Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в М.Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

  • Кәсіби қызметке кіріспе

    Пән тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану үрдістері мен технологиялық операцияларды жетілдіруді, тамақ өндірісінің негізгі ұғымдарын, тамақ өндірісі технологиясының негізгі сатыларын, тамақ өнеркәсібі өнімдерін өндіру технологиясы туралы жалпы мәліметтерді оқытады.. Пәнді оқу нәтижесінде студент өндірістік процестердің технологиялық параметрлерінің сақталуына бақылау жасай алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Академиялық жазылым негіздері

    Пән академиялық жазылымның ерекшеліктерін, академиялық адалдық принциптеріне сәйкес жазбаша жұмыс түрлерін дұрыс жазу және рәсімдеу тәсілдерін оқып-үйренеді; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы жазбаша жұмыстардың барлық түрлерін, жобаларды, эссені, мақалаларды, тезистерді, аннотацияларды, рецензияларды, курстық және дипломдық жұмыстарды қоса алғанда, пайдаланылған дереккөздерге сілтеме жасау талаптарына, дәйексөз салу ережелеріне сәйкес, зияткерлік меншік құқығын сақтай отырып, жазып ресімдеуге қабілетт

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Көшбасшылық және инновацияларды басқару

    Пән тиімді көшбасшылықтың теориялық аспектілерін дамытудағы әлемдік үрдістерді, инновацияны басқару заңдылықтарын оқытады; білім алушы тиімді вербальды, вербальды емес, электрондық коммуникацияға, шешімдер қабылдауға, команда құруға, қақтығыстар мен күйзелістерді басқаруға, көшбасшылық қасиеттерді қалыптастыруға, жетілдіруге, жобаны басқаруға, технологиялық және өнімдік инновацияларды енгізу бағдарламасына немесе ұйымдастырушылық өзгерістер бағдарламасына қатысуға қабілетті

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Техникалық микробиология

    Пән микроорганизмдердің физиологиясы мен биохимиясы, олардың өсуіне сыртқы ортаның әсері, оның ішінде биологиялық түсініктері, сыртқы орта факторларының әсерін білумен бірге, тағам өнімдерін сақтау әдістері бойынша түсінікті көрсетеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет

    Пән қоғамдық және жеке құқықтық сананы арттыруға мүмкіндік береді, құқықтық мәдениетті, сыбайлас жемқорлыққа қарсы құбылыс ретінде қарсы әрекет ету бойынша азаматтық ұстанымды қалыптастырады; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы құқықтық реттеу контексіндегі оқиғаларға, әрекеттерге талдау жасай алады, нормативтік-құқықтық актілерді меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экология және тұрақты даму

    Пән табиғат пен қоғамның тұрақты даму заңдылықтары, тірі организмдер мен тіршілік ету ортасының өзара әрекеттесуі туралы қазіргі заманғы жүйелік түсініктерді қалыптастыру; қоршаған ортаға антропогендік әсермен байланысты мәселелер; оқыту нәтижесі бойынша түлек экологиялық проблемалардың себептерін және оларды жою жолдарын анықтай алады, экологиялық процестерді талдауды жүзеге асырады, табиғатты қорғау қызметінде нақты міндеттер мен басымдықтарды қоя алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Волонтерлік қызметті ұйымдастыру технологиялары

    Пән волонтерлік қызметтің мақсаттарын, міндеттерін, ерекшеліктерін, жеке және заңды тұлғаларға көмек көрсетуді, азаматтардың денсаулығын қорғауды, қоршаған ортаны қорғау мен қорғауды үйренеді; пәнді оқу нәтижелері бойынша білім алушы волонтерлік қызметті қауіпсіз орындау қағидаларын сақтап, өз қызметімен үшінші тұлғаларға және қоршаған ортаға зиян келтірмей, волонтерлік қызметті ұйымдастырушының өкімдерін орындауға қабілетті.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Пән әр түрлі ұйымдық-құқықтық формадағы фирмалар мен кәсіпорындардың қызмет ету механизмдерін оқытады; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы алынған білімді бизнесті құрудың тиімді жүйесін құру үшін қолдана алады; кәсіпкерлік саласындағы білім мен түсініктерді көрсете алады; теориялық ақпарат пен кәсіпкерлік тәжірибесін жинау және түсіндіруді жүзеге асыра алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тіршілік қауіпсіздігі негіздері

