығын ұйымдастыру. Тұтынушыларға қызмет көрсетуді ұйымдастыру. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында басқару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм маркетингі
    Несиелер: 5

    Тұжырымдамалық маркетинг туризмі аппараты. Қазіргі маркетинг тұжырымдамасы, әдістемесі және практикалық әдістері. Маркетинг туризміндегі әлемдік тәжірибе. Бәсекелестерден асып түсетін, болашақтағы нарықтық үрдістерді болжайтын, жарнаманы жақсартатын, клиенттің адалдығын нығайтатын және сату көлемін арттыратын тәсілдер, құралдар, әдістер, практикалық жұмыстардың формалары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мұражайтану
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыларда музейтану саласындағы негізгі ұғымдар және мұражайлардағы ғылыми жұмыстың түрлері, құрылымы, мазмұны туралы білімді, сондай-ақ музейлердің мәдени-білім беру қызметінің ерекшелігі дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пәнді зерделеу барысында музейтанудың негізгі ұғымдары, музейтану әдістері, музейлердің пайда болуы және музейлердің қоғамдағы негізгі әлеуметтік функциялары қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Әлемдік туризм индустриясы
    Несиелер: 8

    Пәннің мақсаты студенттерді әлемдік туристік индустрияның қазіргі заманғы даму ерекшеліктерімен таныстыру және оларды пәнді оқу кезінде алған білімдерін ескере отырып, кәсіби туроператорлық және турагенттік қызметке дайындау болып табылады. Бұл пән әлемдік туристік индустрияның қазіргі жай-күйін, әлемдік туристік индустрияның даму үрдістері мен перспективаларын, әлемдік туристік индустрияның жаһандануын және ішкі және халықаралық туризмді ұйымдастыруды қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризм инфрақұрлымы
    Несиелер: 5

    Туризм инфрақұрылымы пәнінде кең мағынада қарастырылады, яғни туризмді жүзеге асыру және туристік қызметке қызмет көрсету үшін жалпы жағдай жасауға бағытталған өзара байланысты құрылымдар мен туристік ресурстардың жиынтығы (кешені) ретінде. Осы курс бойынша білім алушы: - нарықтың жай - күйі мен құрылымы туралы ақпаратты және туристік қызметті құқықтық реттеу жөніндегі нормативтік құжаттарды іздеуді және пайдалануды жүзеге асыра алады; - туристік өнімдерді қалыптастыру кезінде туристік өңірлердің әлеуетін пайдалана алады; - туристік-рекреациялық және курорттық ресурстар туралы ақпарат беру аймақ, баратын ел.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туристік қызмет саласындағы әлемдік мәдени мұра
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің қазіргі заманғы туристік индустрияны дамытудың маңызды факторы ретінде әлемдік мәдени мұра туралы жүйелі түсініктерін қалыптастыру болып табылады. Бұл пән әлемнің ұлттық және аймақтық мәдениеттерінің маңызды ескерткіштері мен көрікті жерлерін және әлем халықтарының басты ескерткіштерінің туристік орындарын және олардың қазіргі туристік қызметтегі рөлін қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Саяхаттану
    Несиелер: 5

    Экскурсиятанудың негіздері мен тарихы. Экскурсияның мәні, функциялары, белгілері. Экскурсиялардың жіктелуі. Экскурсиялардың тақырыбы мен мазмұны. Экскурсиялық әдістеме. Маршрутты, құжаттаманы, экскурсиялық материалдарды құрастыру. Экскурсияларды әзірлеу технологиялары. Экскурсияларды өткізу әдістемесі және жүргізу техникасы. Экскурсоводтың кәсіби шеберлігі. Экскурсоводтың шеберлігі мен дағдылары. Гид-экскурсовод, экскурсовод-аудармашы. Экскурсиялық қызметті ұйымдастыру және экскурсиялық қызмет көрсету. Қазақстандағы экскурсиятану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм статистикасы
    Несиелер: 5

