Салауатты тамақтану және тағам өнімдерінің қауіпсіздігі

  • Салауатты тамақтану –сау және науқас адамның ұтымды тамақтануын ұйымдастыру принциптері және заңдылықтары туралы ғылым. Оның шеңберінде ғылыми негіздер және әртүрлі топ тұрғындарының тамақтануын оңдтайландырудағы алдын алу шараларын және тағамдық ресурстарды, шикізатты және азық-түліктерді өңдеудің барлық сатысында санитарлық қорғау. ЖОО бакалаврларына арналған салауатты тамақтанудың бағдарламасы нутрициологияның гигиеналық бөлімінің заманаүй жетістіктерін көрсетеді. Фундаментальды теориялық біліммен қамтамасыз ететін болашақ маманды дайындауда, медициналық-гигиеналық ғылымдар жүйесінің маңызды және қажетті тізбегі болып табылады. Адамның нутриционалдық статусы, тағам өнімдерінің қауіпсіздігі мен тағамдық құндылығы, алиментарлы-тәуелді аурулары, тағам гигиенасы саласындағы мемлекеттік санитарлық эпидемиологиялық қадағалау оқудың негізгі нысаны болып табылады
  • Образовательная программа 6B10101 Қоғамдық денсаулық сақтау
  • Несиелер 8
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 6
Top