Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі в Еуразия Технологиялық Университеті

  • Құқық негіздері
    Несиелер: 3

    «Құқық негіздері» пәні мемлекет және құқық теориясын, мемлекет пен қоғамда болып жатқан құбылыстар мен процестерді құқыққа байланысты және оны жүзеге асыруға, сонымен қатар басқа да құқыққа қатысты мәселелерді зерттеуге арналған. Пәнді игеру нәтижелері бойынша студенттер кәсіби қызметтегі қатынастарды құқықтық реттеуге қатысты әр түрлі теориялық тәсілдерді бағалай алады; алынған құқықтық білімді күнделікті іс-әрекеттегі практикалық мәселелерді шешу үшін пайдалану; әр түрлі құқықтық жағдайларды талдау және бағалау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық теорияның негіздері
    Несиелер: 5

    "Экономикалық теория негіздері" пәнін оқудың мақсаты білім алушыларда ғылыми экономикалық ойлауды қалыптастыру болып табылады, оны олар өз бетінше қолдану үшін пайдалана алады. Бұл пән негізгі ұғымдарды, категорияларды, заңдар мен заңдылықтарды, экономиканың жұмыс істеуінің негізгі мәселелерін, қоғамның әлеуметтік - экономикалық дамуының эволюциясын, Ұлттық экономика мен әлемдік экономика деңгейіндегі жеке көбею мен көбею заңдылықтарын зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық тарихы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – отандық және әлемдік тарихтың тарихи, мәдени, әлеуметтік-саяси процестері аясында туризм мен қонақжайлылық дамуының негізгі кезеңдерін қарастыру және туризмнің пайда болу, даму және қалыптасу заңдылықтарын зерттеу. әлеуметтік құбылыс. Бұл мақсатқа жету үшін пәнді оқуда келесі міндеттер шешіледі: - туризм және қонақжайлылық дамуының негізгі кезеңдерімен таныстыру; - қонақжайлылық индустриясының ерекшеліктерін және онда болып жатқан процестерді сипаттайтын тұжырымдамалық аппаратты меңгеру; - туристік қызметті ұйымдастыру мен жүзеге асырудың теориялық негіздерін меңгеру. «Туризм және қонақжайлылық тарихы» пәні пәндердің гуманитарлық, әлеуметтік және экономикалық циклінің міндетті бөлігіне жатады. Пәнді меңгерудің қажетті шарттары: қонақ үй шаруашылығының даму ерекшеліктерін, оның даму себептерін және оның қазіргі туризм үшін маңызын білу; қонақ үй шаруашылығының жұмысын талдай білу, осы салада болып жатқан процестер арасында себеп-салдарлық байланыс орнату, осы пәнді оқу барысында алынған ақпаратты жүйелеу және жалпылау дағдылары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты – студенттердің әлемдік және ішкі туризм және қонақжайлылық индустриясы туралы кәсіби білімін қалыптастыру, сонымен қатар туризмді және қонақ үй және мейрамхана қызметін ұйымдастыру негіздеріне дағдыландыру. Мақсатқа жету барысында келесі міндеттер шешіледі: 1) туризм және қонақжайлылық индустриясының тұжырымдамалық аппараты туралы жүйеленген білімді меңгеру; 2) туризм және қонақжайлылық индустриясында тұтынушыларға қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын меңгеру; 3) халықаралық және ішкі туристік нарықтардың, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының жай-күйін және олардың дамуын анықтайтын факторларды талдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мейрамхана ісі және қонақ үй шаруашылығы негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты – студенттерде мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы, мейрамханалар мен қонақ үйлердің функциялары мен түрлері, өндірістік үй-жайлар мен олардың жабдықтары, мейрамхана және қонақ үй шаруашылығының инженерлік-техникалық жабдықтары туралы тұтас түсінік қалыптастыру. Пәнді оқу міндеттері: - мейрамхана және қонақ үй шаруашылығы саласының жұмыс істеуінің жүйелік негіздерін ұсыну; - ел экономикасы мен туризмді дамытудағы қонақ үй бизнесінің рөлі туралы білім кешенін игеру; - қонақ үй кәсіпорны бөлімшелерінің және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмысын ұйымдастыру принциптері туралы білім кешенін алу; - мейрамхана және қонақ үй шаруашылығының жай-күйін, даму динамикасын және қамтамасыз етілуін талдау дағдыларын меңгеру. Курс бағдарламасын игеру барысында студенттер мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығын дамытудың теориялық және қолданбалы мәселелерін қарастырады, мейрамхана мен қонақ үй шаруашылығын ұйымдастырудың негізгі функциялары мен ерекшеліктерімен танысады, болашақ кәсіби қызметінде білімді қолданудың практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының экономикасы
    Несиелер: 5

    Бұл пәннің мақсаты-студенттерге қонақ үй кәсіпорнының экономикасы туралы білім беру. Пәннің міндеттері: - макро - және микроэкономиканың теориялық негіздерін, саланың даму заңдылықтарын және қонақ үй қызметтері нарығының негізгі макро-және микроэкономикалық көрсеткіштерінің жүйесін игеру; - қонақ үй кәсіпорнының қызметін және басқа орналастыру құралдарын талдау негіздерін игеру; -қонақ үй кәсіпорнының қызметін және басқа да орналастыру құралдарын бизнес-жоспарлау негіздерін игеру; - ақпаратты жинау және өңдеу, қонақ үй қызметтері нарығының негізгі макро-және микроэкономикалық көрсеткіштерін талдау және бағалау тәсілдерін игеру; - қонақ үй кәсіпорнының қызметін және басқа орналастыру құралдарын болжау, жоспарлау, талдау және бағалау әдістерін игеру. - кәсіпкерлік қызметтің негізгі субъектісі ретінде қонақүйдің тұрақты жұмыс істеуі мен даму шарттарын ашу; - қонақ үй кәсіпорнында баға белгілеу негіздерімен таныстыру; - қонақ үйдегі әртүрлі қызмет түрлерінің бағасын есептеу үшін баға белгілеу әдістерін қолдану мысалдарын қарастыру; - қонақ үй кәсіпорындарының қызметі мен қаржылық жағдайының негізгі көрсеткіштерін анықтау, алынған пайда мөлшеріне әсер ететін факторларды анықтау, пайданы арттырудың тактикалық және стратегиялық резервтерін қарастыру; - қонақ үй өнімінің сапа экономикасының негіздерін зерттеу. Пәннің қысқаша сипаттамасы: Қонақжайлылық индустриясы: түсінігі, мәні, құрылымы, генезисі. Қонақжайлылық индустриясының құрылымындағы қонақ үй кәсіпорындары. Қонақ үй кәсіпорнының ұйымдастырушылық құрылымы. Қонақ үйде техникалық қызмет көрсетудің технологиялық циклі. Заманауи қонақ үйді басқару жүйесі. Қонақжайлылық индустриясының құрылымындағы тамақтану кәсіпорындары. Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет маркетингі. Индустриядағы Ақпараттық технологиялар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты қазіргі уақытта республика экономикасында болып жатқан өзгерістер жағдайында аймақтың әлеуметтік-экономикалық дамуының ерекшеліктерін ескере отырып, орналастыру орындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының персоналын басқарудың негізгі принциптерін түсіну болып табылады. Қазақстанның. Курстың мақсаттары: - дәріс кезінде курстың негізгі мазмұнын баяндау; - практикалық жаттығулар барысында мысалдарды талдау және практикалық есептерді шешу арқылы материалды тереңдету және нақтылау; - студенттердің қонақ үйлер мен мейрамханалардың персоналды басқару жүйесі туралы толық түсінігін қалыптастыру; - қонақ үй шаруашылығы және тамақ өнеркәсібі кәсіпорнының персоналды басқару жүйесін ұйымдастыру принциптерін зерттеу; - қазіргі заманғы орналастыру орындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының персоналын таңдау, бағалау, орналастыру, бейімдеу, оқыту, ынталандыру және қызметін бақылау, кадр саясаты қарым-қатынасында кадрлармен жұмыс істеу жүйесі туралы білім жиынтығын алу; - қонақ үйлер мен мейрамханалар персоналының құрылымы мен ұйымының философиясын, еңбекті реттеу мен ғылыми ұйымдастыру философиясын, көшбасшылық теориясының негіздерін және команда құру; - ынталандыру мен қажеттіліктердің маңызды мәселелерін, еңбекақы төлеу жүйесін, персоналды басқару әдістерін меңгеру және орналастыру орындары мен қоғамдық тамақтандыру мекемелеріндегі қызметкерлердің жұмысын бағалау;

