Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Азық-түлік өнімдері технологиясында кәсіби міндеттерді шешуге қабілетті, азық-түлік өнімдерін өндіру саласында негізгі және кәсіби құзыреттілікке ие, кәсіби өсуге және ұтқырлыққа қабілетті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыру
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Кәсіби қызметке кіріспе
Академиялық жазылым негіздері
Көшбасшылық және инновацияларды басқару
Техникалық микробиология
Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Экология және тұрақты даму
Волонтерлік қызметті ұйымдастыру технологиялары
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Тіршілік қауіпсіздігі негіздері
-
2 Оқу жылы
Сүт шикізатын қабылдау және бастапқы өңдеу технологиясы
Химия
Тағам саласындағы инженерлік графика
Сүт және ет өнімдерін өндірудегі физико – химиялық және биохимиялық процесстер
КОМПАС графика
Балалар тағамының технологиясы
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Auto CAD
Балалар сүт өнімдері мен консервілер технологиясы
Азық – түлік өнімдерінің тауартануы
-
3 Оқу жылы
Жылутехника негізі
Сыни және креативті ойлау
Ықтималдықтар теориясы және математикалық статистика
Тағам өнімдерінің арнайы технологриясы
Өндірістік микробиология
Ет, сүт консервілерінің технологиясы
Өнімдерді сақтау және консервілеу технологиясы
Кәсіби имиджді қалыптастыру технологиялары
Тағам өндірісінің жалпы технологиясы
Қарым-қатынас психологиясы мен жанжалдарды басқару
Тағам өндірісі технологиясының теориялық негізі
Теоретикалық және қолданбалы механика
Риторика және сөйлеу мәдениеті
Тағам технологиясындағы математикалық модельдеу
Ет және сүт өнімдерінің биохимиясы
Нормативтік - құқықтық және техникалық құжаттама
Азық – түлік өнрімдерін сертификаттау
Тағамдық қосымшалар және оларды сүт пен ет өнімдерінің технологиясында қолдану
Азық – түлік өнімдерінің биохимиясы
Тамағдық кәсіпорындарының өндірістерін жобалау
-
4 Оқу жылы
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы және өндірісі
Биотехнологияның молекулярлы – биологшиялық негізі
Сүт және сүтқышқылды өнімдерін өндіру технологиясы
Ет және ет өнімдерін өндіру технологиясы
Технологиялық процесстерді автоматтандыру
Шұжық бұйымдары мен жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы
Азық – түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша)
Қойылтылған сүт өнімдері мен балмұздақ дайындау технологиясы
Азық-түлік талдау
Тағамдық технологиядағы жоғарымолекулярлы қосылыстар
Тағам өндірісіндегі процесстер мен аппараттар
Азық – түлік өнімдерінің сараптамасы.
Оқыту нәтижелері
- Әр түрлі тілдік және мәдени ортада ақпараттық сауаттылық, еркін қарым-қатынас дағдыларына ие, Академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетінің мәнін түсінуді ескере отырып, ақпаратты талдайды және ұсынады
- Ақпаратты іздеуді дербес жүзеге асыруға, оны қалыптасқан дүниетанымдық, азаматтық және адамгершілік ұстанымдар негізінде пайымдаулар жасау үшін интерпретациялауға, Әлеуметтік және өндірістік саладағы құбылыстар мен оқиғаларға қатысты өз пайымдауларын дәлелдеуге қабілетті
- Өзін-өзі жетілдіруге, оның ішінде дене бітімі, кәсіби, командада жұмыс істеуге ұмтылысын көрсетеді, шешім қабылдайды, даулы жағдайларды шешеді, көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді, салауатты өмір салтына бағдарланады
- Зерттеу қызметіне ұйымдастырушылық көзқарас негізінде әртүрлі табиғат жүйелерінің мінез-құлқын талдайды
- Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің негізгі сипаттамасы туралы түсінігі болуы тиіс. Өндірістегі процестердің жалпы заңдылықтарын білу азық-түлік өнімдері.
- Азық-түлік өндірісінде негізгі технологиялық үрдістерді практикада жүргізу білімін көрсету. Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың жұмыс істеп тұрған технологиялық процестерін басқару дағдысы болуы
- Өнімді сақтау, тасымалдау және таңбалаудың сапасын, өндірісін, өткізілуін, режимдері мен тәсілдерін анықтайтын стандарттарды, технологиялық шарттарды, технологиялық жеңістерді және басқа да нормативтік құжаттарды қолдану.
- Шикізат сапасын, технологиялық процесті және соңғы өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі тәсіл негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыруда құзыреттілікті қолдана білу.
- Тамақ өнеркәсібі мен Қоғамдық тамақтанудың технологиялық үдерістеріне талдау жүргізу, сондай-ақ тамақ өнеркәсібінің технологиялық өнімдеріне сұраныс пен ұсыныстың өзгеруін талдау және болжау.
- Процестердің оңтайлы параметрлерін талдау, анықтау, аппараттардың есебін жүргізу, тамақ өнімдерін өндіру кезінде технологиялық жабдықты таңдау және пайдаланудың прогрессивті әдістерімен жұмыс істеу
- Сақтау мерзімі ұзақ өнімдерді өндіру үшін азық-түлік өнімдерінде болатын процестердің заңдылықтарын қолдану. Автоматты жобалау жүйесін пайдалана отырып технологиялық процестерді жобалау, өндірілетін өнімнің өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде Кәсіпорынды жоспарлау мен басқарудың бірыңғай ақпараттық кеңістігін қолдау.
- Нақты өндірістік (технологиялық) міндеттерді шешуде химиялық ғылымның негізгі заңдылықтарын және іргелі химиялық ұғымдарды практикада қолдану.