Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11104 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Mardan Saparbaev Instityty

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты - мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі саласында білімі, іскерлігі және практикалық дағдылары бар, қонақ үйлер мен мейрамханалардың қызметін тиімді ұйымдастыра алатын бакалаврларды даярлау.
  • Академиялық дәреже Бакалавриат
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 4 года
  • Кредиттер көлемі 240
  • Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
  • Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
  • Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
  • Экология және ТҚН
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің экологиялық дүниетанымын және тіршілік қауіпсіздігі бойынша зиянсыз, әрі қауіпсіз өмір сүрудің негізгі білімдерін қалыптастыруға, табиғат пен қоғамның өзара әрекеттесуінің негізгі заңдылықтарын, табиғи, техногендік және әлеуметтік сипаттағы қауіпті және төтенше жағдайларда адамның қауіпсіз іс-әрекетін, азаматтық қорғаныстың мақсатын, құрылымын, міндеттерін білуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқықтық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
    Несиелер: 5

    Құқықтық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттану адамның адаммен, қоғаммен, қоршаған ортамен қарым-қатынасын реттейтін этикалық және заңнамалық нормаларды білуге, қоғамдық және жеке құқықтық сана мен құқықтық мәдениетті арттыруға, сондай-ақ ұлттық мүдделер мен қауіпсіздікке қатер төндіретін қоғамға қарсы құбылыс ретінде сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім жүйесі мен азаматтық ұстанымды қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік дағдылары
    Несиелер: 5

    Курс бизнесті жүргізу дағдыларын теориялық зерделеуге және практикалық қолдануға, студенттердің жалпы экономикалық және басқарушылық дайындығын қамтамасыз етуге, кәсіпкерлік қызметтің мәні мен ұйымдастырушылық аспектілері және оның экономиканы дамытудағы мақсаты туралы білімді қалыптастыруға, нарықтық қатынастарға сәтті қатысу мәселелері бойынша кәсіпкерлік қызмет тәсілдерін зерделеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • "Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі" БББ кіріспе
    Несиелер: 3

    Пән студенттерде болашақ мамандықтың тұтас бейнесін қалыптастыруға бағытталған; кәсіби маңызды қасиеттерді диагностикалау және оларды дайындықтың таңдалған бағытымен байланыстыру; уақыт ресурстарын тиімді жоспарлау және бөлу қабілеті; ақпаратты талдау және жалпылау дағдыларын қалыптастыру және қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі қызметтің сипаты мен ерекшеліктерін түсіндіреді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлық тарихы
    Несиелер: 5

    Пән туризмнің пайда болуы мен дамуының негізгі кезеңдері, туризм саласындағы нормативтік-заңнамалық база, туризмнің әлемдік әлеуметтік–экономикалық процестерге оларды практикалық қызметінде кәсіби пайдалану үшін қосқан үлесі туралы білімді қалыптастыруға бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ұлттық экономика негіздері
    Несиелер: 3

    Пән студенттерде ұлттық экономиканың құрылымы, оның ішкі жүйелері мен элементтерінің өзара байланысы және олардың даму үрдістері туралы білімді қалыптастыруға; ұлттық экономикадағы нақты процестерді өз бетінше талдай және бағалай білуге және олардың салдарын алдын ала білуге бағытталған

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының негіздері
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй бизнесінің қалыптасу ерекшеліктерін зерттейді және қазіргі жағдайда қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеуінің негізгі шарттарын қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ағылшын тілінің практикалық курсы 1
    Несиелер: 5

    Курс іскерлік тіл деңгейінде қарым-қатынас жасау үшін қажетті тілдік құзыреттіліктерді меңгеруге және бизнес бойынша әріптестердің, серіктестердің және қоғамдастық мүшелеріне қатысты күтулерге сәйкес қарым-қатынасты дұрыс құра білуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы кәсіпкерлік қызмет
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің кәсіпкерлік қызметке және қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы бизнесті ұйымдастыруға дайындығын қалыптастыруға бағытталған. Пән кәсіпкерлік ойлауды дамыту, нақты міндеттер мен іскерлік жағдайларды шешу үшін негіз болатын кәсіпкерлік пен бизнесті жүргізу, мәселелері бойынша нормативтік-құқықтық, экономикалық, ұйымдастырушылық-басқарушылық білімді жүйелеу қабілеттерін қалыптастырады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық қызмет этикасы
    Несиелер: 3

