Азық-түлік шикізаты және тамақ өнімдері

  • Мақсаты: студенттерді азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық құрамымен, дайын өнімдерді өңдеу және алу кезінде шикізатта болатын химиялық процестердің жалпы заңдылықтарымен таныстыру. Мазмұны. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің негізгі түрлері мен жіктелуі. Шикізат сапасын сипаттайтын тағамдық құндылықтың, калорияның, қауіпсіздіктің және басқа қасиеттердің негізгі көрсеткіштері. Дайын тамақ өнімдеріне қайта өңдеу кезінде тамақ шикізатымен жүзеге асырылатын технологиялық операциялар мен процестер туралы түсініктерді қалыптастыру. Шикізатты дайын өнімге өңдеу кезіндегі олардың физика-химиялық сипаттамаларының негізгі өзгерістері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top