    Пән негізінен қауырт жағдайларда сауатты шешім қабылдауды және қажетті теориялық білім мен практикалық ынталарды игертіп, тіршілікке қажетті қауіпсіз жағдайларды болдырмауға, табиғи, техногенді және әлеуметтік төтенше жағдайларды болжау және олардың алдын алуды қарастырады, бейбіт уақыттарда кездесетін табиғи және техногенді төтенше жағдай кезінде сауатты түрде шешім қабылдау, алғашқы жәрдем көрсету, авариялық тұрақтандыру және тағы басқа шұғыл жұмыстарды ұйымдастыру шараларын қарастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сүт шикізатын қабылдау және бастапқы өңдеу технологиясы

    Пән сүт шикізатын бастапқы өңдеу режимдерін, келіп түсетін сүттің сапалық көрсеткіштерін анықтау мен қабылдауды оқытады. шикізат.Сүттің физикалық-химиялық, органолептикалық және технологиялық қасиеттерін, олардың сүт құрамымен байланысын, сүттің сапасына қойылатын талаптарды, дайындалатын сүттің қолданыстағы стандарттарын, Шикізатты қабылдау барысын, сүт шикізатын бастапқы өңдеу режимдерін, бастапқы құжаттаманы жүргізу нысандары мен ережелерін, қызмет ету қағидасын,қауіпсіз қызмет көрсету ережесін зерттейдi

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Химия

    Атом құрылысы, химиялық реакциялардың өту заңдылықтары, ерітінділерді анықтау және жіктеу, электролиттер, неэлектролиттер, электролиттік диссоциация, иондарға молекулалардың ыдырау себептері, диссоциация дәрежесі, диссоциация константасы, Оствальд араласу Заңы, алмасудың иондық реакциялары( реакциялардың қысқартылған иондық теңдеулері), судың иондық туындысы, рН ерітінділерінің сутектік көрсеткіші, тұздардың гидролизі, Биохимия негіздері

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам саласындағы инженерлік графика

    Стандарттарды қолдана отырып техникалық сызуларды құру мен оқу үшін теориялық және практикалық негізіне жататын инженерлік графика пәнін көрсетеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және ет өнімдерін өндірудегі физико – химиялық және биохимиялық процесстер

    Пән ауыл шаруашылық жануарлары мен құстарының ұлпаларының құрылымдық, функционалдық және химиялық ерекшеліктері туралы мәліметтерді ұсынады. Олардың технологиялық мәні көрсетілген. Жылу әсері, кептіру, қақтау, Тоңазытқышта өңдеу, тұздау кезінде ет пен ет өнімдеріндегі физикалық-химиялық және биохимиялық өзгерістер туралы, сондай-ақ микроорганизмдер ферменттерінің әсерімен, барьерлік технологиялардың мәні туралы материал бар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • КОМПАС графика

    КОМПАС-Графика пәні – автоматты жобалаудың универсалды жүйесі, бұл оперативті жүйеде сызу бұйымдарын, сызбаларды, арнайы кестелерді, есептік – түсініктемі хаттарын, техникалық жағдайларды, басылым және басқада құжаттарды шығаруға мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Балалар тағамының технологиясы

    Пән сүт алмастырғыштардың бейімделу принциптерін, балалар тағамы өнімдерінің өндіріс тәсілдері бойынша жіктелуін; құрғақ, сұйық стерилденген, балалар тағамы үшін паста тәрізді өнімдердің технологиясын, дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды оқытады. Пәнді оқу нәтижесі бойынша студент балалар тағамы өнімдерін өндірудің технологиялық процесін сақтауға бақылау жасай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы

    Пән мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясын, шикізат сапасына және дайын өнімге қойылатын талаптарды, нарықтық қатынастар жағдайында нақты өнімді өндірудің әлеуметтік қажеттілігі мен экономикалық мақсаттылығын оқытады. Пәнді оқу нәтижесінде студент мал шаруашылығын өңдеудің, өндірістің экономикалық тиімділігінің есебін жүргізе алады, шағын кәсіпорындарда мал өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясын ұйымдастыра алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Auto CAD