    Пән кәсіби мінез-құлыққа қойылатын этикалық талаптарды игеруге, іскерлік этика мен әдептілікті меңгеруге бағытталған, бұл болашақта қонақжайлылық саласындағы кәсіби қызметті ойдағыдай жүзеге асыруға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Халықаралық көлік операциялары
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің дамудың ерекшеліктерін, ұйымдастырушылық-құқықтық қамтамасыз етілуін және Қазақстанның көлік жүйесінің қазіргі жағдайы мен оның жетекші сыртқы сауда серіктестері туралы жан-жақты түсініктерін қалыптастыруға, көліктегі процестерді талдаудың практикалық білімдерін игеруге бағытталған. сыртқы сауда операциялары шеңберінде көлік құралдарын оңтайлы таңдау дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Көшбасшылық және басқару психологиясы
    Несиелер: 3

    Пән студенттерді отандық және шетелдік көшбасшылық психологиясының теориялық тәсілдері мен тұжырымдамалары, қазіргі заманғы көшбасшылық психологиясының проблемалары мен даму бағыттарымен таныстыруға, сондай-ақ көшбасшылық қасиеттерді зерттеу үшін психологиялық әдістерді, көшбасшылар қолданатын қарым-қатынас, мотивация әдістерін, ұйымдағы көшбасшының ықпалы мен күшінің қайнар көздерін, көшбасщылықтың әртүрлі стильдерінің ерекшеліктерін пайдалану дағдыларын игеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана шаруашылығындағы логистика
    Несиелер: 5

    Пән логистикалық жүйеде көліктік-қозғалыс операцияларын жоспарлаудың, ұйымдастырудың және басқарудың қазіргі заманғы мәселелерін бағалау дағдыларын дамытуға, тауарларды ұтымды жөнелтуді ұйымдастыруға бағытталған; жеткізілімдерді басқару және жеткізілім желілеріндегі көлік-қоныс аудару операцияларын жүзеге асыруды бақылау; логистикалық қызметтерді жоспарлау, ұйымдастыру және басқару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақ үй қызметі саласындағы еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау
    Несиелер: 6

    Пән қызмет көрсету аясында қонақтардың қауіпсіздігін қамтамасыз ету тәртібі туралы білімді қалыптастыруға бағытталған. Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындары қызметкерлерінің мінез-құлқының негізгі ережелерін, өмір сүру қауіпсіздігін қамтамасыз етуді, қонақтардың денсаулығына қауіп төндіретін жағдай туындаған кезде эвакуацияны зерттеуге ерекше назар аударылады. Кәсіпорындағы еңбек қауіпсіздігі мәселелері жеке қарастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 6

    Пән келесі мәселелерді зерттейді: бизнес-жоспар ұғымы; жаңа бизнес-бағыттарды әзірлеу, құру немесе сатып алу; компанияның ағымдағы жағдайын талдау, бизнес-жоспарлаудың қолданыстағы тәжірибесін бағалау, бизнес-жоспарлау әдістемесі және инвестициялық жобаларды бағалау; кәсіпорынның бизнес-жоспарын сапалы әзірлеу; бизнес-жоспарды әзірлеу бойынша қолданыстағы әдістерді талдау; іскерлік және бизнес-жоспарлаудың заманауи әдіснамасының негіздері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының инфрақұрылымы
    Несиелер: 6

    Пән Қазақстан Республикасында қонақжайлылық инфрақұрылымының даму ерекшеліктерін зерттейді, қазіргі жағдайда қонақжайлылық инфрақұрылымының дамуының негізгі аспектілерін қарастырады, қызмет көрсетудің бастапқы, екінші және үшінші деңгейлі кәсіпорындарының жұмыс істеу ерекшеліктерін анықтайды, білім алушыда қонақ үй (мейрамхана) кәсіпорнының қонақжайлылық индустриясының басқа субъектілерімен өзара қарым-қатынасын орнатудың практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады..

