Микробиология және вирусология

  • Мақсаты: Жалпы микробиология мен вирусологияның концептуальды негіздерін түсіндіру. Мазмұны: Таксономиялық категориялар. Түрлер. Штамм. Клон. Прокариоттарды жіктеуде қолданылатын ең перспективті белгілер және әдістер. Морфофизиологиялық белгілері. Микроорганизмдердің экологиясы. Вирустардың морфологиясы мен құрылысы. Вирион формасы. Вирионның химиялық құрамы және құрылымы. Қарапайым және күрделі вирустар. Спиральды және изометриялық капсидті вирустар. Биологиялық тотығудың ерекшеліктері. Бактерия жасушасының энергия жинақтауы. Микроорганизмдердің оттегіге қатынасы. Сүт өнімдері мен сүттің санитарлық жағдайын микробиологиялық эксприментальді бағалау. Шұжықтар, консервілер және жартылай фабрикаттардың микробиологиясы және микроорганизмдердің таза культурасын бөліп алу.
  • Образовательная программа 6B05120 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top