    Пән конструкторлық және технологиялық құжаттаманы ресімдеу және оқу ережелерін, екі өлшемді және үш өлшемді кеңістіктегі жұмыс тәсілдерін,құрастыру және құрастыру сызбаларын жасауды, өлшемдерді салу техникасы мен принциптерін, ерекшеліктердің түрлері мен мақсатын, оларды оқу және құрастыру ережелерін оқытады.Пәнді оқу нәтижесі бойынша студент бөлшектердің, техникалық жабдықтардың, техникалық жүйелердің графикалық бейнелерін орындауға қабілетті.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Балалар сүт өнімдері мен консервілер технологиясы

    Пән сүтті өңдеуде және сүт өнімдерін өндіруде болатын физико-химиялық және биохимиялық процестерді; сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін, саланы дамытудың қазіргі тенденцияларын, жаңа технологиялардың мәліметтер базасын оқытады. Пәнді оқу нәтижесі бойынша студент балалардың сүт өнімдері мен консервілерін өндірудің технологиялық процесін сақтауға бақылау жасай алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық – түлік өнімдерінің тауартануы

    Пән өнімдердің жіктелуін ұсынады. Тамақ өнімдерінің сапасын зерттеудің негізгі әдістері, химиялық құрамы. Азық-түлік тауарларының тағамдық құндылығы, сапа көрсеткіштері. Стандарттау және сертификаттау, өнімдер туралы ақпарат, кодтау. Өнімдерді сақтау, сақтау кезіндегі негізгі өзгерістер, тауарлық шығындар. Өндірістік және сауда ассортименті, ассортиментті қалыптастыру, ассортименттік саясат принциптері. Өсімдік тектес өнімдер. Жануарлардан алынатын өнімдер және тағамдық майлар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жылутехника негізі

    Жылутехника пәні – бұл жылуды алу, тасымалдау, қайта алмастыру және қолдану, сонымен қатар жылу машиналарының, аппараттары мен құрылғыларының әсер ету принциптері мен констуктивті ерекшілігін оқитын ғылым.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сыни және креативті ойлау

    Пән рационалды таным түрлері мен тәсілдерін, ұғымдық және аргументативті құрылымдарды құрастыруға қойылатын ережелер мен талаптарды, шешім шығармашылығының рөлін зерделейді; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы жаңа бірегей идеяларды жасауға, жағдайлардан мүмкін болатын шешімдерді жасауға, қабылданған шешімнің тиімділігін бағалауға, көпфункционалды заттарды көруге қабілетті.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ықтималдықтар теориясы және математикалық статистика

    Тұжырымдарды зерттеуге бағытталған тәртіп: Аксиоматика. Ықтималдылықты өлшеу Ықтималдық алгебра. Шартты ықтималдық, тәуелсіздік. Толық ықтималдық формулалары және Байес. Кездейсоқ айнымалы, тарату функциясы, сандық сипаттамалары. Кездейсоқ айнымалы тарату теориясы. Кездейсоқ векторлар және оларды бөлу. Ықтималдықтар теориясының теоремалары.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өнімдерінің арнайы технологриясы

    Пән – технологиялық процесстерді ұйымдастыруды енгізу, технологиялық операцияларды жетілдіру және технологиялық процессер кезінде ресурстарды тиімдеу бойынша жұмыстарға қатысатын; техникалық жарықтандыру анлиздері экологияға қойылатын талаптарды, қоршаған ортаны қорғауды, өртке қарсы шараларды және өндірістік санитарияны ескере отырып анализдеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өндірістік микробиология

    Пән микроағзалардың тіршілік әрекетінің құнды өнімдерін, маңызды ақуыз өнімі ретінде олардың биомассасын индустриялық әдіспен алу үшін маңызды микробиологиялық процесстер және оларды практикалық қолдану туралы, халық шаруашылығы мен медицинаның әр түрлі салаларында қолданылатын жеке пайдалы заттарды (препараттарды) алу туралы түсінік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ет, сүт консервілерінің технологиясы

    Пән ет және ет өнімдерінің тағамдық, биологиялық және энергетикалық құндылығын білдіреді. Ет сапасының негізгі көрсеткіштері. Еттің негізгі тағамдық заттары. Құрылысы, құрамы, қасиеттері. Жануарлар тіндерінің негізгі сипаттамалары. Ет және ет өнімдерінің физика-химиялық қасиеттері. Еттегі ылғалдың байланыс формалары. Судың белсенділігі бойынша ұғымы.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімдерді сақтау және консервілеу технологиясы

