Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M11102 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в АТУ

  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 4

    Жоғары мектеп педагогикасының түсінігі. Педагогикалық ғылымдар жүйесіндегі жоғары мектеп педагогикасының орны. Жоғары мектеп дамуының тарихи аспектілері. Педагогика әдіснамасы түсінігі. Педагогиканың әдіснамалық принциптері. Ғылыми-педагогикалық зерттеудің құрылымы, логикасы және әдістері. Жоғары мектептегі зерттеу жұмысына қойылатын негізгі талаптар. Жоғары мектеп дидактикасы. Жоғары мектептегі тәрбие процесі.

  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 4

    Ғылым философиясы мен ғылым тарихының негізгі мәселелерінің ерекшелігі мен өзара байланысы. Әлеуметтік-философиялық тұрғыдан алғандағы ғылымның өзіндік санасы. Жаратылыстану, қоғамдық және техникалық ғылымдардың өзін-өзі анықтауы, олардың ортақ белгілері мен айырмашылықтары. Тарихи динамикада алынған және тарихи өзгермелі әлеуметтік-мәдени контексте қаралған ғылыми білімді өндіру бойынша ерекше қызметтің даму заңдылықтары мен үрдістері

  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Басқару психологиясының теориялық-әдіснамалық негіздері - басқару психологиясының заңдылықтарымен, негізгі ұғымдарымен, түрлі концепциялармен танысу. Басшының жеке басқару тұжырымдамасы. Ұжым құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық климат. Басқару қызметі және өзара іс-қимыл саласындағы психологиялық зерттеу әдістемесі, топтағы тұлғааралық қарым-қатынас. Басқару психологиясының өзекті мәселелері.

  • Шетел тілі (кәсіби)
    Несиелер: 4

    Шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша шет тілді ауызша ақпаратты интерпретациялау. Мамандық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ (орыс) тіліне аудару. Қазақ (орыс) мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде жеткізу (ауызша рефераттау). Шет тілінде ғылыми мақалаларды жазу және конференцияларда ғылыми баяндамалар жасау.

  • Мамандық пәндерін оқыту әдістемесі
    Несиелер: 5

    Мақсаты: кәсіби пәндерді табысты оқытудың когнитивтік / функционалдық / коммуникативтік қабілеттерін қалыптастыру. Теорияның кәсіби аспектілері (мейрамхана бизнесі мен мейманханалық бизнестегі қазіргі заманғы жоғары білім, оның құрылымы, компоненттері, Қазақстанда және шетелде жоғары кәсіптік білім беру жүйесі мен мазмұны), практикалық әдістемелер (жоспарлау түрлері, оқу бағдарламасының паспорты, оқу жоспары, каталог пәндер, ПОӘК, түрлі форматтағы сыныптардың дамуы).

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясының заманауи зерттеулері
    Несиелер: 3

    Мақсаты: ғылыми мәселелерді талдау, қонақжайлылық индустриясын зерттеуге арналған гипотезаларды сыни бағалау / қалыптастыру мүмкіндігін қалыптастыру. Келесі мәселелер қарастырылады: қонақжайлылық индустриясын зерттеу методологиясы, әртүрлі ғылыми зерттеулердің мәселелері; объектілерді, процестер мен құбылыстарды ұйымдастыру мен жұмыс істеуін және модельдеуін зерттеу тәжірибесі; сервистік кәсіпорындарға ғылыми қолдауды дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектепте оқыту әдістемесі
    Несиелер: 5