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақ үй кәсіпорнының тамақтану қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты: осы пәнді оқи отырып, болашақ мамандар тамақтану қызметтерін ұйымдастыру саласындағы әртүрлі практикалық іс-шараларға дайындалуда. Мазмұны бойынша курс қонақ үй кәсіпорнының тамақтану қызметтерін ұйымдастыру негіздерінің мәселелерін көрсетеді. Тамақтану қызметтерінің жұмысын ұйымдастырудың теориялық және қолданбалы ерекшеліктерін зерттеу және ұлттық тағамдардың рөлін, тамақтану рационын және қонақтармен жанжалды жағдайларды шешуді қарастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақтануды ұйымдастырудың арнайы формалары
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты: Білім алушыларды аспаздық өнімдер өндірісін ұйымдастырудың заманауи, прогрессивті әдістері мен формалары, сондай-ақ тамақтану кәсіпорындарының әртүрлі түрлерінде тұтынушыларға қызмет көрсету саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеру негізінде бакалавр қызметінің тәжірибесіне кейіннен кіруге дайындау. Пәннің оқу міндеттері: - студенттерге нарықтық қатынастар жағдайында қоғамдық тамақтануды дамытудың негізгі бағыттары туралы түсінік беру; - тамақтану кәсіпорындарының инновациялық қызметімен таныстыру; - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірістік және еңбек процестерін ұйымдастырудың тұжырымдамалық негіздерін баяндау; - кәсіпорын құру бойынша өз бетінше шешім қабылдау дағдыларын дамыту; - тұтынушылардың әртүрлі контингенттеріне қызмет көрсетудің заманауи әдістері мен нысандарын үйрету; - білім алушылардың білім кешенін кеңейту және өзін-өзі дамыту дағдыларын дамыту құралы ретінде әлемде өндірісті ұйымдастыру туралы білім мен идеяларды дамыту шеңберінде өндірістік кәсіпкерлік қызметті дамытудың перспективалық бағыттарын негіздеу; - тамақтану индустриясын дамыту және кәсіпорынның қызметін жақсарту үшін жаңа ақпаратты іздеу, таңдау және пайдалану саласында білім алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы сервистік қызмет
    Несиелер: 5

    Оқу пәнінің мақсаты: сервистік қызметтің міндеттері, бағыттары мен әдістері туралы кешенді түсінік беру, қазіргі заманғы қызметтер нарығымен танысу; болашақ бакалаврда сервистік қызметте білім, білік және дағдылар кешенін қалыптастыру, сервистік қызметтің негізгі және перспективалық бағыттары туралы түсінік беру; қызмет көрсету саласын талдау кезінде, әзірлеу және қалыптасқан экономикалық жағдайды бағалау кезінде қонақ үй кәсіпорындары қызметінің болжамдарын құру. Пәннің міндеттері: 1. сервистік қызметтің ерекшеліктерін және оның қоғам өміріндегі рөлін зерттеу; 2. сервистік қызметті ұйымдастыру қағидаттарымен, қызмет көрсету және қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерімен танысу; 3. экономикалық және математикалық талдау құралдарын және заманауи компьютерлік және ақпараттық технологияларды пайдалану арқылы сервистік қызметтегі теориялық білімді тереңдету; 4. қонақ үй бизнесінде сервистік қызметті зерттеу әдістемесінің негіздерін меңгеру;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Сервисология
    Несиелер: 5

    Бұл курс студенттерді мейрамханалардағы, ресми қабылдаулардағы және қонақүйлердегі сервистік қолдаудың ерекшеліктерімен таныстырады. Пән психологиялық, мәдени ерекшеліктер мен тұтынушылық талғамдарды зерттеу арқылы қонақ үй және мейрамхана қызметі саласындағы теориялық және практикалық білімді қалыптастыруға бағытталған. Курс қызмет көрсету процесінде жанжалды жағдайларды шешу дағдыларын дамытады. Пәнді оқытудың мақсаты: студенттерде сервистік қызметті дамытудағы қажеттіліктер динамикасы мен жалпы тенденциялар саласындағы білім жүйесін, сондай-ақ адамның қажеттіліктерін талдау кезінде әдіснамалық принциптерді жүйелеу дағдыларын қалыптастыру. Курстың міндеттері: - адамның қажеттіліктері, негізгі мотивтері мен құндылықтары жүйесін талдау – - материалдық өндіріске қызмет көрсету және қызмет көрсету саласындағы типтік мәселелерді шешу әдістері; - кәсіпорында немесе ұйымда сервистік қызметті басқаруда жүйелік тәсілді қолдану; - сервистік қызмет саласындағы негізгі процестердің мазмұнын білу-Қызмет көрсету және қызметтерді әзірлеу технологиялары; - әртүрлі тұтынушыларға қызмет көрсету тұрғысынан типтік міндеттер мен оларды шешу әдістерін бағалау; - қызмет көрсету саласын талдаудың негізгі әдістерін қолдану; - ұйымдастырушылық-экономикалық параметрлерді бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Minor Пәні 1
    Несиелер: 5

    МАЙНОРЛАР КАТАЛОГЫНАН ПӘНДІ ТАҢДАУ

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономикадағы жасыл технологиялар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің қазіргі әлемдегі "жасыл" экономиканы түсіну, Қазақстан Республикасында "Жасыл" экономиканы құру мен оның жұмыс істеуінің құқықтық негіздері, оның қазақстандық экономика салаларын дамыту аспектісіндегі мазмұны туралы кешенді білім алуы, сондай – ақ "Жасыл" экономика саласында білім мен дағдыларды қалыптастыру-орнықты даму негіздері, Қазақстан Республикасында "Жасыл" экономиканы құру мен "Жасыл" экономика идеяларының дамуымен, ең алдымен қоршаған ортаны қорғау, энергияны дамыту тұрғысынан байланысты болуы тиіс мемлекеттің әлеуметтік-экономикалық дамуы- және ресурстарды үнемдеу, энергетикалық тиімділікті арттыру, шаруашылық және өзге де қызметте ең жақсы қолжетімді технологияларды қолдану, қоршаған ортаны қорғауды құқықтық реттеуде экономикалық әдістерді пайдалану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
    Несиелер: 5