    Пән азық-түлік өнімдерін сақтаудың нормативтік мерзімдерін , азық-түлік тауарларын өңдеу мен сақтаудың негізгі технологияларын, тауарлардың сақталуы бойынша жіктелуін, азық-түлік өнімдерінің әрбір тобы үшін сақтаудың оңтайлы режимдерін оқытады. Пәнді оқу нәтижесінде студент тауарды жіктей алады, тағамдық өнімдердің әр тобына арналған сақтаудың оңтайлы режимін таңдай алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіби имиджді қалыптастыру технологиялары

    Пән іскерлік және кәсіби имиджді қалыптастыру шарттарын, ұжым имиджінің тұсаукесерін, топ имиджін моделдеуді үйренеді; пәнді оқу нәтижесінде білім алушы басқару қызметінің дағдыларын, әсер ету механизмдерін, жеке және топтық имидждің этикеті мен мәдениеті мәселелерін меңгерген; кәсіби қызметте іскерлік адамның имиджін қалыптастыру элементтерін қолдану қабілетін көрсете алады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өндірісінің жалпы технологиясы

    Пән тағам өндірісінің технологиясы үшін ортақ болып табылатын заңдылықтармен және процестермен танысу, әр түрлі технологияларды жетілдіруге кешенді тәсілді қолдану және болашақ өндірістік қызметі үшін қажетті тәжірибелік дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қарым-қатынас психологиясы мен жанжалдарды басқару

    Пән жанжалды психологиялық түсінудің ерекшеліктерін, жанжалды өзара іс-қимылдың психологиялық мәнін: қатысушылардың себептері мен мақсаттарын, өзара іс-қимылдың стратегиясы мен тактикасын, әр түрлі жанжалдың құрылымдық сипаттамаларын зерделейді; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы жанжалды жағдайды басқара алады, жанжалды алдын алу және шешу саласында тәжірибелік біліктердің кешенін құрастыра алады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өндірісі технологиясының теориялық негізі

    Пән – ең маңызды технологиялық түсініктер мен анықта маларды көрсетеді. Материалдық және энергетикалық ағындардың қозғалу схемасы. Химиялық өндіріс бойынша түсінік. Химиялық өндірістік шикізаттық қайнар көзі. Су шикізат және қосымша компонет түрінде. Өндірістік суды дайындау. Химиялық өндірістегі энергия. Химиялық өндіріс – химиико – технологиялық жүйе (ТХЖ) түрінде. ТХЖ элементтерінің технологиялық байланысы, бағыты және сипаттамасы. ТХЖ синтезінде қолданылатын әртүұрлі байланыстар түрінде. Химииялық техно

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Теоретикалық және қолданбалы механика

    Пән – механикалық қозғалыстың және материалды денелердің өзара әрекеттесі бойынша жалпы заңдылықтары бойынша ғылым теоретикалық механиканы көрсетеді. Физиканың бір бөлімі бола тұрып теоретикалық механика өзіне аксиомтитка түріндегі фундаметальды негізді таңдап, жаң – жақты кең дамуға мүмкіншілік алды және жаратылыстану ғылымы мен техникада ең бір негізі болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Риторика және сөйлеу мәдениеті

    Пән қазіргі тілдік этикетті, әдеби тіл нормаларын, мәтіндерді моделдеуді құралдарын, сөз сөйлеудің негізгі композициялық бөліктерін құруға қойылатын талаптарды, сөйлеудің логикалық ұйымдастырылуын үйренеді; пәнді оқу нәтижесі бойынша білім алушы конструктивті диалог жүргізуге, көпшілік алдында сөйлеуге, қарым-қатынас жағдайына сәйкес өз сөзін құрастыруға, қарым-қатынастың әртүрлі жағдайларында риторикалық тәсілдерді қолдануға, аудиторияның назарын ұстау тәсілдерін қолдануға қабілетті.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам технологиясындағы математикалық модельдеу

    Пән есептеу, жобалау,модельдеу, химиялық технология процестерін идентификациялау үшін есептеу математикасы және математикалық статистика әдістерін оқытады. Пәнді оқу нәтижесінде студент теориялық және эксперименттік ғылыми-танымдық зерттеулер жүргізуде ақпаратты математикалық өңдеу әдістерін қолдана алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ет және сүт өнімдерінің биохимиясы