    Мақсаты: кәсіби саладағы жоғары мектепте оқыту әдістемесі саласындағы құзыреттілікті қалыптастыру. Оқыту әдістерін дамытудың жай-күйі, үрдістері; нормативтік қолдау; оқыту мазмұны мен технологиясы; оқытуды ұйымдастыру, оқыту түрлері мен формалары; оқу бағдарламасын дамыту; педагогикалық диагностика / бақылау әдістері; студенттердің танымдық үдерістерін және білім беру себептерін басқару; Оқу / мұғалім қызметінің ерекшеліктері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясында өндірісті ұйымдастыру және қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Мақсаты: заманауи басқару әдістерін қолдана отырып, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарын тиімді жоспарлауға мүмкіндік беретін арнайы кәсіби салада қажетті теориялық және практикалық білім кешені қалыптастыру. Зерттеулер: Кәсіпорындарды басқарудың заманауи әдістері, басқару стратегияларын қалыптастырудың негізгі ережелері, маркетинг және стратегиялық менеджмент, мейрамхана және мейманхана бизнесі кәсіпорындарының нақты экономикалық көрсеткіштері туралы ақпарат, оларды есептеу және іріктеу әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлық индустриясында қызметтерді жылжыту және сату әдістері
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсетуді көтермелеу және сату мүмкіндігі, қонақжайлық индустриясының отандық және халықаралық нарықтарында қызметтерді сату әдістері мен әдістерін анықтау. Зерттелетін болады: мейрамхананың және мейманхана қызметтерінің сипаттамалары мен ерекшеліктері, қонақжайлық кәсіпорынның маркетингтік маркетингтік стратегиясы, тұтынушылық мінез-құлықты зерттеу, мейрамхана мен мейманхана өнімін нарыққа шығару, процестер мен мейрамхана және мейманхана қызметтерін дамытудың негізгі элементтері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіпорындарда тиімді өндірісті бағалаудың ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Мақсаты: қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарында тиімді өндіріс саласында ғылыми-зерттеу дағдыларын дамыту, заманауи бизнес-модельдеу технологиялары негізінде кәсіпорындардағы өндірістік процестердің тиімділігін жан-жақты басқару мүмкіндігін дамыту. Зерттелетін болады. Қонақжайлық индустрия кәсіпорындарында өнімдер мен қызметтер өндірісін ұйымдастырудың бизнес-процестері және олардың тиімділігі. Индикаторларды болжау және жоспарлау, қонақжайлылық индустриясының кәсіпорындарында өнімдер мен қызметтерді өндіру тиімділігін арттыру жөніндегі жоспарларды іске асыруды ұйымдастыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында мамандарды даярлаудың теориясы мен тәжірибесі
    Несиелер: 5

    Мақсаты: нарықтық экономикадағы қонақжайлылық индустриясының мамандарын даярлау әдіснамасы саласындағы құзыреттіктер жиынтығын қалыптастыру. Келесі мәселелер қарастырылады: қызмет көрсету саласындағы әдіснамалық құзыреттілікті және практикалық дағдыларды қалыптастыру, персоналды болжау модельдеу, қонақжайлылық индустриясының стратегиялық оқыту әдістерін қалыптастыру арқылы әлемдік практикалық тәжірибенің ғылыми негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Технологиялық және ұйымдастыру процестерін оңтайландыру қонақжайлық индустриясын өндіру.
    Несиелер: 5

    Мақсаты: өндірістің технологиялық және ұйымдастырушылық процестерін оңтайландыруға байланысты компанияның басшысының міндеттерін кәсіби орындау үшін тәжірибелік дағдылар мен қажетті білім жиынтығын қалыптастыру. Төмендегілер қарастырылады: Оптимизация түрлерін жіктеу Технологиялық процесті оңтайландыру сатылары Оңтайлылық критерийі Технологиялық процестерді оңтайландыру параметрлерін модельдеуге қойылатын талаптар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында ұлттық және аймақтық жоспарлау
    Несиелер: 5

    Мақсаты: қонақжайлылық индустриясында ұлттық және аймақтық деңгейде жоспарлау мүмкіндігін қалыптастыру. Зерттелетін болады: мемлекет, даму тенденциялары; нормативтік қолдау; мейрамхана бизнесі мен мейманхана бизнесі саласындағы ұлттық және аймақтық нарық ерекшелігін ескере отырып, иерархияның, құрылымның және оң тәжірибенің үлгілері мен модельдері; институционалдық қолдауды ұйымдастыру және түзету шараларын, қаржылық, инвестициялық және өзге де қолдауды дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана және мейманхана өнімдерін қалыптастыру және насихаттау технологиялары
    Несиелер: 5

    Мақсат - мейрамхана мен мейманхана өнімдерін қалыптастыру мен насихаттауда білім мен дағдыларды қалыптастыру. Зерттеулер: Заманауи қмейманхана бизнесіжәне оны дамытуперспективалары. Насихаттау құралы ретінде стратегиялық маркетинг. Баға беру, кәсіпорынның маркетингтік стратегиясы. Мейманхана өнімдерін сату дынарыққаық палету құралы ретінде алға жылжыту. Сатудың Ерекшеліктері және тұтынушыларды тарту және ұстап тұрудың заманауи әдістері. Қазақстанның мейрамханасы мен мейманхана өнімін халық аралық нарыққа жылжыту дыбас қарудың кешенді тәсілі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қызмет саласында іскерлік әкімшілік ету
    Несиелер: 5

