Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07223 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті

  • Жалпы Химия
    Несиелер: 4

    Күрделі байланыстар. Вернердің үйлестіру теориясы. Күрделі қосылыстардың құрылысы. Күрделі қосылыстар құрылысының теориялары. Кристалдық өріс теориясы. Кристалдық өріс теориясы. Әлсіз лиганд өрісінің күшті лиганд өрісі. Органикалық емес лигандтармен, органикалық лигандтармен күрделі қосылыстардың түрлері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Нақты сандар, сандық схемалар, бір айнымалыға байланысты функциялар, бір айнымалыға байланысты функциялардың дифференциалды есептеулері, бір айнымалыға байланысты функциялардың интегралдық есептеулері, бірнеше айнымалыға байланысты функциялардың дифференциалдық есебі, сериялар, бірнеше айнымалыға байланысты функциялардың интегралдық есебі , Фурье қатары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 4

    Физика пәні мен міндеттері. Механика. Бөлшектердің қозғалысының кинематикалық көрінісі. Физикалық шамаларды өлшеу нәтижелерін математикалық өңдеу. Динамика заңдары. Айналу динамикасы. Гармоникалық тербелістердің кинематикасы, динамикасы және энергиясы. Молекулалық физика. Термодинамика негіздері. Электр және магниттік. Электростатика. Тұрақты электр тогы. Магнитизм. Оптика. Атомдық және кванттық физика.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика және кәсіпкерлік негіздері.Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет.Экология және тіршілік қауіпсіздігі.)
    Несиелер: 5

    Экономикалық жүйе туралы студенттердің білімін қалыптастыру, негізгі ұғымдар, категориялар, экономикалық даму заңдылықтары мен заңдылықтары. Теориялық және қолданбалы экономиканы оқып-үйрену, мемлекеттің экономикалық орналасуы туралы жүйелі білімдерді қалыптастыру, шаруашылық жүргізуші субъектілердің экономикалық дамуының бағдарламаларын іс жүзінде жасай білу. Кәсіпкерлік қызметтің мазмұны: кәсіпкерлік қызметтің объектілері, субъектілері және мақсаттары. Ішкі және сыртқы кәсіпкерлік орта. Кәсіпкерлік идея және оны таңдау. Кәсіпкерлік қызметтің ұйымдастыру формасын таңдау. Кәсіпкерлік қызметтің құрылымы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инженерлік графика
    Несиелер: 6

    Сызбалардың графикалық дизайны. Геометриялық құрылыстар. Сурет теориясы. Сурет-түрлері, қималары, қималары. Құрылымдық құжаттардың түрлері. Оюдың бейнесі мен белгіленуі. Қосылыстар түрлері. Машина бөлшектерінің сызбалары. Құрастыру бірліктерінің сызбалары. Схемалар. ESKD бойынша сызбаларды жобалаудың негізгі ережелері. Сызбадағы бөліктердің қосылыстарының суреті. Схемаларды орындау ережелері. Құрастыру бірліктерінің конструкторлық құжаттамасы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жылу техникасы
    Несиелер: 5

    Термодинамика. Термодинамикалық жүйе және жұмыс денесі. Идеал газы бар термодинамикалық процестер. Компрессорлар. Термодинамиканың екінші заңы. Нақты газдар. Су буы. Кері циклдар. Жылу алмасу. Жылу беру процестерінің негізгі ережелері.жылу өткізгіштік. Конвективная теплоотдача. Жылу беру. Жылу алмасу аппараттары. Жылу энергетикасының мәселелері мен болашағы. Отын-энергетикалық ресурстарды тұтыну және үнемдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Tехникалық микробиология
    Несиелер: 5