    Пән Биохимия пәнін білдіреді. Биологиялық химияның құрамдас бөлімдері. Тірі организмдердің химиялық құрамы. Ақуыз. Нуклеин қышқылдары. Көмірсулар. Липидтер және олардың жіктелуі, құрылысы, функциялары, қасиеттері. Ағзадағы биологиялық рөлі. Ферменттер, витаминдер және гормондар. Олардың ағзадағы зат алмасуын реттеудегі рөлі. Зат және энергия алмасу. Ақуыз, нуклеин қышқылдары, көмірсулар мен липидтердің алмасуы. Су және минералды алмасу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Нормативтік - құқықтық және техникалық құжаттама

    Пән стандарттар мен нормативтік құжаттарды әзірлеудің ғылыми негіздерін, стандарттарды, техникалық шарттарды және басқа да нормативтік-техникалық құжаттарды әзірлеу, бекіту және енгізу тәртібін; стандарттар мен нормативтік құжаттарды әзірлеу кезінде болжау және оңтайландыру, біріздендіру және агрегаттау әдістерін ұсынады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 8
  • Азық – түлік өнрімдерін сертификаттау

    Пән сертификаттауды, сертификаттаудың ұйымдастыру жүйесін, сертификаттау схемасын, сәйкестік сертификатын, сәйкестік туралы өтінішті ұсынады. Міндетті және ерікті сертификаттау. Сәйкестік белгісі. Сертификаттаудың заңнамалық және нормативтік базасының құрылымыың міндетті сертификаттауға қатысушылар - өнімді дайындаушылар немесе қызметтерді орындаушылар, сертификаттау жөніндегі органдар, сынақ зертханалары, атқарушы биліктің федералдық органдары жатады. - Штрихты кодтау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 8
  • Тағамдық қосымшалар және оларды сүт пен ет өнімдерінің технологиясында қолдану

    Пән тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды көрсетеді: тағамдық бояғыштар, қоюландырғыштар, эмульгаторлар, хош иістендіргіштер, консерванттар және тағамдық антиоқышқылдар. Минералды заттар және олардың адам ағзасындағы рөлі. Тамақ өнімдерінің минералдық құрамына технологиялық өңдеудің әсері. Азық-түлік өнімдеріндегі минералды заттарды анықтау әдістері. Су. Су мен мұздың химиялық және физикалық қасиеттері. Азық-түлік өнімдеріндегі еркін және байланысқан су.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 7
  • Азық – түлік өнімдерінің биохимиясы

    Пән тамақтану өнімдерінің классификациясын көрсетеді. Ақуызды – калорияның жетіспеушілігі және оның нәтижесінде болатын кемшіліктері. Ақуыздардың тағамдық және биологиялық құндылығы. Астық, бұршақ, май дағылдарының, көкеністер мен ет пен сүт ақуыздары. Шикізатты технологиялық өндеу кезіндегі ақуыздардың өзгеруі. Ақуызды сапалы және сандық анықтау. Тағамдық өнімдердегі көмірсулар. Сіңірілетін және сіңірілмейтін көмірсулар. Тағамдық өнімдерді өндіру кезінде көмірсулардың алмасуы. Тағамдық өнімдердегі көмерісл

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамағдық кәсіпорындарының өндірістерін жобалау

    Пән қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалаудың жалпы ережелерін білдіреді; қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын есептеудің негізгі нормативтері және орналастыру принциптері, жобаның техникалық-экономикалық негіздемесі, технологиялық есептеулер, шикізат пен кулинарлық жартылай фабрикаттардың шығынын есептеу, технологиялық жабдықтарды есептеу және таңдау, қойма, өндірістік цехтар, тұтынушыларға арналған бөлмелерді, алаңдарын есептеу, жобаланатын кәсіпорынның жалпы ауданын анықтау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 8
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы және өндірісі

    Пән қоғамдық тамақтану өнімдерін өндірудің технологиялық процестерінің жалпы сипаттамасын оқытады. Пәнді оқу нәтижесі бойынша студент қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жартылай фабрикаттар мен дайын өнім өндірісінің негізгі технологиясын білуге қабілетті.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Биотехнологияның молекулярлы – биологшиялық негізі