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесі
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыларда мейрамхана және мейрамхана бизнесі саласындағы жүйелік білімді және қызметтерді сервистік сүйемелдеудің практикалық дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Курс қонақ үй және мейрамхана бизнесінің ерекшеліктерін зерттеу негізінде қызметкерлердің кәсіби шеберлігін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ағылшын тілінің практикалық курсы 2
    Несиелер: 5

    Курс студенттердің өткен материалы мен жеке тәжірибесіне сүйене отырып, жазбаша тапсырмаларды орындау және ауызша талқылауға қатысу арқылы заманауи әлеуметтік, мәдени мәселелер мен тұрақты дамудың әртүрлі тақырыптары бойынша ағылшын тілінде еркін пікір білдіру дағдыларын жетілдіруге арналған

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мәңгілік Ел идеясы және рухани жаңғыру
    Несиелер: 3

    Пән қазақ халқының зияткерлік күшін, қазақстандық мәдениеттің қуатын өздігінен ұйымдастыруға, ұлт пен елдің рухани, ғылыми-зияткерлік, ғылыми-шығармашылық және көркемдік әлеуетін жаңартуға негізделген. Қазақстанның азаматтық және рухани, этникалық және ұлттық бірегейлігін, адамгершілік-рухани жаңғыруын қалыптастыруға және нығайтуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туристік бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Пән бизнес-жоспарлау, маркетингтік, өндірістік, ұйымдастырушылық және қаржылық жоспарлау негіздері туралы жүйелі түсінік қалыптастыруға, туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының бизнес-жоспарлау ерекшеліктерін зерттеуге, туризм және қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарының бизнес-жоспарын әзірлеудің практикалық дағдыларын меңгеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Әл-Фарабиден хәкім Абайға дейінгі рухани сабақтастық
    Несиелер: 3

    Қазақстан халқының өркениеттік және дүниетанымдық тамырлары мен руханиятына деген қызығушылықты қалыптастыруға және жандандыруға. Этностың мәдени тарихының құрамдас бөлігі ретінде, дүниетаным тарихы мен философияны білуге, халық ойшылдарының мұрасын зерттеуге, қазіргі заманғы қоғамдық сұраныс пен дүниетанымдық түсінігі контекстінде дәстүрлі бастауларға жүгінуге, этностың өмірлік перспективаларын түсінуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақ үй өнімдерін сату
    Несиелер: 5

    Пән студенттерді қонақ үй өнімін сатудың негіздерімен таныстырады, нарықты сегменттеу және қонақ үй өнімін орналастыру дағдыларын,тұтынушылардың қалауын талдауды, қонақ үй кәсіпорнының жарнамалық науқанын дамыту дағдыларын, талап етілетін қонақ үй өнімін қалыптастыру үшін тұтынушылардың қажеттіліктерін, қонақ үй өнімін сату және жылжыту технологияларын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінің брендингі
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің брендті қалыптастырудың, басқарудың және дамытудың теориялық негіздерін игеруіне, қонақ үй индустриясындағы бренд пен имиджді қалыптастырудағы дағдыларын дамытуға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм мен қызмет көрсетудегі электронды брондау және резервтеу жүйелері
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлылық қызметтерін брондау және резервтеудің заманауи жүйелері саласында теориялық дайындықты; брондау және резервтеу жүйелерінің мүмкіндіктерін пайдаланудың практикалық дағдыларын қалыптастырады.Пән студенттерге әлемде және Қазақстанда кең таралған туристік, қонақ үй және мейрамхана қызметтерін Брондау және брондау бағдарламаларымен - Amadeus, Galileo, Worldspan, Sabre, Сирена, Эдельвейс бағдарламаларымен танысуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі шығындар калькуляциясы
    Несиелер: 5