    Пән Туризм статистикасы туралы ұғымды, оның тақырыбын, әдістері мен міндеттерін қарастырады. Туризм статистикасындағы негізгі ұғымдар, анықтамалар мен жіктеулер. Туризмдегі статистикалық ақпарат және статистикалық көрсеткіштер. Туристік сұраныс пен туристік ұсыныстың көрсеткіштері. Туризм саласындағы статистикалық есеп әдістері. Әлемдегі туризм статистикасын дамытудың өзекті мәселелері. Туризм статистикасын дамыту перспективалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалардағы тамақтану мәдениеті
    Несиелер: 5

    Бұл пән мейрамханаларда тамақтану мәдениетін зерттеуді қарастырады және олардың деректері психологиялық, этикалық, эстетикалық және ұйымдастырушылық аспектілерге сәйкес құрылымдалған түрде ұсынылған. Мейрамханаларда тамақтану мәдениетін дамытудың негізгі тенденциялары, сонымен қатар мейрамхананың корпоративті мәдениеті, мейрамханалар ғимараттарының эстетикасы, қонақтарға қызмет көрсету залдары қарастырылған. Білім алушылардың мейрамхана қызметкерлерінің кәсіби мінез-құлқына және олардың іскерлік этикетіне қойылатын талаптар, мейрамхана қызметкерлерінің киімдері мен сыртқы келбетіне қойылатын эстетикалық талаптар бар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм және қонақжайлылық саласындағы кәсіптік стандарттар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты туризм және қонақжайлылық саласындағы қызметтерді сертификаттаудың қажетті кәсіби стандарттары мен ережелерін, сондай-ақ көрсетілетін қызметтерді басқару және сапасын бағалау тәсілдерін зерделеу болып табылады. Бұл пән қызмет көрсету кәсіпорындарындағы қонақ үй қызметтері мен сапа менеджменті жүйелеріне қойылатын талаптарды белгілейтін отандық және халықаралық нормативтік құжаттардың мазмұнын қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризмде қауіпсіз қызмет көрсетуді қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқытудың негізгі мақсаты студенттерде туризм саласындағы қауіпсіздік жүйелерінің мазмұны, ерекшеліктері мен ерекшеліктері туралы тұтас түсінік қалыптастыру болып табылады. Осы пәнді оқу білім алушыларды туризм саласындағы кәсіпорындарда тиімді коммерциялық қызметті жүзеге асыруға дайындауға, сондай-ақ технологиялық процесті әдістемелік сүйемелдеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризмдегі анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Туристік анимацияның негізгі ұғымдарын зерттеу. Туристік анимацияның бүгінгі кезі. Функция, типология, анимация түрлері. Анимация және спорт. Қонақ үй анимациясының ерекшеліктері мен маңызы. Анимацияны басқару түсінігі. Анимациялық басқару функциясы. Анимациялық бағдарламаларды құрудың технологиялық процесі. Туристік анимацияның негізгі ұғымдарын зерттеу. Туристік анимация бүгін. Функция, типология, анимация түрлері. Анимация және спорт. Қонақ үй анимациясының ерекшеліктері мен маңызы. Анимацияны басқару түсінігі. Анимациялық басқару функциясы. Анимациялық бағдарламаларды құрудың технологиялық процесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық туризмді ұйымдастыру (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Курстың тақырыбы, мазмұны, мақсаттары. әдебиеткөздері. Халықаралық туризм саласындағы негізгі ұғымдардың терминологиясы. Халықаралық туризмді дамытудың негізгі кезеңдерін кезеңділандыру. Басқа пәндер арасында орналасу орны. Халықаралық туризм бойынша көздер мен әдебиеттерді зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Іскерлік шет тілі 1
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты мәдениетаралық қарым-қатынас жағдайында шет тілі арқылы кәсіби-іскерлік саладағы адам қызметін реттеудің негізгі процестері туралы түсінік қалыптастыру; бұл пән қарым-қатынас, нақты қарым-қатынас функциясын жүзеге асыру, шет тілі мәдениеті мен оның спикерлеріне нақты шығу жолын іздеу арқылы нақты қарым-қатынаста тілді қолдану қабілетін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туроперейтинг
    Несиелер: 5