    табиғаттағы микроорганизмдер әлемі, микроорганизмдердің (бактериялардың) морфологиясы, құрылымы, көбеюі және жіктелуі. Микроағзалардың морфологиясы, құрылымы, көбеюі (мицеллиалды саңырауқұлақтар мен ашытқылар). Вирустар және олардың адам өміріндегі маңызы.Микроорганизмдерді өсіру және өсіру, экологиялық факторлардың микроорганизмдерге әсері. Микроорганизмдердің зат алмасуы. Микроорганизмдердің тұқым қуалаушылығы және өзгергіштігі.Сала кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық бақылау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    Дипломдық жұмысты орындау кезінде ғылыми зерттеулерді жүргізу тәртібі. Ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау кезеңдері. Курстық, дипломдық жұмыстарды ресімдеуге қойылатын талаптар. Ғылыми жұмысты орындау кезінде еңбекті ұйымдастыру. Ақпаратты іріктеу және өңдеу. Эксперименттік деректерді талдау және өңдеудің статистикалық әдістері. Зерттеу нәтижелерін ұсыну. Жұптасқан сызықтық корреляция коэффициенттері, бірнеше сызықтық корреляция, регрессия коэффициенті. Өндірісте ғылыми-зерттеу жұмыстарын қолданудан күтілетін экономикалық тиімділікті есептеу. Күтілетін әсердің түрлері. Зерттеудің тиімділігін бағалау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Теориялық және қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Материалдық денелердің тепе-теңдік шарттары.қозғалыс тудыратын күштерді ескерместен материалдық денелердің қозғалысы. Оларға әсер ететін күштерге байланысты материалдық денелердің қозғалыс заңдары. Механизмдерді құрылымдық, кинематикалық және динамикалық талдау және синтездеу әдістері. Материалдар кедергісінің міндеттері мен әдістері. Ішкі күш факторлары. Кернеулі және деформацияланған күй. Құрылымдық элементтерді созу және қысу. Материалдардың механикалық қасиеттерінің сипаттамасы. Жылжу және бұралу. Иілу. Иілу кезіндегі кернеулер. Деформацияның негізгі түрлерінің тіркесімі. Беріктік гипотезалары. Сығылған өзектердің тұрақтылығы. Шаршауға төзімділік. Материалды таңдау негіздемесі. Машина бөлшектеріне әсер ететін жүктемелердің түрлері. Жұмыс қабілеттілігі мен есептеудің негізгі критерийлері. Машина бөлшектері мен тораптарының қосылыстары: алмалы-салмалы және ажырамайтын. Беріктікке есептеу. Механикалық берілістер. Беру және үйкеліс. Кинематикалық және күштік қатынастар. Тісті, құрт, планетарлық, толқындық, үйкеліс, белдік және тізбекті беріліс. Біліктер мен осьтер, жылжымалы және жылжымалы мойынтіректер, муфталар және серпімді элементтер. Конструкторлық құжаттаманы ресімдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Аналитикалық және физколлоидты химия
    Несиелер: 5

    жасуша-тірі ағзаның құрылымдық бірлігі. Табиғи аминқышқылдарының құрылымы, жіктелуі – ақуыз молекулаларының мономерлік бірліктері. Олардың биофункционалдылығы, биополярлығы. Амин қышқылдарының химиялық қасиеттері. Пептидтік байланыс жасау. Пептидтік топтың құрылымы. Ақуыздар қарапайым және күрделі. Ақуыздардың бастапқы, қайталама, төрттік құрылымы. Көмірсулар. Олардың жіктелуі, биологиялық рөлі. Моно, олиго және полисахаридтер. Бейтарап липидтер. Құрылысы. Денедегі рөл. Моносахаридтердің метаболизмі және оның трикарбон қышқылдарының циклімен байланысы. Рибо - және дезоксирибонуклеин қышқылдары. Құрылысы. Функциялары. Ақуыз биосинтезі.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістерінің процестері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    технологиялық процестердің жалпы заңдылықтары. Қайта өңдеу өндірістерінің жіктелуі. Гидростатика. Гидродинамика. Гидромашиналар. Гидромеханикалық процестер. Аппараттарға қойылатын талаптар. Араластыру. Диспергирлеу. Механикалық процестер. Ұнтақтау. Престеу. Мембраналық бөлу әдістері. Газ тазарту. Жылу процестері. Жылу алмасу аппараттарының түрлері. Жылу жабдықтарын есептеу. Масса алмасу процестері. Абсорбция. Адсорбция. Кептіру. Биохимиялық процестер. Ашыту. Ашыту. Тұздау. Пісу. Ыстау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің тауартануы
    Несиелер: 5