    Пән бойынша оқытудың мақсаты-ұйымның еңбек қауіпсіздігі жөніндегі саясатының негіздерін қалыптастыру үшін қажетті білім мен дағдыларды игеру; Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтандыру саласындағы ұйымдардың әртүрлі санаттары үшін психофизиология, эргономика және еңбек эстетикасы талаптарын ескере отырып, еңбек және демалыс режимдерін әзірлеу; білім алушылардың тұтынушыларға қызмет көрсету қауіпсіздігін қамтамасыз ету және мүдделі тараптардың талаптарын сақтау бойынша білімі мен практикалық дағдыларын игеруі еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы нормалары мен қағидаларын орындау негізінде; Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласындағы ұйымдар персоналының еңбек қауіпсіздігін басқару технологияларын игеру; білім алушыларды еңбекті қорғау және денсаулық жөніндегі әзірленген іс-шаралардың әлеуметтік-экономикалық тиімділігін бағалау негіздерімен таныстыру. Пәнді оқу міндеттері: - білім алушылардың Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласындағы ұйымдарда еңбекті қорғау мен қауіпсіздік техникасының нормативтік-құқықтық базасын теориялық игеруі; - Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтандыру ұйымдары персоналының әртүрлі санаттары үшін психофизиология, эргономика және еңбек эстетикасы талаптарын ескере отырып, еңбек және демалыс режимдерін оңтайландыру негіздерін зерделеу; - тұтынушыларға қызмет көрсету қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша практикалық дағдыларды игеру және еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы нормалары мен ережелерін орындау негізінде мүдделі тараптардың талаптарын сақтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы Логистика
    Несиелер: 5

    "Қызмет көрсету саласындағы Логистика" пәнін игерудің негізгі мақсаты қызмет көрсету саласындағы болашақ маманның құзыреттілігін қалыптастыру болып табылады. Курстың теориялық бөлігі студенттердің қызмет көрсету саласындағы логистиканың ерекшеліктерін білуге, ал практикалық бөлігі – қызмет көрсету саласында логистика бойынша шешім қабылдау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Оқу пәнінің міндеттері: 1) қызметтер саласындағы логистиканың теориялық негіздерін зерделеу; 2) қызмет көрсету саласындағы логистиканың негізгі ерекшеліктерімен танысу; 3) Логистикалық қызмет көрсету стандарттарын әзірлеу дағдыларын игеру; 4) тұтынушыларға қызмет көрсетудегі стратегиялық шешімдердің негіздерін зерделеу және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тауарлар мен қызметтердің сапасына сараптама
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты қалыптасқан құзыреттерге сәйкес тауар қозғалысының барлық кезеңдерінде тамақ өнімдерінің сараптамасы мен қауіпсіздігін жүзеге асыру үшін қажетті практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Пәнді меңгеру міндеттері: - тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі, өнімдердің тағамдық құндылығы саласындағы негізгі нормативтік-құқықтық құжаттарды зерделеу; - сараптаманың негізгі түрлері, тауарлық сараптаманың әдістері мен принциптері; - сараптама жүргізу кезеңдері, құжаттарды ресімдеу тәртібі; - отандық және халықаралық стандарттарда белгіленген азық-түлік тауарларының сапасына қойылатын талаптар; - - шикізат пен өнімнің қауіпсіздігін зерттеудің заманауи әдістерін; зерттеу әдістемесін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – білім алушыларда өсімдіктер мен жануарлардан алынатын шикізаттың және одан жасалған өнімдердің химиялық және биологиялық табиғатының әртүрлі токсиканттармен ластану мәселелерін, сондай-ақ оларды бақылау әдістері мен адамға және қоршаған ортаға зиянды әсерді азайту тәсілдерін зерделеуге, сондай-ақ осы білімді міндеттерді шешуде қолдануға бағытталған білім, практикалық дағдылар мен дағдыларды қалыптастыру, қалыптасқан құзыреттерге сәйкес олардың кейінгі кәсіби қызметінде пайда болатын. Пәннің міндеттері: - студенттерде ауыл шаруашылығы шикізаты мен азық-түлік қауіпсіздігінің өзара байланысы мәселелеріне ғылыми көзқарасты қалыптастыру; - бақылау әдістерімен және шикізат пен дайын өнімді өңдеудің технологиялық процестерімен танысу; - тамақ өнімдерінің өндірісін, сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды жетілдіруде стандарттау мен сертификаттаудың рөлін анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-адамның тіршілік ету ортасымен қауіпсіз қарым-қатынас жасау тәсілдерін, Төтенше жағдайлар кезіндегі шаруашылық объектілерінің тұрақты жұмыс істеуін, табиғи және техногендік сипаттағы төтенше жағдайлардың алдын алу және олардың салдарын жою және қазіргі заманғы зақымдау құралдарын қолдану мәселелерін зерттеу. Пәннің міндеттері: - экологиялық қауіпсіздіктің негізгі ұғымдарын қарастыру және зерделеу; - қоршаған ортаны қорғау мәселелерінде сабақ және сабақтан тыс жұмыс әдістемесі бойынша біліммен қаруландыру; - экологиялық қауіпсіздік сабақтарын құрастыру кезінде педагогикалық технологияларды қолдану дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері.
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты – қоғамда және болашақ кәсіби қызметте сыбайлас жемқорлыққа жол бермеушілікті қалыптастыру бойынша студенттер арасында тұрақты кешенді тәсілдемені дамыту, сондай-ақ студенттерге құқықтық тәрбие беру үшін сыбайлас жемқорлыққа қарсы білім беруді енгізу; мемлекеттік сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат процесін, сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылықтардың алдын алуға және тойтаруға бағытталған шаралар мен әдістерді түсіндіру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Minor_Пән 2
    Несиелер: 5

    Minor каталогынан пәнді таңдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамханалар мен қонақ үйлердің интерьер дизайны
    Несиелер: 5

    4 Қонақ үйлер мен мейрамханалардың интерьер дизайны Пәннің мақсаты студенттердің дизайн және корпоративтік сәйкестікті құру ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін дамыту, сонымен қатар ел экономикасындағы қонақжайлылық индустриясының өсіп келе жатқан рөлін түсіну болып табылады. Студенттер арасында дизайн мәдениеті мен дизайн өнерінің дағдыларын қалыптастыру. Практикалық курс графикалық бағдарламалармен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастыруға және тереңдетуге бағытталған. Пәннің негізгі мақсаттары: - қызмет түрі ретінде дизайнмен, дизайнның негізгі ұғымдарымен танысу; - жобалаудың негізгі терминдерін сауатты және логикалық қолдануды қалыптастыру; - эстетикалық талғам мен стиль сезімін тәрбиелеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік негіздері.
    Несиелер: 5