    Туроперейтинг пәнінде студенттер ҚР және шетелдегі Туризмдегі туроператорлық қызметті дамытудың негізгі бағыттарымен, туроператордың функциялары мен міндеттерімен, сондай-ақ студенттерге турларды және қызмет көрсету бағдарламаларын жобалауды, туроперейтингтік бағдарламаларды дайындауды және қызмет көрсетушілермен шарт жасасуды оқытумен танысады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі 1
    Несиелер: 5

    Кәсіби бағытталған шет тілі-бұл мамандықтың пәндік саласына шет тіліндегі кіріспе және кәсіби қарым-қатынас мақсаттарын жүзеге асыру үшін қажетті тілдік құзыреттілік деңгейіне қол жеткізуді қамтамасыз ететін кәсіби маңызды білім, Дағдылар мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған, ең алдымен іскерлік және кәсіби қарым-қатынасқа тән терминологияны, тілдік құрылымдарды зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісіндегі стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    пән Қазақстанда стандарттау, сертификаттау және метрология дамуын қарастырады, Қазақстан Республикасының стандарттау және сертификаттау мақсаттары мен міндеттеріне мемлекеттік метрологиялық бақылау мен қадағалауды зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • HR менеджмент
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-студентте тұтастай алғанда ұйымды басқару жүйесінің маңызды элементі ретінде ұйымның адами ресурстарды басқарудың ішкі жүйесін құру және дамыту заңдылықтары туралы тұтас білім жүйесін қалыптастыру. Бұл пән HR менеджментінің негізгі бағыттары контекстінде өзін-өзі басқарудың технологиялары мен әдістерін; HR менеджментінде қолданылатын персоналды дәстүрлі, белсенді оқыту және жұмыс орнында оқыту әдістерін; персоналдың кәсіби күйіп қалуының белгілері мен белгілерін қарастырады. Осы курс бойынша студент өзін-өзі басқару технологиялары мен әдістерін қолдана алады; персоналдың кәсіби күйіп қалуының белгілері мен белгілерін диагностикалау және бағалау дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік бизнесті халықаралық реттеу
    Несиелер: 5

    Бұл пән туризм саласындағы халықаралық және аймақтық саясатты әзірлеу мен іске асырудың ерекшеліктерін талдайды. Негіздері егжей-тегжейлі сипатталған туризм саласындағы халықаралық саясат пен реттеуді әзірлеу мен іске асырудың қағидаттары, халықаралық құрылымдардың функциялары, олардың халықаралық саясатты іске асыру және туризм саласындағы реттеуді жүзеге асыру процесіндегі рөлі мен маңызы, сондай-ақ құқықтық және экономикалық негіздер мен тұтастай әлемдік экономиканың дамуына әсері қаралады. Пәнді оқу барысында білім алушыда туризмді халықаралық реттеу қағидаттары саласында дағдылар қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Адам ресурстарын басқару
    Несиелер: 5

    Еңбек қызметінің адами ресурстары. Адам ресурстарын басқару жүйесін ұйымдастыру әдістемесі. Ұйымның кадрлық саясаты. Ұйымды кадрлық жоспарлау. Қызметкерлерді жалдау және қабылдау. Кадрларды іріктеу. Қызметкерлерді кәсіптік бағдарлау және бейімдеу. Іскерлік мансап және оның дамуы. Ұйым қызметкерлерін ынталандыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм саласындағы құқықтық негіздер
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты туризм саласындағы заңнаманы оның жүйелілігі, келісімділігі және тиімділігі тұрғысынан зерделеу, сондай-ақ туристік құжаттамамен жұмыс істеу дағдыларын меңгеру, әртүрлі құқықтық актілер мен құжаттарды қолдану қажеттілігіне байланысты кәсіби қызметте туындайтын проблемаларды шешу болып табылады. Пән туристік қызмет саласында, оның ішінде мемлекеттің әлеуметтік саясатын ескере отырып, жедел басқару шешімдерін қабылдауды; кешенді туристік қызмет көрсетудің сапа стандарттары мен қауіпсіздік нормаларын қамтамасыз етуді көздейді; туристік индустрия қызметтерін стандарттау және олардың сапасын қамтамасыз ету жөніндегі ішкі нормативтік құжаттарды әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты студенттердің қонақ үй және мейрамхана ісінің негіздерін: мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығының жұмыс істеу ерекшеліктерін, атап айтқанда мейрамханалар мен қонақ үйлердің жіктелуін, өндірістік үй-жайлар мен олардың жабдықтарын, сондай-ақ мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтарын білім жүйесін қалыптастыру болып табылады. Бұл пән қонақжайлылық индустриясының теориялық негіздерін, мейрамханалар мен қонақ үйлер тұжырымдамасын, қонақтарды қабылдау қызметінің жұмыс технологиясын, қонақ үй қорына қызмет көрсету технологиясын, қонақ үйде қосымша қызмет көрсету технологиясын, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Бар ісі
    Несиелер: 5