    Тауартану ғылым және оқу пәні ретінде. Тауар ғылымының даму тарихы мен бағыттары. Тауартану әдістері. Әдістердің жіктелуі. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер ассортиментінің жіктелуі. Тауарларды кодтау. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің ассортименті. Ассортименттің қасиеттері мен көрсеткіштері. Тауарлардың сапасы. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің сәйкессіздіктері мен ақаулары. Тауарлардың физикалық қасиеттері. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің химиялық құрамы мен қасиеттері. Тауар шығындары. Шығын түрі. Тауар туралы ақпарат. Тауарлардың тауарлық сипаттамаларын қамтамасыз ету факторлары. Қалыптастырушы факторлар. Сақтау факторлары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 8

    Астық пен дәнді дақылдардың жалпы сипаттамасы. Нан тұқымы. Дәнді дақылдардың сапасын бағалау. Астықты өңдеу. Астықты ұнға қайта өңдеу. Астықты жармаға қайта өңдеу. АҚ нан өндіру технологиясы. Қара нан өндіру технологиясы. Өндірісі булочной өнім. Күріш жармасын өндіру технологиясы. Қарақұмық өндіру технологиясы. Тары жармасын өндіру технологиясы. Сұлы майын өндіру технологиясы. Макарон өнімдерін өндіру. Кондитерлік өнімдер. Дәнді дақылдардың сипаттамасы. Дәнді дақылдарды өңдеуге дайындау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астық өңдеу өндірістерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Тауарларды жіктеудің мақсаты, міндеттері және мәні. Тауарларды жіктеу белгілері. Астық өңдеу өндірістерінің ассортиментін жіктеу. Тауарларды кодтау. Астық өңдеу өндірістерінің ассортименті. Ассортименттің қасиеттері мен көрсеткіштері. Тауарлардың сапасы. Астықты қайта өңдеу өндірістерінің сәйкессіздіктері мен ақаулары. Тауарлардың физикалық қасиеттері. Астық өңдеу өндірістерінің химиялық құрамы мен қасиеттері. Тауар шығындары. Шығын түрі. Тауар туралы ақпарат. Тауарлардың тауарлық сипаттамаларын қамтамасыз ету факторлары. Қалыптастырушы факторлар. Сақтау факторлары. Тауарлар туралы ақпарат.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Нан пісіру және кондитерлік өндірістер кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары 1
    Несиелер: 5

    Нан-тоқаш, кондитерлік өнімдерді өндірудің машиналық технологиялары. Өсімдік шикізатын өңдеуге арналған жабдықтардың жалпы жіктелуі. Өсімдік шикізатын өңдеуге арналған машиналар мен аппараттардың құрылымы. Жалпы мақсаттағы жабдықтар. Нан-тоқаш, кондитерлік өнімдер технологияларын техникалық қамтамасыз ету. Жабдықтың технологиялық есептеулері. Пештердің құрылымдық және технологиялық схемалары, жұмыс принципі және орналасуы. Машиналардың құрылысы, жұмыс принципі және реттелуі. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған жабдық. Жабдық үшін тұндыру тест тақырыбы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің тағамдық қоспалары
    Несиелер: 5

    Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалардың теориялық негіздері. Пісіру және кондитерлік өндіріс технологиясындағы тағамдық қоспалардың функционалды рөлі. Тотығу әсерді күшейтеді. Қалпына келтіруге әсер ететін жақсартқыштар. Құрғақ бидай мата. Модификацияланған крахмалдар. Ферменттік препараттар. Беттік-белсенді заттар. Дизайн және қалыңдату. Минералды тұздар. Органикалық қышқылдар. Хош иістер. Тағамдық бояғыштар. Қант алмастырғыштар мен тәттілендіргіштер. Нан өнімдерінің бұзылу процесін баяулататын тағамдық қоспалар. Кешенді нан-тоқаш жақсартқыштар. Құрғақ ашытқы (тотықтырғыш). Құрғақ жартылай фабрикаттар және ұн кешенді қоспалар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұн, жарма, макарон өнімдерінің тағамдық қоспалары
    Несиелер: 5

