Майлы дақылдарды өнімдері өндіру технологиясы

  • Мақсаты: Егістік дақылдарының биологиясының сипаттамалары туралы теориялық білімідерін, оларды әр түрлі агроландшафттық және экологиялық жағдайларда өсіруде ресурстарды үнемдейтін технологияларды құрастыру және қолдану бойынша практикалық дағдысын қалыптастыру. Мазмұны: Ол майлы дақылдарын көбейту технологиясының негізгі түрлерін зерттейді, сонымен қатар майлы дақылдардағы органикалық заттардың олардың пісіп-жетілуі кезіндегі трансформациясы және егін жинап алғаннан кейін тұқымның пісуі кезінде болатын химиялық процестер туралы мәселені қарастырады. Табиғи-климаттық жағдайлардың өсімдік өнімділігіне әсерін анықтайды. Майлы дақылдардың агроэкологиялық сапа көрсеткіштерін, егістік және репродуктивті көрсеткіштерін анықтайды: тұқым тазалығы, ылғалдылығы, арамшөптілігі, түсі мен иісі, мазмұны мен сапасы, қауыздығы және т.б анықтайды.
  • Образовательная программа 6B08140 Жеміс-көкөніс шаруашылығы
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top