    Пәнді меңгерудің мақсаты бар адамдармен жұмысты ұйымдастыру бойынша теориялық және практикалық білімді қалыптастыру, білім алушыларда бар іс саласында дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Бұл пән бардың сипаттамасы және олардың мамандануы, асхана ыдыстары мен аспаптары, оларды пайдалану үшін тағамдарды дайындау ережесі, қонақ аймағында жұмыс істейтін персонал үшін "sideduties" дайындау тәртібі, лауазымдық нұсқаулықтар: тағайындалуы, құрастыру ережелері, орындалуын бақылауды ұйымдастыру, даяшылардың еңбегін ұйымдастыру әдістері қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Әлеуметтік сала және туризмнің микроэкономикасы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты экономикалық субъектілердің шешім қабылдау механизмін және әлеуметтік саладағы жеке таңдауды, әлеуметтік саладағы және туризмдегі микроэкономикалық айнымалылар арасындағы себеп–салдарлық байланыстарды, сондай-ақ нарықтық субъектілердің мінез-құлқына әсер ететін факторларды зерттеу. Білім алушылардың мынадай дағдылары бар: - микроэкономикалық талдау әдістерін меңгеру; - қызметтер нарығының жұмыс істеу тетігін қолдану бойынша білімді меңгеру; -нарықтық тепе-теңдік моделі;- тұтынушылық мінез-құлық теориясы; - өндіріс теориясы мен шығындар; - монополиялық биліктің мәні мен көрсеткіштері; - өндіріс факторларының нарықтары; - жеке экономикалық субъектілердің мінез - құлық үлгілерін талдау; - әлеуметтік саланы зерттеу; - кәсіпорын қызметін басқарушылық талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туристік бизнестегі визалық қолдау және сақтандыру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты туристік ұйымдардың менеджерлерін заңнамалық базамен жұмыс істеуге дайындау және осы саладағы барлық ілеспе құжаттарды дұрыс жүргізу, визалық паспорттар жүйесін құру процесі туралы идеяларды қалыптастыру болып табылады. Студенттер пәнді оқу барысында мемлекеттік және туристік ұйымдардың жұмыс істеуінің теориялық негіздерін қарастырады, визалық қолдауды ресімдеу және құжаттаманың ілеспе құжаттарын толтырудың практикалық дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі ішкіфирмалық жоспарлау
    Несиелер: 5

    Студенттерге кәсіпорында жоспарлау біліктіліктері мен дағдыларын, оның ерекшеліктері мен ерекшеліктерін игеруге көмектесу. Жоспарлау түрлері. Туристік кәсіпорында жоспарлау ерекшеліктері. Кәсіпорында бизнес жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі салық салу
    Несиелер: 5

