Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Әр түрлі тілдік және мәдени ортада ақпараттық сауаттылық, еркін қарым-қатынас дағдыларына ие, Академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетінің мәнін түсінуді ескере отырып, ақпаратты талдайды және ұсынады
  • Ақпаратты іздеуді дербес жүзеге асыруға, оны қалыптасқан дүниетанымдық, азаматтық және адамгершілік ұстанымдар негізінде пайымдаулар жасау үшін интерпретациялауға, Әлеуметтік және өндірістік саладағы құбылыстар мен оқиғаларға қатысты өз пайымдауларын дәлелдеуге қабілетті
  • Өзін-өзі жетілдіруге, оның ішінде дене бітімі, кәсіби, командада жұмыс істеуге ұмтылысын көрсетеді, шешім қабылдайды, даулы жағдайларды шешеді, көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді, салауатты өмір салтына бағдарланады
  • Зерттеу қызметіне ұйымдастырушылық көзқарас негізінде әртүрлі табиғат жүйелерінің мінез-құлқын талдайды
  • Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің негізгі сипаттамасы туралы түсінігі болуы тиіс. Өндірістегі процестердің жалпы заңдылықтарын білу азық-түлік өнімдері.
  • Азық-түлік өндірісінде негізгі технологиялық үрдістерді практикада жүргізу білімін көрсету. Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың жұмыс істеп тұрған технологиялық процестерін басқару дағдысы болуы
  • Өнімді сақтау, тасымалдау және таңбалаудың сапасын, өндірісін, өткізілуін, режимдері мен тәсілдерін анықтайтын стандарттарды, технологиялық шарттарды, технологиялық жеңістерді және басқа да нормативтік құжаттарды қолдану.
  • Шикізат сапасын, технологиялық процесті және соңғы өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі тәсіл негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыруда құзыреттілікті қолдана білу.
  • Тамақ өнеркәсібі мен Қоғамдық тамақтанудың технологиялық үдерістеріне талдау жүргізу, сондай-ақ тамақ өнеркәсібінің технологиялық өнімдеріне сұраныс пен ұсыныстың өзгеруін талдау және болжау.
  • Процестердің оңтайлы параметрлерін талдау, анықтау, аппараттардың есебін жүргізу, тамақ өнімдерін өндіру кезінде технологиялық жабдықты таңдау және пайдаланудың прогрессивті әдістерімен жұмыс істеу
  • Сақтау мерзімі ұзақ өнімдерді өндіру үшін азық-түлік өнімдерінде болатын процестердің заңдылықтарын қолдану. Автоматты жобалау жүйесін пайдалана отырып технологиялық процестерді жобалау, өндірілетін өнімнің өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде Кәсіпорынды жоспарлау мен басқарудың бірыңғай ақпараттық кеңістігін қолдау.
  • Нақты өндірістік (технологиялық) міндеттерді шешуде химиялық ғылымның негізгі заңдылықтарын және іргелі химиялық ұғымдарды практикада қолдану.
Top