    Тағамдық қоспаларды жіктеуді, нормалаудың гигиеналық принциптерін зерттеу және қолдануды бақылау. Көбейтуге ықпал ететін заттар. Өнімдердің жарамдылық мерзімі. Консерванттар мен антиоксиданттарды қолдану бойынша негізгі құрамы, қасиеттері және технологиялық ұсыныстары. Табиғи және синтетикалық бояғыштардың сипаттамасы мен қасиеттері. Тағамдық хош иістендіргіштердің жіктелуі. Дәм мен хош иісті күшейткіштер. Тұз алмастырғыштар, қышқыл түзгіштер. Эмульгаторлардың, тұрақтандырғыштардың, қоюландырғыштардың және гель жасағыштардың сипаттамасы мен қасиеттері. Оларды қолдану бойынша технологиялық ұсыныстар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық процестерін автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Астық қабылдайтын және астық өңдейтін кәсіпорындардағы технологиялық өндірістік процестерді автоматтандырылған басқару жүйелері, олардың мақсаты. Астықты сақтау және қайта өңдеу жөніндегі кәсіпорындардың технологиялық өндірістік процестерін автоматтандыру және басқару жүйелері мен элементтері (ЖМӨЗ). Кәсіпорындарда технологиялық процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелері (ТБАЖ). Ұн тарту зауыттарының технологиялық процестерін басқарудың автоматтандырылған жүйелері (ТҮАБЖ). Жарма және құрама жем зауыттарының технологиялық процестерін басқарудың автоматтандырылған жүйелері (ТҮАБЖ).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұн және макарон өндірістеріне сараптама
    Несиелер: 5

    Тауарларды сараптаудың мәні, міндеттері және түрлері. Тауардың сапасы мен санына сараптама жүргізудің жалпы ережелері. Тауарларды сараптаудың маңызды элементтері. Сапа жүйесінің аудиті бойынша сарапшылар үшін халықаралық біліктілік критерийі. Дәнді дақылдардың сапасын тексеру және бағалау. Дәнді дақылдарды сақтау шарттары, сынамалар алу және талдау жүргізу. Дәнді дақылдарға сараптама жүргізу тәртібі мен әдістері. Ұнның сапасын тексеру, бағалау. Органолептикалық, микробиологиялық зерттеулер жүргізу. Оларды сұрыптау және талдауға дайындау. Макарон өнімдерінің сапасын тексеру. Паста туралы жалпы ақпарат. Сынамаларды іріктеу және оларды талдауға дайындау. Макарон өнімдеріне сараптама жүргізу тәртібі мен әдістері. Жалпы мақсаттағы электр машиналарын сараптау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестерін автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Өндірісті автоматтандырудың мақсаты мен міндеті және оның негізгі сипаттамалары. АСУ ТП тамақ өндірісінің функциялары. Азық-түлік өндірісіне ТП АБЖ енгізу кезеңдері. Құрастыру процестерін автоматтандыру. Жаппай өндірісте тасымалдауды автоматтандыру. Шағын сериялы өндірісте тасымалдауды автоматтандыру. Автоматты құрастыру процесі. Астықты қайта өңдеу өндірістеріндегі технологиялық процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелері. Автоматты желілер мен GPS типтік орналасуы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді сараптау
    Несиелер: 5

    Тауарлардың сапасына сараптама жүргізу тәртібі. Нан сапасын сараптау. Нан туралы жалпы мәліметтер.нан және нан өнімдерінің сапа көрсеткіштері. Сынамаларды іріктеу және оларды талдауға дайындау. Нанға сараптама жүргізу тәртібі мен әдістері. Кондитерлік тауарларға сараптама. Карамель бұйымдарының сапасын сараптау. Кәмпиттердің сапасын сараптау. Кәмпиттерге сараптама жүргізу тәртібі мен әдістері. Шоколадтың сапасын сараптау. Печенье сараптамасын жүргізу тәртібі мен әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Стандарттау, сертификаттау және метрология
    Несиелер: 5

    ҚР Мемстандарт жүйесіндегі сертификаттаудың рөлі, оның даму тарихы; сертификаттау объектілері мен қатысушылары; сертификаттау саласындағы заңнамалық актілер; сертификаттау жөніндегі халықаралық ұйымдар; сертификаттауға қатысушылардың өзара іс-қимылы, сарапшы-аудиторларға қойылатын талаптар, оларды аттестаттау тәртібі

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астықты қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары 1
    Несиелер: 5