    Бұл пән туристік кәсіпорындарда салық салудың теориялық негіздері мен ерекшеліктерін, қаржылық нәтижелерді іске асыру және есептеу нұсқаларының тәсілдерін; туристік ұйымдар үшін салықтарды есептеу ерекшеліктерін қарастырады. Осы курсты зерделеп, білім алушы қолданыстағы нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес салық салу негіздерін, салықтарды есептеу әдістері мен тәсілдерін, практикалық жағдайларды талдау және сандық міндеттерді шешу үшін теориялық және әдістемелік аппаратты меңгереді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Іскерлік шет тілі 2
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-кәсіби міндеттерді жүзеге асыру үшін қажетті және жеткілікті деңгейде қарым-қатынас дағдыларын дамыту іскерлік кездесулер, келіссөздер, халықаралық іскерлік саладағы презентациялар. Бұл пән қарым-қатынас функциясын, нақты қарым-қатынасты, шет тілі мәдениеті мен оның тасымалдаушыларына нақты шығу жолын іздеу арқылы нақты қарым-қатынаста тілді қолдана білуге қол жеткізуді; прагматикалық мәдениетаралық құзыреттілікті дамытуды; халықаралық туризм бизнесі саласындағы жетекші компонент болып табылатын мәдениетаралық коммуникацияға қатысуға қабілетті және ниет білдірген оқушының жеке басын дамытуды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ресми және дипломатиялық қабылдауларға қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты үстелдерді дайындау және безендіру ережелері, қызмет көрсетудің әртүрлі әдістері, банкеттер мен әдістерді ұйымдастырудағы даяшылардың жұмыс техникасы туралы білімді қалыптастыру болып табылады. Пән дипломатиялық қабылдауды, банкет-фуршетті, банкет-коктейльді, салтанаттарға қызмет көрсетуге тапсырыстарды қабылдау тәртібін көздейді, Халықаралық қызметтің кең таралған нысаны дипломатиялық қабылдау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Экологиялық туризм
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-баратын аймақтың табиғаты туралы ақпарат алу, мәдениетпен, этнографиямен, археологиялық және тарихи орындармен танысу. Бұл пән-антропогендік әсерге ұшырамайтын аумақтарға баруды көздейтін туризм бағытын зерттейді. Экотуризмнің негізгі міндеті-бірегей ландшафттарды бастапқы күйінде сақтау және оқушыларды табиғатқа ұқыпты қарауға тәрбиелеу. Студенттің экологиялық маршруттарды жобалау дағдылары бар; экологиялық маршруттардың технологиялық құжаттамасын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі 2
    Несиелер: 5

    Бұл курс Кәсіби бағытталған шет тілін үйренуге арналған оқу-әдістемелік жиынтықтар негізінде сөйлеу әрекетінің барлық түрлерінде коммуникативтік дағдылар мен қабілеттерді одан әрі жетілдіруді көздейді. Кәсіби бағдарланған оқыту дегеніміз студенттердің болашақ мамандықтың ерекшеліктерімен туындаған шет тілін үйренудегі қажеттіліктерін ескеруге негізделген оқыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризмдегі жаңа ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Бұл пән студенттердің ақпараттық қызметке технологиялық көзқарасын оны теориялық түсіну және әлеуметтік өмірдің әртүрлі салаларына ақпараттық технологияларды практикалық енгізу әдісі ретінде дамытуға бағытталған. Бұл пән негізгі және қолданбалы ақпараттық технологияларды жобалау қабілетін және туризмдегі ақпараттық технологияларды (әдістемелік, ақпараттық, математикалық, алгоритмдік, техникалық және бағдарламалық) іске асыру құралдарын әзірлеу қабілетін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық брондау жүйелері және туристік бизнестегі инновациялар
    Несиелер: 5

