Тағамдық дәмдік қоспалар технологиясы

  • Мақсаты:тағамдық дәмдік қоспалар, олардың жіктелуі, құрамы, тағамдық технологиялар мен тамақтанудағы рөлі, токсикология және медициналық-биологиялық талаптар тұрғысынан бағалау туралы қажетті теориялық білімді қалыптастыру. Мазмұны. Тағамдық және диеталық қоспалардың жіктелуі және сипаттамасы. Пісіру технологиясындағы қоспалардың функциялары. Тағамның дәмдік құндылығын арттыруға арналған тағамдық қоспалар. Тағамдық хош иістендіргіштердің заманауи және инновациялық технологиялары. Тағамның дәмін, түсін және хош иісін анықтау әдістері. Өндіріс пен Сақтау кезінде тағамның дәмі, түсі мен хош иісінің өзгеру себептері. Тағамдық дәмдік қоспалар үшін қолданылатын табиғи және химиялық заттар мен қосылыстарды оқшаулау және талдау.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top