    Пәннің негізгі мақсаты – кәсіпкерлік қызметті жүргізуге қажетті нормативтік-құқықтық құжаттарды, заңдарды және заңға тәуелді актілерді, бизнес, іскерлік қарым-қатынас негіздерін, іскерлік этикет пен этиканы, персоналмен жұмыс істеу дағдылары мен әдістерін, дағдыларын және біліктерін, бакалаврлардың нарық жағдайында өндірістік-шаруашылық және қаржылық қызметті ұйымдастыру және жүргізу үшін қажетті қабілеттерді дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Туризм мен қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық-ақпараттық қызмет
    Несиелер: 5

    "Туризмдегі және қонақжайлылық индустриясындағы жарнамалық-ақпараттық қызмет" пәнін оқытудың мақсаты: студенттерді туризм және қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің теориялық негіздерімен таныстыру, жарнама берушінің кәсіби дағдыларын меңгеру. Пәнді оқу міндеттері: - әлемдік тәжірибеде қабылданған туризм және қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің нормалары мен ережелерімен танысу, - туризм мен қонақжайлылықтағы жарнамалық жұмыстың мақсаттарын, міндеттерін анықтау, - жарнаманың қызметін, түрлерін, құралдарын, сондай-ақ жарнама айналымының нысандарын зерделеу, - кәсіпорындардың жарнамалық қызметін жоспарлауды, ұйымдастыруды, басқаруды және қаржыландыруды талдау, - жарнамалық іс-шаралардың тиімділігін бағалау әдістерін зерттеу. Курс бағдарламасы студенттерге туризм және қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің мәнін тереңірек түсінуге, кәсіби дағдыларды дамытуға және алған білімдерін пайдалана отырып, жарнама саласында өзіндік тиімді шешімдер табуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Minor_Пән 3
    Несиелер: 5

    Minor каталогынан пәнді таңдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Ұлттық және шетелдік тағамдар технологиясының ерекшеліктері
    Несиелер: 5

    Пән студенттерді әртүрлі тағамдардың, ұлттық және шетелдік тағамдардың технологиясы мен ерекшеліктерімен таныстырады. Әлемнің әртүрлі халықтарының тағам дайындау технологиясының ерекшеліктерін зерттейді. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер өнімдерді өңдеу технологиясының ерекшеліктеріне, соның ішінде термиялық өңдеу әдістеріне және өнімдердің әртүрлі комбинациясына байланысты әлем халықтарының тағамдарын анықтай алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесіндегі қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны: Тамақтану орындарындағы қызмет көрсету стандарттары. Мәзір мен прейскуранттардың дизайны, мәзір түрлері, мәзірдегі тағамдарды жазу тәртібі. Үстелді орнату технологиясы. Тағамдар мен сусындарды безендіру. Банкеттердің негізгі түрлері, қызмет көрсетудің қарапайым ережелері. Мейрамхана бизнесі: трендтер, тұжырымдама, жылжыту. Оқушыларды, спортшыларды, қарттарды, бизнес-туристерді тамақтандыруды ұйымдастыру. Әр түрлі көлік түрлерінде саяхаттауды ұйымдастырған кезде туристерді тамақтандыру. Қызмет көрсету режимі, белгілері. Туризмдегі тамақтануды ұйымдастыру: теңіз және өзен круиздері, автобус және теміржол көлігі, борттық тамақтану. Шетелдік туристерді Тамақтандыруды ұйымдастырудың ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны: Техникалық реттеу жүйесіндегі стандарттаудың орны мен рөлі. Ұлттық стандарттау жүйесі. Стандарттау саласындағы халықаралық ынтымақтастық. Қонақжайлылық саласындағы қызметтердің сапасы: қалыптастыру, бағалау, бақылау. Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласындағы сертификаттау. Реттеу факторы және ҚЫЗМЕТ САПАСЫНЫҢ КЕПІЛІ ретінде қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарында стандарттау. Орындаушылардың қызмет сапасы, қызмет туралы ақпараттың дұрыстығы мен толықтығы үшін жауапкершілігі. Қонақжайлылық саласындағы кәсіпорындардың қызмет көрсету сапасын басқару

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақтану орындарындағы Гигиена және санитария
    Несиелер: 5