    Туризмдегі брондау және брондау. Брондау және брондау түрлері. Брондау және брондау әдістері мен технологиясы. Туризмдегі брондау және брондау жүйелері туралы жалпы түсінік. Халықаралық брондау жүйесінің тарихы. Халықаралық брондау жүйесінің функциялары мен қасиеттері. Халықаралық брондау жүйесінің типологиясы, сипаттамасы, ерекшеліктері. Танымал халықаралық брондау жүйелері. Халықаралық брондау жүйесін дамыту перспективалары. Қазақстанда халықаралық брондау жүйесін пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризм индустриясының теориясы және методологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің туристік индустрияның жай-күйі, қалыптасу және даму заңдылықтары туралы эмпирикалық білім алуға теориялық және әдіснамалық тәсілдерді меңгеруі болып табылады. Бұл пән туризм саласындағы қызметтерді жүзеге асырудың негізгі теорияларын және туризм индустриясының әдіснамасын қарастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сервисте көлік қызметтерін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқу процесі көлік кешенін зерттеуді, әртүрлі деңгейдегі туристік өнімнің құрамындағы Көлік қызметтерінің орнын анықтауды, әртүрлі көлік түрлерімен жүк-жолаушылар тасымалын ұйымдастырудың ерекшеліктерін анықтауды қамтиды. Бұл пән ел экономикасындағы және туристік бизнестегі көлік пен көлік кешенінің рөлін, сондай-ақ көліктің негізгі түрлерінде қызмет көрсету мен туристік тасымалдауды ұйымдастыру ерекшеліктерін анықтауды көздейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Бизнес – жоспарлаудың теориялық негіздері мен мәні. Бизнес-жоспарды әзірлеудің негізгі кезеңдерінің сипаттамасы. Жіктеу және бизнес-жоспарлаудың негізгі әдістері. Маркетинг жоспары. Ұйымдастыру жоспары. Өндірістік жоспар. Қаржы жоспары. Бизнес-жоспарлау нәтижелерінің тиімділігін бағалау. Тәуекелдерді бағалау және сақтандыру. Бизнесті жоспарлауға арналған бағдарламалық өнімдер. Бизнес-жоспарларды сараптау. Бизнес-жоспарлау нәтижелерін таныстыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі логистика
    Несиелер: 5

    Логистиканың мақсаты-өнімдер мен қызметтерді қажет болған жерде және қажет болған кезде қамтамасыз ету және алу. Пәнді оқытудың міндеттері туризм саласындағы материалдық және басқа да ағындардың қозғалысын жоспарлау, ұйымдастыру, басқару және бақылау, математикалық әдістер мен есептеулерді қолдана отырып, клиенттерге қызмет көрсету сапасының стандарттарын сақтау жағдайында логистикалық жүйелердің тиімділігіне қол жеткізу үшін логистикалық процестер мен дағдыларды қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Курортология
    Несиелер: 5

    Бұл пән курорттық қызметті ұйымдастыру бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыруды қарастырады. Оқу нәтижесінде студент курорттық және сауықтыру туризмін ұйымдастырудың негіздері, демалыс саласында жұмыс істейтін, курорттық (сауықтыру) туризм процесінде сервистік қызмет көрсетуді қамтамасыз ететін мамандар үшін қажетті шеңберде жаңа экономикалық жағдайларда саланы дамыту туралы білім алуы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы халықаралық қызметтер желісі
    Несиелер: 8

    Пәнді игерудің мақсаты студенттердің қонақ үй және мейрамхана бизнесін ұйымдастыру технологиясы саласында туристерге қызмет көрсетумен айналысатын қонақ үй тізбектері мен мейрамхана желілерінің негізгі ұғымдары мен ерекшеліктері туралы білімдерін қалыптастыру болып табылады. Қазіргі жағдайда жаһандық қонақ үй және мейрамхана желілерін дамыту саласында теориялық білім жүйесін қалыптастырады. Қызмет көрсету нарығындағы қонақ үй тізбектері мен мейрамхана желілерінің даму ерекшеліктерін қарастырады. Қонақжайлылық индустриясының құрамдас бөлігі болып табылатын кәсіпорындардың еңбек қызметінің дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдік бизнесте ақпараттық-жарнама қызмет
    Несиелер: 5

    Туризмдегі жарнамалық және ақпараттық қызметтің мазмұны мен принциптерін зерттеу; тұтынушыға әсер ету нысандары мен құралдарын пайдалану; жарнамалық жоспарлау; жарнамалық өтініштерді әзірлеу; жарнама құралдарын таңдау; бюджеттеу және жарнама тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Халықаралық көрме қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Іскерлік іс-шараларды ұйымдастыру негіздері. Іскерлік іс-шаралар түрлері. Іскерлік іс-шараларды ұйымдастырудың формалары мен әдістері. Іскерлік іс-шараларды (фестивальдар, көрмелер, форумдар, инфотурлар) өткізу процесін ұйымдастыру және басқару. Іскерлік іс-шараның (фестиваль, көрме, форум, инфотура) тұжырымдамасын әзірлеу. Іскерлік іс-шараны іске асыруды басқару. Іскерлік іс-шараның бюджетін әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Event туризм
    Несиелер: 5

