Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11110 Туризм в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: туризм индустриясының глобализациясы мен цифрландыру шеңберінде туризм және қонақжайлылық индустриясын жетілдіруге бағытталған кәсіптік қызметті жүзеге асыруға қабілетті қызметтер саласындағы жоғары білікті мамандарды даярлау
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Туристік елтану
    Несиелер: 4

    Туристік ағынның бағыты бойынша ерекшеленетін халықаралық туризмнің кіру және шығу формаларын білу. Туристік ағындардың жіктелуін білу. Туристің шыққан елін және ол баратын елді ажырата білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туристік-өлкетану жұмыстарының негізі
    Несиелер: 4

    Өлкетану жұмысының негіздерінің мәнін, шынайы және алуан түрлі өлкетану ақпаратын білу, экскурсиялық әзірлемелерді орындау және туристік маршруттарды әзірлеу. Туристік-өлкетану жұмысының негіздерін білу болашақ туризм менеджерлерін кәсіби даярлаудың ажырамас бөлігі болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 4

    Студенттерде отандық және әлемдік туризмнің құрылымы мен даму тенденциялары туралы жүйелі түсінік қалыптастыру, туризм нарығындағы экономикалық процестердің көптігі туралы түсінік, сондай-ақ болашақ мамандарға ҚР-да туристік нарықтың қалыптасуы мен даму теориясы мен практикасымен кәсіби деңгейде айналысуға мүмкіндік беретін дағдылар мен дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Академиялық жазу негіздері
    Несиелер: 4

    Әдеби қазақ тілінің нормаларын білу. Қазақ тілінде сөйлеу мәдениетін қалыптастыру, фразеологиялық айналымдарды, мақал-мәтелдерді қолдану арқылы ауызша және жазбаша сөйлеуді дамыту. Тұлғааралық және кәсіби коммуникацияларда қазақ тілін қолдану дағдылары. Ғылыми-кәсіби сөйлеуді меңгеру: ғылыми-кәсіби сөйлеу саласындағы білім мен дағдыларды белсенді, жалпылама, көлемді қалыптастыру, сөйлемдерді грамматикалық тұрғыдан дұрыс құру дағдыларын қалыптастыру, мәтіндер негізінде кәсіби лексиканы зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экожүйе және құқық
    Несиелер: 5

    Экономика, құқық, антикоррупциялық мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі, кәсіпкерлік, ғылыми зерттеулер әдістері саласында интеграцияланған білімді қалыптастыру. Адам мен табиғаттың қауіпсіз өзара іс-қимылының, экожүйелер мен биосфераның өнімділігінің негіздері. Ресурстардың шектеулілігі жағдайындағы қоғамның кәсіпкерлік қызметі, бизнес пен ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілігін арттыру. Экология және адам тіршілігінің қауіпсіздігі саласындағы қатынастарды реттеу. Қазақстандық құқықты, субъектілердің міндеттері мен кепілдіктерін білу, әлеуметтік прогресті қамтамасыз ету үшін қоғамдық қатынастарды мемлекеттік реттеуді білу және сақтау. Ғылыми зерттеулер әдістерін қолдану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қазақстандағы практикалық туризм
    Несиелер: 5

    Қазақстан туризмін дамыту және қалыптастыру негіздерімен танысу. Туристік орталық ретінде Қазақстанның тартымдылығын арттыру және жетілдіру бойынша өзекті мәселелерді қарастыру. "ҚР-дағы туристік қызмет туралы" заңын және ҚР-дағы туристік индустрияны дамыту жөніндегі басқа да стратегиялық жоспарларды білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Абайтану
    Несиелер: 3

    Абай Құнанбаевтың өмірі мен шығармашылығын, оның философиялық, эстетикалық және қоғамдық көзқарастарын зерттеу. Ақын Абай Құнанбаевтың шығармашылығы туралы ғылыми білімнің алғашқы тәжірибелерін, гуманист пен қоғам қайраткерінің моральдық-этикалық көзқарастарын зерттеу.Қазіргі кезеңдегі Абайтану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қоғамдық сананы жаңғырту және оның өзекті мәселелері
    Несиелер: 3

    Әлемдік саяси процестің қалыптасқан тарихи шындықтары мен тенденцияларына сәйкес келетін саяси жүйелердің қазіргі заманғы типологиясын, демократиялық саяси жүйенің маңызды белгілерін, оның негізгі параметрлері мен элементтерін, оның негізгі принциптерін, осы принциптер мен жалпыадамзаттық құндылықтардың қатынасын, әлемнің әртүрлі елдерінің саяси жүйелерінің даму тенденциясын білу. Қазақстан Республикасының саяси жүйесін дамыту және ғылыми ұғымдармен жұмыс істеудің қажетті дағдыларын алу. Саяси модернизацияны талқылау. Саяси процестерді болжау. Қазіргі Геосаясат және геосаяси процесс. Қоғамдық сананы жаңғыртудың жалпы түсінігі. Ұлттық сана ұғымы, белгілері, рөлі мен маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мұхтартану
    Несиелер: 3

