Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы

  • Мақсаты: студенттерді тамақ өнімдерінің тағамдық құндылығын арттыру, органолептикалық сипаттамаларын өзгерту, сақтау мерзімдерін ұзарту, олардың емдік-профилактикалық қасиеттерін күшейту мақсатында тағам өнімдерінің рецептурасына енгізуге арналған тағамдық және биологиялық белсенді қоспалармен таныстыру. Мазмұны. Тамақ өнімдерін өндіруде тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды қолдануды реттейтін нормативтік және заңнамалық құжаттар. Азық-түліктің тағамдық құндылығын арттыруға арналған диеталық қоспалар. Тамақ өнімдерін өндіруде тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды қолданудың токсикологиялық-гигиеналық бағалауы, гигиеналық регламенттелуі және қауіпсіздігі. Олардың өнім сапасына әсер ету механизмі.Тағамдық және биологиялық белсенді қоспаларды пайдалана отырып, тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top