    Пән оқиғалар туризмінің теориясы мен практикасы туралы түсініктерді қалыптастырады, ел аумағында халықаралық немесе республикалық оқиғаны өткізу шеңберінде турларды әзірлеу саласында практикалық дағдылар мен біліктерді дамыту мәселелерін қарайды және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй қызмет көрсету сервисі
    Несиелер: 8

    Қонақ үй бизнесін ұйымдастыру. Туристік қызмет көрсету құрылымындағы қонақ үй қызметтері. Қонақ үй кәсіпорындары: түсінігі, жіктелуі және типологиясы. Қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындар үшін кадрларды іріктеу және жасақтау. Қосымша қызметтерді ұйымдастыру және ұсыну. Пайдалану нормалары. Қонақ үй ұйымдары қызметкерлерінің жұмыс уақытын нормалау. Қонақ үй өнімінің құрылымындағы анимациялық қызметтер. Қонақ үй бизнесі саласындағы қызмет көрсетудің халықаралық стандарттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON7

    Кәсіби қызметте заманауи технологиялар, ақпараттық жүйелер мен технологиялар, бағдарламалық қамтамасыз ету, арнайы құрал-жабдықтар қолданылады

  • Код ON13

    Туризмді басқару, қонақ үй бизнесі, іс-шараларды ұйымдастыру саласында кәсіпкерлікке арналған ең жақсы шешімдерді қабылдаудың әдістерін, әдістерін, технологияларын иеленеді

  • Код ON6

    Отандық және әлемдік туристік индустрияның үрдістері мен перспективаларын айқындайды және туристік қызметтерді тұтынушыларға сапалы қызмет көрсетуді ұйымдастырады

  • Код ON9

    Туризмнің әртүрлі түрлерінде қызмет көрсету технологиясын біледі және туристік индустрия кәсіпорындарының қызметін ұйымдастырудың экономикалық ерекшеліктерін талдайды

  • Код ON2

    Туризм саласындағы жоғары білімді маманға тән өмірлік қауіпсіздікті қамтамасыз ету саласындағы негізгі білімге ие, оның кең ой-өрісі және ойлау мәдениеті

  • Код ON3

    Кәсіби туристік қызмет саласындағы нақты ақпарат пен деректер көздерімен жұмыс ерекшеліктерін білу және түсіну

  • Код ON5

    Әртүрлі ландшафттар мен жағдайларда туристік маршруттарды құрастыру әдістерін қолданумен экскурсиялық және анимациялық қызметті ұйымдастыру қабілетін көрсетеді

  • Код ON4

    Кәсіби туристік қызмет саласындағы нақты ақпарат пен деректер көздерімен жұмыс ерекшеліктерін білу және түсіну

  • Код ON11

    Туризмді басқару, қонақ үй бизнесі, қоғам қажеттіліктерін ескере отырып, іс-шараларды ұйымдастыру, тапсырыс берушілердің қажеттіліктері, заманауи қызмет көрсету стандарттары

  • Код ON1

    мәдениеттің адам өмірінің нысаны ретіндегі маңыздылығын түсінуге және өз қызметінде қазіргі заманғы толеранттылық, диалог пен ынтымақтастық қағидалары бойынша басшылыққа алуы керек

  • Код ON10

    Ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып туристік өнім сатуға қабілетті

  • Код ON8

    Оқу және кәсіби қызметте әлемнің қазіргі жаратылыстану ғылымы туралы білімін қолдануға болады

  • Код ON12

    Жеке дамудың траекториясын анықтайды, жаңа материалдарды зерттейді, жеке және кәсіби өсу үшін қажетті дағдылар мен қабілеттерге ие болады.

Top