Азық-түлік қауіпсіздігі стандарттары

  • Мақсаты: білім алушыларда тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі жұмыстарды енгізу және ұйымдастыру халықаралық ұсынымдарға сәйкес стандарттар мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйелері саласында іргелі білім жүйесін қалыптастыру. Мазмұны. Еуропалық Одақ пен ҚР Тамақ қауіпсіздігі саласындағы заңнамасы. НАССР принциптері. ISO 22000 стандарты. PAS стандарты. BRC Дүниежүзілік стандарты. Халықаралық азық-түлік стандарты (IFS). EUREP gap (GLOBAL gap) стандарттары. Кеден одағы елдерінің тамақ қауіпсіздігін стандарттау. "Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы"ТР. Тамақ өнімдерін өндіру, сақтау, тасымалдау, өткізу және кәдеге жарату процестеріне қойылатын талаптар.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top