    Цели изучения дисциплины: - санитария және тамақтану гигиенасы талаптарын сақтаудың кәсіби мәдениетін қалыптастыру, ол кәсіби қызмет саласында өндірістің оңтайлы жағдайларын қамтамасыз ету, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында санитариялық-гигиеналық аспектілерге қатысты мәселелердің басымдылығын түсіну үшін алған білімдерін, іскерліктері мен дағдыларын кәсіби қызметте пайдалану қабілеті деп түсініледі; - студенттердің теориялық білімдерін игеру, кәсіби қызмет үшін қажетті қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау, жабдықтау, ұстау саласында Дағдылар мен дағдыларды игеру; - білім алушыларда ішек инфекцияларының, тамақтан уланудың, Гельминтоздың алдын алуды талдау, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау, оларды сақтауды ұйымдастыру, технологияның ерекшеліктері және дайын өнімді өткізу бойынша білімнің, біліктің және дағдылардың тұтас жүйесін құру. Есептер: 1) қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында санитариялық заңнаманы, сондай-ақ санитариялық-гигиеналық нормалар мен талаптарды сақтау қажеттілігінің маңыздылығын түсінуді әзірлеу; 2) Дайын өнімді қабылдаудан бастап сатуға дейінгі өндірістік процестің барлық кезеңдерінің санитариялық-гигиеналық жай-күйін талдау және бағалау әдістерін меңгеру; 3) қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары құрылысының жобаларына санитариялық-эпидемиологиялық сараптаманы игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін тауартану
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты-студенттердің қазіргі заманғы азық-түлік нарығының жай-күйі, олардың сапасы мен тағамдық құндылығы, өндіріс және сақтау ерекшеліктері туралы білімдерін қалыптастыру және маманның тамақ өнімдерінің сапасын бағалауда терең логикалық ойлау мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. оларды қоғамдық тамақтандыруда қолдану мүмкіндігі мен орындылығы. Пәннің негізгі міндеттері Оқу болып табылады: - тамақ өнімдерінің түрлерінің жіктелуі; - тамақ өнімдерінің тағамдық құндылығы және олардың адам тамақтануындағы маңызы; - түрлі азық-түлік топтарының ассортименті мен сапалық сипаттамалары; - тамақ өнімдерін сақтау, тасымалдау және өткізу негіздері; - азық-түлік сапасын бағалау мен талдаудың заманауи әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейманхана қызметін ұйымдастыру технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты-туристерге орналастыру және қонақжайлылық қызметтерін ұсынудағы операциялар мен процестердің жиынтығы ретінде қонақ үй қызметін ұйымдастыру технологиясы туралы білім жүйесін құру. Пәнді оқытудың негізгі міндеттері: - қонақжайлылық индустриясындағы технологиялық процестердің негіздерін жоспарлы, жүйелі зерделеуді қамтамасыз етуде; - қонақтарды қабылдауға және оларға қызмет көрсетуге байланысты қонақ үй кешені қызметтерінің мазмұны туралы білім жүйесін қалыптастыруда, - туристік-қонақ үй кешендерінде қабылдау және қызмет көрсету процесін материалдық-техникалық қамтамасыз етумен танысу; - қонақ үйге қызмет көрсету бойынша стандарттар мен басқа да нормативтік-техникалық құжаттардың талаптарын зерделеуді қамтамасыз етуде; - қонақ үй кәсіпорнының байланыс аймағында тиімді өзара әрекеттесуді ұйымдастыру және технологиясы бойынша дағдылар мен дағдыларды дамытуда; - ғимараттарды, құрылыстарды, қонақ үй жабдықтарын пайдаланудың ұтымды тәсілдері жүйесін қалыптастыруда; - ықпал етеді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы инновациялар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттердің қонақ үй бизнесіндегі заманауи инновациялар туралы түсініктерін, соңғы инновациялық әзірлемелерді пайдалану арқылы қонақ үйлердің тиімді жұмысын қамтамасыз ету бойынша білім, білік және дағдыларын қалыптастыру. Тапсырмалар: - инновация саласындағы теориялық негіздерін тереңдетіп оқыту; - қонақ үй нарығына инновациялардың әсерін талдау; - инновациялық және зияткерлік меншік саласындағы мемлекеттік реттеу туралы түсінік алу; - қонақ үй кәсіпорындарында заманауи компьютерлік бағдарламаларды қолдану ерекшеліктерін зерттеу; - қонақжайлылық индустриясының инновациялық үрдістерін талдау; - маркетинг пен менеджменттегі инновациялардың ерекшеліктерін зерттеу; - заманауи инновацияларды пайдалана отырып, қонақ үй қызметтерін дамыту және ұсыну мүмкіндігі; - мейрамхана және туристік бизнестегі инновациялық әзірлемелерді талдау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде Менеджмент және маркетинг
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны: Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласындағы кәсіпорындардың нарықтық қызметін басқару процесінде заманауи менеджмент пен маркетингтің мәні, мазмұны және рөлі. Қонақ үй қызметтері мен қоғамдық тамақтандыру нарығы және оның компоненттері. Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарындағы маркетингті басқару процесі. Қонақжайлылық және тамақтану саласындағы маркетингтік зерттеулер мен маркетингтік ақпарат жүйесі. Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласында Азық-түлік стратегиясын қалыптастыру. Қонақжайлылық және тамақтану саласындағы маркетингтік баға. Қонақжайлылық пен қоғамдық тамақтану саласындағы тарату саясаты мен сату стратегиялары. Маркетингтік коммуникациялар жүйесі және қонақжайлылық пен тамақтану саласындағы өнімдер мен қызметтерді жылжыту стратегиялары. Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану саласындағы халықаралық менеджмент және маркетинг тәжірибесі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туризм және қонақжайлылық саласында ойын-сауық демалысын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің ойын-сауық индустриясын дамыту, оның туризм мен қонақжайлылық, технология және ұйымдастыру саласындағы рөлі мен маңызы туралы теориялық және практикалық білімдерін қалыптастыру болып табылады. Пәннің міндеттері: - ойын-сауық индустриясы туралы идеяларды қоғамдық өмір мен бизнестің көптеген салаларына кіретін жаппай құбылыс ретінде қалыптастыру тұтынушылардың мүдделеріне айтарлықтай әсер етеді; - студенттерді осы қызмет саласының ерекшеліктерімен, ойын-сауықтың әртүрлі тәсілдерімен, түрлерімен және формаларымен таныстыру; - студенттердің ойын-сауық индустриясының негізгі нысандары мен құралдарын практикалық қызметте пайдалану дағдыларын қалыптастыру. Курстың мазмұны: Ойын-сауық индустриясы: түсінігі, мәні, ерекшеліктері. Әлемдік ойын-сауық индустриясының даму кезеңдері. Ойын-сауық индустриясының инфрақұрылымы. Демалыс және ойын-сауық саласының технологиялары мен тұтынушыларға қызмет көрсету сапасы. Театрлар мен киноконцерт залдары: ұйымдастыру ерекшеліктері және негізгі технологиялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Санаторлық-курорттық бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-кәсіпорынды басқаруға жан-жақты дайындықты қамтамасыз ету; бәсекеге қабілетті нарық жағдайында кәсіпорынның жұмыс істеуіне мүмкіндік беретін білім, білік және дағдыларды қалыптастыру; қызметтерді тұтынушылар үшін санаторлық-курорттық өнімді құру және пайда табу технологияларын игеру; санаторлық-курорттық бизнес саласындағы серіктестермен өзара әрекеттесу және ынтымақтастық

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Туристік қызметтер нарығындағы қонақ үйлер мен мейрамханалардың өзара әрекеттесу технологиясы
    Несиелер: 5

    Мақсаттары: қонақ үй кәсіпорындары мен мейрамханалардың өзара іс-қимыл мәселелерін қарау; туризм индустриясын дамытудағы қонақ үй индустриясының рөлі мен орнын талдау, қонақ үй қызметтері нарығындағы жаһандық үрдістерді, оның дамуының кеңістіктік-функционалдық ерекшеліктерін, қонақ үй кәсіпорындары мен мейрамханалардың тиімді жұмыс істеуінің негізгі қағидаттарын анықтау. Тапсырмалар: - ғылыми-зерттеу (кәсіби салада зерттеу қызметінің қолданбалы әдістерін қолдану; туристік және қонақ үй қызметтері нарығын зерттеу және мониторингілеу және т. б.); - жобалық (туристік фирманың, туристік өнімнің модельдерін әзірлеу, қонақ үй-туристік кешенді, қонақ үй өнімін берілген критерийлер мен нормативтік талаптарға сәйкес жобалау міндеттерін қою және т. б.), - өндірістік-технологиялық (туристік, қонақ үй өнімі мен қызметтерін құруда, ілгерілетуде және сатуда заманауи технологияларды қолдану); - ұйымдастырушылық - басқарушылық (туристік кәсіпорындар мен қонақ үй-мейрамхана саласындағы ұйымдарда орындаушылардың функцияларын бөлу және жұмысын ұйымдастыру).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық және тамақтану ұйымдарындағы Конфликтология
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің зияткерлік және кәсіби құзыреттілігін арттыру, әлеуметтік бейімделу және интеграция стратегиясын әзірлеу, психология мен Конфликтология білімін жүйелеу арқылы кәсіби қызмет пен сәтті қарым-қатынас және өзара әрекеттесу дағдыларын қалыптастыру, теориялық мазмұнды практикалық жұмыс мәселелерімен біріктіру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қызметтер саласындағы бұқаралық іс-шараларға қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты студенттерде бұқаралық іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу әдістемесі туралы жүйелі түсінік қалыптастыру, осы салада практикалық дағдылар мен дағдыларды дамыту болып табылады. Пәннің міндеттері: - студенттерде іс-шаралар түрлері туралы түсінік қалыптастыру; - іс-шараларды өткізу кезеңдерімен таныстыру; - тұрақты және тұрақты емес іс-шараларды дайындау ерекшеліктері туралы түсінік беру; - бұқаралық іс-шараларды өткізудің ерекшеліктерімен таныстыру; - әлемдік спорттық іс-шаралардың ерекшелігін сипаттау; - әлемдік спорттық іс-шараларды сүйемелдейтін рәсімдермен таныстыру; - әр түрлі деңгейдегі іс-шараларды өткізу дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының психологиясы мен этикасы
    Несиелер: 5