    Пән мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі шығындарды калькуляциялау саласында теориялық білімді, өнімдерді өңдеу кезінде жартылай фабрикаттар мен дайын өнімдердің шығуын есептеудің, мәзір-жоспар жасаудың; калькуляцияның, өндірістегі өнімдерді есепке алудың, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында өнімдер мен тауарларды босатудың және сатудың практикалық дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй сервисіндегі менеджмент және персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын басқару мәселелерінде білім, білік және дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Бұл курста менеджменттің принциптері, әдістері мен функциялары және басқа аспектілері туралы білім беріледі; қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының тиімділігіне қол жеткізуге бағытталған басқарушылық шешімдер қабылдауда практикалық дағдылар қалыптасады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі баға белгілеу
    Несиелер: 5

    Пән тауар нарықтарындағы және қызмет көрсету нарықтарындағы нақты жағдайларды, нарықтық қатынастар жағдайында кәсіпорындардың тиімді жұмыс істеуі үшін оларды дәйекті іске асыруды ескере отырып, микро және макро деңгейде баға белгілеу саласында құзыретті шешімдер қабылдау мақсатында баға белгілеудің экономикалық негізделген әдістемесін, баға саясатын зерделеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үйлерде қызмет көрсетуді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлылық саласындағы қызметтерді ұйымдастыру процесінің ерекшелігін, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында клиенттерге қызмет көрсету технологиясының ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған, қонақжайлылық саласындағы қызметтерді ұсынудың, сондай-ақ кездесу аясында қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризмдегі ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Пән заманауи ақпараттық технологияларды ұйымдастырудың негіздері және оларды туристік сала кәсіпорындарының жұмысында қолдану туралы білім жүйесін қалыптастыруға бағытталған. Курстың міндеттері: қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды ұйымдастырудың негізгі принциптерін зерделеу; туризм саласына қатысты ақпараттық жүйелер мен технологиялар жұмысының негіздерімен танысу; жалпы және арнайы мақсаттағы бағдарламалық өнімдерді пайдалану дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй бизнесіндегі MICE қызметтері
    Несиелер: 5

    Пән нарықтағы тартымдылықты арттыру мақсатында қонақ үй және мейрамхана қызметіндегі MICE қызметтерін ұйымдастыру мен іске асырудың негізгі принциптері мен функцияларын зерттейді, ойын-сауық және іскерлік іс-шараларды өткізу саласындағы қызметтерді дайындау мен іске асырудың әдістемесі мен техникасын қарастырады, клиенттердің сұраныстарына бейімделген MICE қызметтерін әзірлеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеулер және академиялық жазу
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің өз зерттеу жобаларын іске асыру және халықаралық академиялық қоғамдастық нормаларына сәйкес олардың нәтижелерін жазбаша нысанда ұсыну, зерттеу әдістерін қолдану, өз зерттеу ережелерін дәлелді түрде баяндау, өз ғылыми жобасын іске асыру үшін тиісті құралдарды таңдау қабілеттерін дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 5

    Пән жалпы қабылданған принциптерді, бухгалтерлік есеп әдістері мен тәсілдерін қарастырады, туризм саласындағы мамандарға қаржылық есеп беру дағдыларын игеруге және ақпаратты өңдеудің заманауи әдістері мен құралдарын талдауға, игеруге мүмкіндік береді, сонымен қатар туристік өнімнің өзіндік құнын, жарнаманы құрайтын шығындарды есепке алу ерекшеліктерін зерттеуге мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Салалардағы есеп
    Несиелер: 5

    Пән экономиканың түрлі салаларында бухгалтерлік есеп жүргізуде теориялық және практикалық білімді меңгеруге, болашақ маманда экономика салалары ұйымдары қызметінің ерекшелігіне негізделген шаруашылық операцияларын есепке алу әдіснамасы бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үйдегі FOOD- менеджменті
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй кәсіпорындарында қонақтарды тамақтандыруды ұйымдастыру мәселелерін зерттейді. Тамақтануды ұйымдастыруға жауапты бөлімшелерді, атап айтқанда мейрамханалар мен барларды басқару ерекшеліктерін қарастырады. Ұсынылатын қонақ үй қызметтерінің ерекшелігіне қарай тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі түрлерін, сондай-ақ қонақ үй нөмірлеріне тапсырыс беру және жеткізу ережелерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар және эногастрономия
    Несиелер: 5

