Сауықтыру нутрициологиясы

  • Курс адам денсаулығын сақтау және нығайту, дұрыс тамақтану арқылы аурулардың алдын алу мақсатында ұтымды және теңдестірілген тамақтану бағдарламаларын құру үшін қажетті сауықтыру нутрициологиясы саласындағы іргелі теорияларды игеруге бағытталған. Пәндер алдын алуға, денсаулық жағдайындағы ауытқулардың және дене жүйелерінің ауруларының даму қаупін азайтуға, сондай-ақ тамақтану, диеталар, тағамдық қоспалар түрлері мен олардың адам өміріндегі маңыздылығын төмендетуге бағытталған профилактикалық іс-шаралардың теориялық және тәжірибеге бағытталған негіздерін қамтиды; тамақтану калориясын есептеудің практикалық негіздері, адамның дене салмағын бақылау. Арнайы мобильді қосымшаларды қолдана отырып, әр түрлі белсенділік режимдеріндегі калорияларды есепке алу студенттерге сауықтыру тағамдары саласында кеңес беруді үйренуге мүмкіндік береді. Ситуациялық мәселелерді шеше отырып, студенттер әртүрлі жағдайларда ұтымды және теңдестірілген тамақтану бағдарламаларын жасайды. Қорытынды бағалау ситуациялық мәселені шешуге және профилактикалық іс-шаралар кешені мен тамақтану бағдарламасын жазуға бағытталған қорытынды жағдайды қорғау түрінде жүзеге асырылады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top