    Пән жоғары молекулалық қосылыстар қасиеттерінің негізгі ерекшеліктерін, полимерлерді синтездеу әдістерін, олардың құрылымы мен тамақ өнеркәсібінде қолдану саласын білу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және сүтқышқылды өнімдерін өндіру технологиясы

    Пән - балалар тағамында сүт өнімдерінің технологиясын ұсынады. Консервілеудің теориялық негіздері мен принциптері. Сүт консервілерін өндірудің жалпы процестері. Сүт консервілерінің технологиясы. Құрғақ сүт өнімдері. Балалар тамағына арналған құрғақ сүт өнімдері. Сары майдың сипаттамасы мен ассортименті. Май технологиясы. Сырлар мен шикізат сипаттамасы. Балқытылған ірімшік технологиясы.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ет және ет өнімдерін өндіру технологиясы

    Пән - сойылғаннан кейінгі ет қасиеттерінің өзгеруі бойынша ұғымын білдіреді. Автолиздің қалыпты жүрісінен ауытқулар. Ет және ет өнімдерін тоңазытып өңдеу. Ет және ет өнімдерін сублимациялық кептіру. Шұжық өнімдерін және ет өнімдерін өндіру. Ет шикізатының мал және өсімдік тектес шикізаттың басқа түрлерімен үйлесуі негізінде құрама өнімдердің жаңа түрлерен өндіру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Технологиялық процесстерді автоматтандыру

    Пән технологиялық процестің автоматтандырылуын білдіреді - адамның тікелей қатысуынсыз технологиялық процестің өзін басқаруды жүзеге асыруға, не адамға неғұрлым жауапты шешімдер қабылдау құқығын қалдыруға мүмкіндік беретін жүйені немесе жүйелерді іске асыруға арналған әдістер мен құралдардың жиынтығы.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шұжық бұйымдары мен жартылай фабрикаттарды өндіру технологиясы

    Пән ет және ет өнімдерінің тағамдық, биологиялық және энергетикалық құндылығын білдіреді. Ет сапасының негізгі көрсеткіштері. Еттің негізгі тағамдық заттары. Құрылысы, құрамы, қасиеттері. Жануарлар тіндерінің негізгі сипаттамалары. Ет және ет өнімдерінің физика-химиялық қасиеттері. Еттегі ылғалдың байланыс формалары. Су белсенділігінің түсінігі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық – түлік өнімдерінің технологиясы (сала бойынша)

    Азық – түлік өнрімдерінің технологиясы саласындағы білім мен ғылымды көрсететін пән. Ет кәсіпорындары, ет бұйымдарын өндіру. Ет кәсіпорындары: ет консервілерін өндіру. Сүт кәсіпорындары: сүт және сүт бұйымдарын өндіру. Сүт кәсіпорындары: сыр және май өндіру. Балық кәсіпорындары: балық консервісі, балықты қақтау өндіру. Балық кәсіпорындары: балық майын, ұнын және басқа өнімдерді дайындау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қойылтылған сүт өнімдері мен балмұздақ дайындау технологиясы

    Пән балмұздақ өндірісінің технологиялық процесін зерттейді. дайындалатын шикізатқа қойылатын талаптар, шикізат пен өнімнің сапасын бақылау;өндірістің технологиялық картасын таңдау; негізгі технологиялық есептеулерді орындау; балмұздақтың негізгі және Әуесқойлық түрлерін өндіру процестерін жүргізу.Пәнді оқу нәтижесінде студент балмұздақ және қойылтылған сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процесін жасай алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік талдау

    Пән шикізат пен азық-түліктің қасиеттерін зерттеудің негізгі әдістерін,зерттеу әдістері мен құралдарды қолдануды, сонымен қатар зертханалық зерттеу дағдыларын оқытады. Пәнді оқыту нәтижесінде студент Шикізат, жартылай фабрикаттар, дайын өнім сапасын бағалай алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдық технологиядағы жоғарымолекулярлы қосылыстар