    Астық қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындарының элеваторлары, қоймалары және басқа да объектілері. Астық қабылдау элеваторлары. Астықты қайта өңдеу өнімдерінің қоймалары. Базистік және ауыстырып тиеу элеваторлары. Өндірістік элеваторлар. Порт элеваторлары және іске асыру базалары. Зерночистительные машиналар. Гравитациялық көлік. Элеватор өнеркәсібі кәсіпорындарының кірме жолдары және олардың шаруашылығы.Нор. Конвейерлер.Өлшеуге арналған жабдық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау технологиясы. Астықты сақтау және өңдеу. Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің шығын түрлері. Сақтаудың заманауи принциптері. Тұқымдық, азық-түліктік мақсаттағы астықты сақтаудың теориялық негіздері. Астық массаларында болатын физиологиялық процестердің сипаттамасы. Ұн мен жарма өндіру технологиясының негіздері. Ауыл шаруашылығы дақылдарын өсірудің технологиялық тәсілдері. Жаздық дәнді дақылдарды өсіру технологиясы. Күздік дәнді дақылдарды өсіру технологиясы. Дәнді-бұршақты дақылдарды өсіру технологиясы. Жарма дақылдарын өсіру технологиясы. Майлы дақылдарды өсіру технологиясы. Техникалық дақылдарды өсіру технологиясы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан пісіру және кондитерлік өндірістер кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары 2
    Несиелер: 5

    Нан-тоқаш, кондитерлік өнімдерді өндірудің машиналық технологиялары. Өсімдік шикізатын өңдеуге арналған жабдықтардың жалпы жіктелуі. Өсімдік шикізатын өңдеуге арналған машиналар мен аппараттардың құрылымы. Жалпы мақсаттағы жабдықтар. Нан-тоқаш, кондитерлік өнімдер технологияларын техникалық қамтамасыз ету. Жабдықтың технологиялық есептеулері. Пештердің құрылымдық және технологиялық схемалары, жұмыс принципі және орналасуы. Машиналардың құрылысы, жұмыс принципі және реттелуі. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған жабдық. Жабдық үшін тұндыру тест тақырыбы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін өндіру қауіпсіздігіне қатысты нормативтік-құқықтық реттеу . Заттардың уыттылық шаралары. Қоректік заттардың қауіптілігі. Антиферменттер және антивитаминдер. Деминерализациялаушы факторлар. Тағамдық инфекциялар және тамақтан улану түсінігі. Гельминттер, адам инфекциясының жолдары мен түрлері. Азық-түліктің улы металдармен ластану мәселесі. Пестицидтер түсінігі, жіктелуі, сипаттамасы. Нитраттармен, нитриттермен және нитрозоқосылыстармен ластану. Шикізат пен тамақ өнімдерінің радиоактивті ластануы. Генетикалық түрлендірілген тамақ өнімдерінің тағамдық қауіпсіздігін бақылау мәселелері. Әлеуметтік токсиканттар. Буып-түю материалдары. Өнім сапасының микробиологиялық көрсеткіштері. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын гигиеналық талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің физикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің физикалық әдістерінің жалпы мәліметтері және жіктелуі. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді инфрақызыл сәулемен өңдеу. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді электростатикалық өрісте өңдеу. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің электр байланысы әдістері. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің жоғары жиілікті және ультра жоғары жиілікті әдістері. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің акустикалық әдістері. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің импульсті әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Астық өнімдерін өңдеудің физикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Ұнтақтау. Сұрыптау. Өңдеу. Қысым. Араластыру. Гетерогенді жүйелерді бөлу. Престеу. Қалыптастыру. Тұндыру. Сүзу. Елеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Реология
    Несиелер: 5

    Негізгі ережелер; реологиялық денелердің жіктелуі, сондай-ақ олардың негізгі құрылымдық-механикалық қасиеттері (ҚМҚ). ҚМҚ-ке механикалық және технологиялық факторлардың әсері. ҚМҚ өлшеу әдістері мен құралдары; ығысу, қысу және үсті. Ет, сүт және балық өнімдерінің ерекшеліктері. Тұтқыр пластикалық ортаны жылжыту үшін құбырлар мен құрылғыларды есептеу. Технологиялық оңтайландыру өндірістің барлық кезеңдерінде технологиялық реология әдістері мен өнім сапасын бақылау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіпорын экономикасы
    Несиелер: 5

