Гастрономиялық туризм

  • Курс туризм мен гастрономия арасындағы қарым-қатынас эволюциясын және гастрономия әлеуметтік феноменге айналатын себебінің әр түрлі кезеңдерін, туризмдегі жаңа бағыттар мен жаңа терминдер: агротуризм, шарап туризмі, аспаздық туризм, гастрономиялық туризмнің неге пайда болғанын түсіндіретін қарастырады. Қазақстан үшін гастротуризм секторындағы туристік ұсыныстарды әзірлеудің негізі ретінде ұлттық ас үй, ұлттық тағамдар мен сусындардың ерекшелігі қараст ырылды. Сауда-саттық туризмі төңірегінде дүниежүзілік бәсекелестік аспектілері қарастырылады.Студенттер гастрономиялық туризмді бағыттау үшін жаңа турөнім/қызмет әзірлейді. Курсты игеру топтық жобаны қорғаумен аяқталады.Курс бағдарламасында белгілі аспаздардың шеберлік сыныптарына қатысу, этно және гастротуризм бағытындағы тәжірибелі мамандарды шақыру қарастырылған.
  • Образовательная программа 6B11103 Туризм және қонақжайлылық
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
Top