    Пән білім алушылардың әртүрлі типтегі және сыныптағы барларда қызмет көрсету бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеруіне бағытталған. Бұл пәнді оқу кезінде студенттер эногастрономия саласындағы негізгі терминдер мен анықтамалармен, бардың заманауи технологиясымен, бар ыдысының түрлерімен, құрал-жабдықтармен, бар картасын құрастырумен және рәсімдеумен және т. б. танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй шаруашылығын экономикалық талдау
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің ұйымдарды құрудың, олардың жұмыс істеуі мен дамуының маңызды заңдары, заңдылықтары мен принциптері, өндірістік-коммерциялық және қаржылық-экономикалық қызметті талдау мен диагностикалаудың әдістері мен әдістері туралы білімдерін қалыптастыруға бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Маркетингтік талдау
    Несиелер: 5

    Пән теорияны зерттеуге және маркетингтік талдаудың әдістері мен әдістерін қолдану дағдыларын алуға, экономикалық құбылыстар мен процестердің шынайылығын, олардың өзара байланысы мен өзара тәуелділігін түсінуге, оларды жүйелендіру дағдыларын қалыптастыруға, әртүрлі факторлардың әсерін анықтауға, өз бетінше жұмыс істеу және сандық материалды жалпылау дағдыларына, алынған білімді кәсіпорын қызметінің нәтижелерін бағалау үшін пайдалануға, олардың экономикалық тиімділігін арттыру резервтерін анықтауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй қызметтері мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының маркетингі
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй қызметтері мен тамақтану саласындағы заманауи маркетингтің негізгі тұжырымдамалары мен практикалық әдістерін қолдануды зерттейді, сегментация ерекшеліктерін және қазіргі нарықта қызметтерді жылжыту стратегиясын әзірлеуді қарастырады, заманауи маркетинг құралдары негізінде нарықты маркетингтік зерттеу және нарық жағдайларына сәйкес келетін маркетингтік стратегияны таңдау дағдыларын қалыптастырады

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақ үй қызметтерін стандарттау және сапасын бақылау
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй немесе мейрамхана қызметтерін лицензиялау және стандарттау саласындағы негізгі ұғымдарды зерттейді. Қонақжайлық саласындағы шаруашылық қызметті лицензиялау тәртібінің мәселелерін қарайды, қонақ үй (мейрамхана) қызметтерін сертификаттау алгоритмін анықтайды, Қазақстан Республикасында қызметтерді лицензиялау мен сертификаттаудың ерекшелігін айқындайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нөмірлік қордың қызмет көрсету және пайдалану қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән қызмет көрсету және нөмірлік қорды пайдалану қызметінің жұмысын жоспарлау; қызмет қызметкерлері көрсететін қызмет сапасының стандарттарын сақтауды бақылау; қызметшілердің нормативтік жұмысын есептеу; нөмірлік Қордың жай-күйін бақылау, қызметтің құжаттамасын жүргізу, Қызмет көрсететін персоналдың жұмыс орнында қауіпсіздік техникасын сақтау, алғашқы көмек көрсету және төтенше жағдайда әрекет ету бойынша жұмысын ұйымдастыру дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мәдени-демалыс қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән туристік демалыстың пайда болу және даму заңдылықтарын түсінуге, бос уақытты және оның ұйымдастырушылық формаларын түсінуге, анимацияның мәні мен оның түрлерін зерттеуге, туризм саласындағы ойын-сауық индустриясын қарастыруға, туристік кешендегі анимациялық топтың жұмысын ұйымдастыруды зерттеуге бағытталған

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясын мемлекеттік реттеу
    Несиелер: 5

