Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдар саласындағы базалық білімді, нормативтік құқықтық құжаттарды, өндірістегі қауіпсіздік, өндірістік санитария және еңбекті қорғау жөніндегі заңнаманың талаптарын пайдалану
  • Зерттеу нәтижелерін, сыни бақылау нүктелерін, өндіріс тәуекелдерін, кәсіпкерлік қасиеттерді және стандартты емес жағдайларды талдау
  • Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру.
  • Орындаушылар тобын басқарудың әртүрлі әдістерін тиімді қолданыңыз және өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау
  • Ақпараттық және цифрлық технологиялардың арнайы бағдарламаларын қолдана отырып технологиялық процестердің заманауи әдістерін көрсету
  • Пайдаланылатын шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапа көрсеткіштерін бақылау және анықтау үшін стандартты сынақтар жүргізу әдістерін қолдану
  • Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау, шикізат шығынының нормаларын, өнімнің жаңа түрлерінің рецептурасын, олардың тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық теңгерімді, Технологиялық нұсқаулықтарды жасау
  • Математикалық талдау әдістерін және физика, химия және басқа да жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолдану, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру
  • Энергия шығынын азайтуды, шикізат пен өндірістік қуаттарды ұтымды пайдалануды ескере отырып, жаңа өндірістік цехтарды, технологиялық желілер мен өндірістерді жобалау.
  • Өндірістің қауіпсіздік техникасы мен экологиялылығының талаптарына сәйкес заманауи технологиялық жабдықтарды пайдалану
  • Қант заттары мен қант кондитерлік өнімдерін өндірудің экономикалық негізделген, заманауи технологиялық процестері мен режимдерін әзірлеу
  • Өндірістік қызметті дұрыс жоспарлау, кәсіби мәселелерді шешу әдістері мен тәсілдері, өнімнің рецептурасы
Top