    Мақсаты: қызмет көрсету саласында іскерлік әкімшілік ету саласындағы құзыреттіктер жиынтығын қалыптастыру. Қызмет көрсету секторындағы тиімді және кәсіптік және іскерлік қарым-қатынастың психологиялық механизмдерін, әртүрлі коммуникация жағдайында адам мінез-құлқының ерекшеліктерін зерттеу, коммуникациялық серіктестерге әсер етудің өнімді жолдарын көрсету, психологиялық, педагогикалық және басқару ғылымы жүргізетін заманауи зерттеулердің тұжырымдары мен ұсыныстары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қызмет көрсетудің бәсекеге қабілеттілігі және кәсіпкерлік қызметті бағалау
    Несиелер: 5

    Мақсат - қызмет көрсетудің бәсекеге қабілеттілігі үшін шешімдерді талдауға және дамытуға мүмкіндік беру және кәсіпорынның қызмет көрсету секторын бағалау. Тұжырымдаманың сипаты мен мазмұны, ғылыми негіздері, қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін талдау және жетілдіру, бәсекелестік артықшылықтарды айқындау тәжірибесі; қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін арттыру моделінің дамуы, оның өзгеруіне әсер ететін факторлар, оны жоғарылату үшін қорларды зерттеу, бағалау принциптері мен әдістерін анықтау, кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру және қамтамасыз ету бағыттары мен механизмдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Бәсекеге қабілетті нарықта бизнесті басқару
    Несиелер: 5

    Мақсат - нарықтық қатынастардың механизмдері мен қағидаттарын есепке ала отырып, нарық бәсекелестігінде кәсіпорын қызметін басқару және ұйымдастыру бойынша арнайы кәсіптік салада басқару шешімдерін қабылдау мүмкіндігін қалыптастыру. Кәсіпорынның бәсекелестік ортада бәсекелестік ортада басқарудың теориялық-әдіснамалық аспектілерін, бәсекелестік ортада кәсіпорындарды талдау және стратегиялық жоспарлау әдіснамасын және әдіснамасын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақ үй-мейрамхана бизнесіндегі өндірістік кешенді басқару
    Несиелер: 5

    Мақсаты: қонақ үй - мейрамханалық бизнесте өндірістік кешенді басқарудың теориялық және қолданбалы білімін, практикалық іскерліктері мен дағдыларын қалыптастыру. Мыналар зерттелетін болады: мейрамханалар мен қонақ үйлерді басқарудың қазіргі заманғы бағдарламалары; бағдарламалық қамтамасыз ету: заманауи мейрамханалар мен қонақ үй кәсіпорындарын басқарудың ұйымдық жүйесі; кіріс құрайтын бөлімшелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақ үй және мейрамхана бизнесін жобалау және ашу
    Несиелер: 5

    Мақсаты ҚР ұсынған алдыңғы қатарлы батыс және отандық фирмалардың тәжірибесін ескере отырып, мейрамхана және қонақ үй бизнесінің нысандарын жобалау мен ашуға бағытталған кәсіби қызметте білім, іскерлік және кәсіпкерлік дағдылар кешенін қалыптастыру. Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың құқықтық, экономикалық және техникалық аспектілерін, Кәсіпорынды мемлекеттік тіркеу және сервистік қызметті лицензиялау жүйесін; мейрамхана және қонақ үй кәсіпорындарын ашу (салу) мақсатында бизнес-жоспарды әзірлеудің негізгі аспектілерін зерттейді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында нарықты зерттеу
    Несиелер: 5

    Мақсаты - маркетингтік зерттеудің ерекше саласының қонақжайлық индустриясының өзгерістеріне бейімделу динамикасын тиімді бақылау үшін арнайы құрал ретінде қалыптастыру. Тарих, тәжірибе, әдіснама, әдістер, зерттеу технологиялары, нәтижелерді талдау / бағалау, шешімдерді қабылдау үдерісі, ақпарат жинау және өңдеу әдісі және нәтижелерді интерпретациялау, оның түпкі мақсаты кәсіпорынның бәсекелестік артықшылықтарын арттыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қонақжайлылық индустриясында бизнесті жүргізудің заманауи технологиялары
    Несиелер: 5

    Мақсат - заманауи технологияларды пайдалана отырып бизнесті енгізу бойынша білім мен дағдылар кешенін қалыптастыру. Мейрамхана және мейманхана өнімдерін қалыптастыру және ұсыну үшін заманауи технологиялар, іскерлік қарым-қатынас саласында тиімді өзара әрекеттесу жолдарын зерттеу; психикалық жай-күйді өзін-өзі реттеу әдістері; іскерлік қарым-қатынас этикасы; екінші шет тілін қолдану арқылы кәсіптік қызметті жүзеге асыру үшін лексикалық минимум, кәсіпорындардың даму проблемалары мен перспективалары, нарықтық ортаны талдау. Қонақжайлылық индустриясында жұмыс істейтін кәсіпорындардың сегменттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • МІжМБ-дағы стратегиялық басқару
    Несиелер: 5