    М.О. Әуезовтің өмірі мен шығармашылығын зерттеу; жазушының шығармашылық зертханасын талдау, оның өмірбаяны абайтану ғылымының негізін қалаушы, "Манас"жырының зерттеушісі ретінде. М. Әуезовпен көрнекті қоғам қайраткері ретінде танысу. Әлемдік және шығыс әдебиетінде М. Әуезовтің әдеби мұрасын талдау дағдылары дамуда. Отансүйгіштік және Отанға деген сүйіспеншілік сезімдері тәрбиеленеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туризмология негіздері
    Несиелер: 5

    Туризм саласын аумақтық ұйымдастырудың ғылыми және практикалық негіздерімен, "рекреациялық қызмет" және "туризм индустриясы" ұғымдарымен және олардың жұмысын әртүрлі табиғи және әлеуметтік-экономикалық жағдайларда ұйымдастыру қағидаттарымен танысу. Әлеуметтік, топтық және жеке рекреациялық қажеттіліктердің өзара әрекеттесуін анықтау білу. Туризм саласында тиімді жұмыс істеу үшін болашақ мамандарға қажетті туризм географиясы саласындағы терең білім мен практикалық дағдыларды бекіту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Туристік қызмет психологиясы
    Несиелер: 4

    Кәсіби этиканың табиғаты мен мәнін білу. Іскерлік этика кешеніндегі корпоративтік мәдениет. Қонақ үй бизнесіндегі іскерлік этикеттің нормалары. Туристік бизнестегі этикалық іскерлік мінез-құлық. Іскерлік қарым-қатынастың сөйлеу, логикалық және психологиялық мәдениеті. Әлемдік қонақжайлылық индустриясының қазіргі даму тенденциялары. Қарым-қатынастың негізгі сипаттамалары. Қонақ үй бизнесіндегі іскерлік қарым-қатынас. Қарым-қатынастағы тұлға. Іскерлік сөйлесудің логикалық мәдениеті. Іскерлік әңгімелесудің психологиялық мәдениеті. Әңгімелесушілердің ескертулерін бейтараптандырудың тактикасы мен әдістері. Іскерлік сөйлесу тәжірибесіндегі ауызша емес құралдар. Әңгімелесушілердің ішкі күйін олардың қимылдары мен позалары арқылы тану. Іскерлік әңгіме жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Мақсаты: өнімдерге, қызметтерге, процестерге және басқару жүйелеріне стандарттарды әзірлеуде кәсіби салада қазақ (орыс) тілін қолдану бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру. Мазмұны: Кәсіпорындарда стандарттау бойынша жұмыстарды жоспарлау, стандарттарды әзірлеу, сапа менеджменті саясаты негізінде коммуникацияларды қалыптастыру кезінде қазақ және орыс тілдерінде қажетті кәсіби ақпаратты пайдалану дағдыларын дамыту. Кәсіби қарым-қатынас саласында орыс (қазақ) тілінде сөйлеу әрекетінің бағдарламасын құру. Кәсіби салада тілдік дайындық

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туризмнің белсенді түрлерінің техникасы мен тактикасы
    Несиелер: 5

    Жоспарлы бағыттарды құруды, халықтың жаппай белсенді демалысын дамыту үрдісін, патриотизмге, салауатты өмір салтына тәрбиелеумен, жаңа әлеуметтік байланыстар орнатумен, азаматтықтың негізгі белгілерін орнатумен адамды дене және мәдени сауықтыру және жетілдіру процесін білу. білім алушыда танудың экскурсиялық әдісі туралы түсінік қалыптастыру, экскурсияларды дайындау дағдыларын және оларды өткізу технологияларын қалыптастыру, осы дағдыларды өзінің болашақ жұмысында қолдануға үйрету, білім алушыда Туризм инфрақұрылымы туралы түсінік қалыптастыру; Туризмнің белсенді түрі саласында әзірлеу мен ілгерілетудің практикалық дағдыларын әзірлеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экстремалды туризм
    Несиелер: 5

    Туризмнің негізгі түрлерін білу. Туристердің олар үшін тартымды жерде болуы және ерекше қызмет түрімен айналысуын білу .Экстремалды туризмді жаяу экспедицияларға, сафари турларына және тәуекелге байланысты теңіз саяхаттарына бөлу. Білім алушыда жоғары білікті нұсқаушылар, жолсеріктер туралы түсінік қалыптастыру. Экстремалды туризмнің даму географиясы: Жерорта теңізі аралдарында және Еуропаның таулы аймақтарында (Франция, Австрия, Болгария, Швеция және басқа да көптеген елдер). Экстремалды туризм қауіпсіздігі негіздері. Туризмнің экстремалды түрлерінің материалдық-техникалық базасы. Экстремалды туризмді дамытудың негізгі тенденциялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туристік ресурстану
    Несиелер: 4