    Пән қонақжайлық және туризм индустриясы кәсіпорындарының қызметін мемлекеттік реттеудің ерекшеліктерін, туризмді мемлекеттік реттеудің функциялары мен міндеттері саласын, туризмді және қонақжайлық индустриясын жергілікті басқарудың рөлін, туризмді жоғары дамыған шет елдердегі туризмді және қонақжайлылықты мемлекеттік басқару мен реттеу тәжірибесін зерделеуге және оны Қазақстанда пайдалану мүмкіндіктерін айқындауға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тауарлар мен қызметтерді сараптау
    Несиелер: 5

    Пән қызмет көрсету сапасын сараптау саласында теориялық білім мен практикалық дағдылар алуға, сараптама жүргізу әдістерін зерделеуге бағытталған. Бұл сараптамалар қызметтер сапасының нормативтік құжаттама талаптарына, келісімшарттар талаптарына сәйкестігін анықтау үшін қолданылады, тауарлар мен қызметтерге сұраныстың қанағаттану дәрежесін бағалайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалау
    Несиелер: 3

    Пән студенттердің бойында рекреациялық кешендердің, қонақ үйлердің, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қонақжайлық саласындағы кәсіпорындарын жобалау, салу, реконструкциялау және пайдалану саласында негізгі білімдер кешенін қалыптастыруға, жаңа рекреациялық кешендердің құрылысы, жұмыс істеп тұрған рекреациялық кешендердің қызметін бағалау, оларды реконструкциялау және техникалық қайта жарақтандыру кезінде нормативтік құжаттарды пайдаланудың практикалық дағдыларын меңгеруге бағытталған

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы GDS
    Несиелер: 5

    Пән ғаламдық дистрибьюторлық жүйені (GlobalDistributionSystem, GDS) - туристік агенттіктер қонақ үйлерде, теңіз круиздерінде, автомобильдерді жалға беруде нөмірлерді брондау үшін пайдаланатын брондаудың Халықаралық компьютерлік жүйесін зерттеуге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерінің интерьер дизайны
    Несиелер: 3

    Пән студенттердің дизайн мен фирмалық стиль жасаудың ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін игеруге, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының ел экономикасындағы артып келе жатқан рөлін түсінуге, студенттер арасында жобалық және дизайнерлік мәдениетті қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақтану қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән тамақтану қызметі қызметкерлерінің қызметін жоспарлау саласында білімді; тамақтану қызметінің операциялық рәсімдері мен стандарттарын әзірлеу; қонақтарға қызмет көрсету сапасының талап етілетін деңгейін ұстап тұру үшін қызметкерлердің ағымдағы қызметін бақылау; тамақтану қызметінің материалдық ресурстар мен персоналға қажеттілігін бағалау және жоспарлау; белгіленген нормативтерге сәйкес қызметкерлердің саны мен міндеттерін айқындау, тамақтану қызметі қызметінің нәтижелерін талдау дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі анимациялық қызметтің негізін құрайтын негізгі ұғымдар кешенін, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана қызметтері саласында бос уақытты ұйымдастыруға қажетті негізгі практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Сонымен қатар, тәртіп қонақ үй өнімдері мен мейрамхана қызметтерінің тартымдылығын арттыру мақсатында қонақтардың бос уақытын ұйымдастыру тәртібін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қабылдау және орналастыру қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән туристік және корпоративтік топтарды қоса алғанда, қонақтардың әртүрлі санаттарын қабылдау, тіркеу және орналастыру ерекшеліктерін, шетелдік қонақтарды тіркеу мен қоныстандырудың практикалық дағдыларын, нормативтік құжаттаманы жүргізуді, негізгі және қосымша қызметтерді және олардың пакеттерін, тамақтану қызметтерін және қонақтарға арналған ынталандыру бағдарламаларын ұйымдастыруды қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй өнімдерін брондау және сату қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй өнімін брондау және сату қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау бойынша білімді қалыптастыруға, тұтынушылардан тапсырыс қабылдауға және оны ресімдеуге, құжаттаманы броньдауға және жүргізуге, тұтынушыны броньдау туралы хабардар етуге, өзіндік қызметті ұйымдастыруға, кәсіби міндеттерді орындау әдістері мен тәсілдерін айқындауға, олардың тиімділігі мен сапасын бағалауға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON4