    Ресурстарды тиімді пайдалану, Еңбекті ұйымдастыру және тамақ өндірісі кәсіпорындарында өндірістік процесті жоспарлау принциптері. Кәсіпорын жұмысының негізгі техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеу әдістемесі, тиімді жұмысты жоспарлау мен ұйымдастырудың заманауи әдістері. Кәсіпкерлік қызметтің субъектілері мен негізгі объектісі, мақсаттары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы санитария және гигиена
    Несиелер: 5

    Санитария және гигиена саласындағы ҚР нормативтік-құқықтық базасы. Қайта өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын ұстауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Суды санитарлық-гигиеналық бағалау. Қызметкерлердің жеке гигиенасы, мүкәммал мен жұмысшылардың қолын санитариялық бақылау, тамақ өнімдерін сақтауға, тасымалдауға қойылатын санитариялық талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Астықты қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары 2
    Несиелер: 5

    Астық қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындарының элеваторлары, қоймалары және басқа да объектілері. Астық қабылдау элеваторлары. Астықты қайта өңдеу өнімдерінің қоймалары. Базистік және ауыстырып тиеу элеваторлары. Өндірістік элеваторлар. Порт элеваторлары және іске асыру базалары. Зерночистительные машиналар. Гравитациялық көлік. Элеватор өнеркәсібі кәсіпорындарының кірме жолдары және олардың шаруашылығы.Нор. Конвейерлер.Өлшеуге арналған жабдық.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өндірісті ұйымдастыру, жоспарлау
    Несиелер: 5

    Кіріспе. Пәннің пәні, мазмұны және міндеттері. Саланың экономикалық ерекшеліктері және оның Ұлттық экономика жүйесіндегі рөлі. Салада жоспарлау мен болжауды ұйымдастыру. Кәсіпорынның өндірістік қуаты және өндірістік бағдарламасы. Кәсіпорынның негізгі және ағымдағы активтері. Кәсіпорынның еңбек ресурстары. Еңбек және жалақыны жоспарлау. Өндіріс құны және баға. Өнеркәсіп өндірісін ұйымдастыру деңгейі. Өндірістің тиімділігі. Инвестицияларды жоспарлау. Жобалық талдау және инвестициялардың тиімділігін бағалау әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық схемасы. Шикізатты қабылдау, шикізатты сақтау және өндіріске дайындау. Қамырды дайындау. Өндірістік рецептураларды есептеу. Қамырды бөліктерге бөлу. Нан, нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді пісіру. Нан-тоқаш өнімдерін тасымалдау. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді орау. Нанның нақты шығымын, ұнды үнемдеуді және артық тұтынуды есептеу. Негізгі шикізатты дайындау. Қосымша шикізатты дайындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Дәнді дақылдарды өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Жарма шикізатының сипаттамасы және жарма ассортименті. Астықты жармаға өңдеудің технологиялық процесінің схемасы. Астықты өңдеуге дайындау. Қалдықтар мен жабдықтарды бөлу. Жарма дақылдарын гидротермиялық өңдеу. Жарма алу үшін жарма дақылдарын дайындау схемасы. Жарма өндірісіндегі технологиялық процестер. Қабыршықтау, қабыршықтаудан кейін өнімдерді сұрыптау. Қабықсыз дәнді және құрал-жабдықтардан қабықшалы дәндерді бөлу.. Жабдықты тегістеу, жылтырату және ұнтақтау. Дәнді дақылдар, қарақұмық жармасы, күріш жармасы, сұлы өнімдері, арпа, бидай жармаларын өндіру. Асбұршақтан, жүгеріден және өзара алмастыру схемасы бойынша дәнді дақылдарды өндіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұн тарту және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Дәнді дақылдардың сипаттамасы. Қара бидайды сортты ұнды елеуге дайындау. Түрлі сападағы астықтан ұн тарту партиясын құру. Астықты ұн өңдеуге дайындау. Астық өңделген және алынған өнімдер. Ұнды сақтау кезінде пайда болатын үйінділер. Нан пісіру ұнының түрлері мен түрлері. Бидай мен қара бидай ұнының химиялық құрамы. Макарон өнімдерінің ассортименті. Қойлытын макарон өнімдерінің сапасына қойылатын талаптар. Макарон өндірісіндегі шикізаттың сапасы. Сақтау шарттары мен мерзімдері. Макарон өнімдерін ашу. Макарон беріктігінің өзгеруі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астық өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 8