    Туризм, туристік қызмет, туристік индустрия, туристік ресурстардың басты және негізгі ұғымдарын білу. Туризмді ұйымдастырушылар-туроператор, турагент, мақсаты мен функциялары, делдалдық мәні. Туризмнің негізгі түрлері, түрлері және кіші түрлері. Туризм индустриясының негізгі кезеңдері мен қазіргі даму тенденциялары. ҚР туристік саласын мемлекеттік реттеу. ҚР Туризмді мемлекеттік басқару құрылымы.Қазіргі әлемдік экономикадағы туризмнің рөлі. Халықаралық туризмді құқықтық реттеу. ДТҰ-ның әлемдік туризм индустриясын дамытудағы рөлі. Оны құрудың мақсаты, оның негізгі міндеттері мен функциялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Туристік бизнесіндегі этика және этикет
    Несиелер: 4

    Білім алушылардың коммуникативтік дағдыларды игеруі, клиенттік базаны иемденуі, ұжым мүшелерімен қарым-қатынасты дұрыс құруы және пікірлестер ұжымында жұмыс істеуден қосымша пайдалана алуы, позитивті іскерлік имиджді құруы және үнемі қолдауы. Коммуникативті құзыреттер кәсіби біліммен қатар туризм мен қонақжайлылықта жұмыс істейтін әр нақты маманның бәсекеге қабілеттілік деңгейіне әсер ететін шешуші факторларға жатады. Курсты оқу барысында студенттер іскерлік қарым-қатынас дағдысын және кәсіби қызмет процесінде олардың шығармашылық қолданылуын меңгеруі; қызметтік қарым-қатынас процесінде әлеуметтік-психологиялық әсердің әртүрлі түрлерін пайдалану дағдыларын игеруі; сөйлеу мәдениетінің деңгейін, сөйлеу қызметі саласындағы, іскерлік этикет саласындағы кәсіби құзыреттілікті арттыруы тиіс.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 3

    Студенттің жеке қасиеттерін дамыта отырып, оқитын тіл елінің мәдениетін білу және кәсіби және лингвистикалық білімге негізделген арнайы дағдыларды игеру және кәсіби - бағдарланған шет тілдік қарым-қатынасқа үйрету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Турлар мен маршруттарды жасау технологиясы
    Несиелер: 4

    Маршруттар мен турларды әзірлеу туралы білімді қалыптастыру, маршруттар мен турларды жобалау технологиясының негізгі ұғымдары мен негіздерін игеру, туристік өнімді өндіруге және турларды бағдарламалауға қатысатын негізгі туристік қызметтерді дамыту ерекшеліктерін игеру. Жобалаудың негізгі технологиялық элементтерін және олардың құрылымдық-ұйымдастырушылық ерекшеліктерін; туристік қызметтерді (жорықтар, саяхаттар, экскурсиялар) жобалаудың негізгі стандарттарын білу. Туризм қызметтерін жобалаудың әр кезеңінің құрылымын қарастыру; маршруттар мен турларды жобалаудың негізгі факторлары мен шарттарын білу; мемлекеттік қызметтердің құрылымын және маршруттар мен турлардың дамуын құқықтық қамтамасыз етуді білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Коммуникативті мәдениет негіздері
    Несиелер: 4

    Туризм саласындағы ақпаратты ұсыну және құжаттау үшін мемлекеттік тілді, шет тілдерін еркін меңгеру. Жеке адамдармен де, топтармен де тиімді коммуникативті қарым–қатынас жасау үшін құқықтық және моральдық-этикалық нормалардың негіздерін түсіну және практикада қолдану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Босуақыттағы рекреациялық-сауықтыру технологиясы
    Несиелер: 4

    Туристердің дене шынықтырумен және рухани оңалту мен демалуға және сауықтырудың маңыздылығын білуіне , әлеуметтік белсенділікті ынталандыратын бастамаларды барынша дамыту және адамның шығармашылық өзін-өзі көрсетуі үшін оңтайлы жағдайлар жасау. Жас ерекшеліктеріне, қызығушылықтарына, өмірлік ерекшеліктеріне, адамгершілік белсенділігіне, физикалық мүмкіндіктері мен жеке артықшылықтары және өмір мәдениетін жақсартуға және салауатты өмір салтын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм индустриясын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Әлемдік туризмнің қалыптасу негіздерін білу, жекелеген елдер мен өңірлерде туристік бизнесті дамыту. Туризм инфрақұрылымының жұмыс істеуінің Тарихи нысандары туралы тұтас түсінік қалыптастыру. Отандық индустрияны жетілдіру мақсатында қазіргі заманғы туризмнің теориялық проблемаларының мәнін анықтау. Туристік өнім мен қызметтерді өндіруге қатысатын туризм инфрақұрылымының негізгі және ілеспе элементтері құрылымының ерекшелігін игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ұлттық дәстүрлер және әлем халықтарының әдет-ғұрыптары
    Несиелер: 5

    Әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен әдет-ғұрыптарымен танысу және халықаралық туризмнің және олардың рекреациялық ресурстарының даму тарихындағы рөлі; адам қызметінің ерекше нысаны ретінде туризмнің жалпы сипаттамасын білу, елдер мен аймақтардың кешенді туристік сипаттамасын жасау; туристік ағындардың болжамдарын жасау; әлем елдері бойынша турлар мен маршруттар жасау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризмде тамақтандыруды ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Қонақ үй кешендерінде тұтынушыларға қызмет көрсетуді ұйымдастыру, туристерге қызмет көрсетуг кезінде тамақ үй-жайларын дайындау ережелері туралы түсінікке ие болу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жіктелуін түсіну. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының әртүрлі типтері мен сыныптарына қойылатын талаптар мен нормалар. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының негізгі түрлерін білу : мейрамхана, кафе, бар, кофехана, асхана және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризмдегі инфраструктура
    Несиелер: 5