    Пән қонақ үй және мейрамхана этикетінің ерекшеліктерін, қонақжайлылық индустриясындағы кәсіби қызмет шеңберінде іскерлік қатынастарды қалыптастыру мәдениетін зерттеуге бағытталған. Сондай-ақ, пәнде қонақтарды қарсы алу, оларды алып жүру және нөмірлерге орналастыру этикасының негізгі нормалары қарастырылады. Курс аяқталғаннан кейін студенттер кәсіби этика нормаларына сәйкес қонақжайлылық индустриясында клиенттерге қызмет көрсету дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Minor_Пән 4
    Несиелер: 5

    Minor каталогынан пәнді таңдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесін жоспарлау
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты: студенттердің бизнес-жобаларды табысты жүзеге асыру үшін бизнес-жоспар жобаларын жасау және жүзеге асыру дағдыларын дамыту. Тапсырмалар: - бизнес-жобаны ұйымдастырудың іргелі элементі ретінде бизнес-жоспарлау негіздерін көрсету; - бизнес-жоспарды құжат ретінде әзірлеу туралы білімдерін қалыптастыру; - бизнес-жоспарды жасау және жүзеге асыру процесі туралы білімдерін қалыптастыру. Курс бағдарламасын әзірлеу барысында студенттер мыналарды қарастырады: Бизнес-жоспар және оның қазіргі бизнестегі рөлі. Бизнес-жоспарлау стратегияны жүзеге асыру құралы ретінде. Бизнесті жоспарлау технологиясы. Бизнес-идея бизнес-жоспар әзірлеудің бастапқы нүктесі ретінде. Бизнес-жоспарға қойылатын жалпы талаптар және бизнес-жоспарлаудың негізгі кезеңдері. Бизнес-жоспардың негізгі бөлімдерінің сипаттамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы стартап - жобалар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу мақсаты: Білім алушыларда Startup-ортада жұмыс істеу үшін қажетті құзы-реттерді қалыптастыру, олардың қонақжайлылық индустриясында бизнес-идеяларды әзірлеу бойынша дағдылар мен дағдыларды игеруі. Пәнді оқу міндеттері: Міндеттері білім алушылардың қабілеттерін қалыптастырудан тұрады қонақжайлылық индустриясындағы StartUp идеясын жұмыс істейтін идеяға айналдыру бизнес арқылы: - бизнестегі "тар" жерлерді анықтау және олардың қаржылық нәтижелер мен нарықтық позицияларға әсерін бағалау; - стратегиялық басқару саласындағы трендтерді талдау және бизнесті ұйымдастыру; - жаңа нарықтық мүмкіндіктер мен құру идеяларын бағалау жаңа өнімдер, қызметтер және бизнес-бірліктер; - Startup-жобаны іске асырудың бизнес-жоспарын оның тұрақтылығына әсер ететін тәуекелдерді және оны іске асыруға инвестициялар тартуды ескере отырып жасау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы стратегиялық менеджмент
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты: студенттерді заманауи қонақжайлылық индустриясының алдында тұрған көшбасшылық, Менеджмент және сапа мәселелерімен таныстыруға бағытталған. Тапсырмалар: - стратегиялық басқару және көшбасшылық процестерін талдау (және қонақжайлылық индустриясында); - қазіргі қонақ үй индустриясындағы мәселелерді түсіну; - коммуникативтік дағдыларды дамытудың маңыздылығын бағалау; - корпоративтік стратегияны және қайта құрылымдауды әзірлеу; - ұйымдастырушылық жобалау және бақылау арқылы іске асыру стратегиясын қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана кешендерінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты қауіпсіздік талаптарына сәйкес тұрғындарға қызмет көрсетудің заманауи технологияларын қолдануға мүмкіндік беретін қонақ үй кәсіпорнының қауіпсіздік жүйесі студенттерінің кәсіби білімін қалыптастыру болып табылады. Мазмұны: қонақ үй кәсіпорындарының қауіпсіз жұмыс істеуін реттейтін нормативтік құжаттар. Қауіпсіздік жүйесін ұйымдастырудың және оның жұмыс істеуінің теориялық негіздері. Қауіпсіздік жүйесін ұйымдастыру негіздері. Қауіпсіздікті қамтамасыз ету. Коммерциялық құпия және құпия ақпарат. Қауіпсіздік қызметінің қызметкерлеріне қойылатын біліктілік талаптары. Қонақ үй кешенінің қауіпсіздік қызметінің жұмысын ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы есеп және есеп беру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты басқару және бухгалтерлік есеп және аудит әдістемесі, сондай-ақ оның қазіргі кезеңдегі негізгі даму тенденциялары туралы терең білім алу болып табылады. Аталған мақсатқа қол жеткізу барысында мынадай міндеттер шешіледі: - қонақжайлылық саласындағы ұйымдардың айналымнан тыс және айналым активтерін есепке алуды жүргізу әдістемесі мен тәртібі зерделенеді; - қонақжайлылық саласындағы шығындарды қалыптастыру ерекшеліктері зерттеледі; - қонақжайлылық ұйымдарында капитал мен резервтерді қалыптастыру тәртібі қарастырылады; - қонақжайлылық саласында дайын өнім мен қаржылық нәтижелерді қалыптастыру тәртібі зерделенеді; - қонақжайлылық саласында есептілікті қалыптастыру тәртібі зерделенеді; - қонақжайлылық индустриясының басқару есебінің ерекшеліктері зерттеледі; - қонақжайлылық индустриясын талдау ерекшеліктері зерттелуде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық және тамақтану саласындағы баға белгілеу және тарифтік саясат
    Несиелер: 5

    Курстың мазмұны: Баға белгілеудің теориялық аспектілері мен факторлары. Қонақ үйге қызмет көрсету кәсіпорындарында баға белгілеу. Қонақ үйге қызмет көрсету кәсіпорындарының тарифтері мен тарифтік саясаты. Қонақ үйге қызмет көрсету саласының баға саясаты және баға стратегиялары Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында баға белгілеу. Қоғамдық тамақтандыру және қонақ үйге қызмет көрсету кәсіпорындарына баға белгілеу әдістері Қонақ үйге қызмет көрсету және қоғамдық тамақтану саласындағы бағаларды мемлекеттік реттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейманхана мен мейрамхана ісіндегі тәуекелдерді басқару
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің мейрамхана мен мейманхана бизнесіндегі тәуекелдер жүйесін анықтау, олардың тәуекелдерін талдау және бағалау бойынша білімі мен дағдыларын дамытуға бағытталған. Пәнді оқу барысында тәуекелдерді төмендетудің негізгі шаралары және кәсіпорынның дағдарыстық жағдайдан шығудың мүмкін жолдары анықталады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы брондау және резервтеу жүйелері
    Несиелер: 5

