Тағамдық технологиядағы жоғарымолекулярлы қосылыстар

  • Пән өсімдік құрамына кіретін тірі табиғаттың негізі болып табылады - полисахаридтер, лигпин, ақуыздар, пектинді заттар – жоғары молекулалы. Ағаштың, мақтаның, зығырдың бағалы механикалық қасиеттері оларда жоғары молекулалық полисахарид – целлюлоза болуына байланысты. Картоп, бидай, қара бидай, сұлы, күріш, жүгері, арпа негізгі құрамдас бөлігі – басқа жоғары молекулалы полисахарид-крахмал. Шымтезек, қоңыр көмір, тас көмір өсімдік ұлпаларының, негізінен целлюлоза мен лигниннің геологиялық өзгеру өнімдері болы
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top