    Туристік инфрақұрылымның мәні, қызметі және жіктелуін, туристерге көліктік қызмет көрсетуді ұйымдастыру және жоспарлауды, ҚР-дағы туристік индустрияның қазіргі жағдайы мен дамуы туралы білімдерін көрсету. Кәсіби бастапқы Дағдылар мен дағдыларды игеру: туризм инфрақұрылымының құрамдас бөліктерін талдауға кешенді көзқарас; туристік инфрақұрылымды дамыту бойынша ұлттық туристік әкімшіліктер мен туризм саласындағы кәсіпорындардың қызметіндегі тәжірибені жинақтау; отандық туристік нарықтың ерекшелігін ескере отырып, республикада туризм инфрақұрылымының дамуына баға беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісі
    Несиелер: 6

    Мейрамхана кәсіпорындарын ұйымдастыру мен басқарудың ерекшеліктерін білу. Мейрамхана индустриясының концепциясы және қонақжайлылық индустриясында орнын білу. Мейрамхана бизнесінің негізгі түрлері. Клиенттерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру үшін материалдық-техникалық базаға қойылатын жалпы талаптар. Ресторан индустриясының кәсіпорындарында сервистік қызмет көрсету және ұйымдастыру. Азық-түлік жағдайын және қызмет көрсету әдістерін жіктеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Халықаралық туризм тарихы
    Несиелер: 5

    Халықаралық туризмнің даму тарихын және олардың рекреациялық ресурстарын зерттеу. Адам қызметінің ерекше түрі ретінде халықаралық туризмнің жалпы сипаттамасын білу. Елдер мен аймақтардың кешенді туристік сипаттамаларын жасау. Әлем елдері бойынша ықтимал туристік ағындар мен маршруттарды әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қазақстанның туристік- экскурсиялық объектілері
    Несиелер: 5

    Сәулет-қала құрылысы тақырыптарына экскурсия жүргізу ерекшеліктерін білу. Табиғи экскурсиялардың ерекшеліктері. Тарихи және әдеби тақырыптарға экскурсиялардың ерекшеліктері. Этнографиялық экскурсиялардың ерекшеліктері. Әдістемелік жұмысты ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы персоналдар менеджменті
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясында кадрларды даярлау негіздерін, қонақжайлылық индустриясындағы менеджменттің ерекшеліктерін білу. Қонақ үй бизнесінде қызметкерлерді бейімдеу және ынталандыру қонақ үй қызметкерлерін оқыту және дамыту. Персоналды басқару тұжырымдамалары. Персоналды басқару стратегиялары. Кадрлық құрамды қалыптастыру әдістері. Қызметкерлердің жұмысын қолдау әдістері. Туризмдегі персоналды басқарудағы әлемдік стандарттар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі халықаралық экономика
    Несиелер: 4

    Бір елдің тұрғындарының басқа елдің аумағында туризмді жүзеге асыруына байланысты халықаралық туризмнің қызметін айқындау. Шетелдік туристер санатын білу. Басқа елдің аумағындағы туристерге туристік қызмет көрсету және қызмет көрсету – көшпелі туризм, ал шетелдік туристердің ел аумағында туристік қызмет көрсету және қызмет көрсету – келу туризмі. Ішкі және халықаралық туризмге қатысты "туристерді қабылдау", "туристерді жіберу" ұғымдарын білу. Халықаралық туризм және туристік келу статистикасы туралы түсінікке ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі кейтеринг
    Несиелер: 6

    Болашақ мамандардың бойында кәсіпорындар мен ұйымдардың қызметкерлерін тамақтандыруды ұйымдастырумен байланысты қызметтер көрсете білуін қалыптастыру; стационарлық үй-жайлардан тыс мейрамханалық қызмет көрсету, компаниялар мен жеке тұлғалардың қызметкерлері үшін сыртқы қоғамдық тамақтану іс-шараларын ұйымдастыру, сондай-ақ әртүрлі мақсаттағы іс-шараларға қызмет көрсетуді және дайын аспаздық өнімді бөлшек саудада сатуды жүзеге асыратын қызметтер көрсету. Мейрамхана бизнесінде қызмет көрсету дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм маркетингі
    Несиелер: 5

    Білім алушылар да коммерциялық компанияның тауарлары мен қызметтерін тұтынушыларға тиімді сатуды жүзеге асыратын іс-әрекеттер жиынтығының теориялық білімі мен практикалық дағдыларын дамыту.Маркетинг туралы кең түсінік алу және оны басқарушылық шешімдер қабылдау үшін практикалық қызметте қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі экономикалық сараптама
    Несиелер: 5

