Ауыл шаруашылық өсімдіктерінің микробиологиясы

  • Бактериялар. Бактерия жасушасының құрылымы. Бактериялардың споралары, тамақ өндірісіндегі споралық бактериялардың рөлі. Бактериялардың таралуы. Микроскопиялық саңырауқұлақтар. Ашытқы: жасуша пішіні, жасуша құрылымы. Ашытқының көбеюі және табиғаттағы маңызы, оларды практикалық қолдану. Микроскопиялық саңырауқұлақтар: мицелийдің құрылымдық ерекшеліктері, көбеюі, табиғаттағы рөлі, практикалық маңызы. Вирустар: формасы, мөлшері, химиялық құрамы және көбею сипаттамасы (бактериофаг мысалында)
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top