    Астықты қабылдау, өңдеу, қайта өңдеу және сақтаудың технологиялық процесінің схемасын әзірлеу; астық сақтау қоймаларының түрін таңдау және олардың сыйымдылығын есептеу; бас жоспарды жобалау; астықты өңдеуге арналған жабдықты, қабылдау-тиеу құрылғыларын есептеу, кәсіпорындардың көлемдік-жоспарлау және конструктивтік шешімдері; ұн тарту және Жарма зауыттарының өндірістік қуатын есептеу; технологиялық схемаларды жобалау, жабдықты есептеу және іріктеу, жабдықты тұтастыру, астық өңдеу кәсіпорындарын автоматтандырылған жобалау жүйесі; Цех ішіндегі көлікті, аспирацияны және ауаны Баптауды жобалау; жобаланатын және реконструкцияланатын кәсіпорындардың техникалық-экономикалық көрсеткіштері; өрт-жарылыс қауіпсіздігін және қоршаған ортаны қорғауды қамтамасыз ету жөніндегі іс-шаралар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістерінде сапаны басқару
    Несиелер: 5

    Сапа менеджменті және ISO 9000 стандарттары. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы сапаны басқару және ХАССП жүйесі. Сапаны басқару және ИСО стандарттары.Қайта өңдеу өндірістерінде өнімдерді әзірлеу процессін басқару. RP процесін жобалау. Нәтижелерді, бюджеттерді және шектеулерді жоспарлау. Қайта өңдеу өндірістерінде өнімдерді әзірлеуге ықпал ететін өндіріс құрылымы. ХАССП (тәуекелдерді талдау және сыни нүктелерді бақылау).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нан пісіру және кондитерлік өндіріс кәсіпорындарындағы технологиялық есептілік
    Несиелер: 5

    Кәсіпорын жұмысының негізгі экономикалық тұжырымдамалары. Кәсіпорындардың ұйымдық-құқықтық нысандары. Кәсіпорынның ішкі ортасы. Сыртқы бәсекелестік орта. Негізгі өндірістік қорларды есепке алу және бағалау. Ресурстық қамтамасыз ету кәсіпорын. Ұйымдастыру жалақы. Өнімнің өзіндік құны. Нан пісіру және кондитерлік өндіріс процесін ұйымдастыру. Кәсіпорынның өндірістік қуаты. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында жоспарлау. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астық өңдеу өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Өңдеу объектісі ретінде астық туралы негізгі мәліметтер, оның құрылымы және классификациясы. Дайын өнімнің сипаттамасы. Әртүрлі технологиялық процестердегі жабдықтың мақсаты туралы мәліметтер. Шикізатты дайын өнімге немесе жартылай фабрикатқа өңдеудің аралық және соңғы нәтижелеріне жабдықтың әсері. Астықты ұнға, жармаға және жарма өнімдеріне өңдеудің технологиялық процестері, сонымен қатар мал азығын өндіру туралы негізгі мәліметтер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астықты қайта өңдеу өндірістері кәсіпорындарындағы технологиялық есептілік
    Несиелер: 5

    Кәсіпорын жұмысының негізгі экономикалық тұжырымдамалары. Ұйымдастыру-құқықтық нысандары. Кәсіпорынның ішкі ортасы. Сыртқы бәсекелестік орта. Негізгі өндірістік қорларды есепке алу және бағалау. Кәсіпорынды ресурстық қамтамасыз ету. Жалақыны ұйымдастыру. Өнімнің өзіндік құны. Процесін ұйымдастыру еңбеккерлері, өндіріс. Кәсіпорынның өндірістік қуаты. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында жоспарлау. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу өндірістерінде сапа менеджменті жүйесі
    Несиелер: 5