    Студенттерде экономикалық талдау негізінде кәсіпорындар мен ұйымдар қызметінің стратегиясы мен тактикасын әзірлеу және іске асыру бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру. Алға қойған мақсаттарға жету қабілетін дамыту үшін стратегиялық ойлауды қолдану. Жаңа білімді пайдалануға негізделген бизнес-идеяларды талдау және іріктеу туралы түсінікке ие болу; фирма қызметінің маңызды бағыты ретінде бизнес-жоспарлау туралы түсінік қалыптастыру; нарық жағдайында бизнес - жоспарлау теориялары мен практикасын, жоспарлардың түрлері мен оларды әзірлеу мақсаттарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристерге транспорттық қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды әрі қарай дамыту және туристерге қызмет көрсету және тасымалдау кезінде жайлылық туралы білім мен дағдылармен қаруландыру; туристерге көліктік қызмет көрсетудің тиімділігін арттыру. Әр түрлі компьютерлік желілер арқылы билеттерді ертерек брондау туралы ақпараттарды алу. Багажды, жануарларды және басқа заттарды тасымалдау ережелерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі экскурсиялық қызмет
    Несиелер: 5

    Туризмді дамыту мақсатында туристік және өлкетану жұмыстарының ұғымдарын, әдістерін, әдістемелерін және негізгі бағыттарын, өңірдің ресурстары мен аумағын бағалауды игеру. Туризм саласындағы экскурсиялық қызметті білу және туризм жүйесі үшін кадрлар даярлаудың іргелі негізі болып қала беретін туризм саласындағы жаңа түсініктер мен жетістіктерге ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі франчайзинг
    Несиелер: 6

    Туризмдегі франчайзинг туралы білім алу, негізгі терминдерді анықтау, сондай-ақ турфирмалардың бизнесті жүргізуінің франчайзингтік нысанының артықшылықтары мен кемшіліктерін талдау. Туризм кәсіпорындарындағы франчайзингтік жүйеде басқарудың ұйымдық құрылымын, туристік желілердің жұмыс істеу перспективасының факторларын, франчайзер мен франчизи арасындағы қарым-қатынаста басқару процесін жақсарту жолдарын анықтау. Шетелдік және отандық туристік компаниялардағы Франчайзингті басқару және ұйымдастыру жүйелерін салыстыруды ескере отырып, туристік агенттіктердің алуан түрлілігі арасында қатаң бәсекелестік жағдайында Франчайзинг негізінде интеграция әдісімен туризм саласындағы бизнесті одан әрі дамыту перспективаларын анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі логистика
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды әрі қарай дамыту және туристерге қызмет көрсету , тасымалдау кезінде жайлылық туралы білім мен дағдылармен қаруландыру; туристерге көліктік қызмет көрсетудің тиімділігін арттыру. Әр түрлі компьютерлік желілер арқылы билеттерді алдын ала брондау туралы ақпарат беру. Көліктің барлық түрлерінде жүктерді, жануарларды және басқа заттарды тасымалдау ережелерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Халықаралық сауда қызметтері
    Несиелер: 4

    Қызметтердің халықаралық саудасын ұйымдастыру негіздерін, протекционизм саясатын, тауарлардың экспорты мен импортын білу. Заманауи ақпараттық технологиялар және олардың туризмді дамытудағы рөлі, туристік өнімді жылжыту бренді мен технологиясы, Туризмдегі экономиканы дамыту тенденциялары мен принциптері. Сыртқы саудадан түскен пайданы және әлемдік нарықта көрсетілетін қызметтер саудасы саласындағы кірістерді бөлуді есептеу; халықаралық деңгейде көрсетілетін қызметтер саудасын реттеу жөніндегі шаралар кешені.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм менеджменті
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды менеджменттің теориялық аспектілері мен функциялары мен құралдарымен; менеджменттің тұжырымдамалық-категориялық аппаратымен таныстыру. Туристік қызмет саласындағы басқару кезінде білімді қолдану. Басқару шешімдерін қабылдау мақсатында менеджмент және оны практикалық қызметте қолдану туралы кең түсінік алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй номерлеріндегі қызмет көрсету
    Несиелер: 6

    Нөмірлерді брондаумен, қонақ үйге келетін туристерді қабылдаумен, оларды тіркеумен және нөмірлері бойынша орналастырумен, сондай-ақ тур аяқталғаннан кейін үйге немесе саяхат маршрутының келесі пунктіне жіберумен байланысты мәселелерді шешу. Туристерге нөмірлерде қызмет көрсетуді қамтамасыз етеді, нөмірлердің қажетті санитариялық-гигиеналық жай-күйін және тұрғын үй-жайлардағы жайлылық деңгейін қолдайды, қонақтарға тұрмыстық қызметтер көрсетумен айналысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қазақстанның табиғи мұралар географиясы
    Несиелер: 5

