Тағам микробиологиясы

  • Мақсат. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсізідігін қаматамасыз ету және сапасын бағалау дағдыларын қалыптастыру Мазмұны: Тағамдық микробиология негіздері. Оппортунистік және патогендік микроорганизмдер. Бұзылған микроорганизмдер. Пайдалы микроорганизмдер. Сүт, ет, жұмыртқа, балық, өсімдік және консервіленген тағамдардың микрофлорасы. Ыдырау, ашыту, тамақ өнімдерінің сақталу процестері. Тамақ инфекциясы және улану. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің микробиологиялық қауіпсіздігінің көрсеткіштерін бағалау және сипаттау дағдыларын игеру. Әр түрлі факторлардың микроорганизмдерге және дайын өнімнің микробиологиялық қауіпсіздігіне әсері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top