Астық тану өсімдікшаруашылығы негіздерімен

  • Дәнтану тірі ағза ретінде әр түрлі дақылдардың дәндері (және тұқымдары) туралы ілімді қамтиды. Астық сақтау және тасымалдау объектісі, сондай-ақ өнеркәсіптің түрлі салаларында қайта өңдеуге арналған шикізат және бір мезгілде Биотехнология объектісі ретінде қарастырылады. Мемлекеттік стандарт астықты "азықтық, азықтық және техникалық мақсаттар үшін пайдаланылатын дәнді дақылдардың жемістері" ретінде анықтайды. Астық жүргізу сақтау кезінде астық сапасының мүмкін болатын өзгеруіне ерекше назар аударады. Тиісті сақтау шарттарын сақтаған кезде астық тыныштық жағдайында қалып, бірнеше жыл бойы өзінің физиологиялық, биохимиялық, физика-химиялық, Технологиялық, тағамдық және тұтынушылық қасиеттерін айтарлықтай өзгертпеуі мүмкін.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top