    Мақсаты: қонақжайлылық индустриясында стратегиялық (ұзақ мерзімді) басқару қызметін жүзеге асыру мүмкіндігін қалыптастыру. Зерттеледі: теориясы, әдістемесі, практикалық тәжірибесі; жоспарлау / операциялық қызмет, соның ішінде терең түсіну, тұжырымдық / теориялық аппаратты, нормативтік-құқықтық базаны шебер пайдалану; халықаралық, мемлекетаралық, ұлттық, аймақтық, жергілікті деңгейлерде бизнесті дамытудың ұзақ мерзімді міндеттерін шешудің стратегиялық әдістерін, әдістерін, технологияларын қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Сұранысты ынталандыру инновациялық әдістері қызмет көрсету саласында
    Несиелер: 5

    Мақсат - инновация саласындағы білім жиынтығын қалыптастыру, сервистік компанияларға өз қызметтері мен өнімдеріне деген сұранысты арттыруға мүмкіндік беретін әлеуетті тұтынушыларды ынталандыратын заманауи және тиімді әдіс. Инновацияларды зерттеу: негізгі ұғымдар, функциялар, инновациялардың өмірлік циклі. инновациялық мүмкіндіктердің көздері, инновациялық үдерістердің табыстылығына әсер ететін факторлар, инновациялық процестерді белсендірудің әдістері мен модельдері, инновациялық қызметтің қонақжайлылық индустриясын дамытуға әсері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Код ON1

    Тарих және философия негіздері, педагогика және кәсіптік білім беру, басқару психологиясы, инновациялық элементтермен жаңа тәсілмен біріктіріп, кәсіби ғылыми-педагогикалық қызметтің міндеттерін жүзеге асырады.

  • Код ON2

    Қазақ, орыс және шеттілдерінде ауызша және жазбаша тілде сөйлесе отырып, үштілде сөйлесе алатын жеке тұлғааралық / мәдениет аралық өзара әрекеттесудің кәсіби мәселелерін шешуге қабілетті.

  • Код ON3

    Білім беру саясатының мақсаттарын жүзеге асыру барысында жоғары білім беру педагогикасының негіздерін, кәсіптік білім беруді қолданады

  • Код ON4

    Ғылыми-педагогикалық зерттеулер әдістемесімен әдістемесі туралы кәсіптік қызмет теоларды біріктіруге және түпнұсқалық шешімдерді қосуған егізделеді.

  • Код ON5

    Тәжірибелік жұмыста зерттеу барысында жинақталған дағдылар мен қабілеттермен жұмыс істей білу және әріптестердің пікірін ескере отырып, өз позициясын қорғау

  • Код ON6

    Қонақжайлық индустриясында инновацияларды дамытуды, жан-жақты зерттеулер жүргізуді және тиімділігін бағалай білу

  • Код ON7

    Кәсіпорынды оңтайландыру және дамыту, ұйымдастыру, қонақжайлылық индустриясын және қызмет көрсету секторын құру бойынша кешенді операциялық, тактикалық және стратегиялық жоспарларды кешенді жүйелік ғылыми дүниетанымдық негізде құрастырады және реттейді

  • Код ON8

    Ақпаратты, қызметті, қызметті талдау және бағалау қонақ үйлер мен мейрамханаларды басқару мәселелерін анықтайды.

  • Код ON9

    Клиенттерге қызмет көрсету деңгейін бағалайды және соңғы жетістіктермен өздерінің инновациялық идеяларын енгізу арқылы кәсіби салада қызмет көрсету сапасын жақсарту бойынша шараларә зірлейді.

  • Код ON10

    Арнайы ақпараттық коммуникацияларды, зерттеу әдістерін, технологияларды, бағдарламалық қамсыздандыруды, жабдықты, жабдықты пайдалану дағдыларын иеленеді, олардың негізінде кәсіби проблемаларды шешудің өзіндік тәсілдерін жасауға қабілетті

  • Код ON11

    Қазіргі заманға сай пайдалануға дайын тұтынушылардың талаптарына жауап беретін мейрамхана мен мейманхана өнімін қалыптастыру және ұсыну технологиялары

  • Код ON12

    Тұтынушылардың талаптарын қанағаттандыратын қонақ үй өнімін қалыптастырумен ілгерілетуде қолданбалы зерттеу әдістерін қолдануға болады.

Top