СОЗЖ: Тамақ өнімдері сапасын сенсорлық талдау

  • Мақсаты: азық-түлік тауарларының сапалық белгілері номенклатурасындағы органолептикалық (сенсорлық) көрсеткіштердің жетекші орнын ескере отырып, студенттерге ғылыми негізделген дегустациялық талдаудың әдіснамасы мен негізгі әдістерін беру. Мазмұны: Сенсорлық талдаудың даму тарихы. Органолептиканың негізгі терминдері. Азық-түлік сапасының органолептикалық көрсеткіштерінің номенклатурасы. Көру, жанасу, иіс сезу, ауыз қуысы және есту мүшелері арқылы бағаланатын өнім сапасының көрсеткіштері. Дәмдік талдау әдістері. Сапа көрсеткіштерін баллдық бағалау әдісі. Өсімдік және жануар тектес түрлі тамақ өнімдері мен шикізат сапасының органолептикалық көрсеткіштерін зерттеу негізінде тамақ өнімдерін талдау саласында практикалық дағдыларды меңгеру.
  • Несиелер 4
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top