Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тағамдық технологиядағы жоғарымолекулярлы қосылыстар
-
Пән өсімдік құрамына кіретін тірі табиғаттың негізі болып табылады - полисахаридтер, лигпин, ақуыздар, пектинді заттар – жоғары молекулалы. Ағаштың, мақтаның, зығырдың бағалы механикалық қасиеттері оларда жоғары молекулалық полисахарид – целлюлоза болуына байланысты. Картоп, бидай, қара бидай, сұлы, күріш, жүгері, арпа негізгі құрамдас бөлігі – басқа жоғары молекулалы полисахарид-крахмал. Шымтезек, қоңыр көмір, тас көмір өсімдік ұлпаларының, негізінен целлюлоза мен лигниннің геологиялық өзгеру өнімдері болы
-
Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 4
-
Семестр 1