    Пән өсімдік құрамына кіретін тірі табиғаттың негізі болып табылады - полисахаридтер, лигпин, ақуыздар, пектинді заттар – жоғары молекулалы. Ағаштың, мақтаның, зығырдың бағалы механикалық қасиеттері оларда жоғары молекулалық полисахарид – целлюлоза болуына байланысты. Картоп, бидай, қара бидай, сұлы, күріш, жүгері, арпа негізгі құрамдас бөлігі – басқа жоғары молекулалы полисахарид-крахмал. Шымтезек, қоңыр көмір, тас көмір өсімдік ұлпаларының, негізінен целлюлоза мен лигниннің геологиялық өзгеру өнімдері болы

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам өндірісіндегі процесстер мен аппараттар

    Пән химиялық кәсіпорындарының әртүрлі салаларындағы процесстерді, құрылғыларды және қызмет принциптерін, сонымен қатар осы процесстерді өткізуде қолданылатын машиналар мен аппараттарды есептеу әдістері бойынша жалпы ұғымды көрсетеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық – түлік өнімдерінің сараптамасы.

    Пән тағамдық заттарды және олардың мәнін көрсетеді. Ас қорыту жүйесі мен тағамның қорытылуы. Зат және энергия алмасу. Ересек адамдардың әртүрлі топтарын тамақтандыру. Балалар мен жасөспірімдердің тамақтану ерекшеліктері. Емдік тамақтану.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Әр түрлі тілдік және мәдени ортада ақпараттық сауаттылық, еркін қарым-қатынас дағдыларына ие, Академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетінің мәнін түсінуді ескере отырып, ақпаратты талдайды және ұсынады
  • Ақпаратты іздеуді дербес жүзеге асыруға, оны қалыптасқан дүниетанымдық, азаматтық және адамгершілік ұстанымдар негізінде пайымдаулар жасау үшін интерпретациялауға, Әлеуметтік және өндірістік саладағы құбылыстар мен оқиғаларға қатысты өз пайымдауларын дәлелдеуге қабілетті
  • Өзін-өзі жетілдіруге, оның ішінде дене бітімі, кәсіби, командада жұмыс істеуге ұмтылысын көрсетеді, шешім қабылдайды, даулы жағдайларды шешеді, көшбасшылық қасиеттерді көрсетеді, салауатты өмір салтына бағдарланады
  • Зерттеу қызметіне ұйымдастырушылық көзқарас негізінде әртүрлі табиғат жүйелерінің мінез-құлқын талдайды
  • Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің негізгі сипаттамасы туралы түсінігі болуы тиіс. Өндірістегі процестердің жалпы заңдылықтарын білу азық-түлік өнімдері.
  • Азық-түлік өндірісінде негізгі технологиялық үрдістерді практикада жүргізу білімін көрсету. Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындардың жұмыс істеп тұрған технологиялық процестерін басқару дағдысы болуы
  • Өнімді сақтау, тасымалдау және таңбалаудың сапасын, өндірісін, өткізілуін, режимдері мен тәсілдерін анықтайтын стандарттарды, технологиялық шарттарды, технологиялық жеңістерді және басқа да нормативтік құжаттарды қолдану.
  • Шикізат сапасын, технологиялық процесті және соңғы өнімге қойылатын талаптарды талдауға жүйелі тәсіл негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру және оңтайландыруда құзыреттілікті қолдана білу.
  • Тамақ өнеркәсібі мен Қоғамдық тамақтанудың технологиялық үдерістеріне талдау жүргізу, сондай-ақ тамақ өнеркәсібінің технологиялық өнімдеріне сұраныс пен ұсыныстың өзгеруін талдау және болжау.
  • Процестердің оңтайлы параметрлерін талдау, анықтау, аппараттардың есебін жүргізу, тамақ өнімдерін өндіру кезінде технологиялық жабдықты таңдау және пайдаланудың прогрессивті әдістерімен жұмыс істеу
  • Сақтау мерзімі ұзақ өнімдерді өндіру үшін азық-түлік өнімдерінде болатын процестердің заңдылықтарын қолдану. Автоматты жобалау жүйесін пайдалана отырып технологиялық процестерді жобалау, өндірілетін өнімнің өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде Кәсіпорынды жоспарлау мен басқарудың бірыңғай ақпараттық кеңістігін қолдау.
  • Нақты өндірістік (технологиялық) міндеттерді шешуде химиялық ғылымның негізгі заңдылықтарын және іргелі химиялық ұғымдарды практикада қолдану.
Top