    "Қонақжайлылық индустриясындағы брондау және брондау жүйелері" пәнін игерудің мақсаты қонақ үй индустриясында қолданылатын заманауи брондау жүйелерінің негізгі түрлері туралы құзыреттер мен идеяларды қалыптастыру болып табылады. Мазмұны: тарихы, заманауи тенденциялары, компьютерлік брондау және брондау жүйелерінің сипаттамалары. Amadeus брондау жүйесі. Galileo брондау жүйесі. Worldspan брондау жүйесі. Басқа шетелдік брондау жүйелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде франчайзинг
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты - мейрамхана-қонақ үй бизнесінде франчайзингтік желілерді басқаруды зерттеу. Мақсатқа сәйкес келесі міндеттер қойылды: -түпкілікті сұранысты қанағаттандыруға бағытталған желілік бизнес құрылымдарын құру тәсілі ретінде франчайзингтің дамуының алғышарттарын зерттеу және заңдылықтарын анықтау; - Франчайзингті дамытудың шекті әлеуетін және ықтимал ұйымдастырушылық және басқарушылық шешімдерге қойылатын шектеулерді анықтау мақсатында франчайзингтік қызметті реттейтін халықаралық және отандық заңнамалық базаны талдау; - франчайзингтік қызметті ұйымдастыру принциптері мен даму ерекшеліктерін зерделеу, оны ұйымдастыру тәсілдерінің типологиясын беру және қазақстандық қызметтер нарығының мейрамхана-қонақ үй сегментінде франчайзингтік желілерді құру үшін неғұрлым перспективалы бағыттарды анықтау; - желі құру арқылы отандық мейрамхана-қонақ үй кешенінің жай-күйін, оның құрылымы мен одан әрі даму перспективаларын талдау Пәннің қысқаша мазмұны: Франчайзингтің мәні және оның негізгі түсініктері Франчайзинг түрлері Әлеуметтік-мәдени қызметтегі Франчайзинг Қонақ үй бизнесіндегі франчайзинг жүйесі Франчайзингтік қонақүйлерге әсер ететін мәселелерді сыни талдау Франчайзинг қоғамдық тамақтандыру саласын дамытудың жаңа тұжырымдамасы ретінде

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Трансұлттық қонақ үй тізбектері
    Несиелер: 3

    Оқу пәнін игерудің мақсаты: студенттердің халықаралық және отандық қонақ үй тізбектері туралы білім жүйесін, оларды басқару, жұмыс істеу негіздерін қалыптастыру, сондай-ақ желілік қонақ үй бизнесін дамыту перспективаларын зерделеу, сондай-ақ алдыңғы пән бойынша алған білімдерін бекіту болып табылады. Сондай-ақ, кәсіби құзыреттіліктерге сәйкес пәннің мақсаттары: қонақ үй қызметіндегі инновациялық технологияларды зерттеу және одан әрі жобалық қызметті жүзеге асыру үшін әртүрлі ақпарат көздерін пайдалану болып табылады. Міндеттері: қонақ үй тізбегі тұжырымдамаларының бар түрлерін зерттеу; әлемдегі ең үлкен қонақ үй тізбектерін және олардың даму себептерін сипаттау; қонақ үй шаруашылығында Франчайзинг мүмкіндіктерін қарастыру; ҚР-дағы шетелдік және отандық қонақ үй тізбектерінің жай-күйі мен даму перспективаларын қарастыру;  қонақ үй тізбегіне кіру шарттарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Зерттеу жұмысын жазу әдістемесі
    Несиелер: 5

    Бұл пән компьютерлік технологияны қолдана отырып ғылыми зерттеулер жүргізу дағдыларын дамытуға бағытталған. Пәнді оқу барысында Excel, R және SPSS бағдарламаларын қолдана отырып зерттеулер мен мәліметтерді өңдеудің негізгі әдістері анықталады. Пән студенттерді диплом жұмысы немесе жоба жазуға дайындауға, сонымен қатар болашақ кәсіби қызметіндегі ғылыми мақалалар мен басқа да ғылыми жұмыстарды жазуға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтан-дыру кәсіпорында-рында өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Пәнді оқытудың мақсаты - ұйымның негіздерін зерттеу өндіріс, кәсіпорын түрлері, қызмет көрсету техникасының негіздері, қызмет көрсету заттары және ресми қабылдаулардағы қызмет көрсету ережелері. Пәнді оқу міндеттері: - өндірісті ұйымдастырудың нақты процестерін зерттеу; - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының әртүрлі түрлеріне қызмет көрсетудің нақты процестерін зерттеу; - асханалық ыдыстардың түрлері мен сипаттамаларын зерттеу; - үстелді орнату түрлерін зерттеу; - дағдыларды игеру; - қызмет көрсету формалары мен әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтан-дыру қызметтерін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Оқу пәнінің мақсаты студенттердің қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетуді ұйымдастыру туралы түсініктерін қалыптастыру; қызмет көрсету саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеру; студенттерді болашақ еңбек қызметінде алған дағдыларын пайдалануға дайындау болып табылады. Пәннің міндеттері: Пән қоғамдық тамақтандыруда қызмет көрсетуді ұйымдастыру, Қызмет көрсету залын қонақтарды қабылдауға дайындауды ұйымдастыру және тексеру; даяшылардың, бармендердің, сомельерлердің және тұтынушыларға қызмет көрсету жөніндегі басқа да қызметкерлердің жұмысын басқару; қызмет көрсету үшін қажетті еңбек ресурстарына қажеттіліктерді айқындау; ақпараттық ресурстарды таңдау, ресімдеу және пайдалану саласындағы базалық теориялық білім кешенін беруге арналған қызмет көрсету процесінде (мәзір, шараптар мен коктейльдер картасы); Өндірістік жағдайларды талдау; Қызмет көрсету сапасын бағалау және оны арттыру бойынша ұсыныстар дайындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорындарын жобалау және пайдалану
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты қонақ үй қызметін жобалаудың теориялық негіздерін дамытуға, жобалық қызметті жүзеге асыру үшін нормативтік-техникалық базаны пайдалануға және қонақ үй өнімін қалыптастыруға, ұйымдастыруға байланысты кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыру болып табылады. қонақ үй кəсіпорындарын жəне басқа орналастыру объектілерін жобалау бойынша жұмыстардың. Қонақ үйлер мен басқа орналастыру объектілерінің жоспарлау шешімдерін талдау әдістеріне, олардың нормалар мен ережелерге сәйкестігіне оқыту. Курстың мақсаттары: - қазіргі даму кезеңіндегі қонақ үй және мейрамхана бизнесінің ерекшеліктерін анықтау; -қоғамдық қызмет көрсету ерекшеліктерін, қонақ үйдегі қазіргі заманғы тамақтану орындарының классификация жүйесін зерттеу; - қазіргі қоғамдық тамақтандыру кәсіпорны мен қонақүйлердің үй-жайлары мен МТБ құрамының сипаттамасы; - Қазақстан Республикасындағы қоғамдық тамақтандыру және қонақ үй шаруашылығын жобалау және салу және пайдалануға беру бойынша - қоғамдық тамақтандыру және қонақ үй бизнесіндегі бизнесті жоспарлау және ұйымдастыру негіздерін анықтау; - мейрамхана мен қонақүйдің персоналын басқаруды басқару функциясы ретінде қарастыру; - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнында және қонақүйде тұтынушыларға қызмет көрсету ерекшеліктерін анықтау