    Жаһандық құбылыс ретінде табиғи және мәдени мұра туралы заманауи ғылыми түсініктерді және оны тұрақты даму мүддесі үшін басқару дағдыларын қалыптастыру. Қазақтың табиғи мұраларының бірегейлігі мен маңыздылығын анықтау. Табиғатты пайдаланудың өңірлік және салалық құрылымдарын талдау, табиғатты пайдалану қақтығыстарын анықтау және оны өңірлік және жергілікті деңгейде оңтайландыру тәсілдерін іздеу үшін табиғатты пайдалану тарихын білуді қолдана білу; табиғатты пайдаланудың экономикалық, құқықтық және этномәдени негіздерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қосымша білім беру бағдарламасы бойынша пәндері
    Несиелер: 12

    Туризм индустриясы саласында қосымша құзыреттерді меңгеру. Шетелдік және отандық туристік қызметтер нарығы арасындағы өзара байланысты, жүйенің заңнамалық және нормативтік базасына қойылатын халықаралық талаптарды білу және түсіну, туристік маршруттарды ұйымдастыру және өткізу бойынша жұмыстарды жоспарлау, ұсынылатын қызметтердің сапасы саласындағы стандарттармен жұмыс істеу,нормалар мен ережелерді әзірлеу, туристік қызметтердің қауіпсіздігін ұсыну бойынша дағдыларды қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туризм географиясы
    Несиелер: 5

    Қазіргі туризмнің мәні және терминологияны білу. Туризм географиясының даму факторлары және туристік қызметтің қазіргі жағдайы. Туризм географиясының салалық және кеңістіктік құрылымы туралы толық түсінік. Әлемнің туристік аймақтары: Еуропа, Америка, Африка және Таяу Шығыс елдері бойынша туристік елтану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақүй техникалық эксплуатациясы және оның құрал жабдықтары
    Несиелер: 6

    Туризм менеджерлерінің кәсіби қасиеттерін қалыптастырудың негіздерінің бірі ретінде қонақ үйлер мен олардың жабдықтарын техникалық пайдалану ережелері туралы теориялық білім алу, сондай-ақ сапалы қызмет көрсетуде олардың практикалық дағдыларын дамыту. Білім алушыда тіршілік қауіпсіздігі нормалары мен ережелерін сақтай отырып, ғимараттар мен құрылыстарды дұрыс пайдалануды практикалық іске асырудың теориялық негіздері мен регламенттері туралы түсінік қалыптастыру. Ғимараттар мен құрылыстарды дұрыс техникалық пайдаланудың негізгі ережелері мен міндеттерін, тіршілік қауіпсіздігі мен қоршаған ортаны қорғауды сақтай отырып, тұрғын үй мен аула аумақтарын күтіп-ұстау қағидаларын, Құрылыс конструкциялары мен жабдықтарының тозу дәрежесін анықтай білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақүй персоналдарын басқару
    Несиелер: 5

    Қонақүйлердің түрлерін және олардың классификациясын анықтау мүмкіндігі. Әлемдік қонақ үй кешенінің ұйымдық-басқару құрылымы. Қонақ үй бизнесін ұйымдастырудың модельдері және қонақ үйлердің түрлері. Франчайзинг жүйесі. Нөмірлік қор. Қонақ үй нөмірлерінің жіктелуі. Қонақ үй шаруашылығындағы стандарттау және сапаны басқару жүйесі. Шетелде қонақ үй саласын қолдау шаралары. ҚР қонақ үй шаруашылығын дамыту мәселелері. Қонақ үй бизнесіндегі негізгі буын ретінде қонақ үй бизнесіндегі персоналды басқару әдістерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі бизнес жобалау
    Несиелер: 5

    Бизнес-жоспарлаудың теориялық және практикалық негіздерін қарастыру, сондай-ақ "ProjectExpert" компьютерлік бағдарламалық өнімін пайдалана отырып, бизнес-жоспар құрудың әдістемесі мен практикасын меңгеру. Жаңа білімді қолдануға негізделген бизнес-идеяларды талдау және таңдау туралы түсінікке ие болу. компания қызметінің маңызды бағыты ретінде бизнесті жоспарлау идеясын қалыптастыру. Нарық жағдайында бизнес - жоспарлаудың теориясы мен практикасын, бизнес-жоспарлардың түрлерін және оларды әзірлеу мақсаттарын зерттеу. Сонымен қатар жоспарлауға логикалық көзқарасты дамыту, жалпылау, басты нәрсені бөліп көрсету мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмде маркетингтік зерттеудің әдісі
    Несиелер: 6

    Туризмдегі маркетингтік зерттеулердің теориялық және практикалық негіздерін зерттеу; Туризмдегі маркетингтік зерттеулердің мәнін, принциптерін, міндеттері мен түрлерін түсіну. Бастапқы, маркетингтік ақпаратты жинау әдістерін білу. Сараптамалық сауалнама әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі әлеуметтік зерттеулер әдістемесі
    Несиелер: 6

