Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қантты заттар мен қантты кондитерлік өнімдерді өндіру саласындағы өндірістік міндеттерді білікті шеше алатын, еңбек нарығының өзгермелі талаптарына бейімделген, сұранысқа ие, бастамашыл бакалаврларды дайындау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық жазу негіздері
Химия
Мамандыққа кіріспе
Математика
Физикалық және коллоидты химия
Физика
Қоғамдық сананы жаңғырту және оның өзекті мәселелері
Диеталық тамақтану негіздері
Аналитикалық химия
Абайтану
Дұрыс тамақтану негіздері
Мұхтартану
Қоғамға қызмет ету
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
-
2 Оқу жылы
Экожүйе және құқық
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Технологиялық регламенттер, тамақ өнімдерін сәйкестендіру және бақылау
Тамақ микробиологиясы
Тамақ өндірістерінің процестері мен аппараттары
Құрастыру негіздері және машина бөлшектері
Тамақтану биохимиясы
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Өңдеу өндірістері шикізаттарының, жартылай дүмбілдерінің, дайын өнімдерінің реологиясы
Қолданбалы механика
Инженерлік компьютерлік графика
-
3 Оқу жылы
Өңдеу өндірістерінің технологиясы
Өсімдік шикізаттарын өңдеудің физика-химиялық негіздері және жалпы принциптері
Өңдеу өндірістерінің ғылыми негіздері
Қантты кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиясы
Өңдеу өндірістері өнімдерінің қауіпсіздігі
Өңдеу өндірістері өнімдерін өңдеу және зерттеудің арнайы әдістері
Көмірсулар химиясы
Санитария және тамақтану гигиенасы
Тамақ өнімдерінің химиясы
Қант және крахмал өндіру технологиясы
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Қантты кондитерлік өнімдері өндірісінің технологиялық машиналары және аппараттары
Табиғи тағамдық бояғыштардың технологиясы
Өңдеу өндірістері өнімдерінің сараптамасы
Қант және крахмал өндірісінің технологиялық жабдықтары
Тамақ өндірісін автоматтандыру
Өңдеу өнеркәсібі өнімдерін өндіруде дәстүрлі емес шикізатты қолдану
-
4 Оқу жылы
Қантты кондитерлік өнімдердің жаңа түрлерінің ғылыми-зерттеу әзірлемелері
Қант өнімдерінің кристалдану технологиясы
Тағамдық құндылығы жоғары өнімдер технологиясы
Өңдеу өнеркәсібіндегі тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар
Қант және крахмал өндірісінің технологиясы бойынша студенттің оқу-зерттеу жұмысы
Өңдеу өндірісінің коммерциализациясы және бизнес жоспарлануы
Кәсіпкерлік
Өңдеу өндірістерінің арнайы технологиялары
Қантты кондитерлік өнімдердің технологияларын жүзеге асыру бойынша жобалық шешімдер
Сапа менеджменті негізіндерімен қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер өндірісін технохимиялық бақылау
Қант және крахмал-сірне өндірісінде шикізатты тиімді пайдалану
Ықтималдық және статистика
Қантты кондитерлік өнімдер өндірісіндегі екіншілік шикізат қорлары
Қант және крахмал өндіретін кәсіпорындарды жобалау
Қантты заттар және қантты кондитер өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Процесті модельдеу және басқару
Оқыту нәтижелері
- Әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдар саласындағы базалық білімді, нормативтік құқықтық құжаттарды, өндірістегі қауіпсіздік, өндірістік санитария және еңбекті қорғау жөніндегі заңнаманың талаптарын пайдалану
- Зерттеу нәтижелерін, сыни бақылау нүктелерін, өндіріс тәуекелдерін, кәсіпкерлік қасиеттерді және стандартты емес жағдайларды талдау
- Академиялық адалдық қағидаттарын түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру.
- Орындаушылар тобын басқарудың әртүрлі әдістерін тиімді қолданыңыз және өз көзқарасыңызды дұрыс қорғау
- Ақпараттық және цифрлық технологиялардың арнайы бағдарламаларын қолдана отырып технологиялық процестердің заманауи әдістерін көрсету
- Пайдаланылатын шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапа көрсеткіштерін бақылау және анықтау үшін стандартты сынақтар жүргізу әдістерін қолдану
- Техникалық шешімдерді техникалық-экономикалық көрсеткіштер тұрғысынан бағалау, шикізат шығынының нормаларын, өнімнің жаңа түрлерінің рецептурасын, олардың тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу, материалдық теңгерімді, Технологиялық нұсқаулықтарды жасау
- Математикалық талдау әдістерін және физика, химия және басқа да жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолдану, ғылыми зерттеу әдістерін меңгеру
- Энергия шығынын азайтуды, шикізат пен өндірістік қуаттарды ұтымды пайдалануды ескере отырып, жаңа өндірістік цехтарды, технологиялық желілер мен өндірістерді жобалау.
- Өндірістің қауіпсіздік техникасы мен экологиялылығының талаптарына сәйкес заманауи технологиялық жабдықтарды пайдалану
- Қант заттары мен қант кондитерлік өнімдерін өндірудің экономикалық негізделген, заманауи технологиялық процестері мен режимдерін әзірлеу
- Өндірістік қызметті дұрыс жоспарлау, кәсіби мәселелерді шешу әдістері мен тәсілдері, өнімнің рецептурасы