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы жаңа ақпараттық технологиялар
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-студенттердің кәсіби міндеттерін ойдағыдай шешу үшін ақпараттық технологияларды қолдану негізінде нәтижелі білім беру қызметін қалыптастыру. Курстың негізгі міндеттері: - білім беру қызметінің тиімділігі үшін кәсіби қызметтегі заманауи ақпараттық технологиялардың барлық мүмкіндіктерін түсіну; студенттердің оқу сапасын арттыру, оларда мемлекет талаптарына сәйкес келетін ойлаудың жаңа түрін дамыту; -оқу-тәрбие процесінде қолданбалы міндеттерді шешу үшін тіршілік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің ақпараттық технологияларының дағдыларын меңгеру. - кәсіби қызметте ақпараттық технологияларды игеру және пайдалану, заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлер мен аудиовизуалды техникалық құралдарды қолдана отырып, білім беру процесін ұйымдастыру және іске асыру дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және мейманхана сервисіндегі инжиниринг
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-студенттердің қызметінің тиімділігін арттыру үшін мейрамхана-қонақ үй бизнесі кәсіпорнын басқаруда теориялық білім мен практикалық дағдылар жүйесін қалыптастыру. Курстың міндеттері ретінде мыналарды бөлуге болады: - мейрамхана-қонақ үй бизнесінде қызмет көрсету сапасы мен мәдениетін арттыру жолдарын анықтау, басшының еңбегін қарқындату әдістері мен құралдарын зерделеу, кадрларды іріктеу және орналастыру; -мейрамхана-қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында экономист-менеджердің практикалық қызметінде өндірісті және қызмет көрсетуді басқарудың теориялық білімі мен дағдыларын өз бетінше шығармашылық пайдалану дағдыларын қалыптастыру. Пәннің мазмұны: Мейрамхана бизнесінің жағдайы, тенденциялары, проблемалары және даму перспективалары. Мейрамхана кәсіпорны қызметінің құқықтық нормалары. Мейрамхананың сауда және өндірістік қызметін ұйымдастыру. Мейрамхана бизнесіндегі баға. Мейрамхананың мәзірін, барын, шарап тізімін әзірлеу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау. Мейрамхана қызметін бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылықтағы электрондық коммерция
    Несиелер: 5

    Пәнді игеру мақсаты: - электрондық коммерция тұжырымдамалары, идеялары мен технологиялары туралы тұтас түсінік беру; - қонақ үй-мейрамхана бизнесінде электрондық коммерция стратегияларын тиімді іске асыру дағдыларын дамыту; ‐электрондық коммерция жүйелерінің жұмыс істеуінің технологиялық принциптері, электрондық коммерция жүйелерінің бизнес‐модельдерінің әртүрлі түрлері, электрондық коммерция қызметтеріне ақы төлеудің әртүрлі нысандары, интернет-Маркетинг негіздері туралы негізгі білімді қалыптастыру. Тапсырмалар: - әлемдегі қонақжайлылық саласының электрондық коммерция жүйелерінің бизнес‐модельдерінің түрлерін талдау кезінде қолданылатын ұғымдық-терминологиялық аппаратпен танысу; - қонақжайлылықтың электрондық коммерциясын ұйымдастырудың факторлары мен ерекшеліктері туралы түсінік беру; ‐электрондық коммерция қызметтеріне ақы төлеудің түрлі нысандары, интернет-Маркетинг негіздері саласындағы отандық және шетелдік тәжірибе туралы түсінік беру; - қонақжайлылықта электрондық коммерцияның бизнес стратегияларымен танысу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіби практика
    Несиелер: 10

    Кәсіптік практиканың негізгі мақсаты студенттердің алған теориялық білімдерін, алған практикалық тәжірибесін, сондай-ақ өзіндік жұмыс дағдыларын бекіту, бітіру біліктілік жұмысының тақырыбын түпкілікті таңдау, оны жазу үшін материалдар жинау болып табылады

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON10

    Нақты өзгерістер енгізу қажеттілігін ескере отырып, инновациялық, жаңа және бұрыннан бар өнімдерді әзірлейді және алға жылжытады

  • Код ON11

    Кәсіби функцияларды жүзеге асыру үшін брондау және брондау жүйелерін қолдануды біледі; ақпараттық-коммуникациялық технологияларды меңгерген

  • Код ON3

    Көшбасшылық, презентация, топта жұмыс істеу дағдыларына ие; академиялық адалдық принциптері мен мәдениетінің маңыздылығын түсінеді, іскерлік пен жауапты азаматтықтың құқықтық және этикалық аспектілерін түсінуді көрсетеді

  • Код ON9

    Кәсіпкерлік жобаны ұйымдастыра алады, бизнес-жоспарлар әзірлей алады, қаржылық есеп беру және көрсеткіштер жүйесі негізінде кәсіпорынның қаржылық-шаруашылық қызметін бағалай алады.

  • Код ON7

    Мейрамхана өндірісінің технологиялары, қызмет көрсету технологиялары және қонақжайлылық индустриясындағы қызметтердің өмір қауіпсіздігін ескере отырып, білімін көрсете алады

  • Код ON12

    Елдегі белгісіздік пен өзгермелі экономикалық жағдай жағдайында кәсіби саладан ерекшеленетін жаңа білім мен дағдыларды меңгеруге, меңгеруге қабілетті

  • Код ON1

    Ғылыми зерттеу және академиялық жазу әдістерін біледі және оларды қызмет көрсету саласында қолданады, мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерінде тиімді коммуникацияны көрсетеді.

  • Код ON5

    Қонақжайлылық инфрақұрылымының және онымен байланысты салалардың, курорттардың және ойын-сауық индустриясының жұмыс істеуі туралы білімін көрсетеді; серіктестермен іскерлік байланыстарды ұйымдастырады

  • Код ON8

    Менеджмент, маркетинг және персоналды басқару функцияларын жүзеге асыруға, сондай-ақ еңбек өнімділігін арттыруға жағдай жасауға қабілетті

  • Код ON6

    Белгісіздік пен тәуекел жағдайында кәсіпорынның ішкі және сыртқы процестерін жоспарлайды, басқарады және бақылайды

  • Код ON2

    Макро және микродеңгейдегі экономикалық процестер туралы білімін көрсетеді, экономика саласында есептеулерді жүргізе алады, өмірде және кәсіби салада пайдалану үшін қаржыны басқарады.

  • Код ON4

    Географиялық ерекшеліктерді ескере отырып, тамақтану мәдениеті, қызмет көрсету және қызмет көрсету этикасы туралы білімдерін көрсете алады

6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Абай атындағы Қазақ Ұлттық педагогикалық университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Орталық-Азия Университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
6B11103 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Ш.Есенов атындағы Каспий мемлекеттік технологиялар және инжиниринг университеті (Yessenov University)

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B11103 Мейрамхана және қонақ үй бизнесі
Бакалавриат

Еуразия Технологиялық Университеті

БББТ: B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі

Жаңа білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top