Микробиология

  • Пәннің мақсаты – студенттерде қоректік ортаны дайындау, микроорганизмдердің таза дақылдарын алу, технологиялық процестің әртүрлі кезеңдерінде микроорганизмдердің тіршілік әрекетін бақылау, зертханаларда және өндірісте санитарлық-микробиологиялық бақылау жүргізу қабілетін қалыптастыру. Пән микроорганизмдердің негізгі қасиеттерін, адам өміріндегі және табиғаттағы микроорганизмдердің рөлін, вирустардың патшалығы, оларды вирусқа қарсы вакциналар өндірісінде қолдану, биологиялық белсенді заттар өндірісінде микробтарды қолдану мүмкіндігін қарастырады.
  • Образовательная программа 6B10107 Қоғамдық денсаулық сақтау
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 4
Top