Биологиялық және тағам қауіпсіздігі

  • Мақсаты: Шикізат пен өнімнің негізгі құрамдас бөліктерінің гигиеналық сипаттамаларын бақылау әдістері, азық-түлік шикізаты және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі көрсеткіштері туралы білімді қалыптастыру. Мазмұны: Тағам өнімдерінің сапасын қалыптастыру және басқарудың негізгі принциптері. Тағам қауіпсіздігі және оны бағалаудың негізгі өлшемдері. Критикалық бақылау нүктелері бойынша қауіптерді талдаудың Европалық НАССР жүйесі. Тағам өнімдеріне қойылатын гигиеналық талаптар. Тағам өнімдері қауіпсіздігінің микробиологиялық көрсеткіштері. Ет және ет өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар. Тағамнан улану кезіндегі сүт және сүт өнімдерінің рөлі.
  • Образовательная программа 6B05120 Биотехнология
  • Несиелер 7
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top