    Мейрамхана мен қонақ үй қызметтерінің сапасын анықтайтын санитарлық-гигиеналық талаптарды ескере отырып, қол жетімді стандарттар негізінде қонақ үй өнімдерін брондау және сату, тамақтану, қызмет көрсету және пайдалану, қабылдау және орналастыру бөлімдері мен қызметтерінің технологиялық циклдерін басқарады

  • Код ON9

    Қонақтарға қызмет көрсетудің базалық дағдыларына ие, нөмірді броньдауға өтінімдерді, оның ішінде орталық броньдау жүйесі мен GDS арқылы қалыптастырады және қабылдайды, тұтынушылардың әртүрлі санаттарының сұраныстарын ескере отырып, барларда қызметтер көрсетеді

  • Код ON5

    Жоспарлау, ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру, экономикалық есептерді орындау, стартап құру, қаржылық есептілікті талдау саласында дағдыларына ие болады, нарықты маркетингтік талдау негізінде нарықтық стратегияларды әзірлейді

  • Код ON11

    Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде бухгалтерлік есеп және аудит жүргізу дағдыларына ие, кәсіпорын қызметіне талдау жүргізеді, калькуляцияны, қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында өнімдер мен тауарларды жіберу және сатудың жоспар-мәзірін құрастырады

  • Код ON6

    Туризм және қонақжайлылық тарихы, қазіргі жағдайдағы қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеу және мемлекеттік реттеу ерекшеліктері, қызмет көрсетудің жайлылық деңгейіне негізделген кәсіпорындардың жіктелуі туралы білімдерін көрсетеді, халықаралық этикет нормаларын біледі

  • Код ON3

    Ақпараттық кеңістікте еркін бағдар алады, ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, Shelter, 1С Қонақ үй қолданбалы бағдарламаларын пайдаланады

  • Код ON12

    Нормативтік-техникалық құжаттамада, мемлекеттік бағдарламаларда, стандарттарда, ұлттық экономика жүйесінде қонақжайлылық саласының жұмыс істеу қағидаттарында бағдарланады, оларға қойылатын талаптарды ескере отырып, басқару схемасын, қонақ үй және мейрамхана кешендерінің жобалары мен дизайнын әзірлейді

  • Код ON2

    Тұлғааралық, мәдениетаралық және кәсіби қарым-қатынас міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға түседі, қонақ үй және мейрамхана кешендері клиенттерінің сипаттамаларына қарай ағылшын тілін меңгереді

  • Код ON7

    Ұйымдағы адамдардың мінез-құлқын басқарудың көшбасшылық қасиеттері мен дағдыларына ие, басқару, жанжалдардың алдын алу әдістерін меңгерген, психологиялық теорияларды қолданады, мәдениетаралық диалог пен рухани мұраға ұқыпты қараудың әлеуетін анықтайды

  • Код ON1

    Тұрақты азаматтық ұстанымын, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті, рухани құндылықтарды, мейрамхана және қонақ үй ісі саласында өз бизнесін жобалау үшін кәсіпкерлік негіздерін білуін көрсетеді, қауіпсіз және салауатты өмір салты қағидаттарын іске асырады

  • Код ON10

    Қонақ үй және мейрамхана қызметтерін жылжыту үшін маркетингтік құралдарды қолданады, қонақ үй және мейрамхана брендін жасайды, маркетингтік зерттеулер жүргізеді және жеткізушілер, бәсекелестер мен сатып алушылар нарығының жай-күйін талдайды, қонақ үйлер мен мейрамханалардың тауарлары мен қызметтерінің бағасын есептейді

  • Код ON8

    Қонақ үй және мейрамхана және MICE қызметтерін әзірлейді, бағалайды және талдайды клиенттер мен келушілердің қанағаттануы, орындалатын жұмыстардың сапасы, экологиялық сипаттағы төтенше жағдайлардың салдарын саралайды және өндірістік персонал мен халықты ықтимал зардаптардан қорғаудың әдістері мен құралдарын пайдаланады

Top