    Туризмдегі әлеуметтік зерттеулердің теориялық және практикалық негіздерін зерттеу. Туризмдегі әлеуметтанулық зерттеулердің мәнін, міндеттері мен түрлерін білу. Әлеуметтік ақпарат және әлеуметтік зерттеу принциптері. Бастапқы әлеуметтік ақпаратты жинау әдістері. Әлеуметтік ақпаратты жинау әдісі. Бақылау. Эксперимент. Туристік кәсіпорынның ішкі және сыртқы әлеуметтік ақпараты. Туристік кәсіпорынның әлеуметтанулық мүмкіндіктерін анықтау. Туристік өнімнің өмірлік циклін зерттеуді талдау. Туристік өнімнің бәсекеге қабілеттілігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туристік бизнесті ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Ақпарат ағынында теориялық және практикалық білім алу және туроператорлар мен турагенттер ретінде жұмыс істеу кезінде қажетті шешімдерді қолдану.Туристік компанияның туристік нарықтағы қызметін болжау үшін экономикалық ақпаратты өңдеу мен талдаудың заманауи әдістерін қолдана отырып, туризмнің белсенді түрлерінде тактикалық әзірлемелердің мазмұны мен әдістемесін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі кіру және шығу технологиясы
    Несиелер: 4

    Кіру, шығу және ішкі туризмді ұйымдастыру және технологиясы саласындағы теориялық, әдістемелік және практикалық қызмет туралы білім алушыда түсінік қалыптастыру; білім алушыда туристерді визалық қолдауды қамтамасыз ету; кіру , шығу және ішкі туризмнің экономикалық және құқықтық жағы, олардың даму проблемалары мен перспективалары туралы кешенді идеяны қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі әлемдік қонақ үй тізбектері
    Несиелер: 5

    Әлемдік қонақ үй тізбектерінің даму тарихын білу. АҚШ-тағы қонақ үй тізбегінің даму тарихы. Еуропадағы қонақ үй тізбектерінің даму тарихы. Азиядағы қонақ үй тізбектерінің даму тарихы. Әлемдік қонақ үй тізбектерінің қазіргі жағдайы. Жеке тізбектердің ерекшеліктері. Қонақ үй тізбектерінің қарапайым қонақ үйлерден артықшылығы. Қонақ үй тізбектерін дамыту перспективалары. Қонақ үй тізбектерінің ерекшеліктері. Қонақ үй тізбектерін қалыптастыру жолдары мен әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туристік дестинация
    Несиелер: 4

    Жоспарлы маршруттарды ұйымдастыруды, халықтың жаппай белсенді демалысын дамыту үрдісін, патриотизмге, салауатты өмір салтына тәрбиелеумен, жаңа әлеуметтік байланыстар орнатумен, азаматтықтың негізгі ерекшеліктерін қалыптастырумен адамды дене шынықтыру және мәдени жетілдіру процесін қарастыру. Халықты жоспарлы туристік демалыстың барлық түрлерімен, түрлі туристік маршруттармен қамтамасыз ету. республикада және оның облыстарында туризмді дамытудың бас схемалары шеңберінде әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Туризмдегі ғаламдық жүйесін брондау және резервтеу
    Несиелер: 6

    Туроператордың және турагенттің қызметінің негізгі бағыттары бойынша теориялық және тәжірибелік білім алу; туроператордың және туроператордың шығу және кіру туризміне арналған технологиясын білу; туризм индустриясы және онымен байланысты ұйымдар (көлік, визалық қызметтер, сақтандыру компаниялары) кәсіпорындарымен іскерлік қарым-қатынас орнату мүмкіндігін қалыптастыру; қазіргі заманғы қоғамның технологиялық, әлеуметтік-экономикалық және өзге де талаптарын ескере отырып, туристік өнімді дамыту дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туризмдегі сату технологиясы
    Несиелер: 6

    Туристік өнімді сатудың құрылымы мен механизмін зерттеу. Туристік қызметті ұсыну. Туристік компания клиентінің қажеттіліктерін анықтау. Туристік компания клиентінің жасырын мотивтерін анықтау. Туристік қызметтің пайдасын көрсету дағдыларын қалыптастыру. Тұрақты клиенттерді тарту және оларға қызмет көрсету. Тұтынушылардың қарсылықтарын жеңу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Агенттік және операторлық қызметті ұйымдастыру және технология
    Несиелер: 5

    Туроператор мен турагенттердің функционалдық міндеттері туралы білімдерін көрсету, олардың туризмді дамытудағы рөлін анықтау, операторлық және агенттік қызметтерді ұйымдастыру дағдыларына ие болу. Компьютерлік брондау және резервтеу жүйелерінің мәні мен түрлерін, олардың ақпараттық технологиялардың туризмді дамытуға әсерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Туристік фирманы стратегиялық басқару
    Несиелер: 5

    Отандық және әлемдік туристік экономиканың құрылымы мен даму тенденциялары туралы жүйелі түсінік, қонақ үй нарығындағы экономикалық процестердің алуан түрлілігі туралы түсінік, сондай-ақ болашақ мамандарға кәсіби деңгейде ҚР-да қонақ үй нарығының қалыптасуы мен даму теориясы мен практикасымен айналысуға мүмкіндік беретін дағдылар мен дағдыларды қалыптастыру туралы білімді көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Бизнес жоспар және коммерцияландыру
    Несиелер: 3

