Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу технологиясы

  • Мақсаты: «Жеміс-көкөніс шаруашылығы» бағдарламасы бойынша білім алушылар өсімдіктер шаруашылығы, оның ішінде астық, тұқым, картоп, жүзім, жеміс дақылдары –және көкөніс дақылдарының өнімін сақтау және өңдеу саласында теориялық және тәжірибелік дағдыларды, арнайы инновациялық әдістер мен құралдарды жетік білетін бакалаврды дайындау. Мазмұны: Ауылшаруашылық өнімдерін-астық, тұқым материалы, же міс-көкөніс, тамыржемістер, жинағаннан кейінгі сақтауға дайындау мақсатында кептіру, тазарту жұмыстар және оларды үнемді сақтауды ұйымдастыру дың ғылыми негіздерін оқытады. Сонымен бірге жиналған өсім дік өнімдерін алғашқы терең емес өңдеу технологиясының буынды этаптарымен танысты рады, жүзімнен шырын, ша рап; сыра алуға жарамды ар па түрін (екіқатарлы), оны өң деу алдында сақтау тәртіптері мен; аналық (тұқымдық) тамыржемістер мен қапустаны сақтау; сапалы жарма алу үшін құнды бидай сорттарын т.с.с. технологиялық талаптармен таныстырады.
  • Образовательная программа 6B08140 Жеміс-көкөніс шаруашылығы
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top