    ПП-дағы тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесі. ҚР СТ ИСО 22000-2006 стандарты. Өңдеу тамақ кәсіпорындарында СМЖ енгізу. Менеджмент жүйелері-бәсекеге қабілеттілікті анықтайтын фактор. ИСО бойынша экологиялық менеджмент 14001:2004. Біріктірілген менеджмент жүйелері. Тамақ өнеркәсібіндегі өнімдерді әзірлеу менеджменті. Өнім жетістігін басқару. Кәсіпорындардағы инновациялар-уақыт талабы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
    Несиелер: 5

    Тамақ саласындағы технохимиялық бақылаудың мақсаты мен міндеттері. Технологиялық процесті бақылау схемасы. Шикізатты қабылдауды, сақтауды және өндіріске дайындауды бақылау. Пісіруді бақылау. Дайын өнімнің шығуын бақылау. Жақсартқыштарды пайдалану кезінде бақылау. Ассортиментті бақылау. Стандарттау бойынша нормативтік құжаттар. Зертхананың негізгі функциялары. Шикізат сапасын бақылау әдістері. Дайын өнімнің сапасын бақылау әдістері. Дайын нан-тоқаш өнімдері сапасының физика-химиялық көрсеткіштерін анықтау әдістері.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нан пісіру және кондитерлік өнеркәсіп кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 8

    Тамақ өнімдерінің өндірістік ғимараттарына қойылатын талаптар өнеркәсіп. Құрылыстың техникалық-экономикалық негіздемесі. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау негіздері. Өнеркәсіптік көлік. Өндірістік үй-жайларда ауаны баптау жүйелерін жобалау. Шикізатты есептеу және ассортименттің негіздемесі. Жоспарлауды ұйымдастыру және сала менеджменті. Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру.Негізгі өндірісті, сапаны техникалық бақылауды, материалдық-техникалық жабдықтауды ұйымдастыру. Кәсіпорындардың өндірістік қуаттары және олардың резервтері, шағын кәсіпорындар, концерндер мен корпорациялар. Еңбекті ғылыми ұйымдастыру, еңбекақы төлеуді ұйымдастыру, Еңбек өнімділігі, олардың өсу факторлары мен әдістемесі, кәсіпорындардың қосалқы шаруашылықтары. Өндірісті жоспарлау, зауыттық жоспарлауды ұйымдастыру, индикативтік және стратегиялық жоспарлау, бизнес-жоспар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON1

    Кәсіптік қызмет саласында құқық, экономика және кәсіпкерлік негіздерін, тіршілік қауіпсіздігі негіздерін біледі

  • Код ON2

    Жаратылыстану-ғылыми білім негіздерін, заңдар мен әдіснамаларды, сондай-ақ өндірістік және ғылыми қызметте академиялық жазу жанрларын пайдаланады

  • Код ON3

    Қайта өңдеу өндірістерін микробиологиялық талдау саласындағы теориялық және практикалық білімді, сондай-ақ қайта өңдеу өндірістері саласындағы оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін оқыту дағдыларын қолданады

  • Код ON4

    Оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу, сондай-ақ қайта өңдеу өндірістері саласындағы технологиялық процестердің тиімділігін арттыру үшін теориялық және практикалық білімді қолданады

  • Код ON5

    Теориялық және практикалық білімдерін (бағдарламалау негіздері, қайта өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жобалаудың жобалау-конструкторлық және есептік нормалары), сондай-ақ кейінгі деңгейлерде оқуды жалғастыру кезінде және шығу кезінде қойылған оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді дербес шешу үшін, сондай-ақ қайта өңдеу өндірістеріндегі кәсіби қызметте оқыту дағдыларын қолданады

  • Код ON6

    Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық схемаларын әзірлеу бойынша кәсіби дағдыларды қалыптастырады және қолданады

  • Код ON7

    Нарықтық экономика жағдайында кәсіпорынның қызметі мен басқару саласында экономикалық білімді еркін меңгерген; қайта өңдеу кәсіпорындарын жобалау саласында білімін көрсетеді

  • Код ON8

    Нормативтік және регламенттеуші құжаттардың талаптарына, сондай-ақ ғылымның, техника мен технологияның соңғы жетістіктеріне сәйкес қайта өңдеу кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім өндіруді қамтамасыз етеді

Top