Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07206 Азық-түлік емес заттар мен бұйымдардың қауіпсіздігі в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Текстиль және жеңіл өнеркәсіп тауарлары мен бұйымдарының, сондай-ақ басқа да азық-түлік емес тауарлардың қауіпсіздігі саласында жоғары білімді, іргелі дайындалған, креативті ойлайтын, бәсекеге қабілетті және үнемі өзгеріп отыратын жағдайларға жақсы бейімделген ғылыми-педагогикалық кадрларды дайындау
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D114 Тоқыма: киім, аяқ-киім және былғары бұйымдар
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық хат (ағылшын тілінде)
Ғылыми зерттеу әдістері (ағылшын тілінде)
Қауіпсіз текстильдік көмекші заттарды алу тәжірибесі және теориясы
Текстиль материалдарының сапасын құрал-жабдықтар әдісімен кешенді бағалау
Азық-түлік емес тауарлар сапасы мен қауіпсіздігін бағалау теориясы
Балалар киімінің биологиялық және химиялық қауіпсіздігі
Оттан қорғағыш текстиль материалдарды алу тәжірибесі және теориясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Жаһандану және интернационалдандыру жағдайында отандық ғылымды дамытудың заманауи бағыттары мен заңдылықтарын түсінеді.
- Тоқыма материалдары мен азық-түлік емес тауарлардың қауіпсіздігін талдау мен бағалаудың жаңа білімдерін, әдістерін талдайды және қалыптастырады.
- Тоқыма материалдары мен азық-түлік емес тауарларды сертификаттау сынақтарының нәтижелерін талдауға қабілетті, азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың қауіпсіздігін зерттеу әдістерін жетілдіру бойынша ұсыныстар әзірлейді
- Зерттеу әдістері мен құралдарын пайдалана отырып қызмет объектілерінің (шикізат, иірімжіп, мата, трикотаж жаймалары мен бұйымдар, бейматалар және т. б.) қауіпсіздік көрсеткіштерін талдайды.
- Зерттеудің жаңа әдістерін өз бетінше оқыту, өзінің кәсіби қызметінің ғылыми және ғылыми-өндірістік бейінін өзгерту қабілетін көрсетеді
- Азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың сапасы мен қауіпсіздігін бағалау бойынша ғылыми зерттеулер жүргізу үшін терең мамандандырылған кәсіби теориялық білімді қолданады.
- Азық-түлік емес тауарлар мен бұйымдардың қауіпсіздігін арттыру үшін неғұрлым негізделген инновациялық шешімдерді талдайды және қолданады