    Бизнес-жоспарлаудың теориялық және практикалық негіздерін қарастыру, сондай-ақ "ProjectExpert" компьютерлік бағдарламалық өнімін пайдалана отырып, бизнес-жоспар құрудың әдістемесі мен практикасын меңгеру. Жаңа білімді қолдануға негізделген бизнес-идеяларды талдау және таңдау туралы түсінікке ие болу. компания қызметінің маңызды бағыты ретінде бизнесті жоспарлау идеясын қалыптастыру. Нарық жағдайында бизнес - жоспарлаудың теориясы мен практикасын, бизнес-жоспарлардың түрлерін және оларды әзірлеу мақсаттарын зерттеу. Сонымен қатар жоспарлауға логикалық көзқарасты дамыту, жалпылау, басты нәрсені бөліп көрсету мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Инновация және бизнес
    Несиелер: 3

    Инновациялық технологиялар негізінде туризм қызметтерін ұсынатын кәсіпорындар мен ұйымдар қызметінің стратегиясы мен тактикасын әзірлеу және іске асыру бойынша студенттердің білімі мен дағдыларын қалыптастыру, стратегиялық ойлауды қолдану. Жаңа білімді қолдануға негізделген бизнес-идеяларды талдау және таңдау туралы түсінікке ие болу. Компания қызметінің маңызды бағыты ретінде бизнес-жоспарлау туралы түсінік қалыптастыру. Нарық жағдайында бизнес - жоспарлаудың теориясы мен практикасын, бизнес-жоспарлардың түрлерін және оларды әзірлеу мақсаттарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Емдік-сауықтыру туризмін ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Туристік қызмет бағыттарының бірі ретінде емдеу-сауықтыру туризмінің негіздері бойынша білім беру; санаторий-курорттық ұйымдардың қызметін реттеудің құқықтық аспектілерін зерделеу; - емдеу туризміндегі Туроперейтинг технологияларын, сондай-ақ оларды практикалық қолдану ерекшеліктерін бөліп көрсету және талдау; курорттық істің рекреациялық мәні туралы түсінік қалыптастыру; санаторий-курорттық өнімнің құрылымы мен ерекшеліктерін зерделеу;курорттық істің ресурстық құрамдас бөлігінің рөлін анықтау; курорттық практикадағы SPA-технологиялардың маңыздылығын анықтау және шетелдік курорттардың негізгі SPA-бағдарламаларын талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Санаторлы-курорттық қызметті ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Қонақ үй кәсіпорнының стратегиясы және кадр саясаты туралы білу. Қонақ үй кәсіпорнының өмірлік циклінің әртүрлі кезеңдеріндегі кадрлық стратегиялар. Санаторий-курорттық мекемелерде басқару функцияларын іске асыру. Санаторий-курорттық қызметті басқарудағы маркетинг тұжырымдамасы. Қонақжайлылық индустриясындағы мемлекеттік реттеудің міндеттері мен функцияларының саласы. Туристік саясат, Стратегия және тактика ұғымы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON2

    Азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми және эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды көрсету.

  • Код ON1

    Табиғи және әлеуметтік әлемді ғылыми тұрғыдан түсінуді және зерттеуді қамтамасыз ететін тарих, философия негіздерін білу арқылы қалыптасқан дүниетанымдық ұстанымдар негізінде қоршаған шындықты бағалау.

  • Код ON4

    Турларды сервистік қамтамасыз ету шеңберінде қызмет көрсететін кәсіпорындарды таңдап, халықаралық туристік нарықты дамыту ерекшелігін ескере отырып, турларды дербес әзірлеу және турпакеттердің құнын айқындау.

  • Код ON10

    Инновациялық технологиялар негізінде туристік индустрия тұтынушыларына қызмет көрсету кезінде тәуекелдерді басқару және кеміту.

  • Код ON5

    Қонақжайлылық индустриясының қазіргі жағдайы мен ерекшеліктерін білу негізінде заманауи қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі негізгі технологиялық процестерді түсіну.

  • Код ON12

    Заманауи маркетингтік digital-технологияларды пайдалану арқылы туризм және қонақжайлылық саласында өз бизнесін дамыту.

  • Код ON3

    Академиялық жазу және академиялық адалдық мәдениеті қағидаттарын ескере отырып, іскерлік келіссөздер жүргізу және мемлекеттік, орыс және шет тілдерінде сауатты келісімшарт жасау.

  • Код ON6

    Отандық және шетелдік нарықтарда туристік қызметтерді жинақтау кезінде заманауи маркетингтік технологияларды қолдану.

  • Код ON9

    Ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру және олардың нәтижелерін кәсіпорынның рентабельділік деңгейін арттыруға әсер ететін практикалық туристік қызметте қолдану.

  • Код ON7

    Қазақстандағы көлік логистикасының ағымдағы жай-күйінің талдауын ескере отырып, туристік маршруттарды таңдау.

  • Код ON8

    Туристік өнімді қалыптастыру және дамыту мақсатында, оның ішінде ағылшын тілінде туризмнің белсенді түрлерін әзірлеу үшін өңірдің туристік-рекреациялық ресурстарын пайдалану.

  • Код ON11

    Туризм индустриясында экскурсиялар, бос уақыт және түрлі іс-шаралар өткізуге қатысты ақпарат алуда турлар бойынша